Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא, נטקו.

הנינג'ה מציין שגם אלטו נמכרת שם רק בשם אחר. כך שאני הוא זה שטעה בהנחה ש"אלטו נשאר אלטו". אני תוהה כיצד השתיים ממוצבות שם.

באשר לכתבה, ברור שכתבה מחפשת קוראים אך הסתייגותך נראית מוגזמת: הם לא האשימו איש, הם לא היטעו[אם כי אני טעיתי], כ"כ שים לב מי חתום על הידיעה ושים לב שזו ידיעה קצרה שציטטו. אין כאן יומרה לתחקיר.

עניין נוסף: הערכת הכותבים- העובדה שאדם כותב באכסניה כזן או אחרת אינה פוסלת או מכשירה אותו אוטומטית. יש הכל מהכל. אם ישנם כותבים ראויים במיוחד שם או בכל מקום אחר, ספר כאן ואשמח לעקוב.

פורסם

שימו לב שאמנם השמות דומים/זהים אבל לא מדובר באותם רכבים.

היה לי את החשש הזה כשקניתי את הסוויפט, מה שנמכר שם, זה לא סוזוקי סוויפט או סוזוקי אלטו אלא סוזוקי מרוטי אלטו/סוויפט, ההבדל הוא לא רק במספר כריות האוויר או מערכות הבטיחות, מדובר ברכבים שונים לחלוטין.

פורסם
לא, נטקו.

הנינג'ה מציין שגם אלטו נמכרת שם רק בשם אחר. כך שאני הוא זה שטעה בהנחה ש"אלטו נשאר אלטו". אני תוהה כיצד השתיים ממוצבות שם.

באשר לכתבה, ברור שכתבה מחפשת קוראים אך הסתייגותך נראית מוגזמת: הם לא האשימו איש, הם לא היטעו[אם כי אני טעיתי], כ"כ שים לב מי חתום על הידיעה ושים לב שזו ידיעה קצרה שציטטו. אין כאן יומרה לתחקיר.

עניין נוסף: הערכת הכותבים- העובדה שאדם כותב באכסניה כזן או אחרת אינה פוסלת או מכשירה אותו אוטומטית. יש הכל מהכל. אם ישנם כותבים ראויים במיוחד שם או בכל מקום אחר, ספר כאן ואשמח לעקוב.

לדעתי, אמורה להיות ל"אכסניה" מסננת דקה.

לכל עיתון או אתר יש עורך ראשי, שחוץ מזה שהוא זה ששוכר את הכותבים, הוא (אמור לכל הפחות) לקרוא ולאשר כל ידיעה שלהם לפני פרסומה. הכתבים כבר יודעים מה האג'נדה של העורך (שאגב, מוכתבת לו ע"י הבוס שלו- בעלי העיתון, עמוס שוקן במקרה שלנו, שדעותיו שנושאי חברה,כלכלה, ובטחון ידועות) ומיישרים קו לפיה.

מאחר ועורך אחד לא יכול להשתלט על כ"כ הרבה חומר יש לו סגנים ועורכי מדורים. גם אלו יהיו כמובן "מאנשי שלומו".

מאד הערכתי את עבודתו של העורך הראשי, גיא רולניק, שהוחלף לאחרונה ע"י סמי פרץ.

שניהם גם כותבים רהוטים וראויים.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

לא קראתי את הכתבה, אבל אני יכול להגיד בבטחון מלא שלפחות לגבי ה-i10 (כמו שאמר קופנינג'ה לגבי האלטו) שמדובר ברכב שונה לחלוטין, ה-i10 שנמכרת בהודו נקראת "גרנד" והיא תוכננה ועוצבה אי שם בהודו/קוריאה בעוד זו שנמכרת אצלנו תוכננה באירופה ומורכבת בטורקיה. למרות השם הדומה מדובר ברכבים שונים לחלוטין עד רמת השלדה והפלטפורמה. אין מה לדאוג, כלומר יש מה לדאוג, אבל לא בנושא הזה לפחות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
ה-i10 שנמכרת בהודו נקראת "גרנד" והיא תוכננה ועוצבה אי שם בהודו/קוריאה בעוד זו שנמכרת אצלנו תוכננה באירופה ומורכבת בטורקיה. למרות השם הדומה מדובר ברכבים שונים לחלוטין עד רמת השלדה והפלטפורמה.

טעות בידך. שים לב לפיקנטו שנצפתה בהודו, מדינה שלקיה אין דריסת רגל בה. יונדאי השתמשה באקזמפלר הזה על מנת לבחון רכיבים של ה-i10 גראנד (כלומר, ההודית):

http://www.motorbeam.com/cars/hyundai-i10-cars/hyundai-continues-next-gen-i10-test-on-the-kia-picanto/

והרי הפיקנטו היא התאומה של ה-i10 האירופאית, שלדבריך אין לה כל קשר ל-i10 ההודית. אז יש ועוד איך קשר. וזה הגיוני לגמרי - באמת נראה לך שיונדאי תפתח שתי פלטפורמות שונות לחלוטין לשני שווקים אלו?

:idea:
פורסם (נערך)

1. הכתבה עלתה לאוויר לפני יותר משנה, כשאף אחד לא היה בטוח מה הולך לקרות.

2. יונדאי השתמשה באקסמפלר כדי לבחון חלקים ל-i10 האירופאית (שמצויין בכתבה שתיוצר בטורקיה, בניגוד לגרנד שמיוצרת בהודו). יותר מזה, אין אפילו אזכור אחד למילה "גרנד" בכתבה, הגיוני שבזמן שהכתבה נכתבה שיערו שה-i10 תשווק באותה קונסטלציה גם בהודו.

3. הפיקנטו הנוכחית היא אכן התאומה של ה-i10 החדשה אבל בין שתיהן לבין הגרנד ההודית אין שום קשר מלבד השם.

4. מדובר על כתבת תמונות ריגול, בתור מישהו שעוסק בתחום, אני יכול להגיד לך בבטחון מלא, ככה בלי שאף אחד שומע, שהכתבות האלה כוללות 10% היסטוריה של הדגם המדובר, 20% השערות, 20% ניתוח של התמונות ו-100% חלומות, תקוות וניחושים. אחוז לא מבוטל מהרכבים שנצפים בתמונות ריגול מגיעים לייצור שנה-שנתיים אחרי פרסום הכתבות האלה ולא פעם (וגם לא פעמיים) מגיעים לייצור בשינויים דרסטיים ולא חסר מקרים בהם הרכבים האלה לא מגיעים לייצור בכלל. ככה שבינינו, אי אפשר באמת להסתמך על הכתבות האלה, זה יותר משהו חביב להעביר את הזמן איתו.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
וזה הגיוני לגמרי - באמת נראה לך שיונדאי תפתח שתי פלטפורמות שונות לחלוטין לשני שווקים אלו?

ההגיון הזה הוא בדיוק מה ש"מפחיד" אותי. לפתח שלדה חדשה ("פלטפורמה") עולה הון. מה ההגיון שחברת רכב תפתח בכוונה שלדה נחותה, כשיש לה "במלאי" שלדה טובה?

הרי לייצר אותן (עלות החומר+הרכבה) אמור לעלות אותו הדבר, לא?

מילא, ליצור קו הרכבה עבור מדינות מתפתחות, ללא אבזור (כולל זה הבטיחותי...). יש בזה הגיון כלכלי רב.

אבל למה לא להשתמש בשלדה קיימת ומוכחת, שלא הורגת אנשים?

פורסם

ספייר, מה לעזאזל יש לפיקנטו מוסווית בצורה כבדה לחפש בהודו, אם לא מתוך איזה קשר לשוק? אחת הספקולציות היא שקיה רצתה להיכנס להודו, אבל הסבירות נמוכה בהרבה לעומת הרצון של יונדאי לנסות את התאומה החדשה של הפיקנטו, ה-i10 גראנד, על כבישי הודו. הגראנד היא הארכה של הגרסא האירופאית של ה-i10. מכיוון שאיכותן דומה עד זהה, בהודו הגראנד ממוצבת נגד המארוטי (סוזוקי) סוויפט.

נאטקו, ההשערות שלך הן בדיוק אחת הסיבות שנוח לי יותר עם רכבים אירופאיים שתוכננו מהמסד ועד הטפחיים עבור אירופה, כמו הפנדה והשלישייה הגרמנית.

פורסם

היי נטקו, בבקשה קרא את דבריך האחרונים ורק אז את דבריי:

נכון, ההודים הם אלו שרוצים רכב זול, אבל מדבריך נובע כאילו"זה הגיוני" אבל בשווקים הלא מתפתחים אתה מצפה ל"פלטפורמה שלא הורגת".

מה שטוב להודים העניים לא טוב לנו. אבל אוכל להרגיע: מי שרוכש רכב כזה אינו עשיר, כך ש"לא נורא". עניים רחוקים, עניים קרובים, מה כבר ההבדל? העיקר שלא אנחנו. בהשאלה ניתן לחשוב על כך בתחומים אחרים: יש עמים או קבוצות פחותות מאתנו. לנו מגיע גורל טוב יותר. אבל היי רגע? למה? אולי גם בקרבנו יש קבוצות פחותות, לא נורא אם יקרה להם משהו רע...

חס וחלילה לא מייחס לך תפיסה זו, רק לקחתי את זה טיפה קדימה. זה הרי לא בדיוני ויש נסיבות, אידאולוגיות ואנשים המקדמים תפיסות כאלה.

בדה מרקר אני מעריך את ארלוזורוב. לא תמיד מסכים אך היא ביקורתית ולעתים מקורית ובסה"כ מענינת. גם יורם גביזון בסדר. רולניק ואבריאל קצת ממחזרים למרות שהקו חשוב. מה לגבי כותבים באכסניות נוספות?

פורסם
ההגיון הזה הוא בדיוק מה ש"מפחיד" אותי. לפתח שלדה חדשה ("פלטפורמה") עולה הון. מה ההגיון שחברת רכב תפתח בכוונה שלדה נחותה, כשיש לה "במלאי" שלדה טובה?

הרי לייצר אותן (עלות החומר+הרכבה) אמור לעלות אותו הדבר, לא?

מילא, ליצור קו הרכבה עבור מדינות מתפתחות, ללא אבזור (כולל זה הבטיחותי...). יש בזה הגיון כלכלי רב.

אבל למה לא להשתמש בשלדה קיימת ומוכחת, שלא הורגת אנשים?

יכול להיות שהם עושים מה שבאירופה עשו הרבה שנים, לוקחים פלטפורמה ישנה, מעדכנים את העיצוב קצת, ומוכרים למדינות מתפתחות.

רנו עשתה ככה עם רומניה (דאצ'יה), פיאט עשתה ככה עם רוסיה (לאדה), פג'ו עשתה ככה עם איראן (איראן-חודרו), פיאט עדיין עושה את זה בדרום אמריקה (אונו וכו').

ואז יש ניצול אחרון של השלדה שפותחה שהיא כבר ישנה מדי ולא מתאימה למכירה באירופה, לפעמים מעדכנים קצת את העיצוב ומוכרים למדינות אסיה / אפריקה / דרום אמריקה / מזרח אירופה.

פנדוב, אף יצרנית רכב לא הוקמה למטרות הומניטריות, אלא למטרות כלכליות, אני בספק שבמדינות המתפתחות ישלמו את עלות הפיתוח של פלטפורמות חדשות יותר (ולכן בטוחות יותר וכו'), המקומיים פשוט יעדיפו להישאר עם הריקשה שלהם, או עם הפיג'ו שנת 90 שלהם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

השאלה היא האם, במקרה דנן, האיכות והקידמה של הפלטפורמה המערבית זולגת למזרח או שמשהו מן המזרח מסתנן פנימה למערב?

ה-i10 היוצאת נכשלה כשלון מחפיר במבחני הריסוק ורשום שגם כריות האוויר לא היו עוזרות לה בשל חולשה תכנונית של המבנה\שלד. אם משהו מזה עבר לפיקנטו הנוכחית (כי היא עצמה הרי מבוססת על ה-i10 הקודמת) אז זה לא טוב. אם הפיקנטו היא תכנון רענן לגמרי שכעת שוכפל בדמות i10 חדשה שגם אירופה וגם הודו נהנות ממנה, אז זה בהחלט טוב לכולם.

פורסם

התשובה (תירוץ?) שלי פשוטה מאד.

ההודים הם מעל מיליארד. ועוד איזה מיליארד וחצי סינים. את שאר החבר'ה במזרח (תאילנד,פיליפינים) כבר מיותר לספור.

באפריקה יש עוד כמה מאות מיליונים.

יוצא, שהעולם המערבי הוא במיעוט. גם אם ירצה, הוא לא מסוגל לגרום שם לשינוי, והאמת? אין לו שום אינטרס לעשות זאת.

הקפיטליזם הגלובלי צריך פח אשפה, וצריך פועלים זולים.

מי אני, פישר קטן, ממדינה פסאודו-מערבית שייתיימר לשנות את העולם?

טאטא וצ'רי מייצרות המון רכבים (לא מוצא נתונים מדוייקים). רוב הרכבים שהן מוכרות במדינות המתפתחות (שם יש להן ייצוג כמעט בלעדי), הם רכבים שלא יזכו לעולם להניח את צמיגיהן על אספלט אירופאי. יצרניות האירופאיות/קוראניות רק נוהגות ברומא כרומאיות. הן לא עושות "דווקא" כדי להרוג עניים הודים. אם הן ינסו לשווק שם רכבים מאובזרים ויקרים, הן פשוט יחזרו עם הסחורה הביתה.

אותי הטרידה הכתבה, כי נדמה לי שטרנד מכוניות המיני (למרות שאיני מתכוון לרכוש אחת) הוא מבורך.

הן חסכוניות באנרגיה, מזהמות פחות, אמינות, ומאפשרות (ע"י חיתוך המחירים הרוחבי, בכל קטגוריות הרכב שמחירן הזול כבר גרם כאן) ליותר אנשים לנהוג ברכבים צעירים, ו... (עד עכשיו חשבתי ש) גם בטוחים יותר, מאיזו גרוטאה אירופאית בת 15-20 שנה.

כמו שאמרתי- אני לא נאמן לכותבים ספציפיים. אני אוהב לקרוא ביום שישי את הפרשנויות הפוליטיות במיוחד את ד"ר צבי בראל, ואת אסתר זנדברג, בנושאים שיותר קרובים אלי (במוסף "גלריה" של הארץ), למרות שלעיתים קרובות מאד, היא מרגיזה אותי עד כדי כך, שאני מצטער שלמהדורה המודפסת אין כפתור טוקבק :).

ברשת אני אוהב את עמוד האינטרנט (ולפעמים גם את הבלוג) של כפיר מצויינים שנקרא "כלכלה בשקל" מדבר על חדשות הכלכלה במונחים שגם הדיוט כמוני מסוגל להבין.

פורסם

כמו שכבר נאמר כאן - בהודו יש חוקים משלהם

כאשר אין אכיפה/חובה ללבוש קסדה על הראש - אין שום הגיון להתקין כריות, המחיר הוא הכל!!

כאשר מוציאים משאית מהסוכנות - בנייה והרכבת הקבינה עליך!!

דברים שנעים על הכביש - פעם ראשונה אתה בהלם!!

וכאשר באים רכבים ומשאית מולך בעקיפה ואתה נאלץ לרדת לשוליים בנתיב הנגדי - אתה מבין את פשר המילה - מחיר חיי אדם!!

לרפרנס אתם מוזמנים להיכנס לאתר:

http://www.ashokleyland.com/product/trucks

3118il-Lift-axle-banner.jpg

2013-05-08 09.10.17.jpg

2013-05-08 09.19.18.jpg

2013-05-08 09.39.44.jpg

2013-05-09 10.50.59.jpg

2013-05-08 15.47.08.jpg

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...