Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

לאור העובדה שהטכנולוגיה נכנסה הביתה (3 סמרטפונים וטאבלט) הייתי רוצה להוסיף רשת אלחוטית בבית. להוסיף לזו החוטית הקיימת .

אני רוצה להשאיר גם את הרשת החוטית כי בשנה הקרובה נעזוב את חברת הכבלים ונעבור לשידורים באינטרנט באמצעות חיבור הטלוויזיה למחשב\סטרימר ושימוש ב-XBMC (לצורך הצפייה עדיף להשתמש ברשת חוטית בלבד ).

כרגע החיבור החוטי מבוצע על ידי כבל רשת היוצא מקן הטלפון והמתחבר למודם מוטורולה (של הוט) הממוקם בחדר בו נמצא המחשב (איור של הבית מצורף) .

שתי שאלות בנושא:

1.האם הדבר בר ביצוע ,ז"א האם רשת חוטית ואל חוטית יכולות לעבוד ביחד?

2. אני מניח שצריך לרכוש ראוטר ולמקם אותו בין קן הטלפון למודם הקיים , איזה ראוטר מומלץ לקנות והיכן עדיף למקמו כך שבארבעת החדרים יהיה חיבור לאינטרנט ?

תודה למגיבים

פורסם

1. כן, בוודאי.

2. ראוטרים טובים יש במחירים שנעים בין 150 ל-5000 ש"ח. סביר להניח שבשביל הצרכים שלך ראוטר ב-200 או 300 ש"ח יעשה את העבודה יופי. אני עובד עם ראוטרים של TP-LINK ו-EDIMAX לשימושים ביתיים והם אחלה. לחילופין אתה יכול להתקשר לבזק ולקנות מהם ראוטר חוטי+אלחוטי בתשלומים.

לגבי מיקום הראוטר - עדיף למקם אותו במקום מרכזי בבית כך שישדר בעוצמה שווה לכל הכיוונים. כמובן שאם זה נופל בדיוק על חדר השינה שלך, עדיף להתפשר קצת על עוצמת הקליטה ולהזיז אותו לחדר אחר. במידה ומדובר בדירת 4 חדרים סטנדרטית ראוטר רגיל יכסה את כולה בלי שום בעיה, למעט אולי חדר הממ"ד במידה וקיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

להוסיף לדברי צביקפיק:

1. הנתב לא חייב להיות מחובר למחשב - אתה יכול להגדירו ואז להציב את המודם והנתב במקום מרכזי בבית שם בנפרד מהמחשב - בתנאי שיש לך נקודת חיבור של הוט באותו מקום. כמובן שבמקרה כזה יהיה עליך לקשר אל המחשב לנתב או קוית או אלחוטית.

2. בדרך כלל לנתבים אלחוטייים יש גם 4 יציאות לחיבורים קויים.

3. הגדרת הנתב נעדשית בדרך כלל בממשק בדפדפן אינטרנט עם הקלדת כתובת IP של הנתב בשורת הכתובת. חלק מהיצרנים מתעקשים על אקספלורר, שים לב לכך אם יש לך בעיה בעת שימוש בדפדפן אחר.

4. נתב סביר פלוס לשימוש ביתי יעלה לפחות מ-200 ש"ח. ממליץ לך להקפיד שיתמוך בתקנים b,g,n (אני מספוק אם עדיין נמכרים נתבים שאינם תומכים בתקן n אבל תמיד כדאי להיות ערני).

5. אתר שמסביר הכל בפשטות - netcheif.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתעלק: יש לי ראוטר של TPLINK אבל הדיסק התקנה נעלם לי. מה עושים?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אולי הוא עדיין עם Win98?

ברצינות - חפש את הדם המכשיר שבידך באתר היצרן והורד את חוברת ההוראות (בד"כ קובץ PDF). כפי שכתבתי קודם - אתה מחבר אותו למחשב בכבל רשת, מקיש כתובת IP בדפדפן (לפי ההוראות בחוברת ההוראות) ומשם ממלא הגדרות כמו בכל התקנה אחרת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אולי הוא עדיין עם Win98?

ברצינות - חפש את הדם המכשיר שבידך באתר היצרן והורד את חוברת ההוראות (בד"כ קובץ PDF). כפי שכתבתי קודם - אתה מחבר אותו למחשב בכבל רשת, מקיש כתובת IP בדפדפן (לפי ההוראות בחוברת ההוראות) ומשם ממלא הגדרות כמו בכל התקנה אחרת.

אין לי את החוברת הוראות יש לי רק ראוטר ועדיין לא התנסתי בלחבר אותו.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

ארקו - מדובר באחת ההתקנות הפשוטות ביותר. כל שצריך לעשות הוא לחבר שני חוטים (כוח ורשת) ולבצע את ההגדרה, כפי שתארתי קודם. ואני מפנה גם אותך ל-netcheif (הקישור בסוף הודעה 3 בשרשור זה).

פורסם

OTE=sperial;427398אני צו פיוס הוסיף לדברי צביקפיק:

1. הנתב לא חייב להיות מחובר למחשב - אתה יכול להגדירו ואז להציב את המודם והנתב במקום מרכזי בבית שם בנפרד מהמחשב - בתנאי שיש לך נקודת חיבור של הוט באותו מקום. כמובן שבמקרה כזה יהיה עליך לקשר אל המחשב לנתב או קוית או אלחוטית.

2. בדרך כלל לנתבים אלחוטייים יש גם 4 יציאות לחיבורים קויים.

3. הגדרת הנתב נעדשית בדרך כלל בממשק בדפדפן אינטרנט עם הקלדת כתובת IP של הנתב בשורת הכתובת. חלק מהיצרנים מתעקשים על אקספלורר, שים לב לכך אם יש לך בעיה בעת שימוש בדפדפן אחר.

4. נתב סביר פלוס לשימוש ביתי יעלה לפחות מ-200 ש"ח. ממליץ לך להקפיד שיתמוך בתקנים b,g,n (אני מספוק אם עדיין נמכרים נתבים שאינם תומכים בתקן n אבל תמיד כדאי להיות ערני).

5. אתר שמסביר הכל בפשטות - netcheif.

האם כמה מחשבים מתחברים לאינטרנט דרך הרשת החוטית הקיימת אצלך היום?

אם כן, זה אומר שיש לך כבר ראוטר מסוג כלשהו.

מתחבר מחשב אחד בלבד, אני משתמש במודם, הבאתי לינק בהודעת הפתיחה.

בבית ישנו חיבור אחד של הוט הנמצא בסמוך לקו הטלפון בסלון(מצורף איור של החדרים בבית)

כבל רשת יוצא מחיבור הוט בסלון, עובר על חצי מהקיר בסלון וממשיך לחדר המחשב, בחדר זה נמצא המודם

פורסם

ארקו - הרשת שתי ממש לא אפיינית לרשת ביתית, בגלל גודל הדירה ובזכות פרישת תשתיות בעת שיפוץ הדירה, כך שמרבית המחשבים מחוברים קוית, ויש גם כיסוי אלחוטי מלא של הבית.

בדירה הקודמת הסידור היה מודם ונתב אלחוטי במרכז הדירה (בלי מחשב צמוד) וכל המחשבים ושאר ההתקנים בחיבור אלחוטי.

פורסם

לגבי הנתב, האם רכישה ברשת, באיביי או באמזון אפשרית וכדאית? הקמת הרשת האלחוטית הוא נושא לא בהול ו אין בעיה לחכות, מצד שני, יכל להיות שבחו"ל לנתבים ישנם תדרים/הגדרות /חיבורים שלא יתאימו לישראל

פורסם

אם החבילה תתפס במכס, יטרטרו אותך למשרד התקשורת להוציא אישור תדרים.

ואז או שיאשרו לך ותקבל את הראוטר שלך באיחור גדול, או שלא יאשרו לך והראוטר יישאר שם בבית המכס.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סיכוי נמוך שציוד WIFI ייעצר במכס. ייבאתי מספר פריטים בהצלחה.

בכ"א אין כדאיות כלכלית ליבא ראוטרים. הפרש המחיר קטן (ובארץ יש אחריות ותמיכה) וראוטר מסין עלול להיות כולו בסינית, כולל המדריך והתפריטים (קיבלתי אחד כזה לשדרוג קושחה לאנגלית - היה אתגר מעניין).

לדעתי גם ראוטר של סביב 100 ש"ח, דוגמת הדגמים הפשוטים של אדימקס, 150M, יכולים להספיק לצרכיך.

http://ksp.co.il/?uin=12017

:turn-l:
  • תוכן חדש...