Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי את הרכב לפני כ10 ימים,

אחרי שיישרתי קו בתא המנוע (כמעט סיימתי) החלטתי לרפד את הרכב מבפנים כייוון שכל הריפוד במצב גרוע.

כולל גג, ריפודי דלתות, קורות ועוד.

למשימה יצאתי כשאני יודע שלפני הרבה עבודה בעיקר בפירוקים מאסיביים שכוללים פירוק כל הפלסטיקה של הרכב כולל בתא המטען

גם למטרת ניקוי יסודי עם סבון ומים, בנוסף את מסילות חלונות השמש עם החלונות עצמן והמנועים שמפעילים אותם

את הבד רכשתי בהמלצת לקוח שלי בנתניה באיזור התעשייה הישן אצל רפד מקסים סבלני אני התרשמתי מאד, לבעלים קוראים דוד.

אפילו הסביר מה עלי לעשות נתן טיפים והסביר על תהליך ההדבקה והפירוק.

בקיצור כבר עשיתי פרוייקטים של ריפוד בעבר ברכבי השונים הוא היה ממש חביב בהשוואה לכל רפד שהכרתי.

יש שמועות שהוא אומן בתחומו. (נשבע שאין לי כל קשר אליו)

למקום שלו קוראים "אודיבה ארט".

הנה חלק מהתמונות של הפירוק והחלקים השונים עם ההתקדמות אעלה עוד תמונות ואספר על כך:

החלק של הפירוק הוא הקשה בתהליך עד כה, כדאי מאד לצלם בסמארטפון את התהליך ואת הפירוק כדאי שיהיה יותר קל לזכור ולהיזכר,

היכן כל בורג צריך להיות ואיזה בורג וכו'

בנתיים הספקתי לרפד את תריסי חלונות השמש בגג ולסיים להרכיב את מסילות חלונות השמש.

נשאר עוד לרפד את תקרת הרכב,דיפוני ארבעת הדלתות ואת קורות הרכב קדימה ואחורה כמובן להרכיב הכל למקום.

חומרים וכלים שאיתם אני עובד לפירוק:

מברגה חשמלית.

מברג שטוח.

סכין יפנית.

שפכטל צבעים, לניקוי הדבק הישן.

מברשות פלדה לסוגייהן, לניקוי הדבק הישן מהתקרה.

מקדח, לשיחרור הלחמות הפלסטיק בדיפוני הדלתות והקורות האחוריות

סכין יפנית, לחיתוך ההלחמות בדיפוני דלתות הרכב וכמובן לחיתוך גליל הבד החדש.

בוקסה עם ראש 8מ"מ, למסילות הגג.

מפתח כוכב (טורק), לפתיחת ברגי הפלסטיקה ברכב.

חומרים:

גליל בד 3.5 מטר. (מקווה שזה יספיק)

דבק מגע 2 מיכלים 4L כל אחד.

כפפות לטקס חד פעמיות.

מברשת, ליישום דבק מגע.

מדלל 21.

דבק סופר 7.

תמונה.JPG

תמונה (1).JPG

תמונה (2).JPG

תמונה (3).JPG

תמונה (4).JPG

תמונה (5).JPG

תמונה (6).JPG

תמונה (7).JPG

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הרבה עבודה אבל יצא מושלם, נשאר עדיין לסיים להרכיב את הידיות של חלונות השמש לפתיחת התריס הידני.

הצבע השחור בדלתות נבחר עקב כך שהדיפון משמש גם כמשענת יד ומחשש ללכלוך מהיר של הבד האפור כמו בגג בחרתי בבד השחור שהינו גם בד נוח למתיחה על פני דיפוני הדלתות שכן לא ביצעתי תפרים כמו במקורי או כמו שהיה עושה כל רפד מקצועי.

המחירים שביקשו הרפדים אליהם הגעתי להצעת מחיר היו הזויים, היום אני מבין את המחיר שהם דורשים שכן העבודה אינה קלה ולוקחת זמן רב והתעסקויות לא קטנות.

כמובן שריפדתי גם את הקורות הקדמיות והאחוריות ואני מרוצה מאד מהתוצאה

תמונה.jpg

תמונה (1).jpg

תמונה (2).jpg

תמונה (3).jpg

תמונה (5).jpg

תמונה (6).jpg

תמונה (7).jpg

תמונה (8).jpg

פורסם

עבודה מאוד מקצועית, יפה ומרשימה. תמיד עובר לי בראש לנסות לרפד בעצמי את הדיפוני דלתות בפיג'ו שלי אבל גם בגלל זמן ובעיקר פחד שהתוצאה הסופית לא תצא כמו שאני רוצה(שלא לדבר על לשבור פלסטיקה בטעות..) אז אני מחכה עם זה.

מה שכן פרוייקטים כמו שלך נותנים הרבה מוטיבציה :)

הבעיה אצלי ברכב שהריפוד בדלת צמוד לחלון וזה נראה לי בעייתי לנסות לרפד לבד...

Peugeot 306 XR 1998

Hyundai I30 2008

פורסם

כמה שאלות -

אני מבין שהשתמשת בדבק מגע לא רעיל ועמיד לחום.

האם היית צריך לחמם את הבד בחלק מהמקומות בכדי שימתח ללא כפלים או פשוט עבודת ידיים עדינה עם המון סבלנות?

האם הדבקת את דבק המגע לשני המשטחים (לבד עצמו ולמשטח אליו אתה מדביק אותו) והמתנת כעשר עד חמש עשרה דקות? - דבק מגע בעקרון נדבק הכי טוב לעצמו ובגלל זה צריך לעשות את שני המשטחים - השאלה היא האם בדיוק כך עבדת?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה,

התהליך דורש זמן רב של פירוק פלסטיקה וניקוי יסודי של הדבק הישן ובכלל ניקוי הפלסטיקה שפירקתי במים וסבון.

שווה את המאמץ למרות שהשקעתי בפרוייקט 2 שבתות שלמות מבוקר עד ערב, ככה זה שבאמצע השבוע אין אויר לנשימה.

תהליך ההדבקה של הבד על דיפוני הדלתות הוא שבכל פעם מדביקים חצי מכל דלת ולא בפעם אחת הכל, ניתן לראות זאת בתמונות.

מורחים שתי שכבות דבק באמצעות מברשת בהפרש של כ15 דקות בין שכבה לשכבה.

לאחר שמסיימים למרוח את השכבה השנייה מורחים שכבה על הבד (אין צורך בשכבה שנייה על הבד).

אפשר לרכוש דבק מגע בתרסיס של חברת אדסטיק (לא נורא יקר 29ש"ח) ולרסס באמצעותו על הבד בלבד ועל הדיפונים של הדלתות ליישם שתי שכבות של דבק מגע באמצעות מברשת.

במריחה על הבד באמצעות מברשת צריך להיזהר ותלוי גם בסוג הבד שלא יעבור דבק לצד השני ואז חבל מאד/

מתיחת הבד נעשתה בזהירות ובסבלנות ללא חימום

• תוכן חדש...