Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה רובר 200 1998 1.6 ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הסיפור הוא כזה. לפני חודש בערך נקרא לי צינור נוזל קרור באנצע נסיעה, נסעתי עוד כקילומטר בערך עד ששמתי לב שיש בעיה.

החלפתי צינור, מילאתי נוזל קרור, ונסעתי מאז ככמה פעמים באוטו, בתקווה שהמנוע לא ניזוק.

אח"כ שמתי לב שהצינור שהחלפתי נוזל, אז רכשתי צינור חדש והחלפתי אותו, בנוסף להחלפת אטם מכסה שסתומים, צינוריות 1 ו-3 מהשרטוט הבא: http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001156

ומחזיר שמן בין המנוע למפלג (עשיתי הכל לבד).

היום הנעתי את האוטו לאחר שעמד בערך חודש. האוטו רועד יותר מהרגיל, ויש מעין "יריות" מהאגזוז, שצילמתי כאן:

לאחר שהאוטו התחמם קצת היריות נעלמו. ניסיתי לנסוע כמה מטרים, והיריות התגברו ותדירותם גברה.

בנוסף כשלוחצים על הגז האוטו ממש רועד, וברגע שעוזבים הטורים נופלים מתחת לסל"ד הרצוי, ולאחר כשניה חוזרים לסלד סרק.

בנוסף גם שמתי לב לעשן מתחת לאוטו, לא יודע אם זה קשור.

מה יכולה להיות הבעיה? האם סביר שהמנוע ניזוק? האם כדאי להביא מכונאי שיבדוק? אני כבר אובד עצות עם האוטו הזה, ולא נראה לי שאתקן אם התקלה יקרה לתיקון.

תודה לעוזרים

אולג

פורסם (נערך)

האם יכולה להיות תקלה אחרת ולא הראש מנוע?

אם הלך האטם, מה עלות הגיונית לתיקון?

הלך לי ראש מנוע בעבר, ועלות התיקון היתה אסטרונומית (5000-6000 ש"ח). נכון שהוחלפה משאבת מים, ואולי עוד דברים על הדרך, אבל אני לא מתכוון להשקיע סכום כזה באוטו ששווה חצי מזה. עוד בעיה שהרבה מוסכים לא מטפלים באוטו הזה.

עריכה - ראיתי שיש בעיה בחצי השני של הסרטון הראשון שהעליתי, אבל שומעים כ-3 "יריות" כאלה בחצי הראשון של הסרטון.

עריכה אחרונה על ידי oleg_kra
פורסם (נערך)

כמה זה פחות?

אני עשיתי זאת בזמנו במורשה רובר.

אם הבעיה באטם, האם צריך להיות איבוד נוזל קרור כשהרכב עומד ולא מונע? או מעבר של שמן למים?

עריכה אחרונה על ידי oleg_kra
פורסם

יכול להיות שיהיה איבוד נוזל קירור בעמידה אך לא מחייב.

פחות זה באיזור ה 3000 אבל אני לא גר בארץ ולא מעודכן במחירים.

בוודאות מוסך יבואן רובר יהיה יקר יחסית ממוסך מורשה רגיל.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

תודה על התשובות.

רוב הסיכוי שגם במחיר של 3000 ש"ח אני לא אתקן את האוטו.

אם למישהו יש רעיון אחר\השערה שונה לתקלה באוטו אשמח לשמוע.

אתחיל לחשוב על למכור את הרכב לפירוק :-(

פורסם

כרגע אין מים בשמן ולא חסר נוזל קרור, אבל הרכב לא נסע כמעט מאז וזה קרה.

אם אני אניע את הרכב, בוודאות אני אמור לראות את הסימפטומים הנ"ל?

פורסם (נערך)

צינורות מתעופפים ומתנפחים, מרמז ללחץ במערכת.

לפני שאתה מתחיל להחליף דברים קודם כל תעבור על כל מערכת הקירור ותחפש מה עושה בעיה.

אצלי ברכב הקודם היה נוצר לחץ במערכת, בסופו של דבר החלפתי פקק מיכל עיבוי והכל הסתדר.

עשית בדיקת לחץ הפוך?

אם הרכב מניע רגיל והכל, קח איתך כלים וג׳ריקנים של מים ותתחיל ליסוע למוסך, שיעשו שם בדיקות לראש.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

לא עשיתי בדיקת לחץ הפוך, ואני לא מאמין שהרכב יוכל לנסוע ככה למוסך. הוא מניע, אבל רועד בלחיצות על גז, ויש רעשי "יריות" מהאגזוז כמו שמתואר בסרטון שהוספתי. בעיקר כשמתחילים לנסוע.

גם לא שמתי לב לצינורות שהתנפחו עד עכשיו, הצינור שנקרע נקרע עקב בלאי טבעי לדעתי. רציתי לחסוך את עלות הבדיקה כי אם הבעיה בצינור אני כנראה אמכור את הרכב לפירוק.

• תוכן חדש...