Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי פונטיאק 1995, מנוע 3,100 סמ"ק אותה קניתי לפני מספר חודשים. רכב שמור מאוד יד 1 עם קילומטראז' מינימלי ביותר (150 אלף!!).

אני פונה לחובבי האמריקאיות האמיתיות בפורום הזה- וחייבת עזרה נואשות:

מזה חודשיים שלרכב יש תקלה חוזרת ונשנית, שבה לפתע הרכב לא מניע לכמה דקות ועל מנת להניע אותו אני צריכה תוך כדי ההתנעה לתת לו גז כדי לשמור על טורים גבוהים שלא ייכבה, מה שלא תמיד עובד. לרוב אני פשוט יושבת בתוכו מתוסכלת.

בנוסף בזמן נסיעה בעיקר בעיר או בזמן עמידה ברמזור, הרכב פשוט נכבה פתאום, פשוט הטורים יורדים ובום הוא נכבה.

התקלות האלו לא קבועות, ומתרחשות לסירוגין. באופן מאוד מציק, בכל פעם שלקחתי את הרכב למוסך הוא נסע פלס, גם אחרי שהעמדתי אותו שעתיים דולק בציפייה שיעשה את התקלה.

הייתי אצל מספר לא מבוטל של מוסכים עם התקלה- מוסך המתמחה באמריקאיות, מוסך עם חיבור מיוחד למחשב של הרכב הספציפי, ושלל חשמלאים. לא מוצאים את התקלה בשום צורה.

לאחרונה עלתה השערה כי התקלה אולי במשאבת הדלק- אותה החלפתי בתקווה שאכן שם התקלה. באותו היום הרכב כבה שוב...

אם למישהו היה סיפור דומה, תקלה דומה או היכרות עמוקה עם סוג הרכב. אני חייבת עצה כלשהי.

תודה רבה!!!

בת אור והפונטיאק המגמגמת :)

פורסם (נערך)

אם תוכלי לפרט באיזה תנאים קוראת התקלה, לדוגמא (חם\קר\גשום\שרב, או מנוע קר\חם, אחרי כמה זמן בדרך כלל, ואם זה עקבי, זה יכול לעזור)

באיזה עיר את גרה? (ימליצו לך על מוסך)

בגלל שהתקלה נמצאת ברכב ישן ויכולה להתפרס על כמה מכלולים, את צריכה מוסך רציני שיקח את הרכב לכמה ימים ויבצע דיאגנוסטיקה כמו שצריך, וכמובן יחליף רק מה שצריך.

(תיזהרי שלא יתפרו אותך, לצערינו זו תופעה נפוצה, במיוחד עם רכבים ישנים).

מעבר לכך, אני ממליץ לך לחפש באינטרנט, אמור ליהיות המון מידע על המנוע הזה (אל תחפשי רק בערך פונטיאק, אלה GM)

יכול ליהיות שיש לרכב מחלה באיזה חיישן לדוגמא, והחלפה שלו במחיר זעום פותרת את הבעיה (זה רק דוגמא)

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
אם תוכלי לפרט באיזה תנאים קוראת התקלה, לדוגמא (חם\קר\גשום\שרב, או מנוע קר\חם, אחרי כמה זמן בדרך כלל, ואם זה עקבי, זה יכול לעזור)

באיזה עיר את גרה? (ימליצו לך על מוסך)

בגלל שהתקלה נמצאת ברכב ישן ויכולה להתפרס על כמה מכלולים, את צריכה מוסך רציני שיקח את הרכב לכמה ימים ויבצע דיאגנוסטיקה כמו שצריך, וכמובן יחליף רק מה שצריך.

(תיזהרי שלא יתפרו אותך, לצערינו זו תופעה נפוצה, במיוחד עם רכבים ישנים).

מעבר לכך, אני ממליץ לך לחפש באינטרנט, אמור ליהיות המון מידע על המנוע הזה (אל תחפשי רק בערך פונטיאק, אלה GM)

יכול ליהיות שיש לרכב מחלה באיזה חיישן לדוגמא, והחלפה שלו במחיר זעום פותרת את הבעיה (זה רק דוגמא)

אהלן!

תודה על התגובה היחסית מהירה.

אין תנאי ספציפי בו התקלה מתרחשת, ואני גרה בבנימינה.

חיפשתי באינטרנט לפי המלצתך- מצאתי משהו מעניין מאוד שאמור לעניין את כל קוני רכבי GM לפי דעתי, וזו פרשייה די שקטה מדי לפי דעתי. התגלתה תקלה כוללת ברכבי GM בקפיץ לקוי הנמצא באיזור הסוויטץ', שגורם לכיבוי של הרכב בזמן נסיעה ואף גרם ל13 תאונות שגבו חיי אדם. GM אף ביצעה קריאה לתיקון לבעלי הרכבים בארה"ב. משום מה עוד לא הועברה הוראה לבצע קריאה לתיקון גם בארץ.

מישהו יודע עוד דברים על הנושא??

פורסם

זה מעניין אבל תתמקדי בחיפוש אחר התקלה.

באינטרנט יש המון מידע שצריך לעבור סינון (לאיזה מודלים\ארץ ועוד), לפעמים המפלצת זה צל של עכבר.

הרכבים של gm מהשנים הללו כבר 20 שנה על כבישי ישראל.

פורסם

בתקופה שגרתי בארה"ב הייתה לי לומינה {זו שבתמונת הפרופיל}, עם אותה בעיה בדיוק. ניגשתי למוסכניק עם ניסיון רב בתחום בשם סטיב{STEVE'S AUTOMOTIVE},

יהודי, והוא פתר לי את הבעיה.

וזה בדיוק מה שהוא עשה: פירק את מנוע הצעדים,שהיה קצת תפוס, ריסס קצת WD-40 על צירו, ניקה את האיזור שבו הוא נמצא, הרכיב אותו בחזרה, כיוון קצת את הטורים, ו... התופעה נעלמה.

אפילו כסף הוא לא רצה לקחת. הכנסתי לו בכוח לכיס 100$. הלוואי היו אנשים כאלה אצלנו.

פורסם (נערך)

איך מתבצע כיוון טורים במנוע הזה?

רק נשאר לך לחפש מוסך מומלץ שיעשה את העבודה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

שלום לך!

נתקלתי באותה התקלה שעליה את מדברת.

ללקוח שלי יש את אותו הרכב בדיוק והוא התלונן שהוא כבה לו במהלך נסיעה מס' פעמים ביום.

לקח לי מספר שעות לאבחן את התקלה עד שתפסתי אותה על חם..

בקריאת נתונים בסורק התקלות בזמן שהתקלה חיה ושאני מנסה להניע והרכב לא הניע מס' פעמים ראיתי כי אני לא מקבל קריאה מחיישן סיבובי מנוע.

החלפתי את החיישן (בחיישן מקורי בלבד) והתקלה נפתרה.

לציין כי הרכב היה בהרבה מאוד מוסכים לפני ואף אחד לא הצליח לראות את הבעיה.

פורסם

אני רק אתן טיפ, לא בטוח שזו הבעיה, אך ייתכן שיש משבת מנוע ברכב שלא אמרו לך, דבר זה עלול לפעמים לגרום לכך שהרב יניע רק אם לוחצים על פול גז, לא יודע למה, אבל במשבת מנוע כאשר נוסעים ומכבים את הרכב, ומנסים להניע אחרי 2 דקות, לפעמים לא נדלק כי צריך לנטרל את האזעקה, לפעמים זה עושה בעיות ולא נותן למנוע להניע, נא לבדוק את מערכת האזעקה ומשבת מנוע, לא בטוח שאני צודק אך למה לא לנסות?

• תוכן חדש...