Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שלכול רכב שמגיע לגיל 30 יש את הכבוד להיות אספנות אני ייתן דוגמה יש לי פג'ו 106 1993 הכנסתי אותה לגינה וכיסיתי אותה אני מחכה שתהיה אספנות כדי לשפץ אותה. אז אני חושב שלכול רכב יש את הזכות להיות אספנות.....:-D :-D :-D

עדן , זה מה שיפה שכתבת: "כיסיתי אותה אני מחכה שתהיה אספנות כדי לשפץ אותה"

לשפץ , אפילו אם לא תהיה נוצצת , העיקר שתשמר , שתהיה תקינה בטיחותית ולא גרוטאה

ולא תבייש את הלוחית "אספנות"

לזה בדיוק התכוונתי .

וכמובן שרכב שהיגיע לגיל 30 שנה , בהחלט ראוי שיצדיעו לו .

ששרד את כל פגעי מזג האוויר , התאונות בדרכים , טיפולים , התעללות של העוברים והשבים

ברחובות ועוד ועוד .....

אבל בהחלט מגיע לו לאותו רכב אספנות לקבל יישור קו מפגוש לפגוש , שייראה יפה יותר

שמור מטופל , תקין בטיחותית , שלם ובלי אלטורים .

בהצלחה

אתם בהחלט ראויים לכבוד שאכן משמרים הרבה כלי רכב שבעוד שנים לא נראה אותם .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסכים.

אני משמר לפחות משתדל לשמר את הפונטיאק 92 שלי.

שתגיע לאספנות.

ברגע שיכניס קצת כסף מתכנן לעשות לה שיפוץ כללי למרות שהיא במצב מצויין לבנתיים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
עדן , זה מה שיפה שכתבת: "כיסיתי אותה אני מחכה שתהיה אספנות כדי לשפץ אותה"

לשפץ , אפילו אם לא תהיה נוצצת , העיקר שתשמר , שתהיה תקינה בטיחותית ולא גרוטאה

ולא תבייש את הלוחית "אספנות"

לזה בדיוק התכוונתי .

וכמובן שרכב שהיגיע לגיל 30 שנה , בהחלט ראוי שיצדיעו לו .

ששרד את כל פגעי מזג האוויר , התאונות בדרכים , טיפולים , התעללות של העוברים והשבים

ברחובות ועוד ועוד .....

אבל בהחלט מגיע לו לאותו רכב אספנות לקבל יישור קו מפגוש לפגוש , שייראה יפה יותר

שמור מטופל , תקין בטיחותית , שלם ובלי אלטורים .

בהצלחה

אתם בהחלט ראויים לכבוד שאכן משמרים הרבה כלי רכב שבעוד שנים לא נראה אותם .

דרור .

דרור... אני מסכים איתך, ולכן הייתי מוריד ל25 שנה רכב אספנות.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם
רכב אספנות: רכב שבעליו כל הזמן אוסף לו וממנו חלקים :-)

ופנדוב - אתה כבר מושלם

ההגדרה שלי : רכב אספנות , כי בסוף אתה מתקשר שיבואו לחלץ ... :roll:

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לתשומת לב. השירשור נפתח מחדש ואוחד עם שירשור אחר בנושא דומה. נא לשמור על תרבות הדיון

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

עם חלק מן הטענות שהועלו כאן אני מסכים ועם חלק לא, לגבי 20, 25, 30, 35 שנים - חבל על הויכוח, המחוקק קבע 30 שנה וזהו, כל אחד מפנטז על איזה רכב (פרארי F40 או גראנד נשיונל, שתיהן ממודל 87) ומנסה להתאים את השנים לפי הפנטזיה שלו. צאו מהסרט :lol:

לגבי שווי הרכב או האם מדובר ברכב ספורט נוצץ (נגיד פרארי), מכונית סלון מפונפנת (נגיד רולס רויס) או רכב "פשוט" (נגיד פורד LTD) - מי שם מישהו לומר אם הרכב הספציפי "ראוי" להיות רכב אספנות או לא ?! האם אדם שיש לו רכב אחד בן 30 שנה ומעלה יכול להיקרא אספן או שנדרשת כמות מינימלית של כלי רכב שהפלצן יוכל להיקרא "אספן", האם חובת חברות במועדון זה או אחר כדי שהפלצן יוכל להראות לכולם "תראו איזה אוטו יש לי" ולעוף על עצמו עם חבריו "לטייסת" - האם זה הופך אותו לאספן ?!

מהו אספן בעצם ???

גם מה זה משנה אם הרכב יובא מחו"ל כרכב אספנות או היה כאן כל הזמן ?? בנאדם אוהב רכב ספציפי, את זה בדיוק הוא רוצה. מה הבעיה עם זה ? אז שוב, החוק קבע כי כל רכב מעל 30 שנה הוא רכב אספנות. end of story.

שכל אחד יעשה מה שטוב לו ...

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
ירון אני מסכים איתך , הרכבים החל משנות ה 90 הטובים שבהם כמעט ואינם מחלידים, הסיבה היחידה שרכבים חדישים יותר

יעלמו זה בגלל עודף אלקטרוניקה, וחוסר אופי .

עדיף שלא לבזבז אנרגיות על ויכוחים שבמילא לא ישנו דבר , כי המגמה של המדינה להוריד רכבים ישנים ולא לשמר אותם,

הממשלה מעדיפה למכור רכבים חדשים שמכניסים מיסים לקופת המדינה וגם כביכול בטיחותים יותר.

מה שמדאיג אותי זה שכל שנה מעלים את אגרת הטסט והביטוח לרכבי אספנות.

בדיוק מה שאני חושב!

שנות ה-80 גם ככה היו העשור האחרון שהיו בו רכבים ששווה לאסוף. אחרי זה (וגם תוך כדי) הרכבים כבר היו בלי אופי ברובם. אז התחיל התהליך של הפיכת הרכב מ"מכונית" לאיזה סלון על גלגלים. תהליך שהגיע עכשיו לרכבים עמוסי אלקטרוניקה שמזיזים את ההגה במקום הנהג כדי למנוע תאונות, והמשכו כנראה יהיה רכבים אוטונומיים.

בנימה האישית - לי יש דייהטסו שרייד קלאסיק שנת 2000. לא חסרים רכבים כאלה על הכביש. טפו-טפו-טפו, במצבו הנוכחי לא רואה סיבה שהרכב יפסיק לשרת אותי ב-4 השנים הקרובות (מי פתח פה לשטן?...). אז נשמע לי מצחיק להפוך אותו ל"רכב אספנות" עוד 5 וטיפה שנים. גם מבחינה תחבורתית וגם מבחינה אספנית (תשים אותו ליד רכב אספנות *אמיתי* ותשווה).

בכלל, הגישה שיש פה לפעמים בארץ ש"העיקר שהרכב ישן, יאללה אספנות". רכבים שלא יעניינו אף אספן באירופה או ארה"ב, הופכים פה לאיזה להיט...

a fairmount, a fairmont. my kingdom for a 2-door sedan V8 1978 fairmount!

פורסם
בדיוק מה שאני חושב!

שנות ה-80 גם ככה היו העשור האחרון שהיו בו רכבים ששווה לאסוף. אחרי זה (וגם תוך כדי) הרכבים כבר היו בלי אופי ברובם. אז התחיל התהליך של הפיכת הרכב מ"מכונית" לאיזה סלון על גלגלים. תהליך שהגיע עכשיו לרכבים עמוסי אלקטרוניקה שמזיזים את ההגה במקום הנהג כדי למנוע תאונות, והמשכו כנראה יהיה רכבים אוטונומיים.

בכלל, הגישה שיש פה לפעמים בארץ ש"העיקר שהרכב ישן, יאללה אספנות". רכבים שלא יעניינו אף אספן באירופה או ארה"ב, הופכים פה לאיזה להיט...

לפני 20 שנה חשבנו שמכוניות שנות ה 70' הן סתם משעממות ואף אחת מהן אינה ראוייה לשימור.

מי בדיוק פינטז אז על פורד אסקורט 1100, רנו 12, פיג'ו 304 או אפילו וולבו 144 ?

כל המכוניות הללו היו כבר בסוף דרכן ונראו בהתאם.

ישנן לא מעט מכוניות משנות ה 90' שבהחלט שוות שימור, אם בשל עיצובן, האופל טיגרה והמאזדה 121 עלו לי בראש ב"שליפה", ואם בשל יכולתן הדינאמית כמו הספורטיביות של PSA.

אגב, יש לך טעות בחשבון; השרייד שלך זקוקה לעוד 15 שנה ולא 5 שנים, וגם אם יורידו את גיל המכונית שרשאית להכנס לסטטוס אספנות ל 25, עדיין מחכות לה 10 שנים תמימות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לפני 20 שנה חשבנו שמכוניות שנות ה 70' הן סתם משעממות ואף אחת מהן אינה ראוייה לשימור.

ישנן לא מעט מכוניות משנות ה 90' שבהחלט שוות שימור, אם בשל עיצובן, האופל טיגרה והמאזדה 121 עלו לי בראש ב"שליפה", ואם בשל יכולתן הדינאמית כמו הספורטיביות של PSA.

אגב, יש לך טעות בחשבון; השרייד שלך זקוקה לעוד 15 שנה ולא 5 שנים, וגם אם יורידו את גיל המכונית שרשאית להכנס לסטטוס אספנות ל 25, עדיין מחכות לה 10 שנים תמימות.

הי

הלואי ויעלו את השנתון של רכב אספנות

ל 35 שנה שיהיה באמת רכב עתיק עם עבר

רחוק וגם קלאסי

הכוונה לעשות גם תקנה לרכב היסטורי מעל 60 שנה

פורסם
הי

הלואי ויעלו את השנתון של רכב אספנות

ל 35 שנה שיהיה באמת רכב עתיק עם עבר

רחוק וגם קלאסי

הכוונה לעשות גם תקנה לרכב היסטורי מעל 60 שנה

ההגדרה רכב היסטורי קיים בארה"ב, ויש לו מעמד מיוחד.

האם תהייה הורדת עלויות המכס על רכב שיוגדר היסטורי ?

אם כן, האם הורדת המכס על רכב היסטורי יגרור הגדלת עלויות המכס על רכב אספנות עד 60 שנה ?

פורסם

קודם כל: בשורה האחרונה שלך הצלחת לפספס פעמיים: הפואנטה שלי היתה שמגוכך שיורידו את הגיל ל-20 שנה, כי אז המצב שיתקבל יהיה שהרכב שלי עוד 5 שנים יהיה "אספנות".

דבר שני - מה מיוחד ב:

קורולה-מאזדה 2/3/6-סופרב-לאנסר-יאריס-פיקנטו-קורולה-גולף-ג'וליאטה-ריו-יאריס-ספורטאז'-פורסטר-פיקנטו-לנדקרוזר-C4-פלואנס-קורולה-לה-קרוס-פריוס-כל יונדאי שהיא-אקסנט-עוד קורולה-S60-קאדי-סיריון-XC90-ראב4-אימפרזה-אוקטביה?

חצי מהרכבים ברשימה הזו גם ככה נראים כמו עוד-מאותו-דבר. ואגב, כמו שכבר אמרתי - רק בארץ מתלהבים כ"כ משימור של רכבים כאלה. בארה"ב למשל, אין יותר מדי ערך אספני ברכבים מהסוג הזה. משמרים כאלה, אבל אלה לא רכבים מבוקשים ולא רכבים ש"שווה לאסוף" מבחינת רוב האספנים שם. בארץ נראה לי נהיה מצב ש"זה מה יש" ואוספים את האירופאיות הלא מעניינות, כי זה מה שיש בארץ.

a fairmount, a fairmont. my kingdom for a 2-door sedan V8 1978 fairmount!

פורסם (נערך)
מה מיוחד ב:

קורולה-מאזדה 2/3/6-סופרב-לאנסר-יאריס-פיקנטו-קורולה-גולף-ג'וליאטה-ריו-יאריס-ספורטאז'-פורסטר-פיקנטו-לנדקרוזר-C4-פלואנס-קורולה-לה-קרוס-פריוס-כל יונדאי שהיא-אקסנט-עוד קורולה-S60-קאדי-סיריון-XC90-ראב4-אימפרזה-אוקטביה?

כנראה שלא פחות מיוחד מ: אסקורט - רנו 12 - סוסיתא - הרלד - חיפושית - סימקה 1000 - פג'ו 403 , אשר בשנות הששים-שבעים-שמונים נראו מאד משעממות, אבל יהיו כאלה שישמחו לשמר אחת "כמו זאת בה לקחו אותי לגן", או אולי "בכזאת התנשקתי לראשונה"....

אספנות היא לא בהכרח של פריטים יקרים או מבוקשים במיוחד, או כאלה בעלי ערך. יתכן שבארה"ב (בה הכל "כלכלי") המגמה שונה, אך באירופה (ונדמה לי, עוד יותר בבריטניה) אנשים רבים משמרים מכוניות עממיות ולא מיוחדות, "סתם" מטעמי נוסטלגיה.

יתכן שיש כאן מגמה (אולי אפילו תת-הכרתית) של "לעצור את הזמן". זה כנראה לא יצליח, אבל מה אכפת לך שבינתיים אנחנו משתעשעים?

עריכה אחרונה על ידי ofurst

עודד

• תוכן חדש...