Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לחברי הפורום,

אתמול יצאתי עם הפונטו שלי לראשונה לנסיעה של יותר מ-25 ק"מ. נסעתי מבאר שבע לחדרה (רק מי שלוקח סיכונים והולך רחוק, מגלה כמה רחוק הוא יכול להגיע :wink::lol: )

בהלוך, שעת בוקר מוקדמת ואוויר קריר, נסעתי בכביש 6. כאשר במהירות גבוהה מ-100 קמ"ש, טמפ' המנוע התחלה לטפס בעדינות מעל החצי. כאשר המחוג נעמד בין החצי ל 3/4, האטתי מעט למהירות 90-100 קמ"ש והמחוג חזר אל החצי.

בחזור, שעת ערב, מזג אויר חמים ולח, חזרתי את כל הדרך עם מזגן דולק, ולא נרשמה שום עליה מעל קו החצי.

אני מאמין שמערכת קירור תקינה ב-100 אחוז לא תתייאש גם במצבי קיצון.

לכן אני מעוניין לדעת, איזה רכיב יש להאשים בהתחממות הזאת?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

במספר מכונית שלי (יש לציין שכולן עם מנוע דיזל) תמיד נרשמה עליה בטמפ' בנסיעה מהירה בכביש 6 ביום חם. סדר גודל של + 10 מעלות לעומת המצב הרגיל.

אבל לא ב 100 קמ"ש, אלא החל מ 130.

בעיקרון - עליית טמפ' בנסיעה מהירה, כשבשאר המצבים הכל תקין יכולה להצביע על רדיאטור סתום חלקית.

פורסם

בכל המכוניות חום המנוע האמיתי לא יכול להיות קבוע כל הזמן, אלא זז. במכוניות רבות המחוג אינו ליניארי, אלא זז אך ורק בחריגה גבוהה מהנורמה. אני מניח שבפיאט שלך, כמו באלפות משנתונים דומים, השעון דווקא ליניארי ומראה כל שינוי בטמפרטורה. לא הייתי דואג במקומך, אך מכיוון שלא ראיתי בפועל את המחוג, אולי בכ"ז על מנת להסיר דאגה הייתי ניגש למוסך מומחה למותג.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
במספר מכונית שלי (יש לציין שכולן עם מנוע דיזל) תמיד נרשמה עליה בטמפ' בנסיעה מהירה בכביש 6 ביום חם. סדר גודל של + 10 מעלות לעומת המצב הרגיל.

אצלי בפונטו אין מספרים ליד השנתות, כך שאין לי מושג כמה מעלות ההבדל, חששתי שימשיך לעלות עוד, אז האטתי.

משה, מזגן דווקא גורם למאמץ גבוה יותר של המנוע, ולכן לפעמים גורם להתחממות.

אצלי כאמור, ההתחממות התרחשה דווקא ללא המזגן.

רומן, אני מכיר את הרכב שלי היטב, המחוג אכן ליניארי ובד"כ משחק בין השנתה של הרבע לזו של החצי.

מעל החצי הוא לא עולה אף פעם. קל וחומר כאשר מדובר בבוקר קר במהירות גבוהה.

פורסם

בוקי, בקשר לתגובתך הערוכה,

כמובן שנסעתי במהירות החוקית, אבל אם נניח הפונטו שלי הייתה מסוגלת להגיע לבדה למהירות 140 קמ"ש, אני מניח שהייתה מתרחשת שם התחממות. 8)

עניין הרדיאטור שווה בדיקה.

עוד הצעות?

פורסם
בכל המכוניות חום המנוע האמיתי לא יכול להיות קבוע כל הזמן, אלא זז. במכוניות רבות המחוג אינו ליניארי, אלא זז אך ורק בחריגה גבוהה מהנורמה. אני מניח שבפיאט שלך, כמו באלפות משנתונים דומים, השעון דווקא ליניארי ומראה כל שינוי בטמפרטורה. לא הייתי דואג במקומך, אך מכיוון שלא ראיתי בפועל את המחוג, אולי בכ"ז על מנת להסיר דאגה הייתי ניגש למוסך מומחה למותג.

בדקתי את הנושא הזה גם, בכמה מכוניות. עם מתאם obd מחובר שמראה את הטמפרטורה האמיתית.

בשיוט רגוע ב 100 קמ"ש במזג אוויר לא חם, הטמפרטורה נשארת סביב נקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט ולא יותר מזה.

פורסם
בדקתי את הנושא הזה גם, בכמה מכוניות. עם מתאם obd מחובר שמראה את הטמפרטורה האמיתית.

בשיוט רגוע ב 100 קמ"ש במזג אוויר לא חם, הטמפרטורה נשארת סביב נקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט ולא יותר מזה.

בוקי, בקשר לתגובתך הערוכה,

כמובן שנסעתי במהירות החוקית, אבל אם נניח הפונטו שלי הייתה מסוגלת להגיע לבדה למהירות 140 קמ"ש, אני מניח שהייתה מתרחשת שם התחממות. 8)

עניין הרדיאטור שווה בדיקה.

עוד הצעות?

בוקי - לאור תגובתו זו של פות"ש בדבר המהירות המשוערת שבה אמור לקרות הדבר, אני חוזר ביתר שאת על מה שכתבתי :wink:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

על מה אתה חוזר?

על כך שהדבר תקין או שמחייב בדיקה?

רכב תקין יכול לנסוע שעות במהירות מירבית, הטמפ' תעלה אבל עדיין תישאר בתחום הנורמה.

העומס על המנוע במהירות מירבית גדול אך גם קירור הרדיאטור על ידי האויר החיצוני משתפר עם עליית מהירות.

אם הרדיאטור סתום חלקית, לא כל שטח הרדיאטור משתתף בפעולת קירור וזה יבוא לידי ביטוי במהירות גבוהה.

מאווררים לא ממש משחקים תפקיד בנסיעה במהירות גבוהה. כומת האוויר שמסוגל המאוורר להזרים לא משתווה לכמות האוויר שזורמת דרך הרדיאטור במהירות 100 קמ"ש.

פורסם

על זה שאני חושב שהוא בתחום הנורמה, והשינויים בטמפ' נורמליים. אבל, מכיוון שאני מסתמך על הסיפור שלו ועל הבנתי אותו, ולא על ראיית מד הטמפ', טוב יעשה באם יפנה למוסך למקרה שאני לא הבנתי נכון.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...