Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס ST סטיישן .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב, יש הטוענים כי את ה- 1.4 140 מביאים כרגע בסקודה וסיאט, לתקופת "הרצה", לראות שאין להם בעיות באקלים הארץ-ישראלי, ואם יהיה בסדר הוא יגיע גם בגולף. זה סוג של תחליף ל- 160. ובאמת חבל שלא מביאים יותר ג'טה בגרסא מאובזרת וזריזה.

אין את המנוע הזה בסיאט בארץ. אגב היה כבר מנוע 1.4 טורבו 140 כ"ס בדור 5 של גולף, לפני שהכניסו את 160 עם שני מגדשים. סוג של חזרה אחורה בזמן. :lol:

• תגובות 341
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברשותכם, אחזור לשאלה המקורית ללא קשר לגולפים ולסקודות שהתעופפו פה.

ניסיתי לחשוב, איזה סוג אנשים ייקנו את הפוקוסטיישן ST, ולא ממש מצאתי.

הנה המסקנות בדרך השלילה:

קבוצה מס' 1: אנשים כמוני, עם שלושה ילדים, משכנתא, מטפלת או תשלום לבית ספר (תלוי בגיל של הילדים) - יש לי פוקוסטיישן 1.6 ידנית, שגם אשתי מסתדרת איתה מצויין (כולל הגיר הידני). הילדים מבסוטים ויש להם מספיק מקום מאחור. אבל אילוצי החיים לא ממש מאפשרים לי ולשכמותי לשרוף 100 אלף ש"ח מיותרים על "חוויית נהיגה", בפרט שהצורך במעבר דירה הולך וקורם עור וגידים.

קבוצה מס' 2: צעירים רווקים (או עם חברה) שטרם התבססו כלכלית - אלה יכולים רק לקוות שיהיו מספיק אנשים שיירכשו פוקוסטיישן ST חדשות, בשביל שהם יוכלו לקנות אותן בעוד מספר שנים. למשרדי איילון מוטורס הם לא יגיעו. ובכלל, בעוד מספר שנים ייתכן שהם יהיו בכלל בקבוצה מס' 1.

קבוצה מס' 3: צעירים רווקים (או עם חברה) מבוססים כלכלית - אלה, מן הסתם, היחידים שייבחנו את הנושא מקרוב. אבל ברצינות, פוקוס האצ'בק או אפילו פיאסטה (שתיהן ST) עושה הרבה יותר רושם על הבחורות עם חולצות הבטן מאשר סטיישן גמלונית.

קבוצה מס' 4: אנשים אמידים בני 50, עם חליפה ותיק יוקרה - אלה בכלל לא יודעים על קיומו של המושג "חוויית נהיגה", מטרתם היחידה היא לחנות עם הלקסוס האוטומטית בפתח המשרד עם מקסימום פוזה. הכי טוב שמנהל הבנק שלהם יראה אותם יוצאים מהאוטו תוך כדי שיחת טלפון בסגנון "תמכור, תמכור!".

קבוצה מס' 5: בנות הזוג של קבוצה מס' 4 - הן בכלל רוצות ג'יפ גדול ושחור, עדיף BMW (כמו של השכנה), בשביל לחנות חצי-על-הכביש-חצי-על-המדרכה ליד המספרה.

קבוצה מס' 6: מתנחלים - אין מספיק מקום לכל הילדים.

קבוצה מס' 7: חרדים - כנ"ל, וגם אין שום מקור מימון.

קבוצה מס' 8: ערבים - אין לזה סמל של מרצדס.

דומה שסקרנו את כל שדרות החברה הישראלית (שכחנו מישהו? אם כן - אני מתנצל), ולא הצלחנו לאפיין את הטיפוס שייגש ויקנה פוקוסטיישן ST. נראה לי הרפתקה כלכלית מסוכנת, מנקודת המבט של איילון מוטורס.

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

דומה שסקרנו את כל שדרות החברה הישראלית (שכחנו מישהו? אם כן - אני מתנצל), ולא הצלחנו לאפיין את הטיפוס שייגש ויקנה פוקוסטיישן ST. נראה לי הרפתקה כלכלית מסוכנת, מנקודת המבט של איילון מוטורס.

כל כך הרבה השקעה ובשביל... מה בעצם?

מדי שנה נמכרות בארץ מספר תלת ספרתי של קטנות ומשפחתיות ספורטיביות או ספורטיביות לייט במחירים של 160-220 אלף שקלים. הקהל שלהן מורכב מחובבי רכב בעלי אמצעים, חובבי פוזה בעלי אמצעים, חובבי ביצועים בעלי אמצעים, חובבי אבזור בעלי אמצעים וסתם חובבים בעלי אמצעים. יש מספיק מהם שבמחיר הנכון יקנו את הרכב הנכון. תראה כמה גולף GTI קנו כאן בעבר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שרגא, סדר העדיפויות שלך לא מאפשר - שלי כן.

נראה שיותר מהכל, בגלל שאתה לא תקנה, אתה חושב שאחרים לא יקנו.

טאף לאק. רוני צודק.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שני הסנטים של קרמבו:

1. דבר ראשון קחו בחשבון שאתם מביאים לא רק מכונית אלא גם "כאב ראש" שמשמעותו לדעת מול מי אתם עומדים במובן של קהל היעד - הם ישאלו שאלות קשות, יצטטו מבחני דרכים בריטיים וגם ישוו את האבזור לזה בשוק האוסטרי. אם תביאו את המוצר בלי לגבות את זה בהכנות הנלוות, יהיה קשה לאנשים לקחת את זה ברצינות ולהוציא סכומים גבוהים כל כך על מכונית נישה מיבואן מקביל

2. למרות הקריאות "לשבור את השוק", השוק במקרה הזה הוא כמה עשרות בודדות של מכוניות בשנה לכתחילה. לחשוב שיש בכלל עניין של "שבירה" בשוק כזה זה כמו לצפות ל"דפיקת ראש" מגולדסטאר לייט - אתה צריך ממש הרבה כדי להזיז משהו.

3. למכוניות כאלו, גם עבור היצרנים הערך הכלכלי הישיר אינו בהכרח ההישג הנדרש - זו ההילה שמוקרנת על כלל המותג שמהווה את התמריץ האמיתי. ניסאן לא מרוויחה הרבה על כל GTR שהיא מוכרת, אבל כן תרביץ קופה על "מהדורת GTR" שמסתכמת בפלסטיקה וקישוטים לגמים הרגילים. אני לא יודע אם יש מה לחפש כאן את הרווח פר מכונית. במחיר מאוד תחרותי תקבלו כאן באזז תקשורתי בן כמה שבועות סביב השם שלכם עם הרבה זיהוי בגוגל עם "מחיר מציאה" "אטרקטיבי" "זול בהרבה מהיבוא הסדיר", יש לחשיפה הזו ערך משל עצמה...

4. אם בסוף החלטתם ללכת על זה, לכו על שיטת ה"החל מ..." גרסת בסיס ערומה וחשופה מתחת לרף 190 אלף השקלים לגרעין הקשה ואז כשהלקוח כבר שם, לטפס למעלה במדרגות האבזור, בקפיצות של 15 אלף שקלים להתחיל עם הדברים המהותיים יותר ולסיים עם הצעצועים הנוצצים (גג שמש, קסנון אקטיבי, חימום למושבים וכו') לאלו שלא יכולים לוותר על השטויות, ויעלה כמה שיעלה...

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
2 - המרכיב המשמעותי בתמחיר המכוניות בארץ (לפחות בסגמנט העממי/עממי+) הוא עדין המיסוי האגרסיבי (לידיעת חברינו ישראל כץ המכונה "כחלון - הדור הבא").

את אחוזי המיסוי לא קובע משרד התחבורה (או כל משרד אחר) אלא רק משרד האוצר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני יודע שאני סוטה (שוב?) מנושא השרשור ואולי מתעסק כבר בקטנות אבל אני בכ"ז סקרן משום ששי נתן לי מידע שונה בעליל מזה המוזכר למעלה.

1. נאמר לי שהפיאסטה 1EB לא זמינה ולא תהיה זמינה לפחות בחודשים הקרובים עד אשר דלק יערכו לה תקינה.

2. במקומות בהם ההנחה קטנה יותר מ 10% איילון מציעים אבזור נוסף לבחירת הלקוח.

3. איילון מבטיחים מחיר נמוך מזה של דלק בכל קשת הדגמים.

2. התקינה לפיאסטה ST נערכה על ידי דלק שלא התחילו ביבוא מסודר אחרי כן.

3. יש בארץ לפחות שלוש פיאסטות ST.

נרשמו פה הרבה אמרות סותרות שלכאורה כולן נאמרו על ידי שי.

אשמח אם איילון ינצלו את היוזר החדש ואת הבמה שניתנה על מנת לתקן ההנחות שנרשמו לעיל.

בכלל אולי הגיע הזמן לצאת קצת ממדיניות הערפול ולעשות סדר מה בדיוק איילון מציעים.

אני בעד קסטומיזציה, בעד תחרות ובטח שבעד יחס אישי אבל אם כל מה שקרה כאן זה הזמנות פרטניות, רק פנים אל מול פנים ורק לדגמים קיימים מה בעצם ההבדל מסוכני יבוא אישי אחרים?

פורסם

Hissi, אתה מעלה כאן נקודות מעניינות - ושונות מאלו שנאמרו לי, כך שאשמח באמת לדעת ולהבין (מהיוזר) מה הכיוון הנכון והעדכני.

עבורנו (כרגע) - רלוונטיות - פוקוס 1.0EB או פוקוס 1.6EB (גרסת ה-150 כ"ס). כמובן עם אופציות איבזור עשירות מאלה שמגיעות ברכבי "דלק" (שאינן דלות בימינו, אך יש לפוקוס לא מעט איבזור אופציונלי מעניין - באספקט הבטיחות / שמע / נוחות וקוסמטיקה).

לעניות דעתי, ישנן 2 פיאסטות ST. האחת כבר נעה על כבישי ארצנו - ואילו השנייה תעלה לכבישי ארצנו רק בינואר (חבר רכש :wink:).

לפי הנאמר לי מ"דלק" (ע"י הסוכן דרכו נרכשה הפוקוס), אין כרגע תאריך ליבוא הרכבים עם ה-1.0EB. יש מספיק 1.6 אוט' במלאי - ובנוסף על כך, ה-1.0EB מיוצרת (כרגע...) אך ורק בשידוך לתיבות ידניות, מה שרלוונטי לפלח שוק מסויים (קטן) של רוכשי הרכבים הללו.

10% הנחה זה חביב - אין ספק. אופציות הקסטומיצזיה - בעד לחלוטין (דרך שכל היבואנים צריך לפתח...). מצד שני, כדי לקחת מ"דלק" מכירות - אולי כדי ל"איילון" להוסיף איבזור למחיר הנוכחי, או כווץ עוד במחיר הרכב (ולהשאיר את אופציות האיבזור האופציונלי - כמובן).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
http://www.netcarshow.com/skoda/2014-octavia_combi_rs/

נעים מאוד, אמנון - אוקטביה RS קומבי חדשה, אוקטביה RS קומבי חדשה - אמנון :lol::wink:

יש אפילו גרסת סטיישן לפאביה RS (רכב החלומות של גולשי קארספורום).

איציק תודה על המידע :wink:

אילו גירסת האוקטביה RS קומבי הייתה מיובאת לארץ ואילו לא הייתה את בעיית התמורה למחיר בהתייחס לגירסת ה- 1.8, כפי שאסביר מייד, אז בהחלט הייתי שוקל רכישה של אחת כזו בעצמי, בצבע כחול סקודה מהמם, כמו בגירסת ה- RS הקודמת. בשבילי אין ספק שהרכב הזה יתאים יותר מהפוקוס ST ויתאים בכלל לצרכיי (זה ברור לי עוד מבלי אפילו לקרוא מבחנים השוואתיים בין הדגמים, עקב ההבדלים הבסיסיים בינהם שכבר ציינתי).

אבל לפי מה שקראתי בקישור שהבאת, הסקודה RS, עם מנוע 2 ליטר וגיר DSG6 עם 220 כ"ס, מאיצה ל- 100 קמ"ש ב- 6.8 שניות.

הסקודה אוקטיבה סדאן עם מנוע 1.8 וגיר DSG7 מאיצה ל- 100 קמ"ש ב- 7.1 שניות ונראה שגירסת הקומבי תאיץ באותה המהירות.

הבדל התאוצה פשוט זניח, למרות שבוודאי גירסת ה- RS מכויילת ספורטיבי יותר. פשוט לא יצרו הבדלי היררכיה מספיק גדולים בין הדגמים, לפחות מבחינת הביצועים.

אילו גירסת ה- RS קומבי הייתה מיובאת לארץ, יש סיכוי סביר שהיא אפילו הייתה מתומחרת סביב ה- 200 א' ש"ח (אם ניקח בהשוואה את מחיר הגולף GTI), בעוד כבר פורסם שגירסת ה- 1.8 תתומחר במחיר של כ- 165 א' ש"ח.

ולזה בדיוק התכוונתי, תהיה כאן קניבליזציה וזאת גם הסיבה שהגולף לא נמכרת עם מנוע 1.8, בהפרש מחיר כזה ובפער ביצועים זניח כזה ולמרות הבדלי הכיול, לי בכל אופן הבחירה של גירסת מנוע ה- 1.8 הייתה ברורה. גירסת ה- 1.8 גם תהיה חסכונית יותר בדלק לצורך הענין. נכון אז תהיה התפשרות על הכיול הספורטיבי, אבל ראבאק הבדלי העלויות לצורך הענין גדולים מדי ונראה שגירסת ה- 1.8 היא פשוט הצעה משתלמת במיוחד, למי שלא נמנה על הגרעין הקשה של חובבי רכבי ספורט לפחות, כאמור גם בהשוואה לפוקוס ST סטיישן במידה וזו תתומחר במחיר "ההגיוני" שהיא צפויה להימכר בו.

עכשיו מתעוררת בעיה של הסקודה אוקטיבה 1.8 מול גירסת ה- 1.4 המצויינת, שמציעה אותו מומנט כמו לגירסת ה- 1.8 וחסכון ניכר בדלק וגם מחיר נמוך יותר. טוב כאן הבדל התאוצה כבר מוחשי, 8.5 שניות, אבל נראה שבתאוצות הביניים ההבדל יהיה קטן יותר. טוב זה לא ייגמר :-)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
שני הסנטים של קרמבו:

4. אם בסוף החלטתם ללכת על זה, לכו על שיטת ה"החל מ..." גרסת בסיס ערומה וחשופה מתחת לרף 190 אלף השקלים לגרעין הקשה ואז כשהלקוח כבר שם, לטפס למעלה במדרגות האבזור, בקפיצות של 15 אלף שקלים להתחיל עם הדברים המהותיים יותר ולסיים עם הצעצועים הנוצצים (גג שמש, קסנון אקטיבי, חימום למושבים וכו') לאלו שלא יכולים לוותר על השטויות, ויעלה כמה שיעלה...

קרמבו המחירים שלך לא רלבנטיים. אם זה המצב - אין מה להביא. פורד מביאים כבר ב- 200K מחיר לפי מיקוח רציני (רק אחרי עיקום פה) את ה- ST ברמת אבזור סבירה. להביא את הסטיישן ברמה הזו ב- 200 או קרוב ל- 200 אין מה להתאמץ בכלל. אבל, מאחר שהדגם לא בדיוק צעיר, אם יביאו אותו ב- 180, זה כבר סביר. להביא ב- 180 דגם ערום נראה לי לא ימכור מעבר לרכב או שניים בודדים.

אילו גירסת ה- RS הייתה מיובאת לארץ ואילו לא הייתה את בעיית התמורה למחיר בהתייחס לגירסת ה- 1.8, כפי שאסביר מייד, אז בהחלט הייתי שוקל רכישה של אחת כזו בעצמי, בצבע כחול סקודה מהמם, כמו בגירסת ה- RS הקודמת.

אמנון אני חושב שאתה טועה. יש מי שלא יעיז להיראות בסקודה אלא אם היא מיוחדת, ויש מי שיאהב לדבר על כמה היא מיוחדת, וזה מעבר לאלה שבאמת רוצים את הניהוג והכוונון השונים, בשביל הכיף שלהם. גרסאות סטיישן של WRX ושל RS נחטפות כיד2. השוואה נכונה היא, למשל, גולף 160 מול GTI. זה דומה למה שאתה מציע כבר השוואה, אך כבר יש ניסיון לגביהן. שתיהן סיפקו תאוצה דומה, מבפנים אפילו ה- 160 נראתה טוב יותר. אבל שדרגתי. והייתי משדרג שוב. זה נכון גם מבחינת ניהוג וגם מבחינת תדמית (שאין מה לעשות, משפיעה). ואפילו מבחינת תאוצה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אמנון, אז אם להבין מדבריך, אין שום סיבה לייבא פוקוס ST במחיר של נניח 200K ש"ח כאשר ניתן לרכוש פוקוס 1.6EB עם 180 כ"ס ב-150K ש"ח.

ואם כבר ירדנו עד כאן, אז ממש קרוב ניתן לרכוש את הפורד 2.0 עם 170 כ"ס ב-134K ש"ח.

ואם כבר אנחנו פה אז יש גם את המאזדה 3 מנוע 2.0 עם 165 כ"ס.

בקיצור, ככל הנראה יש שוק לפוקוס ST SW.

גדול הוא ככל הנראה לא יהיה (גם אם המחיר יהיה 180K ש"ח).

אני בדיעה שיש לנסות ולהביא אותה במחיר הכי זול שניתן עם רמת אבזור הכי בסיסית שניתן ולהתאים אותה ללקוח באופן אישי (אבזור תמורת תוספת תשלום).

רוצים קסנון ומוכנים להפרד מ-8K ש"ח? בבקשה.

התאמה אישית זה אחלה, אך שמחיר הבסיס יהיה באמת בסיסי.

אגב, איפה כל המגיבים שתמיד עושים חשבון לכל יבואן כמה הרכב היה צריך להמכר?

לא בעיה לבדוק מה הפרמייה שמשלמים על ה-ST ולעשות חשבון מה המחיר הריאלי שלה בישראל.

פורסם

אמנון אני חושב שאתה טועה. יש מי שלא יעיז להיראות בסקודה אלא אם היא מיוחדת, ויש מי שיאהב לדבר על כמה היא מיוחדת, וזה מעבר לאלה שבאמת רוצים את הניהוג והכוונון השונים, בשביל הכיף שלהם. גרסאות סטיישן של WRX ושל RS נחטפות כיד2. השוואה נכונה היא, למשל, גולף 160 מול GTI. זה דומה למה שאתה מציע כבר השוואה, אך כבר יש ניסיון לגביהן. שתיהן סיפקו תאוצה דומה, מבפנים אפילו ה- 160 נראתה טוב יותר. אבל שדרגתי. והייתי משדרג שוב. זה נכון גם מבחינת ניהוג וגם מבחינת תדמית (שאין מה לעשות, משפיעה). ואפילו מבחינת תאוצה.

בר, שלא תבין, מבחינת חשק ולמרות הבדלי הביצועים הזניחים בין הסקודה RS לסקודה 1.8, גם אני הייתי מעדיף הרבה, הרבה יותר את הסקודה RS ואם להיות כנה וכמו שאתה ציינת, אפילו בגלל הבדלי העיצוב הקטנים שהופכים את ה- RS למיוחדת יותר (לסקודה אוקטביה הרגילה עיצוב כל כך עגום), אבל בהבדלי העלויות (הבדלי מחיר, צריכת דלק ואולי גם אובדן ערך גדול יותר של ה- RS במחירון להבדיל מהביקוש האמיתי בשוק) זאת הייתה החלטה קשה מאד (ובתכלס ההבדל של 35 אלף ש"ח ברכישה ואולי כאמור הבדל גדול יותר בהמשך, לא באמת היו משנים לי, זה פשוט שד ההגיון היה חוזר ומשתלט על מערכת השיקולים, כפי שהבחירה של גירסת ה- 1.8, הייתה קשה הגיונית מול גירסת ה- 1.4).

אני מניח שיש אנשים שהרגש אצלם היה משתלט בקלות יותר על ההחלטה :-)

עריכה: אלון עכשיו ראיתי את ההודעה שלך, המשפט האחרון שלי מתייחס גם להודעה שלך. אבל תסכים עמי שהבדל הביצועים בסקודה, באמת פשוט זניח באופן קיצוני ולכן קיימת בעייתיות מיוחדת בבחירה בינהם, להבדיל מהדוגמאות שציינת.

פורסם

אילו גירסת האוקטביה RS קומבי הייתה מיובאת לארץ ואילו לא הייתה את בעיית התמורה למחיר בהתייחס לגירסת ה- 1.8, כפי שאסביר מייד, אז בהחלט הייתי שוקל רכישה של אחת כזו בעצמי, בצבע כחול סקודה מהמם, כמו בגירסת ה- RS הקודמת. בשבילי אין ספק שהרכב הזה יתאים יותר מהפוקוס ST ויתאים בכלל לצרכיי (זה ברור לי עוד מבלי אפילו לקרוא מבחנים השוואתיים בין הדגמים, עקב ההבדלים הבסיסיים בינהם שכבר ציינתי).

הסיבה העיקרית להעדפה של ה-RS על הפני ה-ST, נוגעת בכך שהאוקטביה מרווחת ופרקטית מהותית מהפוקוס הצנומה (במרחב). אם יש לך בעיות עם תא הנוסעים של הפוקוס, זאת עוד נקודת חוזקה לזכות האוקטביה. אם אתה מוכן להתפשר על הנקודות הללו ולא מוכן להתפשר על ביצועים ודינמיות - הפוקוס ST מתעלה על האוקטביה / GTI - בקלילות רבה. הכל תלוי בקונה הפוטנציאלי ודרישותיו מהרכב.

אבל לפי מה שקראתי בקישור שהבאת, הסקודה RS, עם מנוע 2 ליטר וגיר DSG6 עם 220 כ"ס, מאיצה ל- 100 קמ"ש ב- 6.8 שניות.

הסקודה אוקטיבה סדאן עם מנוע 1.8 וגיר DSG7 מאיצה ל- 100 קמ"ש ב- 7.1 שניות ונראה שגירסת הקומבי תאיץ באותה המהירות.

הבדל התאוצה פשוט זניח, למרות שבוודאי גירסת ה- RS מכויילת ספורטיבי יותר. פשוט לא יצרו הבדלי היררכיה מספיק גדולים בין הדגמים, לפחות מבחינת הביצועים.

מבטיח לך שפער ה-40 סוסים (ועוד קג"מים) לטובת ה-RS, יהיה מורגש ועוד איך ביחס לגרסת ה-1.8TSI. אם לא נהגת אי פעם ב-1.8TSI (בגרסתו היוצאת - 160 סוסים) ועל ה-2.0TSI (עם ה-211 סוסים), אתה לא תבין שהפערי "נייר" האלה - מוחשיים וקיימים בהחלט.

מעבר לפערי הביצועים, יש גם את פערי הכיול - אוקטביה רגילה (1.2, 1.4 ו-1.8) לא מתנהגת כמו אוקטביה RS - נקודה. ה-RS מוקשחת, מונמכת ולרב גם נעזרת ברכיבים נוספים ששודרגו (משולשים / בושינגים וכדומה) וכמובן גם מצויידת במערכת בלימה שונה. והכי חשוב - אל תשכח את הבדלי התיבה, ה-RS מצויידת ב-DSG6 ולא ב-DSG7...

כמובן שאם ניקח 1.8TSI, נשדרג בה מתלים (קויילאוברים), בושינגים משופרים, בלמים (של RS או GTI, לדוגמה), נעזר בתוכנת ניהול שונה (APR וכדומה) וקיט יניקה איכותי - תקבל רכב שכנראה לא רק חזק יותר (או חזק באותה המידה), אלא גם מתנהג טוב יותר - וכנראה בפער מורגש מהותית. ההשקעה תהיה כחצי מהפער בינה לבין ה-RS, אך האחריות תלך לאיבוד - וכמובן שתא הנוסעים יהיה של אוקטביה רגילה ולא של RS (משמע מושבים פחות תומכים ופחות איבזור שהוא).

תמיד אפשר להשתגע ולהגיע ל"יותר". השאלה מה עלות ההשקעה, מה מקבלים בתמורה - ומה מאבדים (במקרה הזה - אחריות).

אילו גירסת ה- RS קומבי הייתה מיובאת לארץ, יש סיכוי סביר שהיא אפילו הייתה מתומחרת סביב ה- 200 א' ש"ח (אם ניקח בהשוואה את מחיר הגולף GTIׂ, בעוד כבר פורסם שגירסת ה- 1.8 תתמוחר במחיר של כ- 165 א' ש"ח.

לך תדע, אולי יתעוררו להם בצ'מפיון ויחליטו לשוב ולשווק כאן את ה-RS, על שלל הוורסיות מרכב וגימור שיש.

ולזה בדיוק התכוונתי, תהיה כאן קניבליזציה וזאת גם הסיבה שהגולף לא נמכרת עם מנוע 1.8, בהפרש מחיר כזה ובפער ביצועים זניח כזה ולמרות הבדלי הכיול, לי בכל אופן הבחירה של גירסת מנוע ה- 1.8 הייתה ברורה. גירסת ה- 1.8 גם תהיה חסכונית יותר בדלק לצורך הענין. נכון אז תהיה התפשרות על הכיול הספורטיבי, אבל ראבאק הבדל המחיר גדול מדי ונראה שגירסת ה- 1.8 היא פשוט הצעה משתלמת במיוחד, למי שלא נמנה על הגרעין הקשה של חובבי רכבי ספורט לפחות, כאמור גם בהשוואה לפוקוס ST סטיישן במידה וזו תתומחר גבוה מדי.

ה-RS דור קודם נמכרה סביב 190K (לא לקומבי, אלא הרגילה). תוסיף לכך את האיבזור האופציונלי שהוצע (חישוקי 18', קסנונים וכו') - ותעבור את ה-200K. בהשוואה לגולף GTI - אתה צודק, מתקבלת חבילה מרשימה / פרקטית ואטרקטיבית יותר. מצד שני, היא מעט פחות מחודדת לנהיגה ולא כולם יתחברו אל העיצוב שלה או הסמל המתנוסס עליה.

גם בדור הנוכחי (לפי הביקורות מאירופה) - היא עדיין מעט פחות חדה מהגולף, אך נוחה / פרקטית וזולה ממנה. לטעמי האישי, היא גם נראית טוב יותר מהדורות היוצאים (בעיקר עם החישוקים האופציונלים - בצבע האפור גרפיט, יחד עם הגוון אפור מלט החיצוני :lol:).

עכשיו מתעוררת בעיה של הסקודה אוקטיבה 1.8 מול גירסת ה- 1.4 המצויינת, שמציעה אותו מומנט כמו לגירסת ה- 1.8 וחסכון ניכר בדלק וגם מחיר נמוך יותר. טוב כאן הבדל התאוצה כבר מוחשי, 8.5 שניות, אבל נראה שבתאוצות הביניים ההבדל יהיה קטן יותר. טוב זה לא ייגמר :-)

אין כאן שום מחלוקת בין ה-1.4TSI וה-1.8TIS העדכניים. אכן מפתיע שנתון המומנט דומה (25.5 קג"מ, אם איני טועה...), אך נתוני האצה ל-100 והמהירות ה"סופית" - הם לטובת המנוע הגדול יותר. לא במפתיע... גם כאן (בדומה לפער בין ה-1.8TSI ל-2.0TSI) יש פער של 40 סוסים. עד שלא תנהג בשתי הוורסיות - לא תבין שהוא פשוט קיים וקשה להתעלם ממנו.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אמנון, אז אם להבין מדבריך, אין שום סיבה לייבא פוקוס ST במחיר של נניח 200K ש"ח כאשר ניתן לרכוש פוקוס 1.6EB עם 180 כ"ס ב-150K ש"ח.

ואם כבר ירדנו עד כאן, אז ממש קרוב ניתן לרכוש את הפורד 2.0 עם 170 כ"ס ב-134K ש"ח.

ואם כבר אנחנו פה אז יש גם את המאזדה 3 מנוע 2.0 עם 165 כ"ס.

אלון, יש צדק בדברייך - ואין בכך ספק. מה גם שהישראליים נוטים להיות "כספיים" (או כלכליים...) ברכישת רכב. ז"א שאם יש רכב אחר מקביל (עם מנוע בנפח זהה) - לרב הם יבחרו ברכב הזול יותר, לאו דווקא אם הוא באמת עדיף בסופו של יום.

את ה-1.6EB (ידנית בלבד...) מייבאים בכמויות מאוד מאוד מוגבלות לאחרונה. אם יצא ונתקעה לה במלאי אחת (או שתיים), אתה תצליח לגרד אותה במעט פחות מ-150K. ו"דלק" יגידו לך תודה רבה... כמובן.

נ.ב, בדומה למה שכתבתי על ה-1.8TSI מול RS, הרי שגם כאן ניתן לעשות דבר דומה (קויילאוברים, בושינגים, קיט יניקה ותוכנת ניהול מנוע - אין צורך בבלמים לדעתי, ה-1.6EB נעזרת בבלמים גדולים יחסית - 300 מ"מ והם עוצרים היטב) וגם כאן העלות תהיה זולה מהותית מרכישת ST "מקורית". על הנייר - בהחלט ניתן לעשות זאת. השאלה האם כדאי... :wink:

אני בדיעה שיש לנסות ולהביא אותה במחיר הכי זול שניתן עם רמת אבזור הכי בסיסית שניתן ולהתאים אותה ללקוח באופן אישי (אבזור תמורת תוספת תשלום).

רוצים קסנון ומוכנים להפרד מ-8K ש"ח? בבקשה.

התאמה אישית זה אחלה, אך שמחיר הבסיס יהיה באמת בסיסי.

לחלוטין. שיהיו אופציות להזמנה בנפרד. מי שחשקה נפשו בפנסי הקסנון וה-LED, יוכל להזמין את רכבו עימם. מי שחשקה נפשו בקיט S חיצוני ופנימי (דומה מאוד לאיך שנראית ST חיצונית) בכדי לבדל את הפוקוס שלו מהרבבות שעל הכביש, יוכל לעשות זאת. וכן הלאה - וכן הלאה. לא חסר איבזור אופציונלי שהוא לפוקוס - באמת.

אגב, איפה כל המגיבים שתמיד עושים חשבון לכל יבואן כמה הרכב היה צריך להמכר?

לא בעיה לבדוק מה הפרמייה שמשלמים על ה-ST ולעשות חשבון מה המחיר הריאלי שלה בישראל.

.....

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

למרות הקריאות "לשבור את השוק", השוק במקרה הזה הוא כמה עשרות בודדות של מכוניות בשנה לכתחילה. לחשוב שיש בכלל עניין של "שבירה" בשוק כזה זה כמו לצפות ל"דפיקת ראש" מגולדסטאר לייט - אתה צריך ממש הרבה כדי להזיז משהו.

אני מסכים שלא משנה מה יהיה התמחור של הפוקוס ST וכמה נמוך הוא יהיה, אפילו נקצין לצורך הדוגמה בלבד ונגיד מחיר של 150 א' ש"ח, תמיד השוק שלה יהיה קטן, לכל היותר של כמה מאות יחידות בשנה, גם במחיר התיאורטי שציינתי.

אבל גם את השוק הקטן הזה כדאי לשבור ולמעשה לא מדובר רק בשבירה של השוק הזה, אלא בגניבת לקוחות משוקים אחרים, מכירה של כמה מאות יחידות בשנה עדיפה משמעותית על כמה יחידות בודדות בשנה.

עריכה:

לאלון ו-RS התאמה אישית היא דבר טוב, אבל עלולה לפגוע ברוכשי הרכבים בבואם למכור אותם כמשומשים. רוכשי רכבים משומשים לא אוהבים, בלשון המעטה, לשלם תוספת מחיר על תוספות שונות לרכב וגם יש את בעית תמחור התוספות הנ"ל.

אם כבר הייתי מוכר את הפוקוס ST במספר חבילות אבזור, כאשר לכל אחת מהן הייתי נותן כינוי, כגון GL, GLX וכיוצ"ב ולכל אחת מחיר שונה, וכך במכירה עתידית מחיר המחירון של כל רמת גימור כמשומשת, יבטא גם את מחיר התוספות.

• תוכן חדש...