Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ראיתי התייחסות לזה כאן בפורום.

אולי פיספסתי?

בכל מקרה, האם זה נכון?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין תגובה?:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יכול להיות ששינו את התקנה, אם אתה מסתמך על זה לצורך משהו, פה זה לא הכתובת המוסמכת לאשר דברים כאלו בדוק באתר המכס או בבית המכס עצמו. אל תסתמך רק אל שמועות.

ועוד משהו קטן וחשוב יכול להיות שמדובר רק אל יבוא רכבים חדשים.

טל

פורסם

האם הכוונה בהוראה שניתן להעביר בעלות אחרי 12 חודשים רק על רכבים שיובאו לארץ אחרי ינואר 2014 או לכל הרכבים שעברה שנה מאז שיובאו ?

פורסם

Wow

They actually did something to help the car owners in the holy land

No way

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

יש כאן גם החמרה לגבי הגדרת המועד בו הרכב ניתן ליבוא, לא רק מועד יצור אלא גם שנת מודל - המאוחר מבניהם!!!

"שנת ייצור" ("Model Year״) לעניין נוהל זה: השנה הקלנדרית בה יוצר הרכב או לחילופין, שנת המודל שהצהיר עליה יצרן הרכב וניתנת לזיהוי עפ"י התו העשירי של מספר השלדה לפי תקן 3779 ISO או SAE J272, המאוחר מבין השניים.

פורסם
יש כאן גם החמרה לגבי הגדרת המועד בו הרכב ניתן ליבוא, לא רק מועד יצור אלא גם שנת מודל - המאוחר מבניהם!!!

"שנת ייצור" ("Model Year״) לעניין נוהל זה: השנה הקלנדרית בה יוצר הרכב או לחילופין, שנת המודל שהצהיר עליה יצרן הרכב וניתנת לזיהוי עפ"י התו העשירי של מספר השלדה לפי תקן 3779 ISO או SAE J272, המאוחר מבין השניים.

מעניין למה ישנה החמרה ???:shock: והמבין יבין .... ( מתחיל ב K )

דרך אגב גם הורידו את כמות הרכבים שמותר להביא בשנה אחת משניים לרכב אחד בלבד

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

יד אחת נותנת והשנייה לוקחת

לא חדש

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

לפי איך שאני רואה את זה, משרד התחבורה חידד חלק מהנהלים ופירט אותם כדי שיהיו פחות אי בהירויות. תמיד היו שאלות על שנת ייצור או שנת מודל והנוהל החדש נותן תשובה ברורה. אם הרכב יוצר ב 83 אך שנת המודל שלו היא 84 (אות עשירית במספר שילדה)הרכב יקבל רישיון ייבוא רק מינואר 84. שלא כמו שהיה אצלי ואצלך שמועד הייצור כולל החודש קבע מתי נוכל לייבא את הרכב. כמו כן מובהר בנוהל מה אי אפשר לעשות עם הרכב, וזה אומר כל דבר שיכניס לך כסף מהפעולה. צריך אסמכתא שהרכב הספציפי נוסע על בנזין... תמוה משהו. לא יותר יבוא של רכב שיוצר בשיטת מולטי סטייג'. כמו כן לא יותר לייבא רכב שהכריזו עליו RECALL באחד משלבי חייו. לא יודע עד כמה הדבר היה נפוץ לפני 30 שנה. עכשיו רק לשפר את נוהל ייבוא חלפים לרכב כדי שלכולם יהיה קל יותר.

פורסם

ברור לי שהנוהל שיחל מה 1 לינואר 2014 יחול על מי שייבא רכב מאותו תאריך. אך האם הוא יהיה תקף גם לאלה שהביאו רכב בעבר. ואני מדבר על הסעיף של העברת בעלות ועל סעיף "שימוש לצורך עיסוקו" שקיבל בנוהל החדש הבהרה שלא משאירה מקום לפרשנות.

פורסם
לפי איך שאני רואה את זה, משרד התחבורה חידד חלק מהנהלים ופירט אותם כדי שיהיו פחות אי בהירויות. תמיד היו שאלות על שנת ייצור או שנת מודל והנוהל החדש נותן תשובה ברורה. אם הרכב יוצר ב 83 אך שנת המודל שלו היא 84 (אות עשירית במספר שילדה)הרכב יקבל רישיון ייבוא רק מינואר 84. שלא כמו שהיה אצלי ואצלך שמועד הייצור כולל החודש קבע מתי נוכל לייבא את הרכב. כמו כן מובהר בנוהל מה אי אפשר לעשות עם הרכב, וזה אומר כל דבר שיכניס לך כסף מהפעולה. צריך אסמכתא שהרכב הספציפי נוסע על בנזין... תמוה משהו. לא יותר יבוא של רכב שיוצר בשיטת מולטי סטייג'. כמו כן לא יותר לייבא רכב שהכריזו עליו RECALL באחד משלבי חייו. לא יודע עד כמה הדבר היה נפוץ לפני 30 שנה. עכשיו רק לשפר את נוהל ייבוא חלפים לרכב כדי שלכולם יהיה קל יותר.

אני מסכים עם מה שאתה אומר ולא מבין את טומי שרק לפני כמה שבועות התווכחנו בפורום בדיוק על זה: מהו המועד הקובע ומהו מועד ייצור ברכב אספנות, יש כלי רכב שלא ניתן בכלל לדעת מהו "מועד הייצור" אבל שנת ייצור אפשר די בקלות אז אני לא רואה כאן החמרה אלא הקלה. חוץ מזה שאני מזהה תיקון עוול: תחשבו על קורבט C4 שיוצרה בספטמבר 1983 כמודל 1984 והיו רושמים לך ברישיון שזה 1983. אין דבר כזה קורבט 83 !!! ויש חשיבות לשנת הייצור או שנת המודל ברכב אספנות. לגבי ריקול אני דווקא חושב שזה טוב כי השנים עוברות ולכו תדעו מתי יעדכנו את זה שוב.

טומי, תסביר לגבי החמרה, איזה אינטרס יש למישהו להחמיר עם אסנפנים ? מה יש בכללים החדשים שלא היה שם קודם (רק בלי שיהיה כתוב בצורה ברורה ...) ?

לגבי ההגבלה להעברת בעלות זה בהחלט מבורך וכמו שאני מבין את זה כל אחד שייבא בעבר ועדיין יש לו מגבלה יכול להנות מהכללים החדשים כמו שהסבירו לי פעם בהקשר של חוק דרומי: שי דרומי ירה בפורץ, עמד לדין והורשע. לאחר שהחל לרצות את מאסרו נחקק חוק חדש המקל על היורה במקרים כאלה והוא שוחרר ממאסרו. חוק מקל מאוחר מיטיב עם כלל הציבור, גם אלה שייבאו כבר. שווה לנסות את זה ...:roll:

פורסם
אני מסכים עם מה שאתה אומר ולא מבין את טומי שרק לפני כמה שבועות התווכחנו בפורום בדיוק על זה: מהו המועד הקובע ומהו מועד ייצור ברכב אספנות, יש כלי רכב שלא ניתן בכלל לדעת מהו "מועד הייצור" אבל שנת ייצור אפשר די בקלות אז אני לא רואה כאן החמרה אלא הקלה. חוץ מזה שאני מזהה תיקון עוול: תחשבו על קורבט C4 שיוצרה בספטמבר 1983 כמודל 1984 והיו רושמים לך ברישיון שזה 1983. אין דבר כזה קורבט 83 !!! ויש חשיבות לשנת הייצור או שנת המודל ברכב אספנות. לגבי ריקול אני דווקא חושב שזה טוב כי השנים עוברות ולכו תדעו מתי יעדכנו את זה שוב.

טומי, תסביר לגבי החמרה, איזה אינטרס יש למישהו להחמיר עם אסנפנים ? מה יש בכללים החדשים שלא היה שם קודם (רק בלי שיהיה כתוב בצורה ברורה ...) ?

לגבי ההגבלה להעברת בעלות זה בהחלט מבורך וכמו שאני מבין את זה כל אחד שייבא בעבר ועדיין יש לו מגבלה יכול להנות מהכללים החדשים כמו שהסבירו לי פעם בהקשר של חוק דרומי: שי דרומי ירה בפורץ, עמד לדין והורשע. לאחר שהחל לרצות את מאסרו נחקק חוק חדש המקל על היורה במקרים כאלה והוא שוחרר ממאסרו. חוק מקל מאוחר מיטיב עם כלל הציבור, גם אלה שייבאו כבר. שווה לנסות את זה ...:roll:

בוואדי שיש פה החמרה מהסיבה שאם אני קיבלתי רשיון יבוא לרכב שלי ביולי 2013 כי זה החודש/מועד יצור של הרכב שלי לפני שלושים שנה ולא חיכיתי לינואר 2014 למרות שבמספר שלדה רשום לי D שלפי התקנות החדשות אני הייתי אמור לחכות לינואר 2014... אז יש פה החמרה ....

ולגבי רכבים ישנים יותר זה ברור ... הרי הויכוח שהיה לנו פה לא היה על קדילק מודל 1960 , הויכוח היה על קניה ויבוא של רכב מחול שעומד בקו האפור של התקנות ,

זאת אומרת שאני צדקתי בשרשור שהיה הויכוח וסביר להניח שבגלל הויכוח הזה נתת רעיונות חדשים לחברה ממשרד התחבורה שעד היום דרשו אך ורק מועד ייצור !!! .

וכיום הרכבים בשנתון שנמצאים בקו האפור של : ״אפשר לקבל רשיון או לא״ - יש להם כבר הטבעה של מועד ייצור !

מה שמשתמע מכך שמ1/1/14 אם תקנה רכב שיוצר ב 7/84 ורשום לו בשלדה E תצטרך לחכות עד ינואר 2015 ,

הבנת את זה חבריקו ?

יש לי הרגשה שחבריקו (kuala lumpur )שלנו פה עובד משרד התחבורה , הבן אדם ידע לחזות את הלא נודע בשרשור הויכוח

מצורף שרשור הויכוח :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=505624

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

שאלה:

יש לי רכב עם אות/ספרה עשירית שהינה מוטבעת E, להלן ההסבר ע״פ וויקפדיה, לפי ההסבר הנל E זה שנת יצור 1984, להלן הציטוט:

The year 1980 was encoded by some manufacturers, especially General Motors and Chrysler, as "A" (since the 17-digit VIN wasn't mandatory until 1981, and the "A" or zero was in the manufacturer's pre-1981 placement in the VIN), yet Ford and AMC still used a zero for 1980. Subsequent years increment through the allowed letters, so that "Y" represents the year 2000. 2001 to 2009 are encoded as the digits 1 to 9, and subsequent years are encoded as "A", "B", "C", etc.

Code Year Code Year Code Year Code Year Code Year Code Year

A = 1980 L = 1990 Y = 2000 A = 2010 L = 2020 Y = 2030

B = 1981 M = 1991 1 = 2001 B = 2011 M = 2021 1 = 2031

C = 1982 N = 1992 2 = 2002 C = 2012 N = 2022 2 = 2032

D = 1983 P = 1993 3 = 2003 D = 2013 P = 2023 3 = 2033

E = 1984 R = 1994 4 = 2004 E = 2014 R = 2024 4 = 2034

F = 1985 S = 1995 5 = 2005 F = 2015 S = 2025 5 = 2035

G = 1986 T = 1996 6 = 2006 G = 2016 T = 2026 6 = 2036

H = 1987 V = 1997 7 = 2007 H = 2017 V = 2027 7 = 2037

J = 1988 W = 1998 8 = 2008 J = 2018 W = 2028 8 = 2038

K = 1989 X = 1999 9 = 2009 K = 2019 X = 2029 9 = 2039

לפי הדיון למעלה זה שגוי?? אנה הסבר מאלו שמבינים...

אלעד

• תוכן חדש...