Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שכתוב בכותרת.

ברכב שלי המצת מספק זרם גם אחרי שמכבים את הרכב.

במידה ואני מחבר אליו מצלמת DVR והיא תשאר מחוברת כשהרכב עומד לא מונע במשך כל הלילה, האם המצבר יגמר ?

פורסם

מנסיון אישי, אפ אתה לא נוהג כל יום לא מומלץ.

אצלי הרכב עמד יומיים ואז לא הניע, מצאתי את עצמי מחפש כבלים כשאני עם מצבר חדש דנדש.

פורסם
מנסיון אישי, אפ אתה לא נוהג כל יום לא מומלץ.

אצלי הרכב עמד יומיים ואז לא הניע, מצאתי את עצמי מחפש כבלים כשאני עם מצבר חדש דנדש.

אז מה אני עושה? הולך לחשמלאי ונותן לו לחבר את המצלמה לחשמל הרכב אחרי המצבר?

לא מסוכן לתת לחשמלאי להתעסק ברכב חדש?

פורסם

אני קניתי לעצמי מפצל מצת ל2 יציאות+2 USB , תוך 5 דקות שמתי מפסק וזהו. מפצל מאיבי 10 ש"ח +מפסק מפירוק של מכשיר כלשהו. במידה ויש לך רצון :-D

פורסם
אז מה אני עושה? הולך לחשמלאי ונותן לו לחבר את המצלמה לחשמל הרכב אחרי המצבר?

לא מסוכן לתת לחשמלאי להתעסק ברכב חדש?

למה שיהיה מסוכן, אני הלכתי לחשמלאי רכב, הוא הוציא לי חיבור חדש מהבית נתיכים המרכזי עשה הלחמות כמן שצריך ובידוד, שם נתיך, מה הבעיה בעבודה כזאת?

מפסק אולי נוח, אך מספיק פעם אחד ששוכחים לנתק ולפי מה שתואר פה, המצבר ייגמר.

פורסם

אצלי, כבר ב3 רכבים שונים, הפעמים היחידות שאני מוציא את חיבור המצלמה מהמצת הן רק כאשר אני מחבר גם מפצל על מנת להטעין את האייפון.

כשהרכב כבוי המצלמה נשארת מחוברת, ולא, זה לא עשה לי שום בעיה, כי כשהסוויץ׳ כבוי, אין זרם.

3 צרפתיות שונות, והרביעית מצטרפת רשמית היום :wink:

פורסם

השארתי בטעות את המצלמה מחוברת לילה שלם ובבוקר זה הניע לי כרגיל (חזרתי בערך ב5 אחר הצהריים והנעתי בבוקר בערך ב9)

אולי עוד יום היה גומר את המצבר, אבל אם זה לילה אחד לא צריכה להיות בעיה.

פורסם

תעשו ניסוי ותראו שאיך שאתם מכבים את הרכב האור במטען של המצלמה נכבה, כלומר המצלמה לא שואבת יותר חשמל מהרכב.

ובנוסף יש למצלמות סוללות משל עצמן למקרה ו.

כמובן שישנם מקרים בהם ישנה פריקה דרך השקע, אבל זה במקרה ויש תקלה ברכב עצמו.

פורסם

אתה עושה סלט ומטעה קצת.

יש רכבים (כמו אצלך) שמתח המצת כבה עם כיבוי הרכב, ואז אין בעיה.

יש רכבים שמתח המצת כבה אחרי X דקות (15-30 לרוב), וגם אז אין בעיה.

ויש רכבים שבהם מתח המצת קבוע גם בכיבוי הרכב, ללא מגבלת זמן.

עשיתי את החישוב הזה בעבר, אבל הנה שוב :

מצלמה טיפוסית בזמן הקלטה לוקחת כ-300mA. בשעה זה 0.3AH. ב-24 שעות זה כ-8AH, ב-48 שעות כ-16AH.

מצבר טיפוסי מכיל כ-50-60AH, כאשר צריך מטען מינימלי מסויים להנעה תקינה, זה משתנה מרכב לרכב.

בקיצור - 24 שעות זה סביר, 48 שעות כנראה גבולי.

בכל מקרה - זה כנראה לא עושה טוב למצבר, וסיכוי טוב שיקצר את חייו.

פתרון למי שרוצה להמשיך להקליט בזמן חניה - סוללה נטענת (POWER BANK) של 5V, שתטען בזמן נסיעה ותספק מתח

למצלמה בזמן חניה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אתה עושה סלט ומטעה קצת.

יש רכבים (כמו אצלך) שמתח המצת כבה עם כיבוי הרכב, ואז אין בעיה.

יש רכבים שמתח המצת כבה אחרי X דקות (15-30 לרוב), וגם אז אין בעיה.

ויש רכבים שבהם מתח המצת קבוע גם בכיבוי הרכב, ללא מגבלת זמן.

עשיתי את החישוב הזה בעבר, אבל הנה שוב :

מצלמה טיפוסית בזמן הקלטה לוקחת כ-300mA. בשעה זה 0.3AH. ב-24 שעות זה כ-8AH, ב-48 שעות כ-16AH.

מצבר טיפוסי מכיל כ-50-60AH, כאשר צריך מטען מינימלי מסויים להנעה תקינה, זה משתנה מרכב לרכב.

בקיצור - 24 שעות זה סביר, 48 שעות כנראה גבולי.

בכל מקרה - זה כנראה לא עושה טוב למצבר, וסיכוי טוב שיקצר את חייו.

פתרון למי שרוצה להמשיך להקליט בזמן חניה - סוללה נטענת (POWER BANK) של 5V, שתטען בזמן נסיעה ותספק מתח

למצלמה בזמן חניה.

לכמה זמן מספיקה הסוללה הנטענת?

מישהו יודע להמליץ לי על חשמלאי טוב שיכול להוציא לי חשמל?

פורסם

לא ציינת איזור מגורים, אני עשיתי אצל רדיו רפי ברחוב העבודה בבת ים, גם את החשמל אחרי הסוויץ' כאמור וגם התקנה של חיישני רוורס.

בשני המקרים הייתי מרוצה.

פורסם

תודה,

שאלה נוספת:

אם מחובר למצת מטען לגלקסי שמספק 2 אמפר

בזמן שאני לא ברכב והגלקסי לא מחובר אליו, האם מתבזבז חשמל ? (כי בכל זאת נורת הבקרה של המטען דלוקה)

פורסם
לכמה זמן מספיקה הסוללה הנטענת?

מישהו יודע להמליץ לי על חשמלאי טוב שיכול להוציא לי חשמל?

הסוללה תספיק לזמן שתלוי בקיבולת שלה, יש בכל מיני גדלים, למשל 10000mAH, שזה 10AH, בהנחה שהצהרת היצרן

נכונה (מה שלא תמיד קורה במוצרים סיניים זולים), אמור להספיק ל-35 שעות בערך.

http://www.ebay.com/itm/10000mAh-USB-Red-External-Battery-Backup-Power-Bank-Charger-for-iPhone-/390609557847?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccessories_MobilePhoneChargers&hash=item5af224d957

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
תודה,

שאלה נוספת:

אם מחובר למצת מטען לגלקסי שמספק 2 אמפר

בזמן שאני לא ברכב והגלקסי לא מחובר אליו, האם מתבזבז חשמל ? (כי בכל זאת נורת הבקרה של המטען דלוקה)

קח למשל נורה ביתית רגילה - מנורת קבלן לצורך העיניין. במידה ולא הברגת נורה = צרכן, בית הנורה לא ימשוך זרם ועל כן לא יתבזבז לך חשמל. במקרה שלך, כשלא מחובר הגלאקסי, רק הלד מושך חשמל ולכן זה לא בדיוק 0 זרם אלא משהו קטן וזניח.

אם אינך יודע לאן פניך מועדות

שום רוח לא תביא אותך לשם סנקה

פורסם
הסוללה תספיק לזמן שתלוי בקיבולת שלה, יש בכל מיני גדלים, למשל 10000mAH, שזה 10AH, בהנחה שהצהרת היצרן

נכונה (מה שלא תמיד קורה במוצרים סיניים זולים), אמור להספיק ל-35 שעות בערך.

http://www.ebay.com/itm/10000mAh-USB-Red-External-Battery-Backup-Power-Bank-Charger-for-iPhone-/390609557847?pt=UK_MobilePhones_MobilePhoneAccessories_MobilePhoneChargers&hash=item5af224d957

המצלמה מתחברת אליה ב USB ? או שצריך לקנות מתאם כלשהו?

• תוכן חדש...