Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 308 2009 ? למשפחה +תינוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים יקרים,

אני מחפש רכב עבור משפחה בתחילת הדרך (אישה ותינוק אין עדיין חיית מחמד :? )

אני יודע שהרכב מאוד בטיחותי ולכן אני בדקתי אותו.

מצאתי פיז'ו 308 שנת ייצור 2009 קומפורט פלוס, 1.6L אוטו' יד ראשונה פרטי , 54000 ק"מ 60000ש"ח. (עלה בנובמבר)

1. האם כדאי להתקרב בכלל לרכב (צרפתי) בגלל תקלות נפוצות או שזה רק שמועות?

2. עלות אחזקה של הרכב? (טיפולים, ביטוח, חלקי חילוף)

3. סחירות? האם לפיז'ו אין שוק בפרטי? יכול להיות שבעוד 3 שנים אני מפסיק משהו כמו 50% ?

4. האם במחיר של 60K אתם ממליצים לחפש משהו אחר (בהתחלה רציתי גולף אבל הפחידו אותי עם אחזקה יקרה מאוד)

5. צריכת דלק של הרכב סבירה?

אני מעריך שאני אעשה כ-1500 ק"מ בחודש נסיעה משולבת.

אשמח לקבל עזרה בנושא מנסיונכם בתחום...

תודה עידן

פורסם

יקר קצת ל-308 2009, הרכב מאוד מרווח ונוח אבל קצת עצל ולא חסכוני במיוחד.

ב-60 אלף שקל אני ממליץ לחפש יונדאי I30, היא פחות נוחה אך חסכונית וזריזה יותר, בעלת 5 כוכבים גם כן. גם הקיה סיד יכולה לבוא בחשבון.

אני חושב שמשפחה קטנה יכולה להסתדר גם עם סופר מיני כמו יונדאי I20, פולקסוואגן פולו או אולי מיקרוואן כמו הונדה ג'אז או ניסאן נוט, הן קומפקטיות יותר ולרוב גם חסכוניות יותר ויהיו חדשות מהמשפחתיות הקומפקטיות.

בהצלחה.

פורסם
שלום אנשים יקרים,

אני מחפש רכב עבור משפחה בתחילת הדרך (אישה ותינוק אין עדיין חיית מחמד :? )

אני יודע שהרכב מאוד בטיחותי ולכן אני בדקתי אותו.

מצאתי פיז'ו 308 שנת ייצור 2009 קומפורט פלוס, 1.6L אוטו' יד ראשונה פרטי , 54000 ק"מ 60000ש"ח. (עלה בנובמבר)

1. האם כדאי להתקרב בכלל לרכב (צרפתי) בגלל תקלות נפוצות או שזה רק שמועות?

2. עלות אחזקה של הרכב? (טיפולים, ביטוח, חלקי חילוף)

3. סחירות? האם לפיז'ו אין שוק בפרטי? יכול להיות שבעוד 3 שנים אני מפסיק משהו כמו 50% ?

4. האם במחיר של 60K אתם ממליצים לחפש משהו אחר (בהתחלה רציתי גולף אבל הפחידו אותי עם אחזקה יקרה מאוד)

5. צריכת דלק של הרכב סבירה?

אני מעריך שאני אעשה כ-1500 ק"מ בחודש נסיעה משולבת.

אשמח לקבל עזרה בנושא מנסיונכם בתחום...

תודה עידן

אנסה לענות לפי סדר סעיפים:

1. לא ידוע לי על בעיות סדרתיות ב 308 . (אני נתקלתי בתקלה אחת ביחידת קירור מזגן - יחסית נדיר).

האמינות דווקא טובה למרות הסטיגמה שציינת. מאיפה לך שהגולף יותר אמינה ?! (ראה שרשורים על DSG7)

כל נושא האמינות הצרפתית הוא לדעתי בלון אחד גדול שהתקבע פה. אם הייתי מנחש את מקור כל הרוע הייתי אומר שמקורו ברנו מגאן/פלואנס של דור קודם, אבל גם זה יכולה להיות ניחוש/השמצה פרועה.

2. עלות טיפולים וביטוח יחסית סבירים (מקיף בסביבות 2500 , חובה 1300) . עלות טיפולים בינונית (לא ברצפה ולא הכי יקר).

3. סחירות : אף אחד פה לא נביא . ממילא אתה קונה את הרכב אחרי שספג כ 50% ירידה. אני בספק רב אם יפסיד כ"כ הרבה בשלוש השנים הבאות. מצד שני שוק יד שנייה אכן במצוקה אבל הכל תלוי מקרה (כי זה רכב שנמצא גם בליסינג). אבל לדעתי אל תתן לפרמטר זה יותר מדי חשיבות.

4. צריכת דלק: אם מדברים על הדגם בנזין מנוע THP156 מוגדש (של קונצרן PSA) אז הצריכה שלו בשילוב הגיר הנ"ל (AL4) בערך 1:11 בממוצע.

(יש דגמי דיזל נדירים ומעולים). אז לסיכום בנזין:לא מעולה, אבל גם לא גרוע. בגולף יש יותר הילוכים ופה אולי מנוע ה FSI של גולף יותר יעיל.

5. תקח את האוטו לבדיקה (במוסך דובר צרפתית - תעזוב המכונים) , רק כך תוכל לדעת את שוויו האמיתי

ותריץ פה חיפוש בפורום: אין פשוט מזה.

אני מאד נהניתי לנהוג עליו - וזה גם פרמטר חשוב. הגולף מרגישה לי כבדה בהאצה (אח"כ בסדר).

פורסם

היה לי כזה ממקום עבודה.

במילים פשוטות - תענוג של רכב.

העיצוב הפנימי ממש יוקרתי, הרכב יושב טוב על הכביש.

מאד נהניתי לנהוג עליו.

למשפחה עם תינוק הוא די פרקטי.

מבחינת בעיות אמינות, לא היו.

פורסם

[=Mike808;4039634]יקר קצת ל-308 2009, הרכב מאוד מרווח ונוח אבל קצת עצל ולא חסכוני במיוחד.

ב-60 אלף שקל אני ממליץ לחפש יונדאי I30, היא פחות נוחה אך חסכונית וזריזה יותר, בעלת 5 כוכבים גם כן. גם הקיה סיד יכולה לבוא בחשבון.

אני חושב שמשפחה קטנה יכולה להסתדר גם עם סופר מיני כמו יונדאי I20, פולקסוואגן פולו או אולי מיקרוואן כמו הונדה ג'אז או ניסאן נוט, הן קומפקטיות יותר ולרוב גם חסכוניות יותר ויהיו חדשות מהמשפחתיות הקומפקטיות.

בהצלחה.

1. מה המחיר "המשתלם" לקניית הרכב? חשוב לציין שזהו רכב שעלה בנובמבר 2009 - אז יש תוספת על כל חודש ובנוסף קילומטרז' נמוך. לפי לוי יצחק המחיר בסביבות 68000 ש"ח.

2. האם לדעתך ברכב קטן ניתן להסתדר עם עגלה?

3. לדעתי ב-60000 אני לא יכול למצוא שנתון 2009 אלא נמוך יותר האם זה כדאי (לרדת בשנתון)?

אנסה לענות לפי סדר סעיפים:

1. לא ידוע לי על בעיות סדרתיות ב 308 . (אני נתקלתי בתקלה אחת ביחידת קירור מזגן - יחסית נדיר).

האמינות דווקא טובה למרות הסטיגמה שציינת. מאיפה לך שהגולף יותר אמינה ?! (ראה שרשורים על DSG7)

כל נושא האמינות הצרפתית הוא לדעתי בלון אחד גדול שהתקבע פה. אם הייתי מנחש את מקור כל הרוע הייתי אומר שמקורו ברנו מגאן/פלואנס של דור קודם, אבל גם זה יכולה להיות ניחוש/השמצה פרועה.

2. עלות טיפולים וביטוח יחסית סבירים (מקיף בסביבות 2500 , חובה 1300) . עלות טיפולים בינונית (לא ברצפה ולא הכי יקר).

3. סחירות : אף אחד פה לא נביא . ממילא אתה קונה את הרכב אחרי שספג כ 50% ירידה. אני בספק רב אם יפסיד כ"כ הרבה בשלוש השנים הבאות. מצד שני שוק יד שנייה אכן במצוקה אבל הכל תלוי מקרה (כי זה רכב שנמצא גם בליסינג). אבל לדעתי אל תתן לפרמטר זה יותר מדי חשיבות.

4. צריכת דלק: אם מדברים על הדגם בנזין מנוע THP156 מוגדש (של קונצרן PSA) אז הצריכה שלו בשילוב הגיר הנ"ל (AL4) בערך 1:11 בממוצע.

(יש דגמי דיזל נדירים ומעולים). אז לסיכום בנזין:לא מעולה, אבל גם לא גרוע. בגולף יש יותר הילוכים ופה אולי מנוע ה FSI של גולף יותר יעיל.

5. תקח את האוטו לבדיקה (במוסך דובר צרפתית - תעזוב המכונים) , רק כך תוכל לדעת את שוויו האמיתי

ותריץ פה חיפוש בפורום: אין פשוט מזה.

אני מאד נהניתי לנהוג עליו - וזה גם פרמטר חשוב. הגולף מרגישה לי כבדה בהאצה (אח"כ בסדר).

1. האם חישוב של ירידת ערך כ-10% בשנה היא נכונה או שזה יותר\פחות?

2.המנוע המדובר הינו 1600 רגיל ולא טורבו, שמעתי שהוא קצת חלש לרכב ושתיין האם זה נכון? מה נחשב כצריכת דלק סבירה לרכב בקטגוריה משפחתית?

3. לגביי שוויו של הרכב עד כמה אפשר להוריד חברות ליסנג כגון לובינסקי טרייד?

חשוב לציין שהרכב מקבל אחריות של שנה על גיר\מנוע\מע' חשמל\מיזוג

האם אתם הייתם הולכים על הרכב הזה? (למרות שלכל אחד יש את הדרישות שלו מרכב - אני הייתי הולך על GOLF GTI אבל יש אילוצים 8))

תודה רבה לכולכם על התגובות המהירות והממקדות.

פורסם

אני כבר עם האוטו כשנה ותשעה חודשים , אני אישית ממליץ עליו רכב מורווח נוח חזק איכותי מבחינת צריכת דלק 1:10 משולב ביטוח 4000 פחות או יותר כולל חובה טיפולים , טיפול אחרון שעשיתי זה היה כולל רפידות בלמים וצלחות וזה היה טיפול גדול עלה 2200 במורשה נראה לי אפשר לעשות בחוץ בהרבה פחות , מה לעשות האחריות . ויש לו הרגשה יוקרתית בפנים אני מוד אהבתי את העיצוב הפנימי והחיצוני , אבל החסרון היחידי שלו זה הגיר שלו מישן מאוד ומעצבן צריך להתרגל אליו גיר עצלן ץ לא שזה בעייתי אבל ככה הוא בנוי , מקווה שעזרתי וגם פתוח לשאלות .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

הגיר מקלקל קצת את החוויה, הוא איטי, חובט ומעצבן.

אני חושב שאפשר לרדת מתחת ל-60, נסה לבדוק בלובינסקי טרייד אולי יש להם כאלה פרטיות בתנאים טובים.

אני חושב שרוב הסופר מיני יכילו בכיף עגלה בתא המטען ועם ילד אחד יש מקום לציוד גם במושב הקדמי אבל צריך לקחת בחשבון שאם אתה לא נוסע הרבה ובעיקר מחוץ לעיר החיסכון לא יהיה גדול ובמשפחתית אמיתית כמו ה-308 יהיה יותר נוח ונעים.

פורסם

הגיר מקלקל קצת את החוויה, הוא איטי, חובט ומעצבן.

אני חושב שאפשר לרדת מתחת ל-60, נסה לבדוק בלובינסקי טרייד אולי יש להם כאלה פרטיות בתנאים טובים.

אני חושב שרוב הסופר מיני יכילו בכיף עגלה בתא המטען ועם ילד אחד יש מקום לציוד גם במושב הקדמי אבל צריך לקחת בחשבון שאם אתה לא נוסע הרבה ובעיקר מחוץ לעיר החיסכון לא יהיה גדול ובמשפחתית אמיתית כמו ה-308 יהיה יותר נוח ונעים.

אני נוסע בערך כ- 20000 ק"מ בשנה משולב, מה נחשב כצריכת דלק טובה לרכב בקטגוריה הזו (308)?

אני כבר עם האוטו כשנה ותשעה חודשים , אני אישית ממליץ עליו רכב מורווח נוח חזק איכותי מבחינת צריכת דלק 1:10 משולב ביטוח 4000 פחות או יותר כולל חובה טיפולים , טיפול אחרון שעשיתי זה היה כולל רפידות בלמים וצלחות וזה היה טיפול גדול עלה 2200 במורשה נראה לי אפשר לעשות בחוץ בהרבה פחות , מה לעשות האחריות . ויש לו הרגשה יוקרתית בפנים אני מוד אהבתי את העיצוב הפנימי והחיצוני , אבל החסרון היחידי שלו זה הגיר שלו מישן מאוד ומעצבן צריך להתרגל אליו גיר עצלן ץ לא שזה בעייתי אבל ככה הוא בנוי , מקווה שעזרתי וגם פתוח לשאלות .

הייתי שמח לקבל פירוט טיפולים (עלויות) אם אתה זוכר...

ולשאול איך המיזוג של הרכב?

ושוב תודה :)

פורסם

בתור בעלים של סיטרואנים למכביר אני מבקש לציין שצרפתיה משומשת עדיפה בעיני על חדשה. זה נשמע מוזר, אבל בכל הרכבים שלי היו תקלות רק בהתחלה, כאילו הרכב מגיע מקולקל ואז רק נשאר לך לתקן אותו וליהנות ממנו הרבה שנים. לדוגמה, ה- C4 שלי נמסרה דנדשה לי עם לחץ אוויר 43 PSI באחד הגלגלים, הגה לא ממורכז, משיכה חזקה שמאלה, חוסר בנוזל קירור ומזגן שמוציא אוויר מהמקום הלא נכון. למה? ככה. הכל תוקן ומאז רק מלקקים דבש.

ספציפית לגבי שאלותיך:

1. המחיר קצת גבוה לטעמי. אף פעם לא הבנתי למה הישראלים מוכנים לשלם על פיג'ו יותר מאשר על סיטרואן מקבילה, שעושה שימוש באותם רכיבים. פשוט עם מופלא.

2. לובינסקי טרייד משלמים ממש מעט בטרייד-אין לפרטיים. לי הציעו שם 57 על ה- C4 המדוגמת שהמחירון שלה 72, וכל זה כשהבעתי רצון לקנות C4 חדשה. אז מגיע להם שתוריד אותם באותו היחס.

3. אחריות לגיר ומנוע זה חארטה. אם יש משהו שאני יודע שלא יתקלקל לי בקרוב זה בדיוק זה. גם הם יודעים, ובגלל זה נותנים אחריות.

4. הרכבים באמת זולים לאחזקה באופן יחסי ליבואנים אחרים. הטיפולים לא יקרים ומחירי רוב החלקים מפתיעים לטובה. ביטוח מקיף תמיד היה זול.

5. נהגתי קצת ב- 308 ונהניתי מהתחושה הכללית חוץ מהכוח. הרכב מרגיש מאד-מאד עצל. אבל לא לכולם זה מפריע.

6. המזגן חזק מאד, אבל חשוב לבדוק במוסך שמבין שהאוויר יוצא מהמקומות הנכונים, ובפרט שחסימת אוויר מבחוץ עובדת. בכל הסיטרואנים שלי היו תקלות במנופים וגלגלי שיניים שתפקידם לנתב אוויר. אני כבר אלוף בלתקן זאת לבד (יש קיטים בגרושים באיביי).

פורסם
אני נוסע בערך כ- 20000 ק"מ בשנה משולב, מה נחשב כצריכת דלק טובה לרכב בקטגוריה הזו (308)?

אני מניח שסביר זה משהו בסביבות 12 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, מה שיהיה יותר מזה יותר טוב לך.

פורסם

[qoute]

1. האם חישוב של ירידת ערך כ-10% בשנה היא נכונה או שזה יותר\פחות?

2.המנוע המדובר הינו 1600 רגיל ולא טורבו, שמעתי שהוא קצת חלש לרכב ושתיין האם זה נכון? מה נחשב כצריכת דלק סבירה לרכב בקטגוריה משפחתית?

3. לגביי שוויו של הרכב עד כמה אפשר להוריד חברות ליסנג כגון לובינסקי טרייד?

חשוב לציין שהרכב מקבל אחריות של שנה על גיר\מנוע\מע' חשמל\מיזוג

האם אתם הייתם הולכים על הרכב הזה? (למרות שלכל אחד יש את הדרישות שלו מרכב - אני הייתי הולך על GOLF GTI אבל יש אילוצים 8))

תודה רבה לכולכם על התגובות המהירות והממקדות.

1. אני נוטה להסכים על ירידת ערך של כ 10% בשנה.

2. לא התנסיתי במנוע הרגיל. לא יודע לייעץ. הייתי מהמר שיש מקסימום 10% הבדל בצריכת דלק. לא יותר.

3. שווי רכב מליסינג: תעשה פה חיפוש בפורום ותמצא הרבה מידע: אבל בכללי: לוי (יצחק) אוהב לשחוט מחירי צרפתיות. בשוק הפרטי הן נמכרות בדר"כ כ 20% פחות מהמחירון (אל תבהל מאלה שאומרים שזה לא נכון. תבדוק אותי). בליסינג תזכור שיש עוד כ 15% ירידת ערך עכב "יד משהשכרה". גם חברות הביטוח , במקרה טוטל לוס חס וחלילה,לא יחזירו לך מחיר מחירון , אלא -22% כי זה היה בליסניג פעם.

אז אני הייתי מצפה מטרייד-אין-ליסינג הוגן לתת כ 30% הנחה מהמחירון. אמרתי ליסינג הוגן - הבעיה שאין תמיד חיה כזו.

קרא שרשור http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=494562&page=2

פורסם

במצב של שוק הרכב היום שגם מאזדה 3 פרטית ושמורה נמכרת ב15%-20% פחות מהמחירון,מה זה משנה אם תקבל 5-10% פחות?

אתה גם משלם פחות שאתה קונה,אז מה זה משנה?.

מעבר לכך שאתה נהנה מרכב נהדר,נוח,שקט,בטיחותי,די זול לאחזקה.

כל התגובות של גיר דופק/חובט/זה קשקוש,נהגתי ברכב הרבה פעמים והוא סוחב טוב,נסיעה חלקה,צריכת דלק ממוצעת כמו כל רכב משפחתי אחר.

אם אתה כל כך מפחד [אין לי מושג למה] קח משהו אחר,אבל לדעתי אתה תעשה טעות,כי בתמורה לכספך אתה מקבל תמורה טובה מאד בצורת רכב משפחתי מהטובים ביותר שיש,ובעלות יחסית נמוכה לרכבים משפחתיים אחרים.

ודרך אגב המזגן מקפיא בכל הפיגואים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז מה לסיכום? הרכב נרכש? מרוצה? אני עומד בפני דילמה קשה...

חבר שהלך עם 307 לליסינג בשביל לשדרג הציעו לתת לו עבור ה-307 חצי מחיר... ממש לא מצחיק עניין הירידת ערך הזו...

כמה נכון יהיה להוריד מתחת למחירון של לוי יצחק?

פורסם
אז מה לסיכום? הרכב נרכש? מרוצה? אני עומד בפני דילמה קשה...

חבר שהלך עם 307 לליסינג בשביל לשדרג הציעו לתת לו עבור ה-307 חצי מחיר... ממש לא מצחיק עניין הירידת ערך הזו...

כמה נכון יהיה להוריד מתחת למחירון של לוי יצחק?

לא צריך להיבהל מההצעה אל תשכח שהם עוד צריכים לחדש את הרכב ואז למכור אותו וגם להרוויח עליו אז המחיר שהם הציעו לו

ממש לא משקף את מחיר השוק. ל 307 יש דווקה קהל מעריצים ושוק לא רע בכלל אז שלא יבהל וינסה למכור בשוק הפרטי.

כמה להוריד מתחת למחירון זה כבר תלוי במצב הרכב, אם הרכב שלו לדוגמא 2004 יד ראשונה עם 40K ק"מ עם קצת סבלנות הוא יכול אפילו לקבל מעל המחירון.

• תוכן חדש...