Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בתוכנית כלבוטק ששודרה הערב, בערוץ 10

הציגו נוכל, המציג את עצמו כעושה נסים. איש דתי (לא באמת).

אותו אדם, הבטיח לאבא, שהוא יכול לגרום לבנו שמשותק ושוכב בבית חולים, להתחיל ללכת. לקום על הרגליים.

כאב לי מאוד לראות את התוכנית היום.

גם בגלל סיבות אישיות, גם בגלל שאני מכיר את המקום שאותו בן היה שם, גם אנחנו היינו שם שנה,

הכי כאב זה בגלל שאנחנו במשפחה מכירים אישית את אותו אבא יקר ואת משפחתו.

ראינו את הפרק כל המשפחה, נזכרנו באותה משפחה יקרה.

אותו אבא לא עוזב את מיטת בנו.

יום ולילה הוא ליד בנו, עוזר לו, מטפל, דואג לכל צרכיו, מקווה שיום אחד בנו יחזור להיות ילד רגיל.

כאב לראות שנוכל כזה מנצל את הרגש, את החולשה של אותו אבא.

הוא לקח לו 750,000 שקלים בערך, הבטיח לו שהוא יעשה כישופים, תפילות, תיקונים בכדי שהבן שלו יבריא.

אחרי לחץ של תחקירן כלבוטק, הוחזר לאבא 40,000 שקל.

לאחר ההקדמה שנתנה קצת רקע לקוראים, למי שלא ראה את הפרק.

אני רוצה לשאול שאלה -

מה קורה לנוכל כזה, שאומר שהוא ביזבז את כל הכסף, אין לו כספים.

יש לו תיקים בהוצאה לפועל, אין לו מאיפה להחזיר - האם האבא לא יראה יותר את כספו בחזרה?

ישפטו את אותו נוכל, הוא יכנס לכלא, מה עם האבא?

האם לאחר מספר שנים, כשהוא יצא מהכלא, הוא פשוט יחזור לחיות את חייו?

אולי שאלה תמימה, אני לא יודע איך עובדים פה הדברים.

פשוט בגלל שהסיפור כל כך נגע בנו, החלטתי לאחר הצפייה לשאול, אני ממש כועס על אותו נוכל. מקווה שישלם הכל בחזרה.

קישור לפרק, לטובת מי שלא ראה -

http://kolbotek.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1017495

זה לא ארוך. בסך הכל 25-30 דקות ראשונות של הפרק.

פורסם

הנוכל יחביא את כול הכסף מתחת לבלטות יחיה כמו מלך עם 0 בחשבון הבנק ויצהיר על פשיטת רגל אשר תבטל לאחר 5 שנים את התיק שלו בהוצאה לפועל ותכריח אותו לשלם 50 שח בחודש לאורך כול שארית חייו.

ברוך הבא למדינת ישראל

פורסם

שלום לך, תודה על ההתייחסות.

קצת קשה לי להאמין, אתה רציני במה שאתה כותב?

זה לא יכול להיות דבר שכזה. איך השופטים לא חושבים על תרחיש שכזה, כפי שתיארת?

הרי אם ירצה אדם להיות עשיר, יכול אדם לשדוד, להחביא את כספי השוד, לצאת לאחר שנות מאסר - ליהנות מכספי השוד.

קצת נראה לי לא מציאותי.

האם אין עונש המכריח את אותו אדם לשלם לאותו אבא מסכן את הכספים שגנב ממנו?

למשל, אם יש נכס רשום על שמו של הנוכל, או אם אי פעם יכנס לו סכום כסף לחשבון הבנק.

למרות שכשאני חושב על זה, אותו נוכל יכול לחיות ללא חשבון בנק.

הם אמרו בכתבה אני חושב שאין לו חשבון. הוא רצה להחזיר כמה אלפים בדרך שנקראת "מזומן בזמן".

טוב, קצת מוזר לי.

כנראה זה העולם שאנו חיים בו.

בנושא אחר, הייתי מופתע מאוד מהתנהלות המשטרה - פה.

כעת אני מבין שאולי דבריו של הברווז נכונים.

לא שהפעם המשטרה אשמה, אלא מי שמחליט על עונשו של העבריין, אני לא רוצה לחפש סתם אשמים.

כי זה לא תפקידי, גם אסור לי לעשות את זה.

אבל חבל לי שזה המצב. חבל שלא דואגים לעונש מספק, כי כרגע אם זה מה שיקרה, אז מדוע שאותו עבריין יפחד מלשבת במאסר?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם באמת אין לו כסף מה כבר אפשר לעשות לו? המדינה לא תשלם את החוב שלו לאבא. מבחינתי, שיוציאו לנוכל הזה כליה וריאה וימכרו.

כמובן שבתכלס זה לא מציאותי ואי אפשר לעשות את זה.

החוק לא יכול להגן עלינו מכל דבר ואנחנו צריכים להפעיל שיקול דעת ולהזהר בכל פעולה שאנחנו עושים, זו המציאות ואין מה לעשות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אמנם לא קשור ישירות לכלבוטק, אלא יותר לדברי ברווז על התנהלותה של המשטרה:

יצא לי להכיר מספר אנשי משטרה בתחומים מנהלתיים ובתחומים שלא קשורים לאגף התנועה (כגון מז"פ).

המסקנה שלי היא, לפחות מהיכרותי עם אותם האנשים ולא בהכרח מייצגת את כלל המשטרה:

שוטר חדש שמתגייס למשטרה מתוך אידאולוגיה אמיתית, במידה מסויימת יאבד במוקדם או במאוחר את האוויר במפרשים של עצמו.

הסיבה?

פשוט מאוד- נניח, באופן תאורתי, ששוטר עוצר סוחר סמים. נגיד ואותו השוטר סיכן את חייו או לחלופין עבד על כך הרבה בכדי לתפוס את הסוחר "על חם".

אחרי שעובדים על נטל ההוכחה, שהרי ידוע שבתביעה נטל ההוכחה הוא על התובע, מגבשים כתב אישום ומתחילים משפט, ובסופו של דבר, נניח לצורך הדיון, השופט נותן עונש מגוחך.

אתה יכול לתאר איך זה מבאס ומרוקן אוויר למי שעבד קשה בכדי שאותו הפושע יכנס לאחורי הסורגים למקסימום זמן?

הבנתי מאותם אנשים, שחלק מהשוטרים החדשים שבתפקיד עוד מתייחסים ברצינות לפניות של אזרחים, חלקם מרגישים שליחות של ממש ורצון טוב. אבל כשמתנגשים בחומה של בתי המשפט הכל כך לא יעילה שיש בארצנו, מערכת שאני מתבייש בה וממש לא מסמפט אותה שכן היא בעלת, בין היתר, נטייה לדפוסים לא שקולים כגון שמאלניות, דאגה לגנבים ולפרנסתם וכדו', אני לא מתפלא איך עם הזמן הם נהיים אדישים. בשלב מסויים להיות שוטר זה להחתים כרטיס, לסיים כבר את המשמרת הזו וללכת הביתה, כי ממילא אם אין לאותו השוטר גב אמיתי- למה שיהיה לו חשק לכך?

כמובן- אסייג ואציין שלא חסר כוח אדם מיותר במשטרה, אך מנגד יש גם מחסור ביחידות האחרות, וכן לא חסר שוטרים בעייתיים, אבל בשורה התחתונה- לדעתי ישנו מיעוט שמוציא שם רע על הרוב, כמעט כמו בכל דבר (חוץ מתחום אחד- 98% מעורכי הדין מוציאים שם רע על 2% הנותרים :wink::lol: ).

בשורה התחתונה- כדי שתהיה לנו משטרה חזקה, הרתעה טובה וחזקה מביצוע עבירות, הונאות, גניבות ופשע- אנחנו צריכים גם מערכת משפט חזקה, יעילה ובעלת כוח הרתעה.

רוצים דוגמה והוכחה חותכת? תסתכלו על ניו יורק.

משטרת העיר ניו יורק הוקמה ב-1844 ובאותה עת אוכלוסיית העיר הייתה 320,000 תושבים. באותה עת פעלו משמרות פטרול ליליות וכמה קציני שיטור שלא אורגנו לכוח שיטור מוניציפלי. את המשימה להקים כוח שיטור כלל-עירוני, הטילו רשויות העיר על פיטר קופר. המשטרה הוקמה ככוח שיטור עירוני ב-7 במאי 1844 בתקופת ראש העיר וויליאם הוומייר (William Frederick Havemeyer).

ב-1857 נעשו רפורמות שהביאו לפירוק המשטרה המוניציפלית והקמת משטרת המטרופולין ובחלוף השנים הלך כוח השיטור והתרחב לאיטו, תוך מאבק בעלייה ברמת הפשיעה בעיר.

במאה ה-20, נאלצה משטרת העיר להיאבק בפשיעה הגוברת בשכונת ברונקס וסביבותיה, שרמת הפשיעה בה החלה לעלות לקראת אמצע שנות ה-40, עם העמקת ההפרדה הגזעית בארצות הברית בין השחורים ללבנים. במקביל לכך, התמודדה המשטרה גם עם בעיית השחיתות שהלכה וגאתה בכל זרועות השיטור כשקצינים פעלו לעתים עבור אנשי המאפיה וקיבלו מהם שוחד.

בשנות ה-90, ביצע ראש העיר רודולף ג'וליאני רפורמה בשיטור העירוני תוך העמקת הענישה על פשעים קלים, תוך ניסיון להגביר את האכיפה בשכונות הבעייתיות של העיר. המוטו שעמד לנגד עיניו היה אפס סובלנות כנגד פשיעה קלה ולקראת סוף העשור הפכה משטרת העיר ניו יורק והייתה לאחת הטובות והמתקדמות בעולם.

הציטוט מויקיפדיה.

במילים אחרות- בניו יורק הוחלט על ענישה מחמירה ואפס סובלנות גם על עבירות קטנות וזניחות (למשל בגניבות- יש לך 3 פסילות, כלומר, אתה יכול להיעצר על גניבת רכב בפעם הראשונה והשניה, ויוותרו לך. בפעם השלישית גם אם תיעצר על גניבת מסטיק- אתה בפנים בכלא וחזק)- וככה הפשיעה ירדה משמעותית.

אז כן, אותו נוכל ימשיך לחגוג על צרותיהם של אחרים, יהנה מכסף שהוחבא מתחת לבלטה, וכל עוד המדינה תתן יד ולא תיכנס בכל הכוח ב: נוכלים, רושמי צ'קים ללא כיסוי, גנבים ומה לא- אין סיבה שהמצב ישתנה.

יותר מזה? בהחלט יש מצב שבמקום לקרוע את התחת בלימודי תואר כזה או אחר- פשוט משתלם להיות נוכל/ גנב/ סוחר סמים, שהרי הכל יש להם: הגנה משפטית, דאגה, תנאים סוציאליים, ומה לא- ורק פנסיה אין (מישהו מרים את הכפפה ודואג לפנסיה בשבילם?) להם.

עריכה עקב דברי רוכב איטי:

אין ספק שהחוק אינו יכול להגן עלינו לגמרי, ושעלינו לפקוח עיניים בג'ונגל הזה, אבל מצד שני, אני חושב שאם הייתה יעילות טובה לשילוב של משטרה ומערכת המשפט- זה כן היה מוריד את הסיכוי להיפגע.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

במילים אחרות- בניו יורק הוחלט על ענישה מחמירה ואפס סובלנות גם על עבירות קטנות וזניחות (למשל בגניבות- יש לך 3 פסילות, כלומר, אתה יכול להיעצר על גניבת רכב בפעם הראשונה והשניה, ויוותרו לך. בפעם השלישית גם אם תיעצר על גניבת מסטיק- אתה בפנים בכלא וחזק)- וככה הפשיעה ירדה משמעותית.

יוותרו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שלום לך, תודה על ההתייחסות.

קצת קשה לי להאמין, אתה רציני במה שאתה כותב?

מניסיון אישי אני יכול להגיד, בתי המשפט והוצאה לפועל פועלים רק נגד אנשים חלשים, שגם ככה אי אפשר להוציא מהם יותר מדי ולכן הם מתדרדרים למקומות שהיינו מעדיפים שהם לא יהיו שם.

עירייה שמוציאה לעו"ד גביה של חוב של 200 ש"ח גורמת לחוב לתפוח ל- 2000 ש"ח.

לעומת זאת, אנשים עם החלטת שופט על תשלום קבוע כל חודש, לא משלמים את הסכום. הוצאה לפועל לא דואגת באמת לגבות את הכסף מהחייב, אלא מהנושה...

כמו שזה מצטייר, הרשויות וחברות גדולות מצליחות לגבות (לגרום הרס של חיים למשפחות) כסף מחייבים.

אבל אם אתה נושה של חוב, גם אם הוא לא קטן, אם אתה לא בעל מעמד כל שהוא, לא תצליח לראות את הכסף, או שתראה 50 ש"ח בחודש בזמן שהחייב חי על חשבונך.

פורסם

כאב לראות שנוכל כזה מנצל את הרגש, את החולשה של אותו אבא.

הוא לקח לו 750,000 שקלים בערך, הבטיח לו שהוא יעשה כישופים, תפילות, תיקונים בכדי שהבן שלו יבריא.

חשוב נורא לדייק פה.

הנוכל לא לקח. הנוכל קיבל.

מי שרוצה להאמין ולתת כסף למיסטיקנים, זה גורלו.

אי אפשר ללכת ולהאשים לאחר מכן את המדינה, המשטרה ולא חשוב מי, בכך שאתה פתי ושיקול הדעת שלך לוקה בחסר. בתחילת דבר, אדם אחראי לחייו הוא.

זה לא שמהשטרה לא צריכה לעצור אנשים שמנצלים פתאים, אבל הכשל פה הוא קודם כל אישי, לא מנהלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
חשוב נורא לדייק פה.

אי אפשר ללכת ולהאשים לאחר מכן את המדינה, המשטרה ולא חשוב מי, בכך שאתה פתי ושיקול הדעת שלך לוקה בחסר. בתחילת דבר, אדם אחראי לחייו הוא.

זה לא שמהשטרה לא צריכה לעצור אנשים שמנצלים פתאים, אבל הכשל פה הוא קודם כל אישי, לא מנהלי.

הוצאת לי את המילים מהפה!

אמנם הוא נוכל (חלאת המין האנושי) אבל חשוב להבין שבמקרים של ניסים ונפלאות אין חוזים, ויש ניצול של תמימות ואמונה של המשלם. זה בדיוק כמו לבקש מסוחר בורסה להחזיר לך את הכסף לאחר שהוא הפסיד אותו (לאחר שסגרת איתו על השקעה עם סיכונים ורווח פוטנציאלי גבוהה). ולסיכום מי אמר שהנוכל לא עושה ניסים? הינה העלים 750K.

פורסם

SlowRide -

אתה צודק.

במיוחד מה שכתבת כאן -

" החוק לא יכול להגן עלינו מכל דבר ואנחנו צריכים להפעיל שיקול דעת ולהזהר בכל פעולה שאנחנו עושים, זו המציאות ואין מה לעשות."

פשוט הייתי מצפה מהמשטרה, או ממערכת המשפט, או ממישהו שידאג לבעיה.

כי להכניס בן אדם לכלא, אבל כשהוא יצא שהוא ימשיך בחייו או ייהנה מהכסף - היה נראה לי מוזר שדבר כזה קורה.

ya_pl -

כל הכבוד על התגובה המנומקת.

חבל לקרוא שזהו המצב במשטרה, במיוחד אצל שוטרים חדשים. חבל.

אבל אם מה שאתה כותב הוא נכון, למרות שאני נוטה להאמין לך חבר, לאור כל מה שאני קורא פה - פשוט חבל.

חבל שאנחנו לא מאמצים את הענישה כמו בדוגמה שנתת, כמו בניו יורק.

מסכים מאוד עם המשפט האחרון שלך.

blackice -

אם נכון מה שאתה אומר, פשוט חבל.

כי לא צריך לפעול רק נגד האנשים החלשים.

צריך לפעול נגד כל מי שעבר על החוק. גם אם הוא חלש או חזק.

המצב מצטייר כלא הכי טוב ממה שאתה כותב, נקווה שישתפר עם הזמן. אולי מישהו ישנה את הדברים.

falou -

אתה צודק חבר, פשוט קצת היה קשה לי לרשום שהוא קיבל.

כי בהתחלה הוא קיבל סכום של כמה אלפים, לאט לאט זה עלה לעוד, לאחר מכן למאות אלפים.

לדעתי זה פשוט שהוא לקח, הוא גרם לצד השני לתת לו, כשהוא לוקח תוך ניצול של הרגשות שלו.

אם הצד השני לא היה רוצה לתת, הוא היה אומר לו שבקרוב יהיה משהו רע חס וחלילה.

או משתמש בשמו של הילד שמשותק, שממש הנוכל הבין שזה היה גורם לאבא להתנהג אחרת. פשוט סחיטה לדעתי.

אבל ברור לי שאולי בלבלתי במושגים, שאולי זה לא סחיטה, הוא גם לא גנב אלא קיבל.

אתה צודק. לדייק זה חשוב.

כעסתי עליו מאוד, אז כתבתי לקח. אולי זה באמת אסור, או עדיף שלא.

הגישה שלך, אולי מצד אחד נכונה. פשוט לדעתי צריך קצת רחמנות.

זה נכון שאותו אבא נתן מכספו לבד, בלי איומים (למרות שאין לדעת), אבל זו עדיין לא סיבה לא לעזור לו.

לא להחזיר לו את כספו בחזרה.

הבן אדם פשוט נגע לו בנקודה הכי רגישה.

הילד שלו משותק כבר מספר שנים. הוא הבטיח לו שהוא ריפא אנשים כאלה, שהוא יקים את הילד שלו על הרגליים.

אז אותו אבא לא ראה דבר אחר לנגד עיניו, מלבד בנו שביום מן הימים יקום, ילך על הרגליים, בזכות אותו נוכל.

אני אישית מצליח להבין את האבא, מקווה שביום מן הימים הוא יקבל את כספו שלו בחזרה.

אני בטוח שהכסף יעזור מאוד למשפחה, בעיקר לטיפול בילד.

פורסם
חשוב נורא לדייק פה.

רק להעמיד דברים על דיוקם, נכון שהוא קיבל אבל קיבל במרמה שזה רק קצת מתחת ללקח.

החייב ימשיך להיות חייב, ידאג לעוד תביעות כספיות נגדו בסכומים של כמה סדרי גודל מעל לחוב האמיתי, יעשה איחוד תיקים, ישלם כל חוד סכום שיכול להיות גם גבוה אבל רוב הכסף יחזור אליו דרך החובות הפיקטיביים. בפועל בעל החוב יקבל סכום מצחיק שלא יכסה לו אפילו את ההוצאות המשפטיות על גבית החוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

Night Driver -

אני מבין שאי אפשר לשנות את זה, נכון חבר?

הכוונה, מה הכלים שבהם שופט יכול להשתמש, מלבד מה שכתבת?

איחוד תיקים, לשלם סכום כסף בכל פעם שמתאפשר לו, לחיות את חייו כרגיל.

הגעתי עם שאלה, אני יוצא חכם יותר, עם תשובה.

אז ממה שאני מבין, אותו נוכל כזה, כמו בכתבה, אבל זה גם תקף לכל נוכל -

עשה עבירה, ישב בכלא, אם ישב, יצא מהכלא עם הסדר של תשלום סכום קטן בכל פעם שיתאפשר לו, ימשיך לחיות את חייו כרגיל.

זה פשוט נראה לי הזוי מאוד, לא מציאותי.

אבל כנראה ככה הדברים עובדים. זה מה שאני מבין לפחות.

עכשיו אני מנסה לחשוב, מנקודת מבט אחרת, מה כבר אפשר באמת לעשות לאותו עבריין?

ישיבה ארוכה יותר בכלא - אולי יעזור, אולי לא.

כי ממה שהבנתי פה, מתגובתו של החבר שכתב שבכלא יש להם תנאים טובים מאוד, זה נראה לי כמו פינוק עבורם.

אם יש להם שם אוכל, לימודים, כסף אם הם מקבלים לפעמים, כל שאר הדברים שהם עושים שם על מנת להעביר את זמנם.

אז ישיבה ארוכה יותר בכלא, לא תעזור.

להכריח אותו לשלם את הכסף - אי אפשר, אם אין לו מאיפה, מהיכן ישלם.

אף פעם לא יצא לי לחשוב על זה, אבל פשוט מצב שאין מה לעשות. זה מוזר מאוד.

אני מבין שאם אין הרתעה חזקה - אנשים פשוט לא יפחדו לעשות פשעים, עבירות.

השאלה היא, מהי הרתעה חזקה? לא הצלחתי לענות לעצמי.

פורסם

מסכים, רוב האשמה לדעתי היא על האב, כי כמו שאומרים,

fool me once - shame on you, fool me twice - shame on me.

אותו האב רצה להאמין, והנוכל ניצל את ההזדמנות. בדיוק כמו כל אלה שזקוקים לפרנסה טובה, אז במקום לקחת קורס מקצועי, הם הולכים לתרום לקבר בר יוחאי/רש"ש/מקטרגים/וואטאבר (אלה שכל הזמן מטרידים אנשים עם ההודעות המוקלטות שלהם).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
יוותרו?

צודק, סליחה שלא הבהרתי ופירטתי את כוונתי המדוייקת.

הכוונה הייתה, כך הבנתי מפרק דוקומנטרי ששודר בנשיונל גיאוגרפיק/ BBC (לא זוכר איפה), היא שבפעמיים הראשונות הענישה יחסית מקלה מתוך רצון שלעבריין תהיה הזדמנות לחזור למוטב, בצורת תקופת מאסר קצרה יחסית וכן קצין מבחן. בפעם השלישית כבר לא מרחמים עליך ומכניסים לך את האלמנט עד הסוף.

כמובן שזו דוגמה למצבי גניבה. לא מדבר על סחר בסמים, רציחות וכדו' שאצלם הענישה מתבצעת אחרת.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

זה עצוב, כשאנשים מגיעים למצב קשה בחיים הם מחפשים כל דרך לצאת ממנו גם אם לפעמים היא כוללת תרופות קסם, דת או כל אחיזת עיניים אחרת.

אני לא שופט את האבא, אני לא רוצה לחשוב מה הייתי עושה במקומו ולמי הייתי מאמין ולמי לא, לצערי חוץ מפנסיה עבריינות בארץ היא מקצוע לכל דבר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...