Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקה לרכב זול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה מוכרים לא רוצים להתעסק בבדיקות כי הם יודעים שיבוא בסוף מישהו שיקנה את הרכב בלי בדיקה.

אגב, ישנם מכונים שמאפשרים לשלם רק על בדיקת שילדה. לדעתי זה שילוב מצויין של בדיקת שילדה במכון + בדיקה יסודית במוסך שסומכים עליו.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוץ משלדה, וגם זה בעירבון מוגבל, אין מה לחפש במכון בדיקה - לחשוב אחרי זה מה כסת"ח ומה לא? מוסך נורמאלי יעשה את העבודה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מצחיק שהנושא עלה דווקא היום.

היום בבוקר לקחתי רכב ששווה 11 אלף ש"ח לבדיקה. הבדיקה יצאה לא רעה בכלל, הבוחן ישב איתנו במשרד והסביר כל פרט ואת משמעותו יחסית לגיל הרכב.

תתפלאו לשמוע, הרכב לא יצא עגלה שחוטה ששווה לברזל.

יותר מזה, לדעת שהרכב לא עבר תאונה קשה והשלדה נקייה שווים לקונה כל אגורה מה400 ש"ח שזה עולה.

סיפור נוסף שקרה לי לפני 3 שנים בערך, ראיתי פולו שנת 98 יד שניה עם ק"מ טוב. המוכר פנסיונר רוסי שהראה לי את כל הקבלות על הטיפולים ממוסכים מורשים ואמר שהייתה מכה קטנה מאחורה, לא משהו חשוב. כשהרכב הגיע לבדיקה התברר שהשילדה מתוחה (בערך מהמושב של הנוסעה עד הסוף) ומרותחת בצורה לא ממש מקצועית.

עכשיו מי מכל המגיבים בשרשור שאמר שהמוכר עושה לי טובה וחוסך לי כסף, היה מוכן לחסוך 400 ש"ח ולקנות רכב כזה?

עריכה: בילוי במכון בדיקה לקח בדיוק 45 דקות, פשוט צריך לבוא מוקדם.

נראה לי שפספסת את הכוונה של המגיבים. הם, כמוך, בעד לשלם על בדיקה. פותח השרשור ניצב בפני דילמה אחרת לגמרי של מישהו שלא מוכן להעביר את הרכב בדיקה.

פורסם
מוכר כזה עושה לך טובה.

חוסך לך 500 ש"ח לבדיקה ושעתיים שלוש מהחיים.

נראה לי שפספסת את הכוונה של המגיבים. הם, כמוך, בעד לשלם על בדיקה. פותח השרשור ניצב בפני דילמה אחרת לגמרי של מישהו שלא מוכן להעביר את הרכב בדיקה.

נראה לי שיש כאן סתירה לוגית.

אם המוכר לא מוכן לגשת איתי למכון בדיקה, שיחכה לקונה הבא, אין פה דילמה בכלל.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מוכר שלא מוכן לגשת לבדיקה זה פשוט מוב שיווקי מטומטם. אם אני אמכור אוטו, שיבדוק אותו הקונה איפה שהוא רוצה. מה שכן, לא מתחייב על כלום ולא משלם על כלום - רוצה שיבדוק. אין לי בעיה להציג היסטוריה או כל דבר אחר שבשליטתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
קיים, בנוסף גם קיימת אופציה שכל אחד משלם 50% ממחיר הבדיקה.

זה מדרבן את הקונה.

במעל 30 שנה בעולם הרכב, מעולם, אבל מעולם לא שמעתי על מוכר שהשתתף בעלות הבדיקה לא ב 50% ולא ב 100%, ואם היה כזה, מדובר באידיוט נקודתי ובטח לא בתופעה (אפילו לא שולית ביותר) בענף.

אולי אתה מתכוון להעברת בעלות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני חושב ש"משתתף בבדיקה" זה משהו שרלוונטי רק אם הקונה מחליט שלא לרכוש את הרכב בעקבות הבדיקה, וזה מן הסתם בשל ממצא קריטי (בעיני הקונה) שהוא שובר עסקה. לכן מעתה אמור "מתחייב בבדיקה", וכדאי לסכם את העניינים במפורש טרם הבדיקה.

היתר (במקרה שהעסקה יוצאת לפועל) זה סתם עניין של תמחור הרכב (כמו גם מאתיים השקלים הנדרשים להעברת הבעלות).

הנ"ל לא מתייחס למצב של קונה מבולבל שרוצה לקחת את הרכב לבדיקה בשביל הכיף שלו ועוד מצפה שהמוכר ישלם על כך מכיסו.

אספקט נוסף הוא מקרה שבו הרכב נבדק (נניח על ידי הקונה במלוא סכום הבדיקה) והקונה מתחרט, כעת למוכר יש עניין בטופס הבדיקה לטובת הרוכש הבא והימנעות מבדיקה נוספת. במקרה הזה יש הגיון שהמוכר "ירכוש" את טופס הבדיקה מידי הקונה, בסכום חלקי (קרי: ישתתף בעיות הבדיקה).

פורסם

למכר אין אינטרס בטופס הבדיקה. הבנאדם הבא שיבוא ירצה לבדוק בעצמו, כי יתכן שהמוכר חבר של בעל המכון ולך תוכיח שאין לך אחות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אז יש עניין מסוים בטופס הבדיקה:

עשוי לספק את לתת חיזוקים, לפחות לחלק מהרוכשים, המוכר יוכל להתחייב לשלמות השלדה בבדיקה עתידית או כנגד תביעה.

פורסם

מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים.

לפני שנים רבות ספגתי רמאות במכון בדיקה - קניתי רכב והוא הוצג לי כנקי לגמרי, כעבור שנתיים מכרתי אותו (לאחר שהיה בשימוש שלי בלבד, טופל במוסכים מורשים וולא היה מעורב בתאונה, אפילו לא נשיקת פגושים) - והמכון הציג אותו כנבלה. מסיבות שונות ברור לי היום כי בשני המקרים היה שת"פ בין המכון למוכר\קונה, שהיו סוחרים לא מוצהרים (והחריג - אחד מהם היתה אשה).

כמוכר לא הייתי מוכן להתחייב לדבר - כיון שגם אם אני יודע שהרכב "נקי" אף אחד לא ערב לי שאין קנוניה בין הקונה למכון והרכב יוכפש. כמוכן אני נוהג למכור רכבים בגיל שבו ערכם די נמוך, למעשה חוץ מנבלה אחת לא מכרתי רכב בן פחות מ-7 שנים, כך שדי קל למצוא קונים שיותרו על בדיקה במכון. וכמובן שלא אוותר על שעת עבודה לטובת בדיקה במכון. אפשר אחרי שעות העבודה או בסופ"ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמובן שלא אוותר על שעת עבודה לטובת בדיקה במכון. אפשר אחרי שעות העבודה או בסופ"ש.

אם אפשר לשאול, מהן שעות העבודה שלך? מכוני בדיקה עובדים מ8 בבוקר עד 4 אחר"צ (בדר"כ), אם אלו שעות העבודה שלך מתי אתה מצפה שהקונה יבדוק את האוטו?

בוא נאמר שאתה מוכר רכב בן 7-8, המחיר שלו יהיה לפחות 20 אש"ח, אתה באמת מצפה שמישהו ישלם לך סכום כזה כי אתה נראה לו בחור נחמד?

אנשים שקונים רכבים בסכומים כאלה, אלו לא סכומים זניחים עבורם (כנראה שגם לא בשביל המוכרים) בעיני, זה טיפשי ביותר לזרוק כזה סכום על חתול בשק, אבל ככה סוחרי רכב מתפרנסים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יש מכונים שעובדים בשעות פחות שגרתיות, כמו טכנו טסט בטירת הכרמל שעובד מ7 עד 7.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שעות העבודה שלי מתחילות סביב 7:45 בבוקר, מסתיימות בין 15:00-16:00 (עם יום אחד מקוצר בשבוע). לכן כתבתי שאני פנוי - בסוף השבוע. עם זאת - שתי המכוניות האחרונות שמכרתי הלכו תוך פחות מ-112 שעות מהפרסום בחלון בלי בדיקה במכון או שום דבר אחר - קונה אחד בחן את הרכב בעצמו, האחר הביא חבר מכונאי, נסענו לסיבוב (אני נהגתי, יש ביטוח נהגים נקובים) ונפגשנו אחרי 30 דקות בדואר להעברת בעלות ותשלום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כבעלים של רכב ישן, אני יודע טוב מאוד על כל בעיה בו, אם מחר אני ימכור אותו בתיאוריה אני יספר למוכר על כל בעיה שיש (אף בנאדם נורמאלי לא ישלם שקל על רכב ישן כזה).

הטופס של הבדיקה במילא יצא שחור, חרם על הדיו, לרכב יש המון ליקויים, חלקם לא כלכלי לתקן ולחלקם אין בכלל אפשרות לתקן. (חלקים שלא מוכרים או הפסיקו לייצר ולהחזיק במלאי, לכן צריך ראש יצירתי)

ככה שבנסיעה זה לא יפריע אבל בפועל זה לקוי.

ולכן גם אני חושב שזה בזבוז זמן ללכת לבדיקה, אם הקונה רוצה שיקח אותו למוסכניק ולמישהו שיבדוק לו את השלדה, לא יותר מזה.

איזה אפשרות יש לקניית רכב ישן?

כמו שאני רואה את זה, במציאות של היום זה להתפשר כמה שאפשר, לחסוך ולקנות רכב עם לא יותר מ5 שנים על הכביש.

לחפש רק מציאות, ועם קצת מאמץ אפשר למצוא.

ככה ההוצאות לתיקון במוסך ישארו אבל יהיו קטנות.

כל פתרון אחר שאני רואה, זה ללמוד קצת מכונאות או ללכת עם החבר שמבין.

(פעם ארונה שמכרתי רכב זול, הגיר שלו היה שבור, הרכב יכל ליסוע אבל הגיר סתם ידפק עוד.

בקיצור מי שקנה אותו זה מכונאי, חאפר אבל מכונאי, הרכב היה במצב מושלם מלבד הגיר, ככה שהוא קנה אותו בלי לדבר הרבה)

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

כשאני חושבת על זה, שלושת הרכבים שחבר שלי ואני מכרנו בשנים האחרונות, נמכרו ללא בדיקה (שלושתם היו ישנים, 97,00,01).

הקונה של אחד מהם שאלה אם היא יכולה לקחת את הרכב לבדיקה, החבר ענה: מה זה יכולה? חייבת! ואז היא החליטה שהיא לא רוצה.

שני האחרים אפילו לא חשבו על זה (דווקא הקונים של הרכבים שהיו עם יד וק"מ גבוהים, פחות משנה בבעלותינו, אחד עם טסט קצר ממש והשני עם טסט לשנה).

אף פעם לא הבנתי את האנשים האלה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...