Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להוסיף לדברי צביקפיק:

1. הנתב לא חייב להיות מחובר למחשב - אתה יכול להגדירו ואז להציב את המודם והנתב במקום מרכזי בבית שם בנפרד מהמחשב - בתנאי שיש לך נקודת חיבור של הוט באותו מקום. כמובן שבמקרה כזה יהיה עליך לקשר אל המחשב לנתב או קוית או אלחוטית.

2. בדרך כלל לנתבים אלחוטייים יש גם 4 יציאות לחיבורים קויים.

חדר שינה הראשון, הבא לפני החדר בו נמצא המחשב הוא נראה לי הטוב ביותר מבחינת מיקום

אם ניתן למקם בו את הראוטר ולקשר את הראוטר אלחוטית למחשב\מודם אז מבחינתי זה בסדר גמור .

כמו שציינתי, אין חיבורים נוספים של חברת הוט , החיבור היחיד שישנו נמצא בסלון והוא בשימוש-מצד אחד מתחבר אליו מודם שמיועד לתקשורת של קו הטלפון בבית ומצד שני יוצא כבל רשת המיועד למודם בחדר השינה השני (בו נמצא המחשב).

במידה ותהיה תקשורת אלחוטית בין הראוטר למחשב\מודם ,האם טיב התקשורת צפוי להיפגע ?

במידה וכן, אפשר לשקול הקמת נקודה נוספת התאפשר הוספה של חיבור הוט ולאחר מכן חיבור חוטי בין הראוטר למודם

פורסם

אנ י לא כלכך מבין את שיטת החיבור(טפולוגיה) ויכלול להיות שהשאלות שלי חוזרות על עצמן.

כמו כן, אני די בטוח שהכרטיס רשת שלי איננו אלחוטי - אין אנטנה.

אם אכן הכרטיס לא אלחוטי, החיבור היחיד הוא של הראוטר ליד המחשב, נכון?

פורסם

ליד המחשב או בנפרד ממנו אבל מחובר אליו בכבל.

אם זה מחשב נייד אז סביר שהוא כולל כרטיס אלחוטי, אם לא, אפשר לקנות כרטיסים כאלו ב~50 ש"ח.

פורסם

אין שום בעיה להתקין כרטיס רשת אלחוטי - אם מדובר במחשב נייד שאינו עתיק יומין הוא כולל כרטיס כזה, אם כי יש לודא כי הוא פועל. אם מדובר במחשב נייח יתכן מאוד שאין לו כרטיס רשת אלחוטי.

במידה ואתה רוצה להוסיף כרטיס רשת יש שתי אפשרויות:

1. למחשב נייח - קנה כרטיס רשת PCI, ההתקנה היא עניין של פתיחה וסגירה של 4 ברגים ולפי הדגם ומערכת ההפעלה גם התקנת דרייבר.

2. לךמחשב נייח או נייד - יש כרטיסי רשת שמתחברים לחיבור USB, מתאימים למחשב נייח או נייד. מבחנת התקנה - צריך לתקוע בחריץ ובחלק מהמקרים להתקין דרייבר.

בשני המקרים מדובר בהוצאה של 50-100 ש"ח וכמה דקות עבודה.

לכרטיס הבפיני יש יתרון - דואגים לרכוש ככרטיס עם אנטנה נפרדת (המתחברת בחוט), קליטה יותר טובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כרטיס כזה http://ksp.co.il/?uin=10580 יעשה את העבודה,נכון ? אלחוטי עם אנטנה חיצונית

כרטיס הרשת שכרגע מותקן במחשב הוא :Realtek RTL8168 family pci-e-gigabit ethernet nic

קראתי את המדריך באתר (netcheif)

אם אפשר , אודה להסבר פשוט של כל שלבי החיבור

בשבוע הבא אקנה את כרטיס הרשת

וראוטר, הבנתי שעדיף תקן N (שתי אנטנות- קליטה משופרת) וכן תמיכה ב תקנים B,G , אקנה אחד מהשניים שהומלצו

תודה רבה :)

עריכה אחרונה על ידי Tida-man
פורסם

הכרטיס שיש לך הוא קוי בלבד.

הכרטיס שציינת מ-KSP הוא אלחוטי (בלבד), יש לי כזה, או דומה לו, בשני מחשבים, פועלים היטב כבר מספר שנים אם כי בחצי השנה האחרונה אותם מחשבים מחוברים בחיבור קוי.

אני לא מספיק מקצועי כדי לציים את "כל שלבי החיבור" אם כי הם די מתבקשים - את הכרטיס מחברים לחריץ PCI במחשב, מתקינים דרייבר אם נדרש (בהתאם למערכת ההפעלה) ומחברים בכבל רשת למחבר RJ45 ביציאה מהנתב.

שים לב שבנתב יש שני סוגי RJ45 - אחד לכניסה - אותו מחברים למודם, והאחרים - ליציאה למחשבים או לקופסאות החיבורים (מתגים או נתבים) הבאות. קרא שוב באתר האמור, הוא נכתב על ידי מקצוענים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בעבר הכרטיסים הפנימיים היו טובים יותר מהחיצוניים, מניסיון עם כמה מאות כרטיסים מכל הסוגים, אני יכול להעיד שכבר כמה שנים לא כך הדבר, הייתי ממליץ לך ללכת על זה:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11533

קלות ההתקנה, במיוחד ע"י חובבים, לדעתי מטה את הכף לכיוון כרטיסי USB.

כמו כן, חלק מלוחות האם החדשים אינם כוללים חריצי PCI בכלל, רק PCI-E, אז במקרה שהוחלט על כרטיס PCI והמחשב נקנה לפני שנה או פחות, מומלץ לברר מראש את קיומו של הסלוט הזה, או לחילופין לקנות כרטיס PCI-E.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אמנם אני חובבן אבל לפתוח מחשב ולהחליף כרטיס לא מהווה שןם בעיה ;)

בפתיחת השרשור ציינתי שאני רוצה רשת חוטית מכיוון שבעתיד אחבר את המחשב לטלוויזיה בסלון ואני מעדיף חיבור קווי למטרה זו

במחשבה שנייה, החיבור החוטי בו אני מעוניין הוא החיבור העכשווי (בחדר השינה בו עומד המחשב הנייח). אני רוצה שהחיבור הקווי יישאר כמו שהוא ורק בשני חדרי השינה הנוספים יהיה חיבור אלחוטי.

בסלון לכשאחליט לחבר טלוויזיה למחשב, קרוב לוודאי שארכוש סוג של סטרימר או מחשב ייעודי לצפייה .

אני מניח שעדיף לרכוש כרטיס רשת משולב (במידה וקיים) או שאני טועה ?

פורסם
בעבר הכרטיסים הפנימיים היו טובים יותר מהחיצוניים,

למרות שכרטיסי USB הם בהחלט לא רעים ואני משתמש בכמה כאלו, כרטיס PCI (בטח ובטח PCIe) עדיפים מבחינת הביצועים והמשאבים שנדרשים מהמחשב לניהול התקשורת עם הכרטיס.

:turn-l:
  • תוכן חדש...