Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להורים שלי יש הונדה ג'אז 2011 (כשנתיים וחצי על הכביש) הם לא נוסעים הרבה ולכן לרכב יש 8000K בלבד.

אבא שלי לתומו נכנס למוסך ארז בצפון ובמוסך אמרו לו שהוא חייב לבצע טיפול 30,000 הכולל :

טבעת אטימה לפקק שמן ,מסנן אוויר 2009 ZZA ,שמן מנוע סינטטי מלא ,מסנן שמן מנוע

העלות היא כ 1500 שח ו1300 שח לאחר הנחה "מיוחדת"

רק מה ... הוראות היצרן מדברות על החלפת פילטר אוויר כל 40K ואילו שמן גיר כל 80,000 אלף קמ או 5 שנים

ורכב העובד בתנאים קיצוניים כל שנתיים או 40K .

מי ששאל את עצמו מה הם אותם תנאים קיצוניים אז יש הסבר :

Follow the Severe Conditions Maintenance Schedule if the customer's vehicle is driven MAINLY under one or more of the following conditions:

Driving less than 8 km (5 miles) per trip or, in freezing temperatures, driving less than 16 km (10 miles) per trip.

Driving in extremely hot over 35°C (95°F) conditions.

Extensive idling, or long periods of stop-and-go-driving.

Trailer towing, driving with a car-top carrier, or driving in mountainous conditions.

Driving on muddy, dusty, or de-iced roads.

If the customer's vehicle is driven OCCASIONALLY under severe conditions, follow the Normal Conditions Maintenance Schedule.

במוסך הסבירו שאלו הוראות יבואן , אצל היבואן הסבירו שאלו הוראות יצרן

ביקשתי לקבל אסמכתא אחת לכך שמדובר בהוראות יצרן , ההסבר של "יועץ השרות" היה כי זה תכתובות פנימית ובכל מקרה הוא הפנה אותי לאתר האינטרנט של היבואן המפרט בעברית את שגרת הטיפולים.

באופן מצחיק באתר היבואן אין פירוט או איזכור לטיפול תקופתי המנותק מהקילומטרז'

http://mct.yolo.co.il/mehironv2/TipolResults.aspx?Degem=GE684BEV&Year=2011

אז לכל לקוחות הונדה היזהרו , בישראל שוררים תנאים קיצוניים ובאותם תנאים קיצוניים קחו בחשבון לגביי שמן הגיר:

At 80,000 km (48,000 miles) or 5 years, then replace every 60,000 km (36,000 miles) or 4 years.

If the vehicle is driven mainly at high speed in high temperature (over 35°C/95°F) conditions, replace every 40,000 km (24,000 miles) or 2 years.

כי לחברת המאיר ברור שבישראל כולם נוהגים במהירות גבוהה ולכן צריך להחליף שמן גיר כל שנתיים.

פורסם

טרחת לבדוק את הטבלה בסוף ספר ההוראות של הרכב? בספרי ההוארות של כל רכב שאני מכיר יש טבלה המסכמת את הטיפולים התקופתיים - כאשר הם לפי ק"מ או תקופת זמן (בד"כ 15,000 ק"מ או שנה, אבל משתנה בין יצרנים ודגמים שונים) - מה שמגיע קודם. לכן סביר מאד שהמוסך ממליץ על טיפול של שנתיים או שלוש (תלוי מתי הרכב עלה לכביש - בתחילת או סוף 2011), ומבחינה זו הוא צודק.

יש לא מעט חלקים שנשחקים גם כאשר הרכב עומד - נוזלים, חלקי גומי וכו' מאבדם מתכונותיהם גם אם הרכב עומד במוסך ממוזג ומקבל כל בוקר נשיקה וליטוף.

לגבי המחיר הנדרש - אין לי מושג אם הוא סביר או לא, מעולם לא החזקתי בהונדה ואיני מכיר את מדיניות מחירי החלפים של היבואן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המסמך אומר אומר שתנאים קיצוניים שרכב הנוסע מעט קילומטרים פר נסיעה, או עומד הרבה בפקקים (תנועה עירונית) זה תנאים קיצון.

מאיר לא ממש טועים, אם אלו הוראות היצרן.

פורסם

היצרן אומר החלפת שמן גיר כל 5 שנים או אם רוב נסיעות במהירות גבוהה אז כל שנתיים.

לעומת זאת פילטר אוויר המקורי שעלה קצת מעל 200 שח אין מגבלת זמן בכלל, היצרן קובע 40,000 ללא מגבלת זמן.

פורסם

החליפו גם שמן מנוע וגם שמן גיר

שמן מנוע היצרן מציין החלפה כל שנה כך שאין לי כאן טענות ליבואן.

אבל שמן גיר ב 8000 קמ ?!?!?

אגב שמן גיר CVT עולה בערך 500 שח

פורסם

לפי ההסבר שצירפת ל"תנאים קשים" אם רוב הנסיעות שלהם הם פחות מ-8 ק"מ פר נסיעה, אזי לכאורה הם עומדים בתנאים אלו.

האם זהו המצב?

פורסם
לפי ההסבר שצירפת ל"תנאים קשים" אם רוב הנסיעות שלהם הם פחות מ-8 ק"מ פר נסיעה, אזי לכאורה הם עומדים בתנאים אלו.

האם זהו המצב?

בתנאים הקשים נדרשת החלפה תדירה יותר של שמן המנוע ולא שמן הגיר ולא מסנן האוויר.

החלפה תדירה של שמן גיר נדרשת בתנאים מהירות גבוהה .

בכל מקרה אף אחד לא שאל אותם כלום לעניין הרגלי הנהיגה מה שכן איימו עליהם שאם לא יחליפו שמן גיר לא תיהיה להם אחראיות שבכל מקרה נגמרת תוך חצי שנה.

פורסם

לפי הנתונים שאתה סיפקת, יוצא שהם נסעו 8~ ק"מ ליום, ככה שהם כן נכנסים תחת "תנאי קיצון".

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לפי הנתונים שאתה סיפקת, יוצא שהם נסעו 8~ ק"מ ליום, ככה שהם כן נכנסים תחת "תנאי קיצון".

או שהם נסעו פעם בשבוע 50 ק"מ אף אחד לא שאל אתם וזה גם לא משנה.

בכל מקרה לפי הפרסומים תנאי קיצון מקצרים את זמן השירות של שמן המנוע להחלפה לחצי שנה ולא שמן גיר או פילטר אויר.

פורסם

אני כבר לא מבין מה החליפו ומה לא החליפו, אבל הדבר היחידי שנראה לי כאן לא תקין הוא פילטר האוויר שאותו לא הייתה כל סיבה להחליפו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ב 8,000 החליפו כל מה שכתוב שצריך להחליף ב 30,000 כלומר :

כלומר : טבעת אטימה לפקק שמן ,מסנן אוויר 2009 ZZA ,שמן מנוע סינטטי מלא ,מסנן שמן מנוע

ושמן גיר בנוסף .

וזאת מבלי להתחשב באורך החיים הקאלנדרי של כל פריט בנפרד , וזאת בתרוצים שונים והסברים מצוצים מן האצבע שאין להם אחיזה במציאות כמו למשל "ישראל היא ארץ חמה יותר מאיטליה ויותר מוסטרליה" , הסברתי לו שבאוסטרליה 45 מעלות זה נורמלי ובאיטלה רק השנה מתו 150 איש ממכת חום . הוא מייד ידע להגיד לי שבאיטליה זה לא החום עצמו זה שהם לא רגילים לחום.

ביקשתי מאיש השרות שישלח לי אסמכתא אחת לצורך להחליף שמן גיר אחת לשנתיים בתנאים שיש בארץ ברכב ללא וו גרירה , זה לא שיש כאן אוטוסטרדות שאפשר לסוע מהר כל הזמן.

ההסבר היה שזה תכתובת פנימית.

פורסם

נו באמת.

אתה מצפה שישב איתך בנאדם ויתחיל לחשב בבמה ימים נסעת 50 ק"מ, בכמה 1 ק"מ ובכמה לא נסעת בכלל, ומזה ישב ויבדוק את הבלאי הנגזר עבור כל חלק וחלק? :shock: כתוב שתחת תנאים X מחליפים חלקים W,Y,Z. תתמודד עם זה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

א. "במוסך אמרו לו שהוא חייב לבצע טיפול 30,000"

קודם כל הוא לא חייב לעשות כלום. היצרן ממליץ, היבואן ממליץ, המוסך ממליץ. אתה מחליט.

ב. הקישור מראה על החלפת מסנן אוויר כל 30K בתנאים רגילים, ולא 40K כפי שרשמת.

ג. מתי נעשה הטיפול הקודם?

ד. אני מציע שתשים בצד את הטקסטים באנגלית ותרשום כאן מה מופיע לך בספר הטיפולים בנוגע ל"תנאי קיצון", פילטר אוויר, ושמן גיר.

ה. אם לא הראו לך מסמכים אתה יכול להתלונן במשרד התחבורה. עבורי, המסמכים הללו לא קיימים.

פורסם

יתקן אותי פותח השרשור אם הלינק המצורף אינו רלוונטי לרכב המדובר:

http://cars.honda.ee/files/books/Jazz-08-ENG.pdf

איני יודע גם להגיד אם הגרסה הישראלית הינה בגדר אירופאית או חוץ אירופאית.

נדמה לי גם שעיקר הבעייתיות בטיפול הינה החלפת שמן הגיר (ופילטר האוויר, אבל זה שולי ביחס לעלות שמן הגיר).

תתחילו מעמוד 278 של החוברת עצמה.

בעמוד 281, ענין שמן הגיר אינו מתקשר למרחקי נסיעה (בעצם הוא כן, אבל מרחקים גדולים).

בעמוד 298 ישנה הערה לגבי מודל אירופאי של החלפה כל שנתיים רק אם מעל 35 מעלות ונסיעה מהירה.

• תוכן חדש...