Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקדוה אוקטביה 2014 דגם 1.8 t.s.i.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי במדורי הרכב שעכשיו מתחילים לשווק את גרסת 1.8 טי.אס.איי.

היום במקרה נכנסתי לקטלוג הרכב באתר של היבואן, להפתעתי ראיתי שגם למנוע 1.4 טי.אס.איי וגם למנוע 1.8 טי.אס.איי. יש אותו נתון מומנט: 25.4 קג"מ, אבל בדגם 1.8 טי.אס.איי הטווח שלו רחב יותר.

מישהו יכול לתת הסבר על כך?

כי לדוגמה בדגם הקודם, היה הבדל מומנט די משמעותי בין דגם 1.4 לדגם 1.8?

אכן בנתון התאוצה ישנו הבדל מסוים לטובת מנוע 1.8, השאלה האם על הכביש ההבדל הזה מורגש?

כמו כן, מעניין לדעת מה ההבדל בצריכת הדלק בין המנועים.

פורסם
להפתעתי ראיתי שגם למנוע 1.4 טי.אס.איי וגם למנוע 1.8 טי.אס.איי. יש אותו נתון מומנט: 25.4 קג"מ, אבל בדגם 1.8 טי.אס.איי הטווח שלו רחב יותר.

מישהו יכול לתת הסבר על כך?

נתקלתי בנתון הקצת חריג הזה בכתבות רכב.

ככלל ה 1.4 מקבל תשבוחות וכך גם ה 1.8.

בכל מקרה כל אחד צריך לבדוק בעצמו ולעשות את השיקול הכלכלי לפי יכולותיו וצרכיו.

פורסם

אני רוצה לחדד קצת את השאלה שלי, שבגינה פתחתי את הפוסט. אני מעוניין שבעלי מקצוע בתחום המכונאות יתנו דעתם לשאלה, כמובן, מצפה שבעלי ידע רלבנטי יתייחסו לסוגיה.

בעבר, כאשר היתה בבעלותי אוקטביה 1.8 טי.אס.איי. לרכב היה 160 כ"ס ומומנט של 24.5 קג"מ.

באותה התקופה, פולקסווגן שיווקו את דגם הטוראן 7 מקומות עם מנוע 1.4 טי.אס.איי שהיה חזק יותר ממנוע 1.4 טי.אס.איי. בסיסי שהיה מותקן בגולף. בטוראן מנוע 1.4 טי.אס.איי הפיק 140 כ"ס והיה לו כמדומני מומנט של 22 קג"מ

בזמנו, אחד מאנשי המכירות במותג סקודה אמר לי שהוא באופן אישי מעדיף את גרסת 1.8 טי.אס.איי מכיוון שגרסת 1.4 טי.אס.איי עושה שימוש במגדש על וסוחטת למעשה את המנוע הקטן להפיק ביצועים, מה שמשפיע לרעה על נושא האמינות.

הוא אמר לי שחוות דעתו זו הושמעה לו לא אחת ע"י מכונאים בכירים במוסכי השירות של המותג, כאשר המכונאים אמרו לו שגרסת 1.8 טי.אס.איי נחשבת מוצלחת יותר.

והנה, באוקטביה החדשה, למעשה גרסת 1.4 נותנת למעשה כמעט את אותם הנתונים לפחות מבחינת המומנט, כמו גרסת 1.8.

אני אמור לבצע נסיעת מבחן על 2 הדגמים בכדי להתרשם.

שאלתי מופנית למכונאים שמבינים במנועים הללו: האם גרסת ה 1.8 תהיה מוצלחת יותר?

ראוי לציין בעניין זה שלגבי הדגמים של הטוראן, שמעתי מחברים שהלכו מנועים לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ וכי מדובר בתקלה שמוכרת בחב' פולקסווגן העולמית.

האם אכן המנוע הקטן בשילוב מגדש על גורם לסחיטת ביצועים על חשבון אמינות עתידית של המנוע?

• תוכן חדש...