Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

לפני שבוע רכשתי טלפון חדש מסוג גלאקסי S4, ויחד איתו קניתי עוד כל מיני אביזרים כמו מעמד לשמשה, מטען לרכב וכ'.

עכשיו אני מסתכל בפונקציות של המכשיר וגיליתי בו מצב דיבורית שאפשר להפעיל לפני כל נסיעה, כלומר מצב ללא ידיים. אני אתאר את הפונקציה:

המכשיר תלוי על השמשה הקדמית ברכב עם מעמד קבוע, כשהמסך שלו כבוי לגמרי. כשנכנסת שיחה נשמע צלצול, והמסך נדלק עם שם המתקשר.

בנוסף, המכשיר שואל אותך: "(...) מתקשר, תגיד לענות או לדחות".

אם אני עונה באמצעות זיהוי קולי "לענות", המכשיר עונה לשיחה מעצמו והשיחה מתחילה. אני שומע את הצד השני באמצעות הרמקול של המכשיר, והצד השני שומע אותי באמצעות המיקרופון של הרמקול של המכשיר. בסיום השיחה היא מתנתקת אוטומטית.

בקיצור אני לא נוגע פיזית בטלפון והכל נעשה ע"י זיהוי קולי, אך מצד שני אין שום דיבורית מותקנת ברכב!!

השאלה שלי היא כזאת: אם שוטר תופס אותי בטענה לדיבור בטלפון תוך כדי נהיגה ללא דיבורית/שימוש בטלפון/משהו דומה, האם אני אקבל קנס? כלומר, האם מצב הדיבורית חוקי? שוב אכתוב שאין נגיעה פיזית במכשיר ומדובר בזיהוי קולי שעונה לשיחה.

* ברכב מותקנת מצלמת וידאו קבועה שבתוך הרכב מקליטה רק סאונד, כלומר ישמעו שהמכשיר שואל אותי האם לענות או לדחות, ומהי התשובה שלי.

תודה מראש,

גיא.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

אסור להחזיק את הטלפון ביד, כל עוד הטלפון במעמד אין בעיה עם כך, ניתן אפילו לענות ע"י נגיעה במסך וזה עדיין חוקי.

פורסם

חוקי לגמרי, אבל תביא בחשבון שבמרבית המכשירים הרמקול הפנימי אינו מספק לצורך ניהול שיחות ברעש הרקע של רכב, ולכן עדיף להשתמש בדיבורית ה-BT. סביר מאוד שתוכל להשתמש גם בפונקציית המענה הקולי עם הדיבורית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...