Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום,

מחר יש תחרות דריפטים בשלג שאני משתתף בה. במיוחד לכבודה הוצאתי רישיון נהיגה ספורטיבי של ה-FIA פה באסטוניה. זה לקח 5 דקות ועלה 45 יורו. אפילו לא הייתי צריך להציג רישיון נהיגה. אגב, התחרות עצמה עולה 20 יורו בלבד.

בשביל התחרות חשבתי להתאמן קצת, ולנסוע למסלול המקומי לאיזה שעה. המסלול ממוקם כ-40 ק"מ מהבית אז יצאתי כשאני משחק קצת עם הגופרו ומצלם timelapse של הנסיעה.

ביציאה מהעיר נכנסים לכביש מהיר (בקיץ 110, בחורף 90) דו נתיבי עם הפרדה, כאשר בכמה ק"מ הראשונים, משום מה, המהירות המותרת היא עדיין 50, ואז עולה ל-70 ומשם ל-90.

הניידת חיכתה בערך 50 מטר לפני השלט שמראה 70 קמ"ש. בדיוק בנקודה שאנשים מאיצים כי כבר יוצא להם מכל החורים לנסוע 50 בכביש כזה פתוח. השעה 16:00 וכבר מתחיל להחשיך. אני מאיץ וברגע האחרון קולט את השוטר קופץ לי לכביש ומסמן לעצור. ילד טוב שכמוני, אני עוצר כשאני משוכנע שאולי עברתי בקצת את המהירות המותרת, ולא יקרה כלום.

הוא מזמין אותי לתוך הניידת, שם הוא מראה לי שהוא מדד אותי בשני אקדחים שונים, בראשון 70 קמ"ש ובשני 78. ביקשתי יפה, אמרתי שזו פעם ראשונה ושאני נהג מאוד זהיר וכולי וכולי - כלום לא עזר. החרא האסטוני הזה אפילו לא היה מוכן לכתוב שהמהירות הייתה 70, כאשר הקנס המינימלי של עד 20 קמ"ש מהמהירות המותרת הוא 12 יורו (55 שקלים) והמקסימלי 120 יורו (550 שקלים). במקום זאת, נפלתי על הקטגוריה של 21-40 קמ"ש מעל המהירות המותרת, שם הקנס המינימלי הוא... 200 יורו (כמעט 1000 שקלים). שימו לב, 200 מטר קדימה והוא לא היה מניד עפעף אם אני על 78 קמ"ש...

זה לא סוף הסיפור - הבנתי שאפשר לערער ואני מתכוון לעשות את זה. רק חשבתי לעצמי איזה מסכן האסטוני הממוצע שמקבל קנס כזה - זה יכול להיות רבע מההכנסה החודשית שלו...

בכל מקרה, לא גיבור :-P כמוני יתן לדבר כזה לערער את רוחו. כבר 16:30 ומתחיל להחשיך ואני ממשיך בנסיעה למסלול. ירד הרבה שלג לאחרונה והוא נדחס לו ע"י המכוניות וכעת יש שכבת קרח חלקלקה על המסלול, ברמה שקשה להתהלך עליו בלי להחליק. חושך, קרח... מה כבר יכול לקרות.

יש הבדל מאוד משמעותי בין קרח לשלג. על הקרח האחיזה כמעט אפסית. אתה מוריד משלישי לשני בלי גז ביניים מדויק - אתה על הצד. אתה נכנס לפניית פרסה ב-15 קמ"ש - אתה על הצד. אתה נכנס ב-25 קמ"ש - ספין. אתה מנסה לבלום בסיבוב - תמשיך לחלום. בקו ישר - רק בעדינות. בלימת חירום? תשכח מזה - פשוט תמצא את עצמך מחליק קדימה עשרות מטרים ללא שום שליטה, עד שערימות השלג יעצרו אותך.

בדרך חזרה הביתה אני מוצא את עצמי מחליק לפעמים ומתקן כבר אינטואיטיבית. התנאים באמת חלקים בחוץ ואני רואה הרבה נהגים אחרים נוסעים על הצד בכוונה וגם לא, ומבין שוב עד כמה נהגים במדינות קרות שולטים הרבה יותר טוב ברכב מנהג ישראלי ממוצע.

זהו, אלו החוויות שלי מהיום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

והנה סרטון מייצג משלוש זוויות של אימון ההחלקה. תראו כמה מעט אחיזה יש בפניות ההדוקות:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני נהנה מכל רגע כשאני קורא את פוסטים שלך. אולי ביום מן הימים נראה גם אצלינו קצת יותר חופשיות. שמעתי שיש התקדמות של אישורים במנחת בצפון באיזור קריית שמונה. נחייה ונראה.

בהצלחה בערעור.

פורסם

נסעתי 74קמש בכביש של 50. חטפתי קרוב ל4000שח. (נורבגיה) יצאת בזול.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם

הבנתי שבנורבגיה (שאני מתכנן נסיעה אליה בקיץ) יש שתי אפשרויות: הכבישים הטובים פשוט ריקים לגמרי (גם ממשטרה) ובכבישים הבעייתיים צריך פשוט לנסוע לאט ולחשוק שיניים, כי לך תדע מאיפה תגיע הצרה.

אבל מה שהחארות האלה עושים כאן באסטוניה, יושבים 50 מטר משלט של 70 קמ"ש ותופסים אנשים שנוסעים 70, זה כבר ממש דוחה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

וואו, השוטר הזה סופר מנ*אק! :shock:

אחלה של סירטון מהמסלול, נראה ונשמע מאתגר וקיצוני מאד לעשות סיבוב בשלג ככה כשאתה ברכב הנעה אחורית על גבול האחיזה.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

• תוכן חדש...