Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית - קישור לכתבה

והשאלות שעלו לי:

למה, לכל הרוחות, יצרניות מכובדות, כמו סוזוקי,יונדאי ובוודאי שפולקסווגן, מרשות לעצמן לייצר באמצע העשור השני של המאה ה21 פחונים כאלה?

הן לא חוששות מהנזק התדמיתי?

והנזק התדמיתי, מוביל אותי לשאלתי השניה:

"זה מדאיג לראות רמת בטיחות שמפגרת 20 שנים אחרי סטנדרט של חמישה כוכבי בטיחות, שנפוץ כיום באירופה וצפון אמריקה", אמר מנכ"ל NCAP, מקס מוסליי. לדגמי נאנו, i10 ואלטו יש מבנה לקוי, שמשמעותו היא שגם הוספת כריות אוויר "לא תהיה אפקטיבית בהפחתת הסיכון לפגיעה רצינית".

מה אומר הציטוט הזה על בטיחות הדגמים המקבילים שנמכרים בארץ וזכו לציון ה"סביר" של 3-4 כוכבים?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם (נערך)

ברור לי לגמרי שזה לא "אותו אוטו". (ואף צינתי זאת בהודעתי)

רכבים כאלו, ללא ASP ,ובוודאי שללא כריות אוויר כלל (:shock:) לא היו עוברים תקינה בארץ כבר לפני 10 שנים.

ובכ"ז, מדובר, בסופו של דבר, על אותו מרכב...

כל ה"גאדג'טים" של הבטיחות האקטיבית, עדיין לא משחררים את היצרנים מאחריות, פשוט לייצר מרכב שיקרוס נכון ולא יהרוג את מי שבתוכו.

ולא טענתי לרגע שברכב כ"כ קטן זו משימה קלה. אבל גם העבודה שלי לא קלה, ואני בכ"ז עושה אותה. (בין ההודעות בCF:lol:)

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

מן הסתם משיקולי רווח. יש שוק שרוצה בטיחות ויש שוק שרוצה מחיר.

כמה תהיות:

האם מדובר באיי 10 החדשה[הרנו קליאו המוקטנת...]

שנית. הדובר מבדיל בין איי 10, אלטו ונאנו שפגומות גם במבנה לבין האחרות הסובלות מהיעדר כריות אוויר.

שלישית: הוא לא מסביר מדוע המבנה שלהן פגום.

רביעית: הגם שיש בדיקות של שני גופים, כולל האו"ם איש איננו מהאו"ם. כלומר, לעתים יש גם אינטרסים.

פורסם (נערך)

בשביל היצרניות מדובר על דגמים שלא "זולגים" לשאר העולם, אלא מיועדים ספציפית עבור שווקים שבהם המחיר הוא הכל, נכון שהרכבים מפגרים ב20 שנה בבטיחות בהשוואה למערב אירופה, אבל הם מתקדמים שנות אור לעומת ריקשה או אופניים באמצע כביש מהיר.

מי שלא ראה את הספיישלים של טופ גיר מאסיה\אפריקה - אני ממליץ בחום, מהר תבינו על איזה אוכלוסיה הדגמים האלה נלחמים.

נ.ב.

מעניין למה לא ציינו את הפיאט אונו וסובארו ג'אסטי שעדיין מיוצרות בברזיל כמדומני.

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

השיקול הוא כלכלי.

"ערך" (כלכלי) של חיי האדם במדינות מתפתחות הוא נמוך יותר מזה שבמדינות המפותחות.

הסיבות לתקינה המחייבת אמצעי בטיחות הן לא רק מוסריות (ערך החיים) אלא גם כלכליות: תשלומי ביטוח חיים, פיצוי הנפגעים והנטל על מערכות הבריאות הציבוריות.

במדינות בהן אין מערכת רפואית לאומית, או שהמערכת אינה מכסה את עלויות הטיפול, אין תמריץ להתקנת אביזרי בטיחות ברכב.

ההשוואה של מכוניות אלה לדגמים המקבילים הנמכרים עם כריות אוויר ו- ESP אינה מתארת את כל התמונה, צריך להשוות את הבטיחות של מכוניות אלה לבטיחותם של כלל כלי הרכב הפרטיים הנמצאים בשימוש בהודו (ריקשות, קטנועים וכו'), בהשוואה לכלי רכב אלה, המכוניות החדשות מספקות הגנה טובה יותר למשתמשים.

ואם מחפשים את ה"אשם", אלו הם לא היצרנים אלא המחוקקים בארצות כמו הודו אשר אינם מחייבים את התקנת אמצעי הבטיחות.

פורסם

כי אלו דגמים שמיועדים לשווקים המתפתחים, שם הדרישה שונה (הוזלה במחיר על חשבון הכל- גם בטיחות).

לכל שוק יש את הדגמים שלו או הגרסה שלו לדגם מסוים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ברור לי שיש פה פוטנציאל מכירות ש"חבל לוותר עליו".

ובכל זאת, מי שלא מתמצא, וקורא כתבה כזו, מבין שמדובר בדגמים פופולריים של מיטב היצרנים.

אפילו דה מרקר (שהם בד"כ יסודיים ולא "צהובים") לא הבהירו שלא מדובר בדגמים שלא משווקים בישראל.

רבינו, הם אפילו לא הבהירו האם מדובר בI10 הנוכחית (שקוטפת שבחים בכל פורום אפשרי) או בדור הקודם.

אני פחות דואג להודים. אותי יותר מדאיגה רמת הזליגה של הדגמים הללו אלינו.

האם הדגם המקביל, שמגיע לכאן, הוא אכן רכב שונה לחלוטין ואין לנו להסיק ממבחן הריסוק של אחיו כלום??

(ניקח את האלטו לדוגמא)

פורסם

זה צריך לבדוק. הרכבים שמגיעים אלינו לארץ צריכים לעמוד בקרטריון אירופאי או אמריקאי. אם הם לא עומדים בו אז הם לא מגיעים. מספיק שתציץ ליורו אנקאפ כדי לראות אילו דגמים קיבלו איזה דירוג ואתה יכול להיות בטוח שזה הרכב שמגיע לכאן.

בהודו הם חוסכים כדי למכור וזה כולל שלדות ישנות יותר, חוסר בכריות אוויר וכולי וכולי

פורסם (נערך)

נאטקו, ודאי נקבל בהמשך תשובות מגורמים אוביקטיביים כמו יצרן או יבואן האלטו. עד שיהיה לנו ידע, נחליף אותו בהשערות: אני משער שרכב עם צורה, מנוע, תיבת הילוכים, מושבים נסיעה של ברווז ונקרא ברווז.. אממ סליחה, נקרא אלטו הוא כן אלטו. יתכן שכפי שהוסיפו לו כריות הוסיפו המון תמיכות וחיזוקים כי יודעים שאנשים בודקים ומעונינים בעיקר בדברים הנסתרים מן העין. במהות.

אני משער שאתה יכול להיות שקט.

אגב, אני גם משער ששר התחבורה שלנו שהוא בולדוזר אמיתי של עשייה לא היה נותן למה שאתה חושש ממנו לקרות. אני משער שבתוך תוכו ובלי שהציבור ידע הוא עוסק שעה שעה בטובת הנהג והאזרח הישראלי. הוא שונה לגמרי ולטובה מתדמיתו הציבורית. אגב, אם ראית תמונות שלו מבקר אצל הרב פינטו, דע לך שהיה זה כפיל. השר האמיתי עסוק מכדי לבקר את פינטו. גם האלטו ההודית היא רק כפילה , שונה לחלוטין מהאלטו המקומית.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
חשש מקפידה
פורסם

התאוריה שלך נופלת בדבר אחד בלבד; השם של הברווז.

נוסף על הטאטא נאנו, עוד ארבע מכוניות קטנות ופופולאריות בהודו נכשלו לחלוטין במבחני הריסוק: סוזוקי אלטו 800, פורד פיגו, יונדאי i10 וגם פולקסווגן פולו.

זוהי האלטו 800: http://www.marutisuzuki.com/alto800/

זו הישראלית: http://www.suzuki.co.il/category/suzuki_alto

מצא את ההבדלים ;)

(מה שנמכר אצלנו נקרא A-Star בהודו)

לגבי הפולו והi10 לא טרחתי לבדוק, לדעתי גם שם יש הבדלי תרבות.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אז אני ברווז צולע וכך גם ההשערה[ בתאורייה יש עוד]

אגב, עושה רושם שבאלטו ההודית חלון אמיתי נפתח לנוסע מאחור, זה מעלה את השאלה: האם האלטו ההודית איננה דגם משודרג של הישראלית?

כמה עולה הדגם הזה וכמה האלטו הישראלית.

אני מתנצל בפני השר כץ ובפני פורד פינטו.

פורסם

אם תפשפש במפרט של האלטו ההודית (A-Star) תראה שבשלנו יש דברים שאצלם כלל לא קיימים כאופציה. (ESP, ארבע כריות אוויר + אופציה לשש)

להם אין שום חקיקה מינימלית בנוגע לבטיחות בדרכים, לנו יש. (ESP+ABS וכו')

מה שנחשב "אחלה רכב" אצלם - מוצר נחות אצלנו שקונים רק בגלל מחיר נמוך.

הכל עניין של סטנדרטים.

גם שם יש אנשים שלעולם לא יזכו להוציא אלטו חדשה מהסוכנות..

פורסם

מצויין. ninjmnky תודה.

או, זו בדיוק התשובה שחיפשתי (ולא מצאתי).

-אין בין הרכב הזה, לבין זה שנמכר אצלנו שום דבר משותף.

(אגב, מסכים עם [פנדוב, האלטו ההודית באמת נראית משודרגת ליד "שלנו" :))

אז מה שיוצא זה, שגם דה-מרקר סוללים את דרכם לקבל אצלי "באן" כמו,למשל, YNET. :)

שונא כתבות "אינפורמטיביות" שכל מטרתן הוא לעורר הד שיגרור ריטינג לאתר. (בד"כ ע"ח מישהו שיפסיד מזה הרבה כסף/את שמו הטוב).

דווקא עד עכשיו הערכתי מאד את רמת הכתבות והכותבים שם.

• תוכן חדש...