Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר פירקת אותו, מה הבעיה לקפוץ שנייה לחנות חלפים ולרכוש אחד חדש?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לפרק את הפילטר , יותר מהיר מלהניע את הרכב :) , פירקתי אותו בדרכי לבית המצערת ...

בכל מקרה אחד חדש עולה 200 ש''ח וחבל סתם להחליף אם אין צורך ...

פורסם

מסנן שנראה שחור משחור הוא מסנן שכבר מזמן עשה את שלו.

המסנן הזה עוד לא גמור אך בהחלט מתקרב למצב שדורש החלפה. נראה שניתן להמתין שלושה חודשים, הוא ישרוד. כמו כן במועד הטיפול אני מציע להחליף למקורי בלבד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

להחליף בהזדמנות ראשונה. מאידך, לא יקרה כלום אם תסע איתו כמה ימים נוספים.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

פעם גם אני סברתי שפילטר אוויר מלוכלך ושאינו "לבן" ויפה הוא סכנה ויש למהר להחליפו.

לאחר ששמעתי הסברים מלומדים ממומחי רכב מהטובים שיש , לאחר שעברו ניסיון רב של טיפול ואחזקת רכבים עולה תמונה מפתיעה ושאינה ידועה בד"כ:

החלפה תכופה מדי של פילטר אוויר מזיקה למנוע במקום להועיל !

ההסבר מעניין :

במסנן אוויר מקורי ואיכותי חרירי הנייר הם לרוב בקוטר של 2 עד 2.5 מיקרון, בעוד שגרגרי אבק בארץ יורדים עד קוטר של מעט מתחת ל- 2 מיקרון. לכן, מסנן אוויר בתחילת דרכו למעשה אינו מסנן, ורק כאשר מתיישב בו מעט אבק הוא מתחיל לסנן ביעילות טובה. הסינון הירוד חולף לאחר

כמה אלפי קילומטרים של שימוש.

מסנן איכותי ומתאים מחזיק היטב לעשרות רבות של ק"מ וגם כשהוא נראה מלוכלך ו"מפחיד" עושה עבודתו היטב.

המסקנה האופרטיבית פשוטה :

1. להשתמש רק במסנן מקורי איכותי . יקר מדי - ניתן להתפשר על תחליפי תואם ברמה גבוהה - למשל תואם MANN שהוא מצוין ואפילו א.ל. ישראלי יחסית לא רע. בשום אופן לא להתפתות למסננים סיניים וכו'.

2. לבדוק בספר הרכב המקורי של היצרן את תדירויות החלפת המסנן ולפעול לפיה. לא להיבהל אם כתוב כל 40/50/60 אלף ק"מ. הם בדקו את המסננים המקוריים גם בתנאי מדבר וקייץ לוהט. לא להקשיב להוראות יבואן/מוסך שמקצרות תדירויות יצרן - יש להם סיבה טובה להמלצות הקיצור...

פורסם

מסנן אוויר מיוצר בהתאם לדרישות יצרן הרכב. אם הוא היה מחליט שחלקיקים שקטנים מ X לא טובים למנוע הוא היה מייצר את הפילטר בהתאם.

פילטר אוויר חדש מסנן מעולה, זה קשקוש מוחלט לומר שאיכות הסינון "משתבחת" ככול שהפילטר משחיר. מין הסתם חלקיקים גדולים נתקלים ביותר מחסומים בפילטר "שחור" אבל כפועל יוצא גם יורדת ספיקת האוויר.

פילטר אוויר שאינו מקורי - גם אם הוא מיוצר מחומר גלם טוב וע"י חברה גדולה ומוכרת - אינו מבטיח התאמה מושלמת לגודל הפילטר המיוצר על ידי יצרן הרכב. מספיק שהפילטר יהיה קטן בהקפו במ"מ-שניים וזה כבר מבטיח כניסת אוויר שאיננו מסונן.

שורה תחתונה - פילטר אוויר במרבית הרכבים דורש החלפה כל כמה עשרות אלפי קילומטרים. אין מניעה מהצמדות להוראות היצרן (או החמרתן) ומומלץ להשתמש בפילטר מקורי בלבד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
פעם גם אני סברתי שפילטר אוויר מלוכלך ושאינו "לבן" ויפה הוא סכנה ויש למהר להחליפו.

לאחר ששמעתי הסברים מלומדים ממומחי רכב מהטובים שיש , לאחר שעברו ניסיון רב של טיפול ואחזקת רכבים עולה תמונה מפתיעה ושאינה ידועה בד"כ:

החלפה תכופה מדי של פילטר אוויר מזיקה למנוע במקום להועיל !

ההסבר מעניין :

במסנן אוויר מקורי ואיכותי חרירי הנייר הם לרוב בקוטר של 2 עד 2.5 מיקרון, בעוד שגרגרי אבק בארץ יורדים עד קוטר של מעט מתחת ל- 2 מיקרון. לכן, מסנן אוויר בתחילת דרכו למעשה אינו מסנן, ורק כאשר מתיישב בו מעט אבק הוא מתחיל לסנן ביעילות טובה. הסינון הירוד חולף לאחר

כמה אלפי קילומטרים של שימוש.

מי אלה המומחים והיכן שמעת את הסברם בעניין ?

אשמח לקבל מידע לגבי המקורות המוסמכים בעניין.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני מקווה שאתה ציני כי הפילטר הזה מטונף לגמרי!

כנראה לא ראית יותר מידי פילטרים סתומים ממש איך הם נראים

שהקצוות של הפילטר יהיו שחורות אז כדאי להחליך את הפילטר כרגע מצב הפילטר טוב והוא יחזיק עוד שעות מנוע רבות

פורסם
מי אלה המומחים והיכן שמעת את הסברם בעניין ?

אשמח לקבל מידע לגבי המקורות המוסמכים בעניין.

גם אני שמעתי הסבר זה מכמה אנשים שאני מעריך במבחינת ידע אבל אני לא בטוח לזה נכון

• תוכן חדש...