Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

במסגרת המחשבות של מה-עושים-אחרי-התואר התחלתי לגשש.

אחת האופציות היא עבודה בתחום במשרד ממשלתי.

כנראה שבמסגרת תהליך ההפרטה שעובר על משרדי הממשלה, גם התפקיד הזה עובר הפרטה וכיום מי שעובד בו הם פרילנסרים ולא עוד עובדי מדינה.

נניח שהשכר המוצע בחוזה הוא 150 ש"ח לשעה. כאמור אני פרילנסר, אף אחד לא משלם עלי נסיעות, ביטוח לאומי, קרן השתלמות, ביטוח מנהלים וכו'.

מהי חלוקת השכר האידאלית שצריך לקחת בחשבון? 150 ש"ח לשעה נשמע הרבה כסף, בטח לסטודנט עני ומרוד, אבל אני בטוח שהשכר השעתי נמוך ממנו בעשרות אחוזים.

במילים אחרות - איך עושים את זה?

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ככלל אצבע, המעבר מברוטו (משכורת שכיר) לעלות שכר (עבודה עם חשבונית) גורר תוספת של בערך 30%-35% לחשבונית.

משמע, שכר של 10K ברוטו שקול בערך ל13K בחשבונית (לפני מע"מ!).

כלומר 150 ש"ח לשעה (תוודא שאכן המחירים הם ללא מע"מ, כמקובל - זה אומר שישלמו לך 177 ש"ח כולל מע"מ) שקולים בערך ל115 ש"ח אצל שכיר, ובחשבון של 186 שעות עבודה בחודש זה יוצא קצת מעל 21 אלף ש"ח לחודש, שזו משכורת נאה לעבודה ראשונה. היתר הולך לפנסיה, ביטוח לאומי, קרן השתלמות וכו'.

תוריד מזה עלויות רואה חשבון, ותוסיף את היתרון (הלא מבוטל) שאתה מקבל הכרה בהוצאות (מה שעבור שכיר לא רלוונטי), למשל אם אתה קונה מחשב, ציוד משרדי, אחזקת הרכב שלך (כמקובל אצל עצמאים) וכו'.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני יודע שזה היה מקובל במשרד מסוים ואז ביום אחד החליטו שמשנים את המדיניות ואז או שאתה עובר להיות עובד מדינה או שאתם נפרדים יפה.

תבדוק לכמה זמן אתה חותם.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אני לא יודע באיזה מקצוע מדובר, אבל 150 ש"ח לשעה לפרילנסר זה לא הרבה כסף. (נגיד, בהייטק)

תתחיל את החישוב להבין כמה כסף באמת מגיע אליך-

1. האם הסכום לפני מע"מ או אחרי, אם לפני מע"מ, אם אתה מוסיף 18 אחוז ונותן אותן למדינה באותה נשימה

2. אתה תשלם ביטוח לאומי/מס בריאות - כ17 אחוז מההכנסות שלך.(https://www.btl.gov.il/Insurance/Rates/Pages/default.aspx). מס הכנסה - ברמת שכר כזו אתה ב30 אחוז בערך (על כל הסכום)

3. אתה מחויב לפריש לקרן פנסיונית בלבד. קרן השתלמות, ביטוח מנהלים וכו' זה "הטבות מס" שאתה יכול לנצל בהתאם לתנאים שלהם - אבל לא חייב

4. קח בחשבון שבתור פרילנסר אתה לא מקבל דמי הבראה - הלכו 2000+ שקל בשנה

5. קח בחשבון שבתור פרילנסר לא משלמים לך על חופש. אז נגיד שאתה מתכנן 20 יום חופש בשנה- זה הפסד של 1100+- שקל ליום עבודה

6. כנ"ל לגבי מחלה - אף אחד לא ישלם לך

7. נסיעות כמו שציינת עליך, לא יודע אם אתה צריך לנסוע הרבה למקום העבודה, האם זה דורש רכב וכו' - תכניס את זה לחישוב בהתאם

8. שעות נוספות - האם מותר? באיזה תעריף?

9. מתנות לחגים (כן זה קטנוני) - אבל זה גם יכול להסתכם לכמה אלפי שקלים בשנה

עכשיו תוסיף על זה שיש סיכוי סביר שתצטרך רואה חשבון לפחות לדו"ח השנתי.

תוסיף על זה את זמן ההתעסקות שלך במנהלה (להוציא חשבוניות, לרדוף אחרי תשלומים, לסדר ענייני מס ועוד) - בזמן הזה אף אחד לא משלם לך

ועוד משהו מאד מאד חשוב - משרדי ממשלה משלמים בשוטף +90 או במקרה הטוב שוטף +60.

זה אומר מבחינתך שאת הכסף הראשון אתה מתחיל לראות 3-4 חודשים אחרי שאתה מוציא חשבונית ראשונה, וגם זה יקרה אחרי לפחות חודש עבודה. כך שיוצא שיש לך כמעט חצי שנה שאתה עובד, יש הוצאות לא קטנות - וכסף עדיין אין.

היתרון הוא שברגע שזה נכנס לקצב אז יש רצף בהכנסות (עד כדי קפריזות של פקידי רכש שחושבים שהם אלוהים, וגם איתם תידרש להתעסק)

לסיכום, כמספר אצבע הייתי אומר לך שישאר לך בכיס בערך 40% מהסכום הזה במקרה הטוב

שששששששששירוקו אדומה

פורסם
משהו מאד מאד חשוב - משרדי ממשלה משלמים בשוטף +90 או במקרה הטוב שוטף +60.

זה אומר מבחינתך שאת הכסף הראשון אתה מתחיל לראות 3-4 חודשים אחרי שאתה מוציא חשבונית ראשונה, וגם זה יקרה אחרי לפחות חודש עבודה. כך שיוצא שיש לך כמעט חצי שנה שאתה עובד, יש הוצאות לא קטנות - וכסף עדיין אין.

היתרון הוא שברגע שזה נכנס לקצב אז יש רצף בהכנסות (עד כדי קפריזות של פקידי רכש שחושבים שהם אלוהים, וגם איתם תידרש להתעסק)

על העניין הזה שמעתי מכמה אנשים בקיאים ומנוסים ממני, וזה לבד מספיק לדעתי בשביל לא להיכנס להתקשרות כזאת. מי שיכול להרשות לעצמו לעשות עסקים עם ארגון ממשלתי זה או חברה גדולה שיש לה הכנסות נוספות בשוטף או אדם שמקורב מספיק בשביל לקבל תשלומים באופן מיידי או אפילו מראש (יש גם קומבינות כאלה). אדם שמקים עסק ועובד לבד לא כדאי שיסתמך על ההכנסות ממשרד ממשלתי, מספיק שאיזו פקידה תעשה טעות והכסף יכול להתעכב בחודשים או להגיע בחתיכות ולא מלוא הסכום. כמובן שבסוף אפשר לקבל את הכל דרך ביהמ"ש, אבל זה יכול להיגרר במשך שנים ובדרך להרוג לך את העסק.

להיות פרילנסר זה אחלה למי שמתאים לו (דיון נפרד), אבל כלכלית עדיף בהרבה להעניק שירותים לחברות פרטיות (אפילו במחיר נמוך יותר) ולא לארגונים ממשלתיים.

פורסם
אני לא יודע באיזה מקצוע מדובר, אבל 150 ש"ח לשעה לפרילנסר זה לא הרבה כסף. (נגיד, בהייטק)

תתחיל את החישוב להבין כמה כסף באמת מגיע אליך-

1. האם הסכום לפני מע"מ או אחרי, אם לפני מע"מ, אם אתה מוסיף 18 אחוז ונותן אותן למדינה באותה נשימה

2. אתה תשלם ביטוח לאומי/מס בריאות - כ17 אחוז מההכנסות שלך.(https://www.btl.gov.il/Insurance/Rates/Pages/default.aspx). מס הכנסה - ברמת שכר כזו אתה ב30 אחוז בערך (על כל הסכום)

3. אתה מחויב לפריש לקרן פנסיונית בלבד. קרן השתלמות, ביטוח מנהלים וכו' זה "הטבות מס" שאתה יכול לנצל בהתאם לתנאים שלהם - אבל לא חייב

4. קח בחשבון שבתור פרילנסר אתה לא מקבל דמי הבראה - הלכו 2000+ שקל בשנה

5. קח בחשבון שבתור פרילנסר לא משלמים לך על חופש. אז נגיד שאתה מתכנן 20 יום חופש בשנה- זה הפסד של 1100+- שקל ליום עבודה

6. כנ"ל לגבי מחלה - אף אחד לא ישלם לך

7. נסיעות כמו שציינת עליך, לא יודע אם אתה צריך לנסוע הרבה למקום העבודה, האם זה דורש רכב וכו' - תכניס את זה לחישוב בהתאם

8. שעות נוספות - האם מותר? באיזה תעריף?

9. מתנות לחגים (כן זה קטנוני) - אבל זה גם יכול להסתכם לכמה אלפי שקלים בשנה

עכשיו תוסיף על זה שיש סיכוי סביר שתצטרך רואה חשבון לפחות לדו"ח השנתי.

תוסיף על זה את זמן ההתעסקות שלך במנהלה (להוציא חשבוניות, לרדוף אחרי תשלומים, לסדר ענייני מס ועוד) - בזמן הזה אף אחד לא משלם לך

ועוד משהו מאד מאד חשוב - משרדי ממשלה משלמים בשוטף +90 או במקרה הטוב שוטף +60.

לסיכום, כמספר אצבע הייתי אומר לך שישאר לך בכיס בערך 40% מהסכום הזה במקרה הטוב

אסופה של לא מעט טעויות

מע"מ רצוי לדעת אם ה 150 כוללים מע"מ אז לכיסך רק 127 ש"ח או ה 150 הם לפני מע"מ וזה מה שנכנס לכיסך.

ביטוח לאומי מקסימום 16% ועל חלק רק כ10% ולא 17% וחלק מזה מוכר לך כניכוי

מס הכנסה לא 30% על כל הסכום אלא מדורג ובסכום שלך יגיע למקסימום 21% רק על חלקו ועל חלקים אחרים נמוך יותר

לא ידוע לי על פנסיה חובה לעצמאים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קודם כל זה תעריף נמוך לפרילנסר. תעריף חשכ״ל לתוכניתן תשתיות לפני הנחות הוא כ 220 לשעה וגם זה נמוך.

תביא בחשבון שהחסרון המהותי הוא שיש לך אפס בטחון תעסוקתי ואתה צריך לכסות לעצמך הכל כולל חופשה, מחלה, פנסיה, השתלמות רכב ועוד.

אני אישית הייתי פרילנסר ונשברתי מלרדוף אחרי הכסף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה לעונים.

אז ככה, אני לא מהנדס חשמל וגם לא תוכניתן, מי אמר שאי אפשר למצוא עבודה עם תואר של מדעי הרוח והחברה? :wink:

כמו שאמרתי אני רק בשלבי ריחרוח. על ה'דיל' הזה שמעתי מחבר שעכשיו מסיים את התואר השני (אני מסיים אותו בעוד שנה) והוא דיבר על חוזה לשנה ו 150 ש"ח לשעה, זה כל מה שאני יודע.

יחד עם זאת אני יודע שמי שמתקדם וצובר ותק גם השכר הזה עולה ומישהי עם למעלה מ 10 שנות נסיון ואותה השכלה יושבת על חוזה של 400 ש"ח לשעה, באותה המסגרת.

תודה, נתתם לי כיוון לחשוב עליו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוזכרו הימים שבהם לא תעבוד (מחלה, חופשה וכו') לפחות את נושא המחלה תוכל לכסות על ידי רכישת ביטוח אבדן כושר עבודה. כמובן - על חשבון הכנסותיך, אולם מוכר כהוצאה לצרכי מס (במגבלות של ביטוח חיים).

תקופות נוספות שבה והכנסותיך יפגעו -חגים. חשוב על ספטמבר 2013 - מלא חגים, מעט ימי עבודה. שכיר יקבל משכורת רגילה (אם כי סביר שיפגע עם יש לו הכנסות מעבודה נוספת), עצמאי פשוט יזכה להכנסה מופחתת, בהתאם לימים בהם לא עבד.

עוד יתרון של עבודה כפרילנסר הוא עניין עבודה נוספת: לעובד מדינה (במשרה מלאה) אסור לעבוד אצל מעסיק נוסף ללא אישור המדינה. פרילנסר חופשי לבצע עבודה נוספת. לדעתי חשוב למצוא עבודה נוספת שכן כפרילנסר אתה מפסיד את אחד היתרונות החשובים של עובדי מדינה: הקביעות והיציבות התעסוקתית (היחסית).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במה אתה הולך לעסוק?

בכל אופן, אם אין הרבה תעסוקה עם התואר שלך, כמו שרשמת, אז זו יכולה להיות הזדמנות טובה בשביל לצבור ניסיון ולקבל יתרון על אנשים אחרים.

ובכלל, בשביל סטודנט זו משכורת לא רעה בכלל, גם עם כל הניכויים של המיסוי וכו'.

ובכלליות, כפרילנסר, החופש שהעצמאות הזו מעניקה לך שווה הרבה לדעתי. אמנם יש חסרונות כמו שנאמר, שבעיקר מתבטאים במשכורת, אבל אני חושב שזה שווה את זה.

תבדוק טוב, טוב את התנאים בחוזה ותראה, אולי תצליח להוסיף עוד משהו. תראה איזה חלופות יש לך בשוק העבודה ותחליט מה שווה יותר.

פורסם

החברים ציינו נקודות חשובות ,ואני אוסיף רק עוד אחת ,לא פחות :

בדוק בחוזה אם אתה מחויב רק אליהם .דהיינו ,אם אתה מתחייב בזמן העסקתך לא לעבוד עם גוף נוסף / אחר ,שקול כדאיות ,או לסירוגין העלאת תעריף ,כי זה לא בדיוק free אלא יותר lancer :lol:

כפי שאמרו החברים ,זה רק נשמע הרבה ויש הוצאות לא מעטות . בדמות מיסים למדינה.

וככה בקטנה ,טיפ ממני כשועל זקן ממך :

אף פעם אל תיקח בחשבון "סיפורים" של אחרים ,לא לחיוב ולא לשלילה בשום כניסה למקצוע / תפקיד כזה או אחר .

בברכה

מוטי

פורסם
במה אתה הולך לעסוק?

בכל אופן, אם אין הרבה תעסוקה עם התואר שלך, כמו שרשמת, אז זו יכולה להיות הזדמנות טובה בשביל לצבור ניסיון ולקבל יתרון על אנשים אחרים.

ובכלל, בשביל סטודנט זו משכורת לא רעה בכלל, גם עם כל הניכויים של המיסוי וכו'.

ובכלליות, כפרילנסר, החופש שהעצמאות הזו מעניקה לך שווה הרבה לדעתי. אמנם יש חסרונות כמו שנאמר, שבעיקר מתבטאים במשכורת, אבל אני חושב שזה שווה את זה.

תבדוק טוב, טוב את התנאים בחוזה ותראה, אולי תצליח להוסיף עוד משהו. תראה איזה חלופות יש לך בשוק העבודה ותחליט מה שווה יותר.

שוב, ריחרוח ראשוני בלבד. יש לי עוד שנה עד לסיום התואר וכמו שאמרתי אני רק מתחיל לגשש עכשיו את השוק. כשאעבוד בתחום זה יהיה במשרה מלאה ואוכל להקדיש את כל זמני ומרצי.

ומאיפה הבנת שאין הרבה תעסוקה עם התואר שלי? אני עתיד לסיים תואר שני בגיאוגרפיה בהתמחות משולבת של תכנון ערים ו GIS. לדעתי אני בר מזל עם המקצוע והדרך אותה בחרתי, לא חסרה בשוק עבודה עם תואר ראשון ובטח שלא עם התואר השני, ואת זה אני רואה מחברים שיצאו מהאוניברסיטה לאחר התואר הראשון ומאנשים שסיימו תואר שני ויושבים במשרות מכובדות אחרי לא הרבה זמן במקצוע.

החברים ציינו נקודות חשובות ,ואני אוסיף רק עוד אחת ,לא פחות :

בדוק בחוזה אם אתה מחויב רק אליהם .דהיינו ,אם אתה מתחייב בזמן העסקתך לא לעבוד עם גוף נוסף / אחר ,שקול כדאיות ,או לסירוגין העלאת תעריף ,כי זה לא בדיוק free אלא יותר lancer :lol:

כפי שאמרו החברים ,זה רק נשמע הרבה ויש הוצאות לא מעטות . בדמות מיסים למדינה.

וככה בקטנה ,טיפ ממני כשועל זקן ממך :

אף פעם אל תיקח בחשבון "סיפורים" של אחרים ,לא לחיוב ולא לשלילה בשום כניסה למקצוע / תפקיד כזה או אחר .

בברכה

מוטי

את רב סרן שמועתי אני מכיר ממזמן, עוד בתקופת הצבא כבר הפסקתי להאמין לו ולסמוך רק עלי ועל הבדיקות והמקורות שלי.

אין לי בעייה עם שכר נמוך בתחילת הקריירה. אני חושב שהרבה אנשים מחמיצים עבודות רק בגלל ציפיות שכר מוגזמות והערכת יתר של כישוריהם.

בחישוב גס ואחרי כל ההורדות אין לי כל בעייה עם השכר השעתי הנמוך יחסית שישאר מה 150 ש"ח האלה. כמו שאמרתי זה פתח לעבודה, צבירת נסיון ומוניטין ושכר גבוה יותר בהמשך הדרך.

פורסם
תודה לעונים.

אז ככה, אני לא מהנדס חשמל וגם לא תוכניתן, מי אמר שאי אפשר למצוא עבודה עם תואר של מדעי הרוח והחברה? :wink:

מזה אפשר להסיק שישנה דעה רווחת שזה בעייתי למצוא עבודה בתחום.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

פורסם
שוב, ריחרוח ראשוני בלבד. יש לי עוד שנה עד לסיום התואר וכמו שאמרתי אני רק מתחיל לגשש עכשיו את השוק. כשאעבוד בתחום זה יהיה במשרה מלאה ואוכל להקדיש את כל זמני ומרצי.

ומאיפה הבנת שאין הרבה תעסוקה עם התואר שלי? אני עתיד לסיים תואר שני בגיאוגרפיה בהתמחות משולבת של תכנון ערים ו GIS. לדעתי אני בר מזל עם המקצוע והדרך אותה בחרתי, לא חסרה בשוק עבודה עם תואר ראשון ובטח שלא עם התואר השני, ואת זה אני רואה מחברים שיצאו מהאוניברסיטה לאחר התואר הראשון ומאנשים שסיימו תואר שני ויושבים במשרות מכובדות אחרי לא הרבה זמן במקצוע.

את רב סרן שמועתי אני מכיר ממזמן, עוד בתקופת הצבא כבר הפסקתי להאמין לו ולסמוך רק עלי ועל הבדיקות והמקורות שלי.

אין לי בעייה עם שכר נמוך בתחילת הקריירה. אני חושב שהרבה אנשים מחמיצים עבודות רק בגלל ציפיות שכר מוגזמות והערכת יתר של כישוריהם.

בחישוב גס ואחרי כל ההורדות אין לי כל בעייה עם השכר השעתי הנמוך יחסית שישאר מה 150 ש"ח האלה. כמו שאמרתי זה פתח לעבודה, צבירת נסיון ומוניטין ושכר גבוה יותר בהמשך הדרך.

כאמור, בהנחה ש150 שקל פלוס מע"מ (לרוב פרילנסרים מתמחרים פלוס מע"מ, כלומר לפני הוספת המע"מ), אז השכר שלך שקול לכל הפחות ל18 אלף שקל לחודש ברוטו. אפילו 16 אלף שקל לחודש זה שכר נאה לעבודה ראשונה מחוץ לאוניברסיטה, על אחת כמה וכמה במשהו שאינו הייטק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...