Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

clarion cz702

oshri-sib
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

התקינו לי היום את המערכת הנ"ל, אני יושב שעות לכוון ויש לי כמה שאלות בקשר לכיוונים

1. בהפעלה הראשונה יש אופציה לבחור speaker system : NORMAL, 2-WAY, 3-WAY

בחרתי ב-3-WAY , יש לי JBL GTO504 : קדימה - INFINITY 6550 CX, אחורה - 5X7 רגיל

BOLT B.300.4 : סאב 12" פיוניר

האם צדקתי?

2. בקשר ל-TIME ALIGNMENT : המתקין אמר לי שצריך איזה מיקרופון מיוחד לרמקולים בשביל שהפונקציה תעבוד

אבל בקופסה לא היה שום דבר וגם הסתכלתי ב-manual לא מצאתי שום דבר על מיקרופון כזה או יציאה מיוחדת,

שיחקתי קצת עם הפונקציה ודווקא כן שמעתי הבדל מסוים וזה בלי שום מיקרופון יכול להיות שהוא טעה המתקין?

3. יש גם אופציות לחיתוכים HPF LPF וכאלה, נגיד שהחלטתי לכוון דרך המכשיר, האם זה אומר שבמגבר אני אמור לכוון הכל על FLAT?

או שגם במגבר לכוון כמה שיותר דומה או שעדיף לכוון רק מהמגבר וזהו? או שתקנו אותי אם אני טועה אשמח אם תכוונו אותי בשאלות הנ"ל תודה לעונים !

פורסם

בנוגע לאופציית ה 3WAY- זו האופציה לעבוד אקטיבי שלושה חלקים (טוייטר, מידבאס וסאב), כאשר לכל אלמנט קיים ערוץ הגברה משלו, ללא שימוש בקרוס אוברים אנלוגיים, למיטב הבנתי את ערוצי ההגברה הנחוצים יש לך, אך בנוסף קיימים עוד אלמנטים מיותרים (לרוב מצב 3WAY מופעל כאשר הכוונה היא יצירת במה קידמית ולכן אין צורך ברמקולים מאחורה, מכל סוג).

תעביר את המכשיר ל 2WAY.

לגבי ה TA - המטרה שלו היא לפצות על הפרש המרחקים בינך לבין הרמקולים במצב אופטימלי היית יושב במרכז הרכב, ובכך נמצא בדיוק באמצע, בעזרת ה TA אתה בעצם מעקב\מקדים אלמנטים ספציפיים ובכך יוצר מצב שהמרכז נמצא איפה שאתה יושב.

אני לא מכיר את רזי המכשיר הנ"ל, למתחרה שלו מבית פיוניר (80PRS) יש אופציית כיוון אוטומטי, באופן כללי זה לא להיט היסטרי, כיוןן אגרסיבי ניתן לעשות ע"י מדידת מרחקים, לאחר מכן שימוש ב PINK NOISE, ואת התאמת הסאב למידבאסים בעזרת דיסק בדיקה, כמובן שיש כמה שיטות לכוון, והמון תלות במיקום וזווית האלמנטים.

לגבי הפילטרים HPF, LPF, כן במידה והחלטת לבצע את החיתוכים דרך ה HU צריך להעביר את המגבר ל FLAT, רק שים לב שבמצב כזה אתה יכול לגרום לנזק לאלמנטים במידה ואינך מודע להשפעה של כל חיתוך.

SCANSPEAK

פורסם

יש לי עוד שאלה ברשותכם

יש לי מגבר 55w rms x 4) JBL GTO504) אליו חיברתי סט 90w rms) INFINITY 6500 CX) חתכתי באיזור 90-95hz.

מה שלא מובן לי כאשר אני מכוון את הגיין איכשהו יוצא שאני צריך לכוון אותו מאוד נמוך כדי להגביר בערך 75% ברדיודיסק ולשמוע נקי, נמוך אני מתכוון בערך 20%-15 מהכפתור של הגיין הוא כמעט עד הסוף שמאלה, אם אני מגביר טיפה יותר שומעים ממש גרוע.

הכפתור של הגיין במגבר הזה נקרא INPUT LEVEL והוא מופיע ביחידות של וולט מ-6V עד 100V, הכי הרבה שאני מצליח לכוון ועדיין לקבל צליל נקי זה באיזור ה-20V שזה ממש כלום ביחס למה שהמגבר נותן.

לא סביר שהסיבה נובעת מרמקולים פגומים כי הם חדשים לפני חודש התקינו לי אותם והם לא ספגו ווליומים מטורפים חוץ מזה אני כן שומע בהם יפה מאוד אבל כמו שאמרתי - רק שהגיין ממש נמוך.

מה חושבים?

פורסם

אני חושב ששכחת מעט שגיין זה לא ווליום.

המערכת שלך מוציאה 5V לRca. זה נתון דיי גבוה, בהתחשב בכך שהמגבר מסוגל במקסימום לקבל 6V.

עקב כך, הגיין שאתה צריך לפתוח נמוך מאוד. נניח והמערכת שלך הייתה מוציאה 6V - הגיין היה אמור להיות סגור לגמרי. אם היית פותח אפילו מעט- היו נכנסים עיוותים.

אם המערכת הייתה מוציאה 2V כמו רוב המערכות היית צריך לפתוח גיין מעל לחצי - אך לא, העוצמה לא הייתה גבוהה יותר. בכיוונים נכונים העוצמה אמורה להיות זהה לגיין כמעט סגור עם מערכת 5V.

ממליץ לך לחזור לקרוא על Preout voltage ותפקיד הגיין. זהו לא כפתור ווליום.

פורסם

נשמע לי הגיוני זה חדש לי זה נתון שלא ידעתי

אבל לא חשבתי שגיין זה ווליום פשוט לא ידעתי את מה שאמרת, אם זו הסיבה עכשיו הכל ברור לי :-D אני אפילו אנמיך עוד קצת את הגיין אחלה תודה.

• תוכן חדש...