Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי את השופט לא מעניין שאתה בן אדם נחמד. אם אין לך אסמכתא על התשלום (ומשיכת מזומן היא אסמכתא שהוצאת 3K. לא ששילמת למכס) הוא לא יוכל לפסוק לטובתך.

מהאיומים על צו מעצר אתה יכול להתעלם כי הם ממש לא מחזיקים מים אבל עשה מה שישה אמר ונסה לאתר את הקבלה אצלם עם השם שלך עליה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

1. יש להם לא מעט סמכויות, כך שאתה עלול למצוא עצמך במצבים לא טובים.

2. ללכת למשפט בלי הוכחות פרט לעיניים היפות שלך - לא יביא אותך רחוק. זה דומה לכל מ שנכתב בפורום המשפטי של CF - אין לך מה לבנות למשפט אם אין לך בסיס מוצק לטענותיך, ולך אין הבסיס. עצתו של ישה היא העצה ההגיונית היחידה , וגם כאן אתה עלול להסתבך עם הביורוקרטיה אפילו אם הפקידים במכס יהיו נשמות טובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הטענה העיקרית שלי היא שלא היו משחררים לי את המכשירים אם לא הייתי משלם את מלוא הסכום במקום.

אני טוען ששילמתי במזומן, ונכון שאין לי קבלה, אבל סביר לא לדרוש מאדם לשמור קבלות למשך יותר מ-4 חודשים.

מעבר לזה שגם נאמר לי במקום, שיש להם בעיות במערכת החיובים, ושאני אשמור את הקבלות, ואם לא יוצרים איתי קשר תוך כמה ימים אז הכל בסדר.

הם טוענים ששילמתי בכרטיס אשראי ב-2 עסקאות נפרדות שאחת לא נקלטה - אז צריכות להיות להם הוכחות לזה מחברת האשראי.

ולמה לעזאזל הם נזכרו להודיע רק אחרי 4 חודשים שיש בעיה ? זה לבדו מעמיד אותם בנקודה בעייתית לטעמי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אאל"ט תיאורטית וחוקית אתה אמור לשמור קבלות (או חשבוניות) למשך 7 שנים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

איני יודע מה החוק דורש לגבי שמירת קבלות, אבל צריך להפעיל גם שכל ישר. אתה יודע שהמכס בעייתי: שמור את הקבלות לא 7 שנים אלא 10. כך אני עושה עם מסמכים וקבלות של גופים העלולים להיות בעיתיים - כמו קנסות חניה או תשלומי אגרת רשות השידור, שלא לדבר על מסמכים של מס הכנסה. מסמכים של גופים מסודרים (נניח עירית חיפה או בזק או חברת החשמל) אני שומר 2-3 שנים, ודוחות של כרטיסי אשראי קצת יותר (כגיבוי).

חשוב מאוד לשמור פוליסות ביטוח לפחות 7 שנים אחרי פקיעתן (למקרה שתגיע תביעה משפטית על עניין המכוסה בפוליסה) וכן כל מיני מסמכים משפטיים - עד אחרי מועד ההתישנות של בעיות פוטנציאליות בגינם, למשל בעלות על דירות וכו'.

ויש שלושה סוגי מסמכים שחייבים לשמור כל החיים, ואפילו הדור הבא כמה שנים אחרי המוות:

1. תלושי שכר.

2. דוחות של קרנות פנסיה ודומותיהן. (מסמכים של תוכניות שנפדו צריך לשמור מספר שנים למקרה של צורך בהן להצהרת הון).

3. מסמכים רפואיים, במיוחד כאלה הקשורים הפעולות מסוברות (כגון ניתוחים) או בעלות פוטנציאל להשלכות משפטיות (כגון בעקבות תאונות).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא נעים לי להודות אבל אני לא נוהג לשמור כלום כמעט ב'נייר'. הרוב זמין במייל/באינטרנט, ומה שלא לרוב אפשר לשחזר אם צריך.

נכון שיש מקרים כמו זה שאתה מגלה שחבל שלא שמרת, אבל אני פשוט לא מסוגל לשמור ולתייק ארכיונים של ניירות :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

אפשר לשחזר - כל עוד יש לך קישור לרשת ותוכנה מתאימה לשחזור. אפילו שמירה במדיה דיגיטלית בבית בעייתית - נסה לשחזר מסמכים שכתבת ב"אינשטיין" ושמרת בדיסקטים "5.25. אתה לא יכול לסמוך על שמירה בידיים של מישהו אחר - וכדוגמא אני מציע לך לנסות לקבל מחברת הסלולר הקלטה של שיחה עם נציג השירות.

לכן חובה להחזיק בבית כמה מדפים עם קלסרים ובהם המסמכים החיוניים ביותר - לפחות אלה שהזכרתי קודם (ואני בטוח ששכחתי כמה מסמכים - הנה, למשל, אני נזכר כעת: תעודות אחריות וקבלות רכישה של מוצרי חשמל או רהיטים. את אלה צריך לשמור לפחות עד תום תקופת האחריות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

חייב להודות שגם לי קשה עם שמירה מרובה של ניירת.

אבל עד כה, ואני באמת לא ממש מסודר, כל דף שהיתי צריך, פניתי לגוף הרלוונטי וקיבלתי העתק.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

תשמע - אני למדתי משהו מהאבא הייקה שלי: כאשר הוא יצא לפנסיה הוא גילה שאינו מקבל את מלוא זכויותיו: חסרו לו כמה תלושי משכורת על עבודתו 35 שנים קודם. בסופו של דבר הוא הצליח להשיג את העתקי התלושים - אבל בזכות זה שמדובר בחברה גדולה ומסודרת שפעלה הרבה עשרות שנים ברציפות. אילו היה עובד במקום עבודה פרטי קטן שנסגר הוא היה סובל כבר למעלה מ-25 שנה מפנסיה מוקטנת.

נכון שמדובר בתקופה הגדם-דיגיטלית, אבל תחשוב שאתה בחור צעיר, יש לפניך עוד 35 שנות עבודה (וסביר שלמעלה מ-40 שנה) במהלכת תחליף חצי תריסר מעסיקים, שלפחו חלקם יעלם מהשוק הרבה לפני שתפרוש. איך תוכל לשחזר את המסמכים, אם לא תשמור אותם בביתך? או, יותר פשוט: בדיוק מה שקרה לפות"ש. לא מדובר ב-35 שנה ולא במעסיק קטן - מדובר בכמה חודשים ובמדינת ישראל המאורגנת: אפילו בטווח קצר זה היה חסר לו מסמך. לכן אני מקפיד לשמור מסמכים, במיוחד כאלה שיקשה לשחזרם או למצוא להם תחליף. לא סביר שחיוב של 20 ש"ח למנהרות הכרמל יגרור הסתבכות משמעותית, ולכן אני מסתפק בדוחות כרטיסי אשראי. אבל חוסר בהוכחה לתשלום קנס או ביצוע קורס נהיגה מונעת עלול לגרום לאבדן רשיון הנהיגה, ולכן כל כך חשוב לשמור את המסמכים למשך מספר שנים.

פורסם
עזוב אותך שנייה מהמכס. מה עם הכתף שלך?

אחרי 4 שעות ניתוח יש לי עכשיו 5 ברגים ופלטה בכתף, אחרי שבוע כבר חזרתי לעבודה, מתפקדת בטווח מאד מוגבל - עכשיו כמה חודשי פיזיותרפיה ונקווה לטוב..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תרגיש טוב ומקווה שהפיזיו' תעזור.

אני עם הגבלה בתנועה בכתף שמאל (אני שמאלי) ומכל המגבלות האורטופדיות שלי זו הכי מציקה לי. זה כאילו מישהו מקצר אותך בחצי מטר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חוזר לעדכן :

מאחר ולא נותרו הרבה ברירות, לקחתי את החבר שלי ונסענו לנתב"ג לרדת לשורש העניין. התובע התגלה כבחור מאד נחמד שהבין שיש לו עסק עם אנשים נורמטיביים ולא מישהו שמנסה לעקוץ את המערכת. הוא הלך איתנו ממשרד למשרד וביחד עברנו על כל החומר בתיק, וניסינו לשחזר מה קרה פה. אחרי שדיברנו עם אחת הפקידות באותו חדר ששילמתי את הקנס, התברר שבכלל אין אפשרות לשלם במזומן אצלם, רק בבנק. מאחר ועברו כמה חודשים הזכרון שלי מסתבר לא היה חד במיוחד. מסתבר שאכן ניסיתי לשלם במזומן שבאתי איתו, וכשנאמר לי שאין אפשרות, שילמתי בכרטיס אשראי גם את החלק השני. אבל באותו רגע העסקה לא אושרה, והפקידה לא רצתה לעכב אותי, ואמרה לי שהיא משחררת את המכשירים, ואם תהיה בעיה עם החיוב היא תחזור אליי. הבעיה שהיא חזרה אליי רק אחרי 4 חודשים..הקבלה שהייתה לי וזרקתי הייתה על התשלום בויזה, לא על מזומן.

סוף דבר - החזירו את החוב לסכום המקורי בלי הריבית וההצמדה, הסכום שולם ובא לציון גואל.

מסתבר שיש דברים שאפשר לפתור פנים אל פנים הרבה יותר מהר מאשר במיילים וטלפונים.

מצד שני - אם היו טורחים לציין את הפרט ה'לא חשוב' הזה כבר בתחילת ההתכתבות שלי איתם, שאין אפשרות לתשלום במזומן במקום, כנראה שזה היה עוזר לזכרון שלי לשחזר את מה שהיה בפועל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...