Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את המסמך של חברת Donaldson ואכן מוזכר העניין של יעילות המסנן כפונקציה של סתימת המסנן.

צריך ללמוד את העניין יותר לעמוק.

איזה כייף לי :)

פורסם
כנראה לא ראית יותר מידי פילטרים סתומים ממש איך הם נראים

שהקצוות של הפילטר יהיו שחורות אז כדאי להחליך את הפילטר כרגע מצב הפילטר טוב והוא יחזיק עוד שעות מנוע רבות

ראיתי גם ראיתי ועוד יותר מפתיע אותי שאתה מחכה שהקצוות יהיו שחורים כי הקצוות עצמם יושבות על המסילות של בית הפילטר והמיכסה של הבית סוגר עליהם כך שנדיר שהקצוות יגיעו למצב שהם מטונפות כמו במיקרה הזה ש 95 אחוז מהפילטר פשוט גמור. ואני דיי בטוח שמעולם לא שיחררת לקוח במצב של פילטר כזה עם הסברים שהפילטר יחזיק עד הטיפול הבא...

פורסם
אחד מהם הוא מהנדס הרכב ,שבוודאי שמעת עליו, דוד נמרי. ראה לדוגמא דבריו כאן :

http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=9392&msgid=54530583

קראתי את ההודעה של דוד נמרי שקרא את התאוריה של ייצרן המסננים MANN ואני מוסיף ציטוט של ההודעה לכאן.

"קודם כל התאוריה היא לא שלי ,אלא, של יצרן המסננים MANN ולכן אסור להחליף מסנני אוויר כל 10,000 ק"מ זה רק עושה נזק למנוע ולכיס, המדד להחלפת מסנן הוא להאיר חזק עם מנורה או מול השמש ולראות אם יש מעבר אור, מראה המסנן איננו אומר מאומה,אני מחליף כל 50,000 ק"מ, כבר הרבה שנים, ושהיו מכוניות סאאב חדשות הייתי אוסף מסנני אוויר מפח האשפה של מוסכי UMI שהחליפו כל 10,000 ק"מ כי זה טוב- לא למנוע אלא, לכיס של המוסך.

לעומת זאת החלפת שמן מנוע ומסנן שמן מנוע כל 10,000 ק"מ היא חשובה מאוד.

דוד נמרי"

לדעתי הבחור דוד נמרי לקח קצת רחוק מידי את התאוריות וההסברים הטכניים של ייצרני הפילטרים וקפץ למסקנות מרחיקות לכת. גם אנוכי קראתי בשקיקה רבה את המאמרים הטכניים.

1. בדיקת מסנן אוויר בעזרת מנורה או מול קרני השמש כמדד להחלפת מסנן אוויר לא מקובלת עליי בכלל ונשמעת מגוכחת לחלוטיין.

2. להחליף פילטר אוויר כול 10K לא עושה שום נזק למנוע אלא רק לכיס.

פורסם

לדעתי כל מה שאומר נמרי זה נכון

מחליפים לרכבי רנו וניסאן פילטר אויר כל שישים אף בלי שום בעיות מיוחדות

בשלושים כבר רואים את הפילטר מלוכלך אבל זה לא אומר כלום וגם עם אור יצא לי לבדוק והאמת רואים שינוי עם פילטר שעבד הרבה והוא לפני החלפה לבין אחד שעשה חצי מהזמן

פורסם (נערך)

1. ברור שאם תבדוק פילטר מול תאורה חזקה תוכל לראות הבדלים בכמות האור שעוברת דרך מסנן חדש לבין מסנן מלוכלך אך זה לא יכול להיות שום

אינדקציה לגבי מועד החלפת הפילטר.

אתה לא יכול לקבוע לפי כמות האור שעוברת דרך המסנן האם המסנן סתום ב-20 אחוז מהנפח שלו או 40 או ב-80 אחוז לכן הבדיקה הזו מיותרת ודבריו של נמרי לא

מחזיקים מים.

2. לא כתבתי שיש להחליף פילטר כול 10K אלא כתבתי שלא ייגרם שום נזק למנוע עם תחליף כול 10K במקום כול 20K או 30K לפי הנחיות ייצרן הרכב.

גם בגולף שברשותיי הנחיות הייצרן היא להחליף פילטר כול 90K או 6 שנים למנוע בנזין.

אתה חושב שהחלפת פילטר כול 10K במקום כול 30K תגרום נזק למנוע ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אבל כתבת שאתה מסכים עם כול מה שכתב דוד נמרי זה נכון.

אז כדאי שתלמד דבר או שניים בחיים. תמיד אבל תמיד רצוי לבדוק ולהצליב מידע ממספר מקורות שונים ולקרוא חומר טכני ואז לכתוב את דעתך גם אם מישהו שכותב שהוא מהנדס רכב.

1. לא קיים או לא מצאתי שום מאמר או איזכור של הייצרן MANN לגבי הדברים שרשם דוד נמרי.

2. החברה היחידה שכותבת את מה שדוד נמרי כתב בפורום היא חברת Donaldson וכמה ספקי פילטרים העתיקו מילה במילה את הכתוב.

• תוכן חדש...