Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמצע אוקטובר אני אורז את האישה וחותך לכמה לילות בבודפשט.

תחילה רציתי לדעת האם כדי להמיר בארץ שקלים ליורו ובהונגריה למטבע המקומי או שניתן וכדי להמיר ישירות שקל למטבע הונגרי בבודפשט?

גוגל טוען שאפשר להמיר שקלים בהונגריה, האישה מפחדת להתקע בלי כסף, סחבק לא מפחד כי הוא גיבור אבל מפחד לצאת טמבל ומהעובדה שהאישה תזכור לו את זה עד סוף חייו.

הסיבה שאני בכלל מתלבט היא כי לא בא לי לאבד את ערך הכסף ב2 המרות אלה לנסות לחסוך המרה אחת.

בנוסף, אשמח להמלצות למקומות בעניינים מתחום התרבות, שתיית הבירה והמוטוריקה בבודפשט.

משולש טובלרון מובטח לכל מגיב.

דניס.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אתה בעצם ממליץ להמיר שקלים לHUF בארץ ולדלג על שלב היורו וההמרה בבודפשט?

פורסם

זה בדיוק מה שחשבתי, רק מהכיוון השני, המרה של השקלים בהגעה לבודפשט.

הפתרון שלך עדיף. :)

עכשיו נשאר רק אטרקציות.

פורסם

באופן כללי -אני מעדיף לשלם בכרטיס אשראי בינלאומי, בדר"כ העמלות בכרטיס עצמו נמוכות יותר מאשר בהחלפת כספים פיזית. בדוק מה התנאים אצלך. זה גם מאוד נוח.

עם זאת - במרכז העיר, בחלק של פשט, יש מקומות המרה עם עמלות זולות יותר ממה שיש בארץ.

בנתב"ג רציתי להמיר 400 יורו להף, הפקיד אמר לי שחבל שאני אשלם עמלות, ושעדיף להמיר במרכז פשט.

מניסיון- הוא צדק, וכן, ממירים שם משקל להף. בכלל, יש שם קהילה מאוד גדולה של ישראלים לשעבר, ואם אתם לקחתם איזה דיל שכולל הסעות מהשדה למלון, סביר להניח שהנהג שלכם יהיה ישראלי והוא כבר יכווין אתכם.

בכל אופן, בכל מקום כמעט מקבלים גם יורו וגם ויזה, ככה שלהיתקע לחלוטין יהיה לך מאוד קשה.

פורסם

אה ואני יכול להמליץ לך לוותר על הביקור בפרלמנט. די משעמם, למרות שכולם אומרים שזה מרהיב ויפה וכו' - אנחנו מאוד השתעממנו. אולי בגלל שהמדריך דיבר עברית עם מבטא כבד, שהקשה על האזנה הקשבה והבנה.

ממרכז העיר יוצאים מספר פעמים בשבוע סיורים חינמיים מודרכים ברחבי העיר - בסופם אתה נותן למדריך כמה שבא לך.

אהבנו מאוד את הסיור שהסביר על העיר בתקופת הקומוניזם, מרתק ומעניין, וכמו כן את הסיור ברובע היהודי, שחלקו לא קל(ביקור בגטו, ובבית הכנסת הגדול, שכללו כמה סיפורי זוועה על מה שהתחולל שם במלחמת העולם ה2).

מבחינה מוטורית(טוב, לא באמת..אבל מתקרב) אני יכול להמליץ לך על סיור אופניים באי מרגיט.

אולי זה נשמע מפגר, אבל זה ממש כיף, אי מדהים שממש כיף לדווש בו, יש פארק ענק שפשוט פיספוס לא לעשות שם איזה פיקניק לאחר דיווש קל. מבחינתי זו היתה האטרקציה הכי שווה בטיול.

נ.ב - הטובלרון המועדף עליי הוא הכחול עם שקדים :lol:

פורסם

אם אני זוכר נכון, אין בעיה באמת להמיר משקל ל-HUF, ואם אתה נמצא שם כמה לילות עם האשה, אין סיבה שזה יעלה לך יותר מ-3000 שקלים לפני טיסות, כך שההפסד בהמרה הוא מינורי (עשרות בודדות של שקלים).

מלון - ממליץ על marmara. טוב ולא מאוד יקר, וממוקם באזור מאוד מרכזי.

אטרקציות: יש שם גן בוטני וגן חיות נחמדים, סיור בבית הכנסת הגדול מאוד מומלץ, שיט בדנובה נחמד (קנו כרטיס דו-יומי של אוטובוס+שייט של hop on hop off (אוטובוסים כחולים אם אני זוכר - יש גם בעברית), האי של מרגרט חביב לשעה-שעתיים של טיול (אפשר לשכור אופניים), ב-buda שווה לקפוץ למצודת הדייגים ולארמון - מאוד יפה. נהנתי גם מבית הפרלמנט ב-pest (צריך לקנות כרטיסים מראש). יש עוד הרבה - העיר מאוד מעניינת.

אוכל:

DERYNE - ביסטרו

KISKAKUKK - אוכל הונגרי מעולה!

OKAY ITALIA - איטלקית טובה מאוד

SALAM BOMBAY - הודית

KYOTO - יפני

ברים:

SZIMPLA KERT - חובה לבקר! חפש ברשת

SPILER

400

אלבום תמונות מבודפשט

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בסופו של דבר - תלוי מה אתה מחפש.

מבחינת המרת מטבע - בדוק מה העמלה בהמרה לפורינטים בארץ, שכנראה גבוהה. בני שנסע השבוע לפראג מצא שהעמלה בהמרה משקלים לקורונות צ'כיות מגיעה ללמעלה מ-10%, בסופו של דבר קנה אירו (עמלה 2%) ולפי מה שמצא ברשת עמלת ההמרה בצ'כיה מאירו לקורונות דומה.

לא כדאי להמיר שקלים למטבעות אירופיים באירופה - הפסדי השער יכולים להגיע ל-40%. לעומת זאת משיכה בכספומט בהחלט סבירה למרות עמלה קבועה (בסביבות 3-4 דולר לפעולה) וכן עמלת המרה כפולה בחברת האשראי (מפורינט לדולר או אירו ומזה לשקלים). בכל מקרה - קנה בארץ פורינטים בכמה מאות ש"ח בשביל היום הראשון. תזקק להם כבר כדי להגיע מנמה"ת לעיר.

מבחינת אתרים - כל מדריך תיירים (ספר או אתר אינטרנט) יכוון אותך לאתרים העיקריים. מכרו לי גם סיור בעיירה סנט-אנדרה שהייתי מגדיר כדליית אל כרמל בסגנון אירופי (כלומר - רחוב ארוך של חנויות למוצרי תיירות) ובסוף לוקחים אותך למפעל של כפריס, שלוחה של החברה קרוב לודאי מוכרת לך, שכן היא ישראלית. הדרך חזזרה נעשית בשיט על הדנובה וזו חויה די חביבה, כמובן בתנאי שמזג האויר מתאים (אני הייתי באוגוסט והשמש זרחה).

כמה נקודות לגבי תחבורה:

1. התח"צ משדה התעופה מוזר ביותר - נוסעים באוטובוס משדה התעופה כחצי שעה עד איזו תחנה סופית ושם עוברים לרכבת התחתית. הכרטיסים נפרדים.

2. בתחנות התחתית לא לעבור את הקו השחור בלי כרטיס תקף. המבקרים ממש מחפשים את התיירים שעושים את הטעות.

3. זהירות בדרגנועים בתחנות הרכבת - הם תלולים ומהירים. היתה לי חוויה מאוד לא נעימה כאשר מישהו שעלה לפני בדרגנוע איבד את שווי המשקל, נפל ונחבט בראשו, וכל נסיון שלו לקום גרר נפילה וחבטה נוספת. בסופו של דבר הפעלתי את אזעקת השריפה ולזכות צוות התחנה - הם היו במקום תוך שניות בודדות, עצרו את הדרגנוע וטיפלו בפצוע.

מבחינת מלון - אני לנטי באינטרקונטיננטל, נהניתי ממלון 5 כוכבים במחיר סביר מאוד. לזכות המלון יאמר שלמרות שהיתה לי הזמנה ללא זכות ביטול ונאלצתי לבטל את הנסיעה ברגע האחרון. הזכות נשמרה לי והתארחתי בו כעבור 8 חודשים. המיקום יוצא מהכלל, מרכזי ועל גדת הדנובה. כאשר הגעתי ניסו למכור לי כל מיני אקסטרות במחיר מפולפל (למשל חדר הפונה לנהר, עם הנוף המדהים של הארמונות המוארים תמורת עשרות אירו ללילה), ויתרתי על כל האופציות. מבחינתי המלון נועד למקלחת ושינה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחלה טיפים חבר'ה, תודה.

sperial, ספר אטרקציות קטן כבר יש לי, אבל רציתי לשמוע מאנשים באופן אישי ממה הם נהנו.

המידע מהבן שלך שימושי מאוד, נחקור עוד קצת וכנראה נלך על הדרך הקלאסית של המרת שקל ליורו ואז לHUF בבודפשט.

פורסם

תרים מחר בבוקר טלפון לסניף הבנק שלך ושאל על העמלה ברכישת HUF. יתכן שהמצב שונה מהקורונות, אבל מחייב בדיקה.

כאשר אני נסעתי להונגריה לפני כשנתיים העמלה היתה הרבה יותר סבירה (קניתי בצ'יינג' בנתב"ג, בבנה"פ ממול היה ממש טיפה יותר יקר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...