Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גמגום [אצל ילדה בת 3]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לוקו, גם אחי בן ה5 מגמגם מדי פעם,

זה נורמאלי, ואין מה לעשות עם זה, מה שכן אמא שלי לוקחת אותו לקלינאית תקשורת.

זה מתקדם לאט לאט.

גם אחי בדיוק באותו גמגום כמו הבת שלך, אני תמיד מנסה לעזור לו.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף לקודמי שממליצים לא להלחץ אבל כן שווה להתייעץ עם רופא, סבירות גבוהה שתשמע ממנו את מה ששמעת פה (זה יפתר מעצמו עם הזמן) אבל עצם זה שתשמע את זה מרופא מומחה כנראה ירגיע אותך יותר.

יחד עם זאת, תנסה לבדוק אם היה בסביבת הילדה איזשהו שינוי שעלול היה לגרום לה את השינוי בדיבור, כנ"ל תשאל את המטפלת\גננת שלה ותעקוב אחרי דברים מקרום.

לאחי הגדול היה מקרה דומה עם הבת הבכורה שלו שהיתה דברנית לא קטנה ופתאום ביום בהיר אחר (גיל 3 או 4) היא פשוט השתתקה לגמרי, פשוט הפסיקה בבת אחת לדבר.

הם עברו חודש מאוד קשה של הרבה לחץ, בכי, בדיקות אצל טכנאי תקשורת, בדיקות בגן וכו' עד שיום בהיר אחד הילדה פתאום יצאה מה-MUTE הזה וחזרה למה שהיתה קודם.

לטעמי כמו בהרבה עניינים בנוגע לילדים בגיל הזה- להמנע מלהעיר להם, להיות עירני לדברים אבל לא לייחס לכך חשיבות, ותנו לזה זמן.

מעבר לזה, למרות התחושה הרעה שלך (ככה זה עם הורים, אנחנו לוקחים ללב כל פיפס שקשור לילדים שלנו)- תפסיק עם ההלקאה העצמית, זה לא מקדם אותך לשום מקום וכנראה גם לא קשור לנושא השרשור.

יהיה בסדר חבר, תיהיו סבלניים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כשאחותי הייתה קטנה, נדבק לה הקטע שבו היא מבטאה את ש כ-ש' (כמו ס) בגלל איך שמדברים לפעמים עם ילדים קטנים.

ישבתי איתה בסלון שעות רבות כמה ימים ברצף ועבדתי איתה רק על זה, איפה הלשון צריכה להיות, איך השפתיים נעות וכדומה.

אני זוכר שאח שלי הגדול התעצבן עליי ואמר שבסוף היא תדבר כמו רובוט,

בסוף היא דיברה (ומדברת בימינו) כמו אדם נורמלי ללא שום אזכור לבעיית העבר.

לדעתי (ואני רחוק שנות אור מלהיות מומחה בתחום, שמא נאמר הדיוט), כשאתה נתקל במשפט שהיא מתקשה איתו, צריך לעצור ולעבוד על לומר אותו כמו שצריך בשצף, אם מדובר על מילים ספציפיות, אז לעבוד איתה עליהן, כולל להראות ולהדגים עד שמצליח.

לפעמים התמדה יכולה לעשות נפלאות.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ורק טוב

כבר חתמתי...

פורסם

מודה לכם על התמיכה, כשראיתי שאיני מפסיק לחשוב

על הנושא החלטתי לקבוע תור לרופאת הילדים, מתוך נק'

מוצא שאכן תור להתפתחות הילד אינו עניין מהיר במיוחד.

אנחנו משקיעים כרגע זמן ניכר בעבודה עם הילדה.

Gn'f'R

פורסם

לוקו היקר,

אינני בעל השכלה כזו או אחרת בשום תחום אבל אני יכול לשים לב על שלושה מכרים עם גמגומים ברמות שונות שיש לכולם דבר משותף - כולם גדלו בסביבה עם לחץ. הורים קשים וכל המשתמע מכך - ציפיות גבוהות, חוסר סבלנות, תלות גדולה על הילד ושות'.

איך פותרים את זה ? קלינאית תקשורת לפי דעתי.

לקרוב משפחה שלי הייתה בעיה אחרת - היה אומר י' במקום ל'. אני הלכתי איתו פעם אחת לפגישה ואתן לך INSIDER TIP - תנו לילד לדבר, שיזרום עם מה שהוא רוצה העיקר שהוא ידבר. דבר נוסף זה לקרוא ספרים.

דבר נוסף שלא יעזור אבל אם תגיד לילדה לדבר על בסיס לחן מסויים תראה שאין גמגום. אני כל פעם נדהם מזה מחדש.

הרבה בהצלחה, אין ייאוש בעולם :-D

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

דבר נוסף שלא יעזור אבל אם תגיד לילדה לדבר על בסיס לחן מסויים תראה שאין גמגום. אני כל פעם נדהם מזה מחדש.

זאת תופעה ידועה ופשוטה.

רוב סוגי הגימגום מקורם בהוצאה והכנסה לא תקינה\מסונכרנת של האוויר.

כאשר אדם שר או מדבר "בלחן" הסינכרון מסתדר ואין בעיית גימגום.

זאת הסיבה שאין גימגום בשירה ובדיבור כן. :-P

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
ניטש, פנדוב ועומר, תודה על התשובות.

אין כל רקע של גמגום במשפחה. יש הרבה שינויים שהילדה הזו חוותה בשנה האחרונה.

היא נתקעת לרוב בתחילת מילה, לעיתים יש גם מילוי הפסקות כפי שתיארת.

דוגמה למשפט שהיא אומרת:

"אבא, ההאאווטו ששלי מקוקל. אני רוסה לתתתתק.. קן אותו"

לעיתים היא נתקעת בצורה מפחידה, רואים את המאמץ הניכר שהיא משקיעה ונותרת ללא אוויר.

טוב, מהדוגמה הזו בלבד לא ניתן לקבוע אבחנה מדוייקת לדעתי, למרות שזה נראה גמגום ולא חוסר שטף. בגלל שזה עדיין בהתחלה, התערבות מוקדמת מצידכם (ההורים) ועם קלינאי תקשורת מנוסה בגמגום, יכולים מאוד לעזור לילדה לחזור לדיבור הרגיל במהירות.

מה שחשוב לי להדגיש לכם זה לתת לילדה להתבטא ללא לחץ, לתת לה את התור שלה, להימנע מכניסה לתור שלה, (כמובן לא להעיר לה שהיא מגמגמת ולא לנסות "לתקן" אותה אחרי כל טעות/עצירה.

לבדוק מה מלחיץ אותה ולנסות לסדר את זה אם אפשר. לדבר עם הילדה באיטיות (כן, אתם ההורים צריכים לשמש כמודל לילדה, היא כל הזמן בוחנת אותכם ומנסה לחקות את הדיבור שלכם החל מגיל שנתיים או פחות). חלק מהילדים נכנס ללחץ בגלל שאין עדיין ביכולתו להפיק ולהתבטא כמו שהאמא הדברית עושה והוא נתקע וזה מכניס אותו ללולאה ללא מוצא.. כמובן להסביר לאחים הגדולים אם יש להתנהג גם כך.. זה מאוד עוזר.. עם ילדים טיפה מבוגרים הייתי נותן להם סיפור לתאר לי/להורים שלהם, במילים שלהם בדיבור איטי ובהפסקות נשימה בין מילים/משפטים.

הדבר פה קצת שונה, כי היא עדיין לא קוראת, אך אתה יכול לשחק איתה בקלפים עם ציורים של ילדים שמשחקים בגן, סיטואציות מיומים.. COLOR CARDS, פעם אחת אתה מתאר מה שאתה רואה בקלף תוך התייחסות לכל ההערות שהזכרתי ודיבור איטי , רגוע ומרווח (נשימה), ואז כשיבוא תורה, היא תתחיל לחקות את הדיבור שלך, כמה פעמים והיא תתחיל לרכוש את זה כהרגל והדיבור שלה יחזור להיות שוטף ופחות מאומץ..

**עוד פעם המלצה שלי לפנות לקלינאי תקשורת לאבחנה.

בהצלחה

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

שלום לכולם,

ראשית אני רוצה להודות כאן לעומר אשר היה איתי בקשר בימים האחרונים ואף שלח לי לא

מזמן את המדריך להורים.

תודה רבה.

גם מצאתי הרבה עניין בקישור של מיכאל לכתבה.

היום שמתי לב לשינוי קל לטובה עם הילדה, אומנם קל אבל גם משהו.

שיתפנו את המשפחה הקרובה בנושא, אלו אנשים שבאים במגע יומיומי עם הילדה,

כולם בעצם נרתמים למען המטרה. אנחנו מיישמים את כל מה שנאמר כאן

וכמובן שמחר אתחיל לקרוא את המדריך שעומר שלח לי.

ביום א‘ מתחדשים הלימודים בגנים, כמובן שגם אשתף את הגננות ואבקש

את שיתוף הפעולה שלהן.

לגבי פנייה לעזרה מקצועית, יש קצת חילוקי דעות בין אשתי ואנוכי. מצידי ללכת מחר בבוקר

לאבחון אך אני מקבל את דעתה האומרת להמתין קצת.

Gn'f'R

פורסם

לגבי פנייה לעזרה מקצועית, יש קצת חילוקי דעות בין אשתי ואנוכי. מצידי ללכת מחר בבוקר

לאבחון אך אני מקבל את דעתה האומרת להמתין קצת.

לכו לאיבחון, עדיף כמה שיותר מהר.

ממילא התורים ארוכים (כמה חודשים) אז עדיף שכבר תקבע תור ואחר כך תחשוב.

מהניסיון שלנו (אחרי כמה פגישות עם קלינאית) דיבור איטי מכוון עם הילדה שיפר פלאים את המצב. אפשר להגיד לה שע-כ-ש-י-ו מ-ד-ב-ר-י-ם ל-א----ט כ-מ-ו ה-צ-ב ש-ה-ו-ל-ך ל-----אט, ל------אט, זה מרגיע את הלחץ להוציא את כל המילים מהר מהפה, (מה שבעצם גורם לתקיעה, כי מרוב מהירות הסדר מתבלבל) ונותן שהות למוח להיזכר איזה הברות עכשיו בתור.

בהצלחה.

נ.ב. והכי חשוב זה לחכות בסבלנות עד לסיום המשפט שלה, ולא להגיד נוווווו, או לסיים במקומה את המשפט. סבלנות סבלנות.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

מברוק, מגיעה לך קצת נחת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

שמח בשבילך :-) אכן בשורה משמחת.

אם אפשר- omar87 , אשמח אם תוכל גם לישלוח לי את המדריך להורים, יש לי קרובי מישפחה שאולי זה יעזור להם.

שבוע מבורך והמון בריאות לכולם!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...