Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיצובישי גרנדיס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לנו מישהו שמציע למכירה מיצובי גרנדיס 7 מקומות עם 110000 ק"מ שנת 2006. (בכחול משום מה ...)

מספר שאלות :

1. איך הרכב מבחינת אמינות / בטיחות ? האם יש פאקים ספציפיים לשנה הזאת ? האם ממליצים ?

2. הרכב הוא יד שלישית - כשהיד הראשונ היתה ליסינג מימוני פרטי - האם בחישוב של המחיר זה משהו שצריך להשפיע על המחירון ? כמה ?

3. במחירון לוי יצחק הרכב עם שקלול הק"מ מקבל מחירון של 47 (כמשקללים את המימוני - זה יוצא 43 ) לעומת זאת במחיר יד 2 הרכב מופיע במחירון במחיר 59 אלף - איך מקובל לחשב ? ממה נובע הפער

בתודה מראש

פורסם

מבחינת אמינות הגרנדיס מזדקן בכבוד. אפילו זכה פעם בתואר המיניוואן האמין בקטגוריה.

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.1522843

ומעט מאד השתנה אצלו מאז.

לגבי מחירון ויד ליסינג... כבר עבר הרבה זמן, הוא ספג כבר את רוב ירידת הערך , ליסינג מימוני זה קנס של כ 10%. אבל לא תמיד הכלל הזה עובד. מחירון יצחק לוי מנותק ממחירי השוק ולא רלוונטי כבר כמה שנים. היחידים שמשתמשים בו הן חברות הביטוח. הרכב מבוקש (בעיקר במגזר הדתי) ובהתאם לביקוש/היצע המחירים משתנים.

אתה צריך לסגור כמו שנסגרים מחירים שלו ביד 2 ובהתאם למצב הרכב, אולי חברי הפורום יוכלו להרחיב.

אני מכיר מישהו שקנה אותו ממגרש ליסינג (אלבר) לא מזמן מודל 2010. רצו 100K בסוף סגרו על 82K ש"ח.

הוא מאד מרוצה.

פורסם
מבחינת אמינות הגרנדיס מזדקן בכבוד. אפילו זכה פעם בתואר המיניוואן האמין בקטגוריה.

http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.1522843

ומעט מאד השתנה אצלו מאז.

לגבי מחירון ויד ליסינג... כבר עבר הרבה זמן, הוא ספג כבר את רוב ירידת הערך , ליסינג מימוני לטעמי זה כמו פרטי, אולי אפשר להוריד טיפה. מחירון יצחק לוי מנותק ממחירי השוק ולא רלוונטי כבר כמה שנים. היחידים שמשתמשים בו הן חברות הביטוח. הרכב מבוקש (בעיקר במגזר הדתי) ובהתאם לביקוש/היצע המחירים משתנים.

אתה צריך לסגור כמו שנסגרים מחירים שלו ביד 2 , אולי חברי הפורום יוכלו להרחיב.

אני מכיר מישהו שקנה אותו ממגרש ליסינג (אלבר) לא מזמן מודל 2010. רצו 100K בסוף סגרו על 82K ש"ח.

הוא מאד מרוצה.

אז 47 זה מחיר טוב ? לדעתך ?

העובדה שבעוד כמה ימים מסיימים שנתון - זה ישפיע בצורה ניכרת על המחיר או שרק מאודת בודדות של שקלים ואין טעם לחכות ?

פורסם

2. הרכב הוא יד שלישית - כשהיד הראשונ היתה ליסינג מימוני פרטי - האם בחישוב של המחיר זה משהו שצריך להשפיע על המחירון ? כמה ?

עננה גדולה של חרטא נחתה בזה הרגע על השרשור שלך...

בשנת 2006 (מעשית 2005, כי רכבי 2006 עלו לכביש במחצית השנייה של 2005) לא היה קיים מושג כזה ליסינג מימוני ואת כמות האנשים שעשו ליסינג מימוני באותה אפשר לספר על כף יד אחת וגם זה בסימן שאלה.

זאת ועוד, בשנה הזאת ליסינג תפעולי לא הופיע ברישיון של כל הרכבים (כי לא הייתה חובה לרשום את זה) והרכבים בהם זה היה רשום - היו לרוב רכבי השכרה.

תעשה אחד ועוד אחד ותבין שכנראה מנסים לחרטט אותך. אולי זה סוחר רכב ממולח ואולי סתם מישהו שתמים שחירטטו אותו בעצמו כשרכב את הרכב, לא יודע. מה שאני כן יודע, זה שגם המשפחה שנהרגה בתאונה בכביש שמוביל לכינרת נסעה במיצובישי גרנדיס שהיא קנתה בזול מסוחר רכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
עננה גדולה של חרטא נחתה בזה הרגע על השרשור שלך...

בשנת 2006 (מעשית 2005, כי רכבי 2006 עלו לכביש במחצית השנייה של 2005) לא היה קיים מושג כזה ליסינג מימוני ואת כמות האנשים שעשו ליסינג מימוני באותה אפשר לספר על כף יד אחת וגם זה בסימן שאלה.

זאת ועוד, בשנה הזאת ליסינג תפעולי לא הופיע ברישיון של כל הרכבים (כי לא הייתה חובה לרשום את זה) והרכבים בהם זה היה רשום - היו לרוב רכבי השכרה.

תעשה אחד ועוד אחד ותבין שכנראה מנסים לחרטט אותך. אולי זה סוחר רכב ממולח ואולי סתם מישהו שתמים שחירטטו אותו בעצמו כשרכב את הרכב, לא יודע. מה שאני כן יודע, זה שגם המשפחה שנהרגה בתאונה בכביש שמוביל לכינרת נסעה במיצובישי גרנדיס שהיא קנתה בזול מסוחר רכב.

וואלה

מאוד לא סביר - זה מכר בן אדם אמין. שעוד לא פירסם את הרכב באתרים. יכול להיות שעבדו עליו ?

אומר שיש לו את הרכב 4 שנים לפני כן שימש מישהו לתקופה קצרה ולפני כן היה במימיוני

הק"מ הוא 120 - לא כל כך מסתדר עם רכב השכרה (בבדיקה ידעו להגיד אם מישה שיחק עם הקמ ?)

1. יש לי דרך אמיתית לדעת מי היו הבעלים בידיים הקודמות (המוכר הוא יד שלישי) ? (גם אם זה כרוך בתשלום)

2. קצ מטריד אותי שהוא רוצה לבחור לפי מחירון לוי יצחק ולא יד 2

3 אני בכל מקרה עושה בדיקה - יש עדיין ממה לחשוש ?

בתודה

פורסם

יש עוד כמה גראנדיס על הכבישים שנקנו מסוחרים ממולחים ולא התרסקו במורדות הכנרת.

אני רק יכול לספר שמישהו בעבודה , התניע בבוקר את השברולט קרוז שלו (בת שנה וחצי בליסינג) במצפה רמון (ליד מלון בראשית) ובברקס הרכב פשוט לא עצר.

במזל גדול הצליחו לעצור עם הקיר עם מעט נזקים. במוסך אמרו בלאי טבעי והעבירו את הרכב טסט מחדש.

דרך אגב הבנתי שההוא מטבריה המשיך לסוע עוד מרחק גדול גם כשהרגיש שאין אחיזת ברקס, היה אפשר לנהוג אחרת גם עם התקלה הזו.

קח את הרכב לבדיקה מכנית וכללית במוסך מיצובישי שאתה אוהב, אם הכל בסדר, תחליטו על מחיר המכירה.

פורסם
יש עוד כמה גראנדיס על הכבישים שנקנו מסוחרים ממולחים ולא התרסקו במורדות הכנרת.

אני רק יכול לספר שמישהו בעבודה , התניעה את השברולט קרוז שלו (בת שנה וחצי בליסינג) במצפה רמון (ליד מלון בראשית) ובברקס הראשון הרכב פשוט לא עצר.

במזל גדול הצליחו לעצור על הקיר עם מעט נזקים. במוסך אמרו בלאי טבעי והעבירו את הרכב טסט מחדש.

דרך אגב הבנתי שההוא מטבריה המשיך לסוע עוד מרחק גדול גם כשהרגיש שאין אחיזת ברקס, היה אפשר לנהוג אחרת גם עם התקלה הזו.

קח את הרכב לבדיקה מכנית וכללית במוסך מיצובישי שאתה אוהב, אם הכל בסדר, תחליטו על מחיר המכירה.

תודה

תוכל להתייחס לשאלה הראשונה :

1. יש לי דרך אמיתית לדעת מי היו הבעלים בידיים הקודמות (המוכר הוא יד שלישי) ? (גם אם זה כרוך בתשלום)

2. קצ מטריד אותי שהוא רוצה לבחור לפי מחירון לוי יצחק ולא יד 2

פורסם

1. לגשת עם הבעלים הרשום של הרכב למשרד הרישוי ושם יגידו לכם מי היו כל הבעלים הקודמים.

2. מחירון יד 2 רלוונטי לשוק בערך כמו שהכינוי שלי בפורום רלוונטי לתעשיית המוזיקה הישראלית. זה מחירון לקנה מידה בלבד שאין לו שום משמעות בשוק, מלבד זה שהוא חינמי אז אפשר לבדוק בו "כמה בערך עולה רכב כזה וכזה" בלי לשלם חצי שקל ללוי יצחק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עוד מילה קטנה על המחירון: מעטות המכוניות המשומשות שנמכרות במחיר מחירון (או אפילו מעליו). הרכב צריך להיות מבוקש ונדיר כדי לקבל מעל מחירון. למעשה רוב המכוניות בארץ נמכרות הרבה מתחת למחירון (של יצחק). למשל מכוניות צרפתיות רבות נמכרות ב 20%-30% מתחת למחירון גם כשהן במצב מעולה (יד ראשונה, ללא שריטה, מפנסיונר)

בסופו של יום מחיר המכירה יקבע לפי כמה לחוץ כל צד לקנות/למכור את הרכב הספציפי.

בכל מקרה , אני בספק אם החבר שלך יקבל מחירון על הרכב הנ"ל .

למה בדיוק אתה רוצה את היסטוריית הידיים ? כדי לשקלל יד ליסינג ?

את אתה רוצה מדד , תעקוב אחרי מודעות דומות ביד2 (אתה אפילו יכול לפעמים (כשהטלפון הוא פרטי) ליצור קשר עם המוכר כשהמודעה יורדת או לפני ולשאול מה היה). ככה תקבל מדד. גם אז, כמות המכוניות שנמכרות ביד2 מכלל הגראנדיס היא חלקית בלבד.

דרך אגב , הרבה פעמים המודעה יורדת כי המוכר התייאש...

פורסם
עוד מילה קטנה על המחירון: מעטות המכוניות המשומשות שנמכרות במחיר מחירון (או אפילו מעליו). הרכב צריך להיות מבוקש ונדיר כדי לקבל מעל מחירון. למעשה רוב המכוניות בארץ נמכרות הרבה מתחת למחירון (של יצחק). למשל מכוניות צרפתיות רבות נמכרות ב 20%-30% מתחת למחירון גם כשהן במצב מעולה (יד ראשונה, ללא שריטה, מפנסיונר)

את אתה רוצה מדד , תעקוב אחרי מודעות דומות ביד2 (אתה אפילו יכול לפעמים (כשהטלפון הוא פרטי) ליצור קשר עם המוכר כשהמודעה יורדת או לפני ולשאול מה היה). ככה תקבל מדד. גם אז, כמות המכוניות שנמכרות ביד2 מכלל הגראנדיס היא חלקית בלבד.

מוכרח לציין שהחוויה שלנו כמשפחה שמחפשת רכב עם 7 מקומות כבר כמה חודשים היא ממש אחרת (יכול להיות שמה שאתה אומר נכון ביחס למשפחתיות רגילו)

קשה מאוד למצוא רכב 7 מקומות במצב נורמלי שלא נחטף תוך כמה ימים - בדרך כלל המחיר הוא מעל המחירון

רק הרכבים שיש להם דפקט או של סוחרים (=) שנארים בלוח

פורסם
1. לגשת עם הבעלים הרשום של הרכב למשרד הרישוי ושם יגידו לכם מי היו כל הבעלים הקודמים.

2. מחירון יד 2 רלוונטי לשוק בערך כמו שהכינוי שלי בפורום רלוונטי לתעשיית המוזיקה הישראלית. זה מחירון לקנה מידה בלבד שאין לו שום משמעות בשוק, מלבד זה שהוא חינמי אז אפשר לבדוק בו "כמה בערך עולה רכב כזה וכזה" בלי לשלם חצי שקל ללוי יצחק.

מהניסון שלכם האם עוד כמה ימים - שנת 2014 המחיר ירד באיזה 1500-1000 נוספים או שרק מאות בודדות ?

פורסם

אוי, מספיק עם השטויות האלו.

ההורים שלי כמעט כל רכב שהיה להם (חוץ מהקורולה הרובוטית הידועה לשמצה) מכרו במחירון משוקלל בלי למצמץ בכלל ובלי שום בעיות.

רכב צרפתי לא נמכר במחירון? 20-30%? יש לי תחושה שעוד 3 שנים כשהמגאן של ההורים שלי תתפרסם למכירה היא תמכר במחירון משוקלל בלי בעיה. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht בא אסדר לך שיחה עם בעל פיקאסו ממורמר 2010 C4 Exclusive שמנסה כבר חודשים למכור אותה ... שמורה והכל.

וגם רכבי 7 מקומות סובלים(הרבה בגלל חברות הליסיג) , אולי פחות (כי עדיין מבוקשים בשוק הדתי) אבל עדיין...

דוגמא:

הלכתי לקנות בתל מונד C4 picasso מודל 2010 (יוני) , עם 48KKM (כלומר כ15K בשנה) , יד ראשונה פרטית. מחירון היה בערך 100K.הרכב היה נקי ושמור . בעל הרכב הראה לי אפילו טפסי טיפולים במורשה (כולל טיפול אחרון גדול של חריטת דיסקיות) .

אחרי התלבטות הרכב נפסל כי הגיר הרובוטי מעצבן. בעל הרכב הודה שהרכב היה כבר ביד2 לפני מספר חודשים וירד משם כי לא השיג את הסכום המבוקש. ואז הוא חזר לפרסם ביד2 ומוכן למכור ב 92000 ש"ח אבל לא יורד . אח"כ עקבתי אחרי המודעה שלו, שהמשיכה לרוץ עוד חודשיים. לא יודע מה נסגר בסוף. אני מרחם על הבחור , כי האוטו באמת נראה יופי.

ראיתי עוד מכונית כזו מנתניה עדיין בליסינג מימוני מחיר מבוקש 78000 . כנראה שנמכרה בפחות כי הוא אמר לי שהוא מוכן להתגמש.

בסוף קניתי 5008 אחרי שהמוכר הוריד 20% בלי למצמץ ובלי בעיות, כמו שאתה אומר. אל תשאל איך היא היה מאושר שנמכרה.

אז נכון שגראנדיס אולי פחות נפוצה מC4 צרפתי, אבל גם היא קיימת במגרשי הליסינג בכמויות ובמבצעים מה שלדעתי יקשו על מכירתה במחיר מחירון (למרות היותה יפנית).

תבין שהשוק כיום הוא שוק של קונים, המוכרים בוכים בלילה. אני מאחל לכל אחד שימכור במחירון, לצערי זה לא המצב.

מעל מחירון זה אולי המצב ברכבי ספורט ,רכבי דיזל שמורים, לא יותר. בהצלחה במכירת המגאן.

פורסם

המגאן היא דיזל והק"מ שלה יהיה כמו של רכב ממוצע, אז זה יהיה יתרון מהותי למדי בשעת המכירה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא מכיר את השוק של הגרנדיס, אבל אני יודע שברכבים אחרים שהם מבוקשי מגזר חרדי/כיפות סרוגות בעיקר במשפחות ברוכות ילדים, אכן ישנו ביקוש די היסטרי לרכבים מסוימים דוגמת מזדה אם.פי.וי, שלמרות שכבר לא מיוצרת מזה מס' שנים, עדיין נחשבת לרכב מבוקש, וזאת למרות היות זללנית דלק די גדולה.

כנראה שזה ענין הנוחות, אמינות וכו'.

באופן אישי לא הייתי קונה את הגרנדיס, ולא רק בשל התאונה במורדות טבריה.

• תוכן חדש...