Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

206CC 2006 אוטומטית

יש ימים לפעמים שאני נוסע באוטו וההילוכים נכנסים לי במן מכה כזו.

לפעמים זה לא קורה.

אם אני מעביר למצב (שלג או טפטרוניק) ומעביר הילוכים לבד זה לא קורה רק כשזה על מצב D וגם לא תמיד.

מישהו מכיר מוסך מומלץ שיודע לאבחן את הבעיה והכי חשוב אמין שלא אחרי 3 דק יגיד לי שזה שיפוץ וזהו בשביל לקחת סתם כסף?

(ולא שאני שולל את האופציה שאכן מדובר בשיפוץ)

כי זה כבר קרה לי בפג'ו הקודמת וישר אמרו לי שיפוץ במורשה בעוד שהחליפו לי שסטומים ושמן גיר וזה היה תקין.

תודה לעונים:)

פורסם

בשביל המלצה למקום צריך לדעת מאיזה אזור אתה.

אם אני לא טועה אין לך מדיד שמן, ככה שלבדוק שמן זו לא עצה פרקטית.

עד כמה שאני יודע, או שחסר לך שמן, או שהבעיה היא במוח של הגיר,

בשני המקרים אתה צריך מוסך.

פורסם

נושא כאוב ובעייתי.

האם הדפיקה היא בגלישה לעצירה ואז בעיטה בחידוש הנסיעה? האם בקיק משלישי לשני?

בהתאם לאזור מגוריך, בקש המלצות למוסך מקצועי ואמין לצוחפתיות.

במרכז יש את אורן בן סימון ואת שאפט שאני מכיר ומוקיר אישית. הם יידעו מה לעשות או איך לכוון אותך.

בינתיים בצע גם חיפוש בפורום טכני אודות הגיר, תמצא מידע יקר ערך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כן לא רשמתי, אני מראשון לציון כל גוש דן זה בסדר. ומעדיף פחות מוסכים מורשים מניסיון שאין להם יותר מידי זמן\כוח לנבור בתקלה פשוט לשים תאוטו 3 שעות ואז לקבל טלפון "שיפוץ".

הדפיקות קורות בתחילת נסיעה מראשון לשני. וגם רק שהמנוע חם בדרך כלל.

לפני זה בעצירות הגיר לא היה נכנס לראשון רק אחרי 3-4 שניות של עצירה היית מרגיש בום קטן שהראשון נכנס אבל זה משום מה הפסיק לעשות את הבעיה הזאת ועכשיו זה רק דפיקות בין ראשון לשני וגם לשלישי לפעמים.

במהלך עצירה של גלישה אין את ההרגשה הזו.

פורסם

גש לאורן או לשאפט לאבחון. הם אמינים ומכירים את הגיר לפני ולפנים.

הם יגידו לך מה אפשר לעשות לפני שיפוץ ומה הסיכויים מבחינת כמה ק"מ התיקון יחזיק.

מציע שוב שתלמד בחיפוש בפורום כדי שתדע לבחור בין החלופות והמשמעויות, חבל לזרוק כסף על שיפוץ כל עוד עשויה להיות ברירה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
גש לאורן או לשאפט לאבחון. הם אמינים ומכירים את הגיר לפני ולפנים.

הם יגידו לך מה אפשר לעשות לפני שיפוץ ומה הסיכויים מבחינת כמה ק"מ התיקון יחזיק.

מציע שוב שתלמד בחיפוש בפורום כדי שתדע לבחור בין החלופות והמשמעויות, חבל לזרוק כסף על שיפוץ כל עוד עשויה להיות ברירה.

זה בסדר...החיפושים בפורום על תקלות מוכרות לי ממזמן זו הפג'ו השלישית שלי בחיי עם הגיר הזה אני יודע טוב מאוד שלא הכיל נגמר בשיפוץ

רוב המוסכים פשוט הכי קל להם להגיד שיפוץ כדי לקחת כסף ובדיאבעד בכלל לא משפצים אותו. מניסיון.

בכלל זה שאלתי למוסך שאנשים סומכים על המילה שלו ולא בא לחרטט אנשים.

אקח את ההמלצות שלך תודה!

פורסם

האם הבעיה קורית כשהטמפרטורה מטפסת מעל לטמפרטורת העבודה הרגילה?

האם יש מספיק נוזל קרור?

היתכן שהרדאטור קצת סתום?

תרמוסטט מתפקד?

אוויר במערכת?

שלול בעיה במערכת הקרור לפני שאתה מטפל בגיר. המכות האלה יכולות לנבוע מחימום יתר של הגיר (פקקים, תחילת נסיעה, בייחוד בעליות)

פורסם
האם הבעיה קורית כשהטמפרטורה מטפסת מעל לטמפרטורת העבודה הרגילה?

האם יש מספיק נוזל קרור?

היתכן שהרדאטור קצת סתום?

תרמוסטט מתפקד?

אוויר במערכת?

שלול בעיה במערכת הקרור לפני שאתה מטפל בגיר. המכות האלה יכולות לנבוע מחימום יתר של הגיר (פקקים, תחילת נסיעה, בייחוד בעליות)

אז כן, כל המצבים שאתה מתאר אכן היו קורים שהחום מנוע היה מטופס מעל 90 ועד שלא היה חוזר ל90 או פחות זה לא היה מפסיק.

אבל עכשי זה קורה גם בתחילת נסיעה לפעמים עוד שהמנוע קר :\

פורסם

הגיר (הנהדר לטעמי) הזה רגיש גם לשמן בטמפרטורה נמוכה, במיוחד לאחר מאות אלפי ק"מ. אחרי שתטפל במע' הקרור, נסה אולי להחליף שמן. תחושתי היא שהשמן איבד מתכונותיו.

יש אגב פרוייקט מצולם נהדר של איציק.נ. בנושא.

פורסם
הגיר (הנהדר לטעמי) הזה רגיש גם לשמן בטמפרטורה נמוכה, במיוחד לאחר מאות אלפי ק"מ. אחרי שתטפל במע' הקרור, נסה אולי להחליף שמן. תחושתי היא שהשמן איבד מתכונותיו.

יש אגב פרוייקט מצולם נהדר של איציק.נ. בנושא.

מע' הקירור בסדר גמור. יש מספיק נוזל קירור ולאחר שהחום מנוע עולה קצת מעל 90 מונטה נפתחת וזה חוזר למצב הרגיל

הוחלף שמן גיל לפני בערך 3 שנים מעניין אם באמת השמן מאבד את זה כל כך מהר...

ולגבי ההחלפה אני מעדיף מישהו שיעשה לי את זה מאשר לבד כי אז הגיר עוד יפול לי מהאוטו, אני מכיר את עצמי :)

פורסם

יש בעיה ידועה בגירים של סיטרואן C4 , גם שם זה AL4 (לא יודע אם זה ממש אותו גיר) הבעיה שם היא בשסטומי פיקוד הגיר.

לא מן הנמנע שהגיר אצלך סובל מאותה בעיה.

כפי שרשמו פה מוסך שאפט מומלץ.

פורסם

צריך לבדוק את התקלה, אבל בסבירות גבוהה שיפוץ בלוק שסתומים יפתור את הבעיה להרבה זמן.

אחת הבעיות עם הגיר הזה היא שכאשר הגיר מתיישן, ווסת הלחץ עובד "שעות נוספות" על מנת לפצות על פעולה לא מדויקת של בלוק השסתומים, והחלפה של הווסת בלבד תפתור את הבעיה לפרק זמן קצר יחסית.

• תוכן חדש...