Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקסודוס וירון,

יכול להיות ש0 מהם פליטים. באמת, יכול להיות. אין לי את הכלים לקבוע (מעבר לטענה כללית שראיתי המוני נשים אפריקאיות וגם ילדים בכל ביקור בפלורנטין ונווה שאנן בשנתיים האחרונות). יש רק את המאמרים הכללים, חוות דעת של אנשים שעובדים איתם וכו' וכמה מהם שיצא לי לדבר איתם באופן אישי, ושלמוע מהם שברחו מגיוס כפוי וכו'.

התסכול שלי הוא לא מזה. התסכול שלי הוא ממהצאתן של תיאוריות קונספירציה ("גורמים חשוכים שפועלים נגד ישראל"); טענות לא קשורות שגם אתה, ירון, מעלה על מי שכתב את המחקר, שניתן להעסיק מהן כאילו שיש פה איזה מגמה מכוונת להביא אפריקאים לכאן כדי להרוס את המדינה; טענות כמו מה שכתב אייל - היחיד בערך שכתב בפה מלא שלא מעניין אותו אם מדובר בפליטים או לא - אין כאן מקום לאיש.

הרי לכאן הכל מתכנס. לפרנויה חולנית וגזענית. לאמונה בצורך לשמור כאן על איזה טוהר גזע מונפץ, מבלי שבכלל מבינים את זה.

תשאלו את עצמכם עוד שאלה: מה היה קורה אם אותם הפליטים או מהגרים היו טוענים שהם יהודים שהלכו לאיבוד במדבר, ורב ראשי כלשהו, או סתם רב חשוב כמו הרב עובדייה, היה מכיר בכך?

הרי זה אחד האבסורדדים הגדולים בכל המצב הזה. אם היו סתם במקרה טוענים ליהדות, היו מקבלים אותם כאן עם זרועות פתוחות (אולי רק היו שופכים את הדם שלהם אם היו תורמים, כמו שעושים לאפריקאים אחרים שהגיעו).

אקסודוס, ברור לי שחלק מהם הם באמת מהגרי עבודה. אין לי צל שספק שזה המצב. אבל אני לא מאמין בתיאוריות קונספירציה וטוהר גזע מונפץ. אני גם לא משקר לעצמי. אין לי אולי את הידע שיש לך, לא עבדתי במתקן כזה או אחר או לא. אני כן ממשיך לתהות מה שונה באפריקאים שמגיעים לכאן, שאתה עצמך כותב שחלק מהם מגיעים מסודן ואריתריאה, מאחיהם שהגיעו למדינות אחרות ושם זכו למעמד של פליט.

ירון, חלק ניכר ממי שמגיע לאירופה מגיע בספינות. סביר שגם לקנדה מגיעים באמצעים דומים. אתה באמת באמת חושב שיש בעיה לשקר ולהמציא שהגעת ממקום אחר?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יבגני תעשה את החשבון הפשוט, מה הרכב האוכלוסיה שמגיע לקנדה ומה ההרכב שמגיע לישראל.

כמה מתוכם גברים, כמה נשים, כמה ילדים.

לישראל מגיעים כמעט לחלוטין גברים (עכשיו ראיתי שאקסודוס הוסיף מספר של 80%), למקומות אחרים מגיעים בעיקר משפחות.

איך יכול להיות שמגיעים לישראל 80% גברים, הנשים והילדים שלהם לא נרדפים? הם השאירו אותם לגורלם? מה עם הדודים והדודות שלהם? למי בסופו של דבר הם פונים כשהבדואים מבקשים מהם כופר? הם פונים למשפחות שלהם שנשארו אי שם באריתריאה או בסודן ומבקשים לשלוח כסף, את המשפחות שלהם לא רודפים? המשפחות לא מפחדות מאיזור מלחמה?

אולי לכל הנשים והילדים שם יש כיפת ברזל ואפודי קוולאר?

להגיד "בקנדה מכירים בכמעט 100% מהמסתננים כפליטים" בלי חלוקה דמוגרפית לפחות, זה דיון ברמה של טוקבק, כזה שאני יודע שאתה לא אוהב.

צודק, ואני מקבל את ההערה. לכן חזרתי למאמר שקישרתי אליו, הלכתי לביבליוגרפיה שלו והגעתי לדוח הזה של האום

לא עברתי על כולו, מודה. אבל הנה פסקה מעניינת בהקשר הזה:

In 2008, some 13,000 new asylum-seekers, a large number of whom were

Eritrean, had been registered by UNHCR in Sudan by the end of

October.

34 Most of the new arrivals are young

(aged 17-25 years) and of urban background. The majority of them are men, but

there are also women of the same age group. Virtually all have claimed to be

fleeing Eritrea because of military service. Many are totally destitute.

פורסם
אקסודוס וירון,

יכול להיות ש0 מהם פליטים. באמת, יכול להיות. אין לי את הכלים לקבוע

לך אין את הכלים לקבוע, לי יש.

אגב, במקומם הייתי עושה אותו דבר, אם הייתי ידוע שאוכל לשפר את רמת החיים שלי באופן ניכר על ידי הסתננות לארץ אחרת, לא הייתי חושב פעמיים.

ולמה חלק קיבלו הכרה במעמד של פליט?

כי הוכיחו שהם אכן בסכנת חיים במידה ויחזרו, אם עקב סיכסוך עם ארגון פשע, ממשלה או חמולה יריבה.

שוב, תפעיל את ההגיון ותענה על זה:

למה רובם המוחלט (מעל שמונים אחוז) גברים?

למה הם מסרבים לשהות במתקן הפתוח "חולות"?

למה הם לא הגישו בקשות להכרה כפליט או נדחו?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
(מעבר לטענה כללית שראיתי המוני נשים אפריקאיות וגם ילדים בכל ביקור בפלורנטין ונווה שאנן בשנתיים האחרונות).

יש ריכוזים שבהם אתה תמצא כמעט 100% גברים, פעם אחרונה ראיתי באילת קבוצה של אולי 100 כאלה יושבים מסביב לכיכר, כולם ללא יוצא מן הכלל היו גברים, לא זקנים, לא ילדים, גברים.

ושלמוע מהם שברחו מגיוס כפוי וכו'.

גם בישראל ובשוויץ יש גיוס כפוי, לענ"ד זו לא סיבה להגדיר מישהו כפליט.

האם נער בן 18 שסירב להתגייס לצה"ל ממניעים מצפוניים, או כתגובה להתנתקות זכאי להכרה כפליט במדינה אחרת?

עריכה: תקשיב תקשיב, נראה לי עלינו על פטנט גאוני פה, נשלח את כל תלמידי הישיבות לארה"ב שיקבלו שם מקלט בברוקלין כי רוצים לגייס אותם גיוס כפוי.

התסכול שלי הוא לא מזה. התסכול שלי הוא ממהצאתן של תיאוריות קונספירציה ("גורמים חשוכים שפועלים נגד ישראל"); טענות לא קשורות שגם אתה, ירון, מעלה על מי שכתב את המחקר, שניתן להעסיק מהן כאילו שיש פה איזה מגמה מכוונת להביא אפריקאים לכאן כדי להרוס את המדינה; טענות כמו מה שכתב אייל - היחיד בערך שכתב בפה מלא שלא מעניין אותו אם מדובר בפליטים או לא - אין כאן מקום לאיש.

תבדוק את ההתבטאויות של מי שמתבטא לטובת המסתננים היום.

תבדוק מאיפה הגיעו הרעיונות למסתננים לצעוק "תחזרו לרוסיה, תחזרו למרוקו".

תבדוק מי מנסה לגרור את ההשוואה לנאצים כל הזמן

אותם ארגונים שתמכו ותומכים ומייצגים את המסתננים האלה, הם אלה שמעודדים אותם לצעוק "תחזרו לרוסיה, תחזרו למרוקו", הם אלה שזורקים את ההשוואות לנאצים, אז הם גם מתפלאים שהם מעוררים סלידה אוטומטית?

שילמדו לסתום את הפה ולא להעלות השוואות מטומטמות, ואז לא יתייחסו אליהם כאל מטומטמים.

הם בעצמם בישלו את הדייסה.

הרי לכאן הכל מתכנס. לפרנויה חולנית וגזענית. לאמונה בצורך לשמור כאן על איזה טוהר גזע מונפץ, מבלי שבכלל מבינים את זה.

תשאלו את עצמכם עוד שאלה: מה היה קורה אם אותם הפליטים או מהגרים היו טוענים שהם יהודים שהלכו לאיבוד במדבר, ורב ראשי כלשהו, או סתם רב חשוב כמו הרב עובדייה, היה מכיר בכך?

הרי זה אחד האבסורדדים הגדולים בכל המצב הזה. אם היו סתם במקרה טוענים ליהדות, היו מקבלים אותם כאן עם זרועות פתוחות (אולי רק היו שופכים את הדם שלהם אם היו תורמים, כמו שעושים לאפריקאים אחרים שהגיעו).

הבדל אחד חשוב, אילו היו טוענים ליהדות, והיו מוכרים כיהודים, הם היו מהגרים חוקיים לחלוטין לפי חוק השבות. לכן ההשוואה לא נכונה מיסודה.

ירון, חלק ניכר ממי שמגיע לאירופה מגיע בספינות. סביר שגם לקנדה מגיעים באמצעים דומים. אתה באמת באמת חושב שיש בעיה לשקר ולהמציא שהגעת ממקום אחר?

בדרך לאיטליה הם טובעים בסירות, אז נראה לך שהם מגיעים על סירות לקנדה? נסחפת קצת (בלי סירה) לא?

צודק, ואני מקבל את ההערה. לכן חזרתי למאמר שקישרתי אליו, הלכתי לביבליוגרפיה שלו והגעתי לדוח הזה של האום

לא עברתי על כולו, מודה. אבל הנה פסקה מעניינת בהקשר הזה:

מקובל, אבל רוב זה יכול להיות גם 20% תלוי לכמה קבוצות אתה מחלק דמוגרפית, אם נניח חילקת לילדים, נשים וגברים, ובתוך נשים וגברים חילקת לגילאים 0-8, 9-16, 17-25, 26-35, 35-50, 50-70, 70+ כל קבוצה, אז קיבלת סה"כ 15 קבוצות, יכול להיות רוב נחמד של 20% בקטגוריה של גברים 17-25, אבל 19% בקטגוריה מקבילה של נשים.

אבל זה לא יפה לכתוב בדו"ח 20% גברים 17-25, 19% נשים 17-25 נכון? זה סיכום קצת מכוער ולא נוח לקריאה.

אז את הכל מעגלים, אז גברים 17-25 הופך להיות "רוב", למרות שזה בפועל רוב דחוק.

במעבר חד לא מצאתי בקישור שלך טבלה או הצגת נתונים נוחה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לך אין את הכלים לקבוע, לי יש.

אגב, במקומם הייתי עושה אותו דבר, אם הייתי ידוע שאוכל לשפר את רמת החיים שלי באופן ניכר על ידי הסתננות לארץ אחרת, לא הייתי חושב פעמיים.

ולמה חלק קיבלו הכרה במעמד של פליט?

כי הוכיחו שהם אכן בסכנת חיים במידה ויחזרו, אם עקב סיכסוך עם ארגון פשע, ממשלה או חמולה יריבה.

שוב, תפעיל את ההגיון ותענה על זה:

למה רובם המוחלט (מעל שמונים אחוז) גברים?

למה הם מסרבים לשהות במתקן הפתוח "חולות"?

למה הם לא הגישו בקשות להכרה כפליט או נדחו?

על השאלה הראשונה שלך עניתי. זה לא מדד קובע לכאן או לכאן. אבל במקרה של אלו הבורחים מארתריאה, אחת הסיבות לעזיבה היא גיוס בכפייה. זה לא רק לכאן מגיעים גבר, תראה את מה שכתבתי לליאור בתגובה מעל.

השאלה השניה - אני לא יודע, לא בדקתי לעומק מה התנאים שם. מנגד, אני כן יודע שגם האו"ם יצא נגד המתקן הזה. כן, אני יודע. האו"ם הם לא אוהדי ישראל גדולים. אני לא יודע אם זה באמת מה שקובע את ההתייחסות שלהם לכל דבר שקורה כאן תמיד.

השאלה האחרונה - הטענות הן שונות מהצד שלהם ומצד ארגונים אחרים שעוסקים בנושא.

שוב הגענו לשלב טחינת המים. אני, ברשותכם, אפרוש כאן. שוב, פשוט מציע לכל אחד מכם לשאול את עצמו מתי הוא כן היה מוכן להכיר באנשים כפליטים, בטח כשהם מגיעים ממדינת עולם שלישי נידחת ואפילו לא מנסים לשקר שהם יהודים.

לא חלילה מפקפק בך אישית, אקסודוס, גם לא בחלק אחר מהמגיבים כאן. מנגד אנשים כמו אייל, לדעתי לפחות, צריכים לשאול עצמם עד כמה הם שלווים עם משפטים כמו "גם אם הם פליטים אין להם מקום כאן", או עם הצעות נפוצות בימים האחרונים בפייסבוק ומקומות אחרים "לרסס את האפריקאים כמו ג'וקים" ועוד פנינים שקראתי מבית המדרש של מעריציה של מירי רגב ודומויה בכנסת.

עריכה קצרה: ליאור, ראיתי את תגובתך לאחר שלחצי על אנטר. אני לא הולך להתייחס להכל, מהסיבה של חוסר כח לטחון שוב ושוב את אותם הדברים. אני רק שוב, באמת בידידות והערכה ולא כמשהו אישי נגדך, רוצה להציע מה שהציעו לך כבר כמה אנשים כאן - לא לכתוב תמיד כאילו אתה מומחה. לפי המעט שקראתי בנושא, גיוס כפוי דווקא יכול להחשב כסיבה למתן סטטוס של פליט. זה מה שגם כתוב כאן בדוח הזה שקישרתי אליו בתגובה הקודמת. אתה צוחק, אבל אני לגמרי לא בטוח שהתחמקות מגיוס לצהל לא יכולה להעניק סטוס של פליט ליהודי ישראל במדינה אחרת. למרות שבארץ תכלס די קל פשוט לצאת על קבן או כל דבר דומה, כפי שכולנו יודעים.

לגבי היהדות- כן, הם היו מגיעים מתוקף חוק השבות אז. בסך הכל ניסיתי להמחיש לך את האבסרוד שעומד בבסיס הגישה כאן למהגרים או פליטים או עולים. החלוקה הזו של "צריך לקבל אותם" לבין "צריך לרסס אותם כמו ג'וקים" היא אקראית לחלוטין. וכן, אם לאפריקאים ההאלו היה שכל, הם פשוט היו פונים לרב עובדיה יוסף שעוד היה בחיים, משכנעים אותו שהם דם מדמנו, ועולים לכאן בתור יהודים כמו גדולים.

פורסם

אני אישית, וכתבתי את זה כבר בעבר כאן בשירשור הזה.

בעד לתת לכולם אשרת שהייה (לא עבודה) זמנית, מתקן סגור (המתקן הפתוח הוכיח את חוסר יעילותו, כבר בימים הראשונים הם הלכו להם), לעומת זאת במתקן לתת להם מגורים ראויים, ביגוד, חינוך (ממש לבדוק מה יודע כל אחד וחלוקה ל"כיתות") והכשרה תעסוקתית.

במקביל יבחנו את בקשות המקלט של כל מי שיבקש לפי קריטריונים ברורים, לענ"ד גיוס כפוי לא צריך להיות קריטריון.

עם סיום בחינת בקשות המקלט יעזרו להם להגיש בקשות לאזרחות לכל מדינה שהם ירצו ותאפשר להם הגשת בקשה, כולל ישראל.

מי שיאשרו לו את הבקשה יקבל אזרחות מלאה, מי שלא ויתקבל למדינה אחרת יוכל לעזוב, מי שלא ולא יתקבל למדינה אחרת יקבלת הארכת שהייה ויוכל להגיש בקשות נוספות לאזרחות.

מה שהם רוצים זה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, לקבל אזרחות בלי לעבור בדרך החוקית, 'צטערת, לא הולך ככה, לא בארה"ב, לא באירופה, ולא בישראל.

ככה מדינת ישראל תוכל, כמו כל המדינות הנאורות בעולם, לבחור למי היא מעניקה אזרחות ולמי לא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפני הכל חשוב להגיד אני האדם האחרון שגזען יש לי חברים טובים מאוד שהם ערבים אתיופים רוסים וכן הלאה.

אבל תסלח לי m3 היקר לא צריך לתת להם אישור שהייה ולא נעליים צריך להעיף אותם קיבינימט מפה !!!!! הם חוצפנים בצורה שאין לתאר אנחנו כמדינה גם עוזרים להם נותנים להם ( מה שהם לא היו מקבלים באף מקום אחר) ובתמורה הם נותנים לנו אלימות סמים אונס .

ולכל היפי נפש ( איילה חננאל , יבגני ודומיהם) אני רוצה לראות את הגברת איילה או קרובת משפחה של כל מי שתומך בהם הולכת באיזור התחנה הישנה משעה 10 בבוקר והלאה עם תיק או לחילופין בלילה לבד ונראה בדיוק עד כמה אכפת להם מה״פליטים״.

אסיים בסיפור מלפני כחודש אדגיש שזה לא סיפור של ״אמרו לי שמעתי ״ לא אני ראיתי בעיניים שלי!!!

חמי עובד כנהג מונית רצה הגורל והרכב נתקע באיזור הam-pm ליד נווה שאנן בסביבות 11:30 בלילה הגענו למקום אני וגיסי ( חשמלאי רכב במקצוע ) עזבו שהזבל האלו ניסו לגנוב לנו ציוד מהרכב הם מסטולים שיכורים רבים צועקים עוסקים בסחר בסמים ועוד הם לבושים במיטב הבגדים אדידס נייר לה קוסט אז שאף אחד לא יספר שהם מסכנים או רעבים או מבקשי מקלט הם באו לעשות פה כסף וללכת נקודה!!!!

סליחה על החפירה הייתי חייב

הכול יהיה בסדר

פורסם

אני עדיין מצדד בלעשות רשימה של עסקים שמעסיקים מסתננים, כדי לעשות עליהם חרם.

מה שידידנו יבגני מנצל כדי לנסות לגרום לי להרגיש רע עם עצמי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היי, הם רק פליטים מסכנים שרוצים לקבל כבוד ולחיות כאן בשקט במדינת ישראל. אנחנו בכלל בארץ גזענים נאצים וצריכים לחזור לרוסיה ומרוקו ולמסור להם את המדינה על מגש של כסף!

http://www.youtube.com/watch?v=Wi0rktMrb9s דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מסתבר שמי שמלמד אותם על זכויות שלא מגיעות להם ומתסיס את השטח הם ארגונים (ופעילים) למען זכויות האדם.

פורסם
לפני הכל חשוב להגיד אני האדם האחרון שגזען יש לי חברים טובים מאוד שהם ערבים אתיופים רוסים וכן הלאה.

אבל תסלח לי m3 היקר לא צריך לתת להם אישור שהייה ולא נעליים צריך להעיף אותם קיבינימט מפה !!!!! הם חוצפנים בצורה שאין לתאר אנחנו כמדינה גם עוזרים להם נותנים להם ( מה שהם לא היו מקבלים באף מקום אחר) ובתמורה הם נותנים לנו אלימות סמים אונס .

ולכל היפי נפש ( איילה חננאל , יבגני ודומיהם) אני רוצה לראות את הגברת איילה או קרובת משפחה של כל מי שתומך בהם הולכת באיזור התחנה הישנה משעה 10 בבוקר והלאה עם תיק או לחילופין בלילה לבד ונראה בדיוק עד כמה אכפת להם מה״פליטים״.

אסיים בסיפור מלפני כחודש אדגיש שזה לא סיפור של ״אמרו לי שמעתי ״ לא אני ראיתי בעיניים שלי!!!

חמי עובד כנהג מונית רצה הגורל והרכב נתקע באיזור הam-pm ליד נווה שאנן בסביבות 11:30 בלילה הגענו למקום אני וגיסי ( חשמלאי רכב במקצוע ) עזבו שהזבל האלו ניסו לגנוב לנו ציוד מהרכב הם מסטולים שיכורים רבים צועקים עוסקים בסחר בסמים ועוד הם לבושים במיטב הבגדים אדידס נייר לה קוסט אז שאף אחד לא יספר שהם מסכנים או רעבים או מבקשי מקלט הם באו לעשות פה כסף וללכת נקודה!!!!

סליחה על החפירה הייתי חייב

השאלה מה זה קיבינימט ייתן לך? תנסה לתפוס את כולם ולהעלות אותם על מטוסים (לאן?).

אתה באמת חושב שתצליח לתפוס את כולם? על אחת כמה וכמה כשהם ייראו שהחברים שלהם מתחילים להיעלם אחד אחרי השני? הם ייעלמו מהרחובות ויצוצו חזרה עם רדת החשיכה.

במקום זה תוכנית מסודרת לתת להם כלים לחיות בעולם המודרני מבלי שיסתובבו ברחובות הערים, לאחר מכן יגישו בקשות לאזרחות מי מהם שרוצה, מי שמדינת ישראל מתאים לה לתת לו אזרחות יקבל אזרחות (בדיוק כמו שחקני כדורגל וכדורסל מסוימים), כל השאר יישארו וימשיכו לקבל כלים לחיים נורמליים, ויגישו בקשות לאזרחות גם למדינות אחרות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
השאלה מה זה קיבינימט ייתן לך? תנסה לתפוס את כולם ולהעלות אותם על מטוסים (לאן?).

אתה באמת חושב שתצליח לתפוס את כולם? על אחת כמה וכמה כשהם ייראו שהחברים שלהם מתחילים להיעלם אחד אחרי השני? הם ייעלמו מהרחובות ויצוצו חזרה עם רדת החשיכה.

במקום זה תוכנית מסודרת לתת להם כלים לחיות בעולם המודרני מבלי שיסתובבו ברחובות הערים, לאחר מכן יגישו בקשות לאזרחות מי מהם שרוצה, מי שמדינת ישראל מתאים לה לתת לו אזרחות יקבל אזרחות (בדיוק כמו שחקני כדורגל וכדורסל מסוימים), כל השאר יישארו וימשיכו לקבל כלים לחיים נורמליים, ויגישו בקשות לאזרחות גם למדינות אחרות.

לא צריך אפילו לנסות לתפוס את כולם כי אכן אי אפשר להצליח בזה. צריך שהם בעצמם יעשו את העבודה. כלומר, להמשיך עם המדיניות של הממשלה לאסור על המעסיקים להעסיק את המסתננים הלא חוקיים. הם יבינו (כבר מבינים, אחרת לא היו יוצאים להפגנות) שלא כדאי להסתנן לישראל באופן לא חוקי, יסכימו לקבל מענק ולעזוב את הארץ. או לשהות במתקן פתוח - הכל כלול.

לגבי כל הארגונים ל"זכויות אדם". הם רואים בהם כלי פוליטי בלבד ולכן עוזרים להם. כי מבחינתם, כל מה שאפשר להרכיב עליו אינטרס נגדי לממשלה - כשר.

ולכל מי שדואג לאינטרסים שלהם - על תדאגו. הם מיוצגים על ידי סניגורים הטובים ביותר. ולא מסניגוריה ציבורית כי "הם" יכולים לממן לעצמם סוללה של עורכי דין.

פורסם

זה לא מה שיקרה כמו שזה לא קרה עם השב"חים הפלשתינים בשנות ה-90 ותחילת ה-2000.

הם יעבדו בשחור (לא צבע העור אלא כסף מזומן ללא תיעוד).

הדבר היחיד שהוריד את הביקוש לעובדים השב"חים היה הנטייה שלהם להתפוצץ תוך כדי קריאות "אללה הוא אכבר", הנטייה שלהם לתפוס גרזנים או סכינים ולרצוח את המעבידים שלהם או המסיעים שלהם, וכמובן שהם לפעמים לא היו מגיעים כי סגרו להם את המחסומים או הפירצות, או שעשו להם עוצר על הכפר, כמובן בגלל הנטייה שלהם להתפוצץ ולרצוח.

זה לא יעבוד לנסות לייבש אותם מבחינת עבודה, אין להם כרגע מה להפסיד, וצריך לתת להם אלטרנטיבה טובה יותר שתקסום להם, למשל האופציה לקבל אזרחות במדינה אירופית עם מקצוע מוכר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה לא יעבוד לנסות לייבש אותם מבחינת עבודה, אין להם כרגע מה להפסיד, וצריך לתת להם אלטרנטיבה טובה יותר שתקסום להם, למשל האופציה לקבל אזרחות במדינה אירופית עם מקצוע מוכר.

לדעתך האופציה שלך ישימה יותר?

פורסם

כן, שכחתי לפרט בהודעה ההיא על ה"מקל" שבשיטה, מי שיימצא מחוץ למתקן יישלח על מטוס מיידית והטיפול בבקשה שלא ייעצר.

מי שיסרב להיכנס למתקן יישלח על מטוס כנ"ל, מי שייתפס עובד יקבל קנס או שישלחו אותו הביתה כנ"ל (נדמה לי שקנסות על מעסיקים כבר קיימים, ככה שזה רק עניין של אכיפה).

כמו בכל שיטה טובה יש מקל וגזר.

החסרון כמובן זה העלות של הקמת המתקן (כבר שולמה העלות), תפעולו (מורים, מדריכים, שומרים וכו'), ואיסוף המסתננים למתקן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...