Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין הוא כזה,אני אמור להכניס הרבה תמונות לתוך "מסגרת" של 500-500 פיקסלים. אם התמונה קטנה יותר אין בעיה ואפילו מעולה.

אם התמונה גדולה יותר "המסגרת" פשוט דוחסת לי את התמונות וגורמת להם להיות "גוציים" בקיצור אם מדובר בתמונה של אדם הוא הופך לנמוך ושמן ולא פרופורציאונלי. מקווה שהסברתי את עצמי נכון :-(

בכל אופן מחפש דרך לעשות את זה בצורה המונית כי מדובר על המון תמונות ואין לי כוח לעבור אחת אחת ולעשות את זה.

אז אם מישהו מכיר תוכנה ש"מקטינה" תמונות לטווח שבין 500-500 בצורה קבוצתית אשמח לקבל עצות והמלצות.

כרגע יש לי cs6 וjetphoto studio אולי זה אפשרי באחת מהן?

פורסם

אולי הכלי החנמי והפשוט יעזור Image Resizer 2.1

התקנה -> תסמן את כל התמונות -> לחצן ימני -> Resize pic-> בחירת גודל רצוי וזהו.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

נראה לי שהתכוונתי להמליץ על אותה התוכנה או דומה (אין סקרין שוט להשוות):

http://www.softpedia.com/get/PORTABLE-SOFTWARE/Multimedia/Graphics/Portable-Resize-Magic.shtml

אפילו לא דורשת התקנה.

הענין הוא שזה נשמע כאילו אתה מנסה לכפות על התמונות להיות בגודל 500X500 ואז אם התמונה המקורית אינה ריבועית היא תידחס בצורה כלשהי ותעוות את המקור. עם התוכנה הנ"ל אתה יכול לקבוע גודל של פאה מקסימלית (ואז השניה תהיה שווה או פחות מ-500).

פורסם

העניין הוא שאני צריך שכולם ייכנסו לתחום מסוים בצורה "חופשית" ולא יהיו בעלי גודל זהה.

לדוגמה תמונה 600-600 תתכווץ בכיף ל 500-500 ללא עיוות. אבל תמונה 700-500 לא יכולה להתכווץ ל500-500 ללא עיוות. מה שאני מחפש זה שכולם יתכווצו פרופורציאונלית. זאת אומרת שהיחס בין הרוחב לגובה לא ייפגע.

האם התוכנה הזאת עושה את זה? או שביקשתי יותר מדי?:?

עריכה: TOM זה בדיוק למה שאני מתכוון, הם לא צריכים להיות ריבועיים, אלה להיכנס לתחום הריבוע.

פורסם

אכן התוכנה עושה זאת. נסה להוריד מהלינק שלי (פשוט כי אני לא מכיר את השניה), כאמור, אינה דורשת התקנה ותראה אם היא עובדת לך.

היא מאוד פשוטה להפעלה ואני מאמין שתוך כמה נסיונות תמצא בדיוק מה שאתה צריך.

לצרכיך לדעתי אתה פשוט מסמן שם את Longer Side, מזין 500 תחת Value וזהו בגדול. הצד שיותר ארוך יקוצר ל-500 פיקסלים, והצד האחר יקוצר בפרופורציה.

Portable-Resize-Magic_1.png

פורסם

cs6 אתה מתכוון פוטושופ? אם כן, הגיע הזמן להכיר את פונקציית Actions.

בקצרה - אתה מקליט רצף פעולות, ובלחיצת כפתור משחרר אותו על תיקייה שלמה. אין שום בעיה להקליט פקודה לקביעת הצלע הארוכה של התמונה ל-500 פיקסלים, בלי לפגוע בפרופורציות. הפקודה שאתה מחפש היא Resize to fit, מתוך Automate בתפריט File (אני מקווה שזה זהה ל-cs5).

הנה מדריך בעברית לאקשנים, הוא קצת מבלבל ולא לגמרי מדויק, אבל אני מניח שתסתדר איתו. אם לא, חזור עם שאלות ממוקדות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

יש פה הסבר באנגלית לענין התמונות בCS6:

http://www.developertips.net/post/display/design/20/batch-resize-action-with-photoshop-cs6/

אנלוגי - היות ואינני מכיר, האם מה שהתייחסת אליו לא יוצא מנקודת הנחה שרוחב התמונה בהכרח גדול יותר מגובה התמונה?

או שמבוצעת פעולה דומה לתוכנה שאני התייחסתי אליה?

ובכל מקרה בכנות, התהליך לא נראה לך הרבה יותר פשוט בתוכנה שצירפתי? :wink:

פורסם

דווקא לא, הפקודה מתאימה את התמונה לערכים שהכנסת, אם צריך להגדיל - מגדילה. את ההגדלה אפשר לבטל. הפעולה לא פוגעת בפרופורציה של התמונה, ודואגת שאף ציר לא יעבור את הגודל שנקבע.

אני לא מכיר את הפיתרון שצירפת, אבל לי אישית הכי נוח לעבוד עם מינימום תוכנות וללמוד את אלה שכבר נמצאות בשימוש. הפוטושופ (ועוד יותר מכך הברידג') מתאימה מאוד לדברים כאלה, ומאפשרת שליטה טובה הרבה יותר ושמירה על איכות התמונה. למשל אפשר (ורצוי) להוסיף חידוד קל לאחר הקטנה כעוד פעולה באקשן.

attachment.php?attachmentid=355531&stc=1&d=1380525586

123456.jpg

ר. פרסקי

פורסם

תודה אנלוגי על התשובה. אני רואה גם עכשיו בתמונה שרשום "Constrain within".

לדעתי הבדלי האיכות הם זניחים כשמדובר על 500 פיקסלים. מילא אם מדובר היה על עריכת תמונה מקצועית באלפי פיקסלים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין צורך אפילו להשתמש בפוטושופ, יש microsoft office picture manager. אם יש לך אופיס, יש לך גם את זה. אתה פותח את כל התמונות בבת אחת ובוחר להם גודל כמו שאתה רוצה בפקודת resize.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ד"א לקבץ מלשון קובץ (אוסף) של דברים (תמונות במקרה הזה)

הכוונה של פותח השרשור היא כנראה לכווץ (להקטין מימדים)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הוא התכוון לגבב.

אני לא יודע לגבי הבדלי האיכות, אישית אני משתדל תמיד לעבוד באותו רצף פעולות שמאבד מינימום איכות.

לגבי חידוד, זה מורגש גם בגדלים כאלה. לאחר הקטנת תמונה בפוטושופ מרזולוציה מלאה לגדלי אינטרנט (נניח עד 1500 פיקסלים), תן חידוד Smart Sharpen ברדיוס 0.2, עם עוצמה גבוהה יחסית (150 ומעלה, צריך לבדוק כל מקרה לגופו). ההבדל עצום. זה בהנחה שהתמונה המקורית לא עברה הליך חידוד דרסטי.

ר. פרסקי

פורסם
לאחר הקטנת תמונה בפוטושופ מרזולוציה מלאה לגדלי אינטרנט (נניח עד 1500 פיקסלים), תן חידוד Smart Sharpen ברדיוס 0.2...

באיזה מסנן (filter בלע"ז) אתה משתמש לשם הכיווץ? האם בכל מסנן יש צורך בחידוד?

דני

• תוכן חדש...