Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע , רכשתי לאשתי רכב חדש SEAT MII .הרכב באמת טוב בכל קנה מידה , היגוי ,יציבות , צריכת דלק , זריזה , נוחות גבוהה

גם מחוץ לעיר , ועוד הרבה יתרונות על רכבי מיני אחרים שעולים הרבה יותר .

עדכון קל :מד הדלק ברכב "קצת" אופטימי בירידות וטיפה פסימי בעליות .{אנשים "רגילים "לא ישימו לב לזה} שיפור ניכר בבלימה , ושיפור קטן בצריכת הדלק שגם ככה היא מאוד חסכונית .בדיקת השמן מראה שלא חסר אפילו גרם . מד המהירות מראה לאחר 100 קמ"ש , כ-6% יותר .

עכשיו לאחר כשבועיים וחצי והרבה ק"ם {יחסית } 2000 , בבדיקה שעשיתי , גיליתי שמפלס נוזל הקירור הוא קצת מתחת לסימן

ה-MIN . הלכתי למוסך צמפיון ומנהל העבודה פתח את פתח המילוי כדי להוסיף נוזל . מיד כשפתח , הנוזל עלה קצת למעלה, מעל

הקו של ה-MIN כ-1ס"ם , ואמר "הנה יש נוזל , תבוא לפה כשתידלק המנורה " לדבריו. הסברתי לו שבדקתי בבוקר כשהמנוע קר

כי ככה בודקים , גם לפי החוברת , אבל הוא בשלו . קראתי למנהל המוסך ואמרתי לו שלו ייתכן שאני אסע ככה עד שהמנורה תידלק

ואז הוא נתן לי קצת נוזל קירור , ואמר לי למלא אך ורק בבוקר כשהמנוע קר .{מסתבר שהמנורה נדלקת הרבה מתחת ל-MIN אבל הייתי מאוד רחוק מהמצב הזה }

זה בדיוק מה שעשיתי , מילאתי כ-100 CC בדיוק עד סימן ה MAX וסגרתי בחזרה . יש לציין שכל מיכל נוזל הקירור הוא לא יותר מ-550 CC . לאחר 10 דקות נסיעה הסתכלתי וראיתי שמהמיכל מהפתח בצד יצא החוצה נוזל הקירור . ניגבתי הכל טוב טוב

והמשכתי בנסיעה כרגיל . כעבור 2 שעות של נסיעת סידורים בעיר לא היה יותר רטוב האיזור ליד המיכל והכל היה בסדר{בינתיים}

אחרי שהמנוע התקרר שמתי לב ששוב הנוזל אינו במפלס המירבי , כפי שהיה בבוקר ,אחרי המילוי , אלה בדיוק בין ה-MIN לMAX

באמצה . וככה היה גם כשקיבלתי את הרכה . בין הסימן ה-MAX לסימן ה-MIN יש לא יותר מ-150 CC {בלחץ}.

לא ניתן בשום אופן להגיע לסימן ה-MAX כשהמנוע קר ? בכל רכב אחר שהיה לי , הוספתי כל כ-16000 -18000 ק"ם, נוזל

קירור בלי שום בעיה , 150 עד 250 CC ולא נשפך החוצה כלום . כאן , כל 2000 2500 ק"ם צריך להוסיף ? בגלל שהמיכל

מואד קטן ? תמיד ב -VAG חייבים להתחכם ? לא יכלו לעשות מיכל איבוי נורמלי ? עכשיו צריך ללמוד באוניברסיטה כדי לדעת

איך למלא נוזל קירור מבלי שיצא דרך פתח העודפים ושישאר על סימן ה MAX ?

יש דרך אחרת למלא נוזל קירור ברכב הזה ? , או ייתכן שיש נזילה איטית שלא הצלחתי לעלות עליה , ובדקתי טוב טוב , הכל .

פורסם

אתה עושה דוקטורט בנושא מפלס נוזל הקירור ברכבי VW ?

עכשיו ברצינות, בכול בדיקה מפלס נוזל הקירור עלול להיות בגובה מעט שונה וזה תקין כול עוד המפלס לא יורד מתחת לסימן מינימום.

כאשר ממלאים נוזל קירור ממלאים עד אמצע הסימון בין MIN-MAX ולא MAX כפי שאתה עשית ולכן חלק מהנוזל נשפך.

בחודשים הקרובים תצטרך להוסיף לפעמים מעט נוזל קירור מידי פעם לכן תרכוש לך בקבוק של נוזל קירור G13 וככה תחסוך את בזבוז הזמן במוסך.

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה עושה דוקטורט בנושא מפלס נוזל הקירור ברכבי VW ?

עכשיו ברצינות, בכול בדיקה מפלס נוזל הקירור עלול להיות בגובה מעט שונה וזה תקין כול עוד המפלס לא יורד מתחת לסימן מינימום.

כאשר ממלאים נוזל קירור ממלאים עד אמצע הסימון בין MIN-MAX ולא MAX כפי שאתה עשית ולכן חלק מהנוזל נשפך.

בחודשים הקרובים תצטרך להוסיף לפעמים מעט נוזל קירור מידי פעם לכן תרכוש לך בקבוק של נוזל קירור G13 וככה תחסוך את בזבוז הזמן במוסך.

לפי מה שאתה אומר , כל 2000 2500 ק"ם , צריך למלא 100CC של נוזל ? אתה רציני ? יש לי פיאסטה 2013 , רכשתי אותה עם נוזל קירור ב-MAX , עכשיו זה בין הMAX ל-MIN עם 12000 ק"ם . והיו לי רכבים אחרים חדשים לפני כן ולא היה

צורך להוסיף , אלה רק בטיפול ומעולם לא היה מתחת ל סימן ה-MIN באף רכב . יש לך רעיון אחר אולי ?

פורסם

לא כתבתי שכול 2000-2500 קילומטרים תצטרך להוסיף נוזל קירור אבל בהחלט בשנה הראשונה תצטרך להוסיף לפעמים נוזל קירור בתקופת RUN TIME של משאבת המים.

פורסם

אצלי בפנדה גם בשנה הראשונה ירד המפלס,בשנה שניה כבר נהיה יציב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
על דבר כזה לא שמעתי בחיים

תמיד יש פעם ראשונה.

בעבר כתבתי הסבר ראה קישור מצורף. לא כולם מסכימים אבל העובדות בשטח מדברות בעד עצמן קרי במוסך בוצעה בדיקה תחת לחץ של מערכת הקירור ולא החליפו או תיקנו שום נזילה אלא הוסיפו נוזל קירור בלבד.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3261179#post3261179

התופעה יחסית די נפוצה ברכבי קונצרן VAG בתקופת ההרצה וגם זמן קצר אחרי ההרצה ורוב הנהגים שפנו למוסך המורשה בתלונה על איבוד נוזל בכמות קטנה פשוט מילאו להם נוזל קירור ושלום על ישראל.

פורסם

רק אצלי בקליאו היה איבוד ממש קטן של מים אחריי ההרצה (ובמילא האוטו לא הגיע עם MAX), מילאתי לפניי 23 אלף ק"מ למקסימום והמפלס עדיין עומד במקומו.

זה שאוטו חדש מאבד מאות מ"ל של מים באלפי ק"מ נשמע לי אבסורד לחלוטין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אף אחד לא כתב איבוד של מאות מ"ל של נוזל קירור. הבחור הוסיף 100 מ"ל שזה חצי כוס מים לאחר 2000 קילומטרים.

אל תשווה תיכנון של משאבת מים שקיימת ברכבך למשאבת המים בסיאט. למרות שכול המשאבות נראות פחות או יותר אותו דבר חיצונית לא ניתן להסיק מכאן איך הייצרן תכנן את האטימה של ציר המשאבה וומאיזה חומרים עשויים אטמי המשאבה.

גם אם אתה לא מסכים אם מה שכתבתי בקישור שצירפתי בהודעה הקודמת אנא תציע פיתרון מעשי במידה ואתה חושב שקיימת בעיה ברכב של פותח האשכול.

פורסם

אני יודע שמפלס נוזל הקירור יורד תמיד , אך מדובר בכמויות של כוס , כוס וחצי , כל 15000 ק"ם בערך . בכל הרכבים שהיו לי עד עכשיו , חלקם הגדול חדשים ,רובם אירופאיות , זה היה ככה . ב-MII המצב שונה . המפלס המירבי שניתן להגיע אליו הוא כ-ס"ם

מעל ה -MIN וזהו . ומשם הדרך קצרה למטה {2000-3000 ק"ם} וירד אל קצת מתחת ל-MIN . אם יש איזה שהיא דרך להגיע

לסימן ה-MAX כשהמנוע קר , זה יפתור הכל .

אם אנסה להוסיף נוזל לא כשהמנוע קר , אלה בשיטה הישנה , כלומר להפעיל מנוע , לתת לו לעבוד אם המכסה פתוח , לחכות

שהמאוורר יעבוד , אחר כך להוסיף נוזל ולסגור את הפקק . לדעתך זה יעזור ?

פורסם

תעזוב את האוטו בשקט לפי התיאור שלך נשמע שהכל בסדר.

המים צריכים להיות בין המינימום למקסימום כשהאוטו קר כשהוא חם מפלס המים יעלה וגם ישאר בתחום.

נראה שאתה מחפש לפתור בעיה שלא קיימת ,מה שהיה לך ברכבים אחרים לא משנה ככה זה ב-VAG.

פורסם

למה אתה מנסה להתחכם עם התכנון של מערכת העיבוי של נוזל הקירור ברכב שלך? ככה זה וזהו.. מידי פעם תסתכל ושלום על ישראל, בדרך כלל המצב התקין הוא שמפלס נוזל הקירור במיכל העיבוי נמצא באמצע בין המינימום למקסימום

פורסם
למה אתה מנסה להתחכם עם התכנון של מערכת העיבוי של נוזל הקירור ברכב שלך? ככה זה וזהו.. מידי פעם תסתכל ושלום על ישראל, בדרך כלל המצב התקין הוא שמפלס נוזל הקירור במיכל העיבוי נמצא באמצע בין המינימום למקסימום

בסך הכל שאלתי שאלה פשוטה :מדוע אי אפשר להגיע עד סימן ה-MAX {לא מעבר לזה} כשהמנוע קר ? כמו בכל רכב אחר...

פורסם

כי נוזל הקירור צריך נפח התפשטות כאשר הוא חם לכן הייצרן כותב המפורש כאשר המנוע קר נוזל הקירור צריך להיות בין MIN-MAX.

פורסם
בסך הכל שאלתי שאלה פשוטה :מדוע אי אפשר להגיע עד סימן ה-MAX {לא מעבר לזה} כשהמנוע קר ? כמו בכל רכב אחר...

גם ברכב אחר לא מוספים נוזל למקסימום

נוזל הקירור צריך להיות כאשר הוא המנוע בטמפרטורת עבודה בין המינימיום למקסימום וכל עוד זה המצב אין שום בעיה עם הנוזל קירור

עכשיו כמו שאמרו לך תעזוב את מערכת הקירור במנוחה ואל תייחוס למפלס הנוזל כאשר הוא קר בטח אם יש לך נורת אזהרה על מפלס

• תוכן חדש...