Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי לאחרונה רכב מאזדה 3, דגם ספיריט, מודל 2009, אוטומט עם 40,000 ק"מ.

כשאני עומד (ברמזור לדוגמא), עם רגל על הברקס, והרכב משולב בהילוך D או R או M - הרכב רועד לי מידיי פעם - אין חשיבות אם המנוע חם או קר והרעידה מופיעה מידיי פעם כשהמנוע חם ולפעמים כשהמנוע קר אבל רק כשהרכב עומד ומשולב בהילוך D או R או M; הרעידה אינה קבועה ומידי פעם היא קיימת ומיידי פעם היא לא קיימת; כשהרכב רועד, המנוע גם מעט רועש יותר מהרגיל.

חשוב לציין שכשהרכב עומד ומתחיל לרעוד המנוע מרעיש מעט יותר, וכשאני מעביר את ההילוך ל-N או P, הרעידה מפסיקה מיידית לגמריי והמנוע הופך להיות שקט כמעט לגמריי גם כן. עוד חשוב לציין כי הרעידה והרעש קיימים רק כשהרכב עומד וכשאני מתחיל לנסוע הרעידה והרעש נפסקים לגמריי.

מה יכולה להיות מקור הבעיה לרעידה ולרעש מכיוון המנוע ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גש למוסך לבדיקת תושבות המנוע/גיר. יתכן שלמרות הקילומטראז' הנמוך, הן כבר התייבשו.

אם התושבות בסדר, הבעיה נעוצה ככל הנראה במערכת ההצתה, שזה גם משהו שהמוסך אמור לעלות עליו.

פורסם

האם זה קורה לך רק כשהמזגן משולב?

כשהמדחס פועל הסל"ד עולה ויתכנו רעידות מדי פעם, וזה הגיוני שלא תרגיש את זה בזמן נסיעה.

פורסם

כאחד שנתקל בבעיה הזו ברכב דומה (מודל 2008) קודם כל הייתי ממליץ לעשות ניקוי מצערת ייסודי (אצלי זה פתר את הבעיה),

דבר שני, הייתי ממליץ לבדוק תושבות מנוע (יש שתיים כאלה) ותושבת גיר, שאצלי הן הוחלפו במסגרת האחריות כי הרכב היה בן שנתיים וחצי במעמד הקניה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

איפה נמצאת המצערת ? יש לך תמונה איפה זה נמצא ואיך היא נראית ? ואיך מנקים אותה ? האם אני יכול לנקות אותה בעצמי או שחייב מוסך בשביל זה ?

פורסם

חברים וחברות יקרים, תיקון טעות והעובדות שצינתי:

ירדתי עכשיו לבדוק אם באמת הסל"ד יורד בזמן שהרכב עומד ואני מרגיש את הרעידות - ומסתבר לי שאכן הסל"ד יורד ל-500 בערך כשהרכב עומד ומשולב ב-D ואז אני מרגיש את הרעידות והרעש; אבל הגילוי היותר מפתיע הוא הגילוי הבא: כשאני עומד ברמזור והסלד יורד ל-500 בערך, הרכב משולב ב-D והרגל שלי על הברקס; אבל כשאני מעלה את ההנד ברקס והרכב עדיין עומד ומשולב ב-D - אין רעידה !!! עשיתי ניסוי נוסף: השארתי את ההנד למעלה והרכב משולב להילוך D - לחצתי בנוסף על ההנד ברקס למעלה גם על הברקס, וברגע שללחצתי על הברקס, הסל"ד ירד ל-500 בערך והרכב התחיל לרעוד ולהרעיש.

כלומר הלחיצה על הברקס בזמן עמידה של הרכב היא שגורמת לירידה בסל"ד ולתחילת הרעידות והרעש !!! מה יכולה להיות הסיבה לזה ?

האם בכל זאת זה יכול להיות התושבות של המנוע / גיש שגורמות לזה ? לא נראה לי... האם ניקוי מצערת יפתור את הבעיה ?

פורסם

לא, זה לא תושבות ולא ניקוי מצערת.

אם הסל"ד יורד בעת לחיצה על הבלם, זה משהו במגבר בלם, יש דליפת וואקום.

פורסם

בוקי, האם זה מצריך החלפץ מגבר בלם ? איפה נמצא המגבר בלם במאזדה 3 ? יש תמונות למישהו ?

אלפה, למה לגשת בהקדם ? זה מסוכן ?

פורסם

לא מכיר את התופעה לגבי מגבר הבלם, אבל למה לא לגשת בהקדם? אתה לא רוצה לפתור את התופעה?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
  • ספונסר פורום
פורסם

בהחלט מסוכן, אם ישנה דליפת וואקום ממגבר הבלם שגורמת לירידת סל"ד, לא להזניח וללכת לבדוק במהרה, יש סיכוי שתאבד תיגבו כוח בלימה,ואז הדוושה הופכת קשה ללחיצה.

פורסם

הירידה בסל"ד לאחר עצירה מלאה היא רק לאחר כמה שניות ולא באופן מיידי. האם זה אומר שכל מגבר הבלם לא תקין ? האם יש מכשיר שיכול לבדוק מאיפה יש בריחת אוויר ?

• תוכן חדש...