Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות,

אני טס ונוסע במסגרת העבודה כבר מעל חמש שנים, עד עכשיו בעיקר באירופה ולאחרונה גם באסיה ובארה"ב. עד כה לא יצא לי כמעט להתעסק עם רשתות אירוח גדולות כמו הולידיי אין והילטון, בגלל המחיר וגם בגלל שאני מעדיף סוג אחר של בתי מלון באופן כללי.

לאחרונה גיליתי את נפלאות הכלכלה האמריקאית - תאגיד אחד שמחזיק מספר רשתות של בתי מלון תחת שמות שונים (DoubleTree, Garden Inn, Hampton Inn ועוד) שהקשר ביניהם מתגלה בד"כ רק לאחר הצ'ק-אין. מן הסתם יש לזה איזשהו רציונל פיננסי, אבל לא ניכנס לזה כרגע.

מה שמטריד אותי ספציפית בנוגע להילטונים השונים שיצא לי לשהות בהם: עד עכשיו כולם למעט אחד לא הצליחו להנפיק לי חשבונית בסוף השהות. בראשון שלחו אותי לאתר ממנו הזמנתי, באחרים נתנו לי איזה דף מוזר עם "באלאנס" של אפס. אני צריך להגיש דו"ח הוצאות בסופו של דבר ונמאס לי להילחם איתם כל פעם. אז על חשבונית אחת או שתיים יכולים לוותר לי במשרד, אבל שמתי לב שברשת הזאת מדובר במדיניות אוניברסלית בלי קשר לעיר ולסטייט בו אני נמצא. רק אחד מבתי המלון שלהם (DoubleTree) הצליח להוציא חשבונית נורמלית, השאר לא הסכימו או שפשוט לא ידעו איך מנפיקים אותה מהמערכת.

נקודה נוספת שאולי כדאי לציין: כל ההזמנות בוצעו דרך booking.com ולא ישירות. עם זאת, אני שוהה בארה"ב כבר מעל חודש וחצי, עובר דירה כל יומיים או שלושה, ובאף בית מלון - קטן או גדול - עוד לא נתקלתי בבעיה הזאת. אז אני ממשיך ומשתדל להימנע מהרשת בגדול, אבל לפעמים העבודה לוקחת אותי לחורים שבהם זו האופציה הנורמלית היחידה ולכן הייתי רוצה להבין מה הולך שם.

אשמח לדעת אם יש פה מישהו נוסף שנתקל בתופעה ואם יש הצעות לפתרון. גוגל לא מניב תוצאות רלוונטיות, או שאולי אני לא מחפש נכון.

בתודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

פשוט מאוד: חשבונית אמור להנפיק לך הגוף שלו שילמת את הכסף. בדיוק כמו שכשאתה מזמין מלון דרך סוכן נסיעות בארץ ומקבל ואוצ'ר למלון (ומשלם לסוכן הנסיעות כמובן) מי שמנפיק לך את החשבונית הוא סוכן הנסיעות, אם אתה מזמין דרך בוקינג ומשלם להם, הם אלו שצריכים להנפיק לך חשבונית ולא המלון. המלון מבחינתו מקבל את הכסף מבוקינג ומנפיק להם חשבונית.

המקרים היחידים שהנפיקו לי חשבונית במלון עצמו זה כשהסוכן הזמין לי את המלון אבל התשלום התבצע ישירות למלון - ואז לא היתה לי שום בעיה גם לא בהילטון. לא הזמנתי מעולם דרך בוקינג, אבל אם הם רק מבצעים הזמנה אבל התשלום מתבצע ישירות במלון על ידך, אז המלון אמור להנפיק לך חשבונית.

פורסם

~

booking.com לא עוסקים בגבייה אלא רק בתיווך, הם מקבלים עמלות מבתי המלון תמורת זה שהם מתחזקים פלטפורמה אינטואיטיבית ונוחה להזמנות. את כרטיס האשראי שלי אני מראה לפקיד הקבלה בעת הצ'ק-אין, בדיוק כמו בכל בית מלון אחר שאינו הילטון.

אבל גם אם נניח ששילמתי לאתר... למה דווקא אצל הילטון עולה הבעיה הזאת ולא באלף ואחד בתי מלון אחרים, לרבות הילטונים בודדים שבהם שהיתי בעבר באירופה?

פורסם

גם בהזמנות מבוקינג (או הוטלס, או אקספדיה, אוכל אתר אחר) - יש מלונות בהם אתה רק מבצע הזמנה ואת התשלום משלם במלון - ואז המלון מנפיק חשבונית. יש מלונות (ורשתות) בהם אתה משלם לבוקינג - ואז את החשבונית מפיקה בוקינג, והמלון מנפיק חשבונית רק על אקסטרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עשה כרטיס מועדון

של הילטון ותן את מס' החבר בצ'ק אין. תוכל להוציא כמה חשבוניות שתרצה דרך האתר שלהם, וגם תצבור נקודות לשימוש בשהות עתידית. שמתי לב שזה גם הגדיל לי את מספר השדרוגים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

~

רעיון טוב. למעשה יש לי כרטיס מועדון שלהם, צריך רק לא להתעצל ולהפעיל אותו בצ'ק אין.

אני רואה שאפשר אפילו לבקש רטרואקטיבית שיוך לעסקאות שנעשו בחצי השנה האחרונה.

רוב תודות! :mm_yeah:

פורסם

שים לעצמך פתק בסמארטפון וזרוק על הדלפק כשאתה עושה צ'ק אין.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...