Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

פאביה 1.6 ליטר אוטומטית 2008 הדגם המאובזר. ברכב יש מערכת TPM לניטור לחץ אוויר בצמיגים.

בשבוע שעבר הייתי בתחנת דלק הקבועה והשלמתי אוויר לצמיגים. היה בכולם 28 במקום 32, מילאתי וסגרתי את הפקקים.

אתמול אני נוסע בכביש 60 מנצרת לכיוון עפולה, קצת לפני עפולה נדלקת הנורה הזאת ונשמע צפצוף. עצרתי את הרכב בשוליים ליד תחנת אוטובוס, יצאתי החוצה, 4 איתותים, מסתובב מסביב לרכב ואין שום פנצ'ר. איפסתי את המערכת מהכפתור, הנורה כבתה והמשכתי לנסוע.

היום אני נוסע באותו קטע כביש, ובאותו המקום, אולי 200 מטר קדימה יותר נדלקת שוב הנורה הזאת. הפעם לא עצרתי בצד, מה גם שההגה לא מושך ואין רעשים שמאפיינים נסיעה בלי אוויר (נתקלתי בפנצ'רים בחיים שלי), איפסתי שוב את המערכת והמשכתי לנסוע.

השאלה שלי היא מה הבעיה? אני לא יכול לנסוע ככה עם מופע הנורות והצפצופים שנשמעים ברכב, חוץ מזה אני לא יכול לסמוך על המערכת, אם באמת יהיה פנצ'ר? הלך שם חיישן?

תודה לעונים.

פורסם

אבל לפני שבוע בדקתי אוויר, יש אוויר...

היו זמנים שגם חודש וחצי לא הייתי נכנס לבדוק אוויר והנורה הזאת לא דלקה. בדקתי גם אם יש ברגים בצמיגים ואין כלום. חוץ מזה בדקתי גם ע"י לחיצה על הצמיג, נראה שיש אוויר כמו שצריך.

פורסם

כללי

בהחלט במקרים מסויימים בגלל ההעמסה לא שווה של הרכב או השטח הכביש בעל תכונות לא אחידות עלולות לגרום להודעות תקלה 'שיקריות' של מערכת TPM.

אם התקלה חוזרת על עצמה באותו קטע כביש אז זו לא תקלה במערכת לניטור לחץ האוויר.

1. אני מציע לך לבדוק האם הכפתור במקרה לא נשאר לחוץ (תפוס).

2. האם במקרה לחצת על הכפתור למשך זמן ממושך יותר מ-5 שניות לשם איפוס ?

3. בדיקת לחץ אוויר מבצעים בעזרת מד-לחץ ולא לפי מראה או לחיצה על הצמיג (בדוק את הלחץ בתחנת דלק).

במקרה הגרוע ביותר הבעיה יכולה להיות בחיישן ABS תקול. האם ברכבך יש מערכת ESP ? או ASR ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא מכיר את הכביש הזה.

לאיזה מהירויות אתה מגיע שם?

האם הוא משובש? קופצני?

כמו שהבנתי מקריאה באינטרנט, המערכת לא מודדת לחץ, היא מודדת נתונים כמו סיבובי גלגל לX זמן, וברכב שבגלגל אחד זה שונה משאר הגלגלים אז היא נדלקת, מערכת די פשוטה בסך הכל.

עכשיו, כנראה בגלגל שהכביש משובש או קופצני אז יוצא שהגלגלים מתחלקים (גם אם אתה לא מרגיש), וזה ישר מקפיץ תקלה.

שמתי לב שכשאני נוהג די אגרסיבי, הגלגלים לא חוזרים לאותו מצב שהיו (לא בפאביה), גלגלים אחוריים (כי קדמיים די ברור שהם יסתובבו שונה).

מרבה חיישנים מרבה דאגות.

יש אפשרות לבטל את המערכת הזאת דרך מחשב? (יש לי גם פאביה).

תאכלס היא מיותרת לחלוטין (ככה או ככה כל שבוע-שבועיים אני בודק לחץ), זה לא שאנחנו נוהגים במשאית עם 16 גלגלים, כולה פאביה.

פורסם
חוץ מזה בדקתי גם ע"י לחיצה על הצמיג, נראה שיש אוויר כמו שצריך.

משתמש בפורום 10 שנים, כמעט 4000 הודעות - ועוד רושם בפרהסיה שבדק לחץ אויר בצמיג ע"י לחיצה... אם לא היית קיים, היו צריכים להמציא אותך, תאמין לי. פשוט בושה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כללי

בהחלט במקרים מסויימים בגלל ההעמסה לא שווה של הרכב או השטח הכביש בעל תכונות לא אחידות עלולות לגרום להודעות תקלה 'שיקריות' של מערכת TPM.

אם התקלה חוזרת על עצמה באותו קטע כביש אז זו לא תקלה במערכת לניטור לחץ האוויר.

1. אני מציע לך לבדוק האם הכפתור במקרה לא נשאר לחוץ (תפוס).

2. האם במקרה לחצת על הכפתור למשך זמן ממושך יותר מ-5 שניות לשם איפוס ?

3. בדיקת לחץ אוויר מבצעים בעזרת מד-לחץ ולא לפי מראה או לחיצה על הצמיג (בדוק את הלחץ בתחנת דלק).

במקרה הגרוע ביותר הבעיה יכולה להיות בחיישן ABS תקול. האם ברכבך יש מערכת ESP ? או ASR ?

כפתור SET תקין, לא זוכר כמה שניות לחצתי עליו, אבל עד שהנורה כבתה. מאמין שלא יותר מ- 5 שניות. למה? בכל מקרה, אז היה עוד צפצוף והנורה כבתה (עד הפעם הבאה).

יש ברכב את כל מערכות הבטיחות שהיו קיימות ב- 2008, 6 כ"א, ABS, ESP, ASR, אלו היו אחד השיקולים בקניית הרכב בזמנו.

אני לא מכיר את הכביש הזה.

לאיזה מהירויות אתה מגיע שם?

האם הוא משובש? קופצני?

כמו שהבנתי מקריאה באינטרנט, המערכת לא מודדת לחץ, היא מודדת נתונים כמו סיבובי גלגל לX זמן, וברכב שבגלגל אחד זה שונה משאר הגלגלים אז היא נדלקת, מערכת די פשוטה בסך הכל.

עכשיו, כנראה בגלגל שהכביש משובש או קופצני אז יוצא שהגלגלים מתחלקים (גם אם אתה לא מרגיש), וזה ישר מקפיץ תקלה.

שמתי לב שכשאני נוהג די אגרסיבי, הגלגלים לא חוזרים לאותו מצב שהיו (לא בפאביה), גלגלים אחוריים (כי קדמיים די ברור שהם יסתובבו שונה).

מרבה חיישנים מרבה דאגות.

יש אפשרות לבטל את המערכת הזאת דרך מחשב? (יש לי גם פאביה).

תאכלס היא מיותרת לחלוטין (ככה או ככה כל שבוע-שבועיים אני בודק לחץ), זה לא שאנחנו נוהגים במשאית עם 16 גלגלים, כולה פאביה.

הכביש הזה גלי, אם תרצה אני אעלה צילום וידאו מהמצלמה, אני מניח ששומעים גם את הצפצוף מהלוח שעונים. מצד שני, הכביש לא השתנה, להפך - סללו אותו מחדש לפני כמה חודשים. הייתי במהירות גבוהה.

משתמש בפורום 10 שנים, כמעט 4000 הודעות - ועוד רושם בפרהסיה שבדק לחץ אויר בצמיג ע"י לחיצה... אם לא היית קיים, היו צריכים להמציא אותך, תאמין לי. פשוט בושה.

איציק

בושה וחרפה. פשוט ביזיון. לעמוד בכביש בין עירוני בשוליים הימניים עם 4 איתותים אחרי תחנת אוטובוס, השוליים קטנטנים, מכוניות נוסעות לידי על 120 קמ"ש, ואתה מצפה שאני אבדוק שם לחץ אוויר אולי ע"י חיבור של מד לחץ לונטילים? אני תכננתי לחיות עוד כמה שנים, לא מתחשק לי למות בגיל 27, אז ברשותך אני אבדוק לחץ אוויר זריז עם האצבע, אם יהיה אוויר אני פשוט אסתלק במהירות מהמקום. אם לא יהיה אוויר, אני אשאיר שם את הרכב ואסתלק משם בעצמי מעבר לגדר.

לתחנת דלק לא נכנסתי כי הצמיגים חמים וזה לא אפקטיבי, אני ממתין למחר בבוקר. בכל אופן זאת לא בעיית אוויר. עם כל הכבוד לך ולידע שלך (ויש הרבה), למלא אוויר, לבדוק לחץ, ובאיזה תנאים אני יודע עוד בתור ילד קטן.

פורסם

יש ברכב את כל מערכות הבטיחות שהיו קיימות ב- 2008, 6 כ"א, ABS, ESP, ASR, אלו היו אחד השיקולים בקניית הרכב בזמנו.

- האם מנורת ESP או ASR נדלקת לך בזמן נסיעה בכביש שבו נדלקה לך מנורת ניטור לחץ אוויר ?

כפי שרשמתי בהודעה הקודמת בדוק לחץ אוויר בתחנת דלק ובצע איפוס.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה רציני ?. אם כל כך מסוכן לעצור אז לא עוצרים. גם אם יילך ג'אנט או צמיג (נניח ואין אוויר) זה עדיין יותר "זול" מחיים.

ולא למלא בתחנת דלק כי הצמיגים חמים ?? ממלאים 3-4 יותר ממה שצריך ושלום על ישראל. בודקים בבוקר או בערב מאוחר על צמיג קר וזהו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

גיא, מערכת TPMS שמותקנת במכוניתך "רוכבת" על הנתונים שמתקבלים מחיישני ה-ABS ובאמצעות מדידת ההפרשים בינהם יודעת לאבחן מצב של חוסר אויר (היקף צמיג שלחץ האויר בו נמוך יהיה קטן מהיקף צמיג בעל לחץ אויר תקין, ולכן אותו צמיג יסתובב יותר פעמים ביחס לצמיגים המלאים בעבור אותו קטע דרך).

קשה לי להאמין שיש תקלה כלשהי במערכת אצלך, ולו רק מפני שאם אכן היתה תקלה, קרוב לוודאי שהיו לה סימפטומים נוספים כמו תקלת ABS או ESP. אני מחזק את המלצתו של מרק לנפח אויר באופן מדויק, לאפס את המערכת ולצאת לסיבוב. אני די בטוח שאתה תיווכח לראות שהנורה לא תידלק פעם נוספת (ואם כן - גש לצמיגאי).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תוסיף לארגז שיש לך בתא המטען מד לחץ אוויר טוב. תמלא לפחות פעם בחודש אוויר בתחנת דלק ( למה להגיע למצב שחסר PSI 4, בצמיג? ) ואחרי זה בבית על צמיג קר תוודא שהלחץ נכון.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

בדקתי אוויר לפני פחות משבוע בתחנת דלק הקבועה, על פניו לא היתה סיבה לירידת לחץ אוויר מלבד תקלה טכנית.

עם זאת, לאור ההתעקשות של מערכת TPM (ושלכם) לקחתי את הרכב עכשיו ונסעתי במיוחד למכונת אוויר, לראות מה הבעיה.

כל הצמיגים שמרו על לחץ של 30PSI, רק באחורי ימין היה 22PSI. אז מכיוון שהבעיה היתה ברורה, הפעלתי את הפנס של הטלפון והתחלתי לטייל על הצמיג. בהתחלה לא ראיתי, עד שהזזתי את הרכב עוד קצת אחורה כדי להסתכל על החלק של הצמיג שהיה נוגע ברצפה: והנה הבעיה. כנראה נכנס אתמול בבוקר וכבר אחה"צ הנורה נדלקה.

בחיי שבלי TPM לא הייתי שם לב עד הפעם הבאה שהייתי בודק שוב בתחנת דלק. אטפל בזה מחר על הבוקר.

znukdz4i2dxd.jpg

• תוכן חדש...