Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לא מזמן סיימתי לימודי הנדסת מכונות באוניברסיטת ת"א עם ממוצע מכובד.

מזה מספר חודשים אני שולח קורות חיים למודעות דרושים (דרך "דרושים וג'ובמאסטר), שלחתי קו"ח למספר חברות השמה, אך כמעט ואין היענות.

99% מהמשרות המוצעות באתרים אלו מיועדות לבעלי ניסיון ולא לבוגרים טריים.

חשוב לי לציין שאין לי דרישות גבוהות ממקום העבודה אלא קבלת ניסיון רלוונטי, ולמידת המקצוע, אני מוכן (ואף מעדיף) לעבודה שאינה נטו משרדית ודורשת "ללכלך את הידיים".

האם המצב בשוק קשה עד כדי כך? או שאני מחפש במקומות הלא נכונים?

כיצד אתם הייתם ממליצים לחפש עבודה? יש חברות השמה מומלצות? קבוצות פייסבוק?

כל רעיון יתקבל בברכה.

תודה מראש.

פורסם

למה אתה הולך מסביב? שלח קו"ח ישירות לחברות שמעניינות אותך. באתרים שלהן אתה יכול למצוא כתובת למשלוח להצעות "כלליות" (מתקשרים אליך ומציעים א-ב-ג) או משרות ספציפיות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

שלום,

דבר ראשון, תרחיב את החיפוש. תנסה למקד כמובן סביב איזור המגורים - אתה נשאר באזור חיפה או שבאפשרותך לעבור לאיזור המרכז, דבר שיגרור מאגר הרבה יותר רחב של משרות פוטנציאליות.

לאחר מכן, אולי במקביל, יש מנועים ששולחים את הקו"ח להמון חברות השמה, לדוגמא האתר הזה - http://www.runner.co.il/

נסה את שני אלה - ובמקביל כדאי מאוד להרשם ללינקדאין( http://www.linkedin.com/), וליצור לעצמך מעגל חברים למקצוע. מניסיון שיטות אלה של חבר מביא חבר עובדות בהרבה מקרים.

אל ייאוש, ובהצלחה,

עופר

פורסם

איפה אתה גר, מה מסלולי ההתמחות שלך, איפה תה רוצה לראות את עצמך מקצועית עוד 5 שנים ומה מעניין אותך בתחום הנרחב של ה קצוע?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני גר בחיפה, אבל העתקת מגורים היא בהחלט אופציה אם אמצא משרה טובה באזור אחר.

למדתי 2 מסלולי התמחות - תכן מכאני, ומבנים ומכניקה חישובית.

מתוך המעט שאני יודע על המקצוע, אני חושב שתחום התכן הוא התחום שיעניין אותי יותר ולכן הכיוון הוא לעבוד בפיתוח ולהתקדם בכיוון הזה.

אבל אני עוד לא מכיר את כל אפשרויות התעסוקה במקצוע כך שאני לא פוסל ללכת בכיוון אחר.

שלחתי קורות חיים לחברות הגדולות (רפא"ל אלביט וכו...) וגם פתחתי חשבון בלינקדאין אבל כרגע אין לי שם חברים בעמדות רציניות.

תודה על כל הטיפים, לא הכרתי את חלקם ובהחלט אשתמש בהם.

פורסם

שמע, אתה צריך להיות ריאלי.

אני לא מכיר מקומות בתעשיה שלוקחות מהנדס שסיים זה עתה ונותנות לו לתכנן משהו.

סיימת ללמוד. עכשיו אתה מתחיל ללמוד באמת. אני מניח ששמעת את זה כבר.

תתחיל נמוך, ותוכיח את עצמך. אל תחפש משרות תכנון ותשלח רק לשם קוח. מתכנן באחת מהחברות שציינת הוא אדם עם ניסיון.

אני מניח שהבנת.

עופר

פורסם

כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, אני מבין איפה אני עומד וריאליסטי בקשר למקום עבודה, ברור לי שלא יקחו אותי לתכנן ללא ניסיון אבל אני כן רוצה מקום שאני אוכל לצבור בו ניסיון וללמוד לעבוד (זה הדבר הכי חשוב עבורי כרגע, כי אני מודע לכך שאני לא יודע לעבוד).

נשאלתי באחת ההודעות לגבי איך אני רואה את העתיד המקצועי שלי, והפיסקה על התכנון הייתה התשובה שלי לשאלה.

פורסם

אחת הטעויות הנפוצות כיום בתחום, לסיים תואר בלי טיפת ניסיון.

כיום כל החברות מרימות את האף ולא מוכנות לשלם לך חצי שנה משכורת עד שתתחיל באמת לעבוד ו"לייצר כסף" לחברה.

ותסלח לי על השפה הבוטה אבל מהנדס שאתמול סיים תואר אולי שולט מעולה בתיאוריה אבל המציאות היא שונה לחלוטין ממה שלמדת (ואומר לך את זה מישהו שכבר עבר כמה משרות בתחום).

לפעמים עדיף בתחום ההנדסה למשוך/לרווח את התואר לשנה חמישית רק בשביל איפשהו בסביבות שנה שלישית או רביעית להתחיל עבודה במקביל ללימודים כדי לצבור קצת ניסיון ולהכניס "בשר" לקורות חיים.

ועכשיו אחרי שסיימנו את ההטפה המוסרית, זה שאתה מגיע לראיונות עם ראש פתוח ולא מרים את האף כמו רוב בוגרי האוניברסיטאות זה כבר 90% מהדרך למציאת משרה.

אין מה לעשות אבל לפעמים צריך גם טיפת מזל.

אני לא מאמין בכל הסיפורי פרוטקציה, השוק במצב גרוע, אכלו לי, שתו לי. אני הגעתי לאן שהגעתי בכוחות עצמי. לעולם לא נעזרתי בפרוטקציה, לא רימית ולא שיקרתי בקורות חיים.

טיפ נוסף מהניסיון שלי הוא ללכת לכל ראיון עבודה שתקבל במקצוע. גם אם המשרה/שכר/המיקום לא מתאים לך.

מקסימום בסוף התהליך תגיד שאתה לא מעוניין מסיבה זו או אחרת.

מה שחשוב הוא לצבור ניסיון בראיונות עבודה. כן כן, גם לעבור ראיון עבודה זה מקצוע. ואף ראיון עבודה אחד דומה לשני.

לכן כדאי להגיע לראיון למשרה הנחשקת אחרי שהשתפשפת קצת בראיונות במקומות אחרים (תלמד מה להגיד, איך לבטא את עצמך, תבקש מאנשים שראיינו אותך חוות דעת, אם דחו אותך אז תדע לקבל גם ביקורת בונה וכו').

לגבי המקצוע, תחום המכונות הוא תחום מאוד מאוד רחב.

פסגת השאיפות של כל מהנדס הוא להגיע למחלקת פיתוח/הנדסה.

אבל במציאות רק פחות מ-15% מהמהנדסים מגיעים באמת לקרם דה לה קרם.

יש תחומים נוספים שניתן להתפתח בכיוון, כגון: מכאניקת הכשל, בדיקות אל הרס, ייעוץ בנושאים שונים (בחירת חומרים, ריתוכים וכו'), הנדסת ייצור, מכירות וכו' (זה בהמשך לכיוון השאלות של נהג לילה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הכל גרוע כפי שנדמה לך ואף יותר. לאף אחד לא קל לחפש עבודה כרגע, אבל לבוגר טרי קשה במיוחד כי אין לו קשרים להישען עליהם.

זה המצב, הדבר הכי פרודוקטיבי שתוכל לעשות כרגע הוא לקחת עבודה זמנית בשכר נמוך כדי שלפחות תהיה הכנסה כלשהי ובמקביל להמשיך לחפש עבודה במקצוע. להמשיך לשבת ולהמתין לג'וב נקי עם תנאים טובים יכול לקחת חודשים, במהלכם סתם תיכנס לדכאון ותרגיש כמו זבל חסר תועלת שאיש לא רוצה. חבל להכניס את עצמך לפינה הזאת.

פורסם

את החשיבות במשרת סטודנט ידעתי, אבל לצערי גם כזאת לא הצלחתי למצוא. עבדתי קצת כשרטט אבל זה לא אותו דבר.

כרגע, השכר הוא כרגע מרכיב מישני בסדר העדיפויות שלי, כל עוד הוא בגדר הסביר, מה שחשוב הוא בעיקר הניסיון שאיתו יגיע גם השכר.

כנראה שלא יהיה מנוס מלהתחיל לחפש משהו זמני, שלא קשור לתחום, כי סתם לשבת בבית בהחלט לא עושה לי טוב.

ד"א, שאלת תם - האם יש סיבה לפנות ללשכת התעסוקה? הם יכולים לעזור לי? אם לא במשרת מהנדס אז אולי במשרה זמנית?

פורסם

מנסיוני האישי בלבד - ללשכת התעסוקה כדאי ללכת רק אם אתה מחפש שם משהו ספציפי, למשל חתימה בשביל דמי אבטלה או הפניה לקורס מקצועי. אחרת חבל לבזבז זמן, משרות איכותיות אין שם כ"כ ולהתערבב עם הקהל הזה לא יעשה לך טוב. זה כמו לשבת בתור לרופא עם כל מיני אנשים חולים ומסכנים סביבך, סתם מדכא.

פורסם

אני דווקא חושב, שהשם הרוסי שלי רק משפר את הסיכוי לראיון כאשר מדובר במשרת מהנדס :D

על לשכת התעסוקה נוותר לעת עתה.

פורסם

כמו שדיברנו בפרטי, לא אמורה להיות לך בעיה למצוא עבודה פה בצפון. במיוחד אם הציפיות שלך לא גבוהות.

רק סבלנות ואולי שיפור הקו"ח ולהתעסק עם החברות הנכונות: קידומים פרסונל, קבוצת נישה, מיטב, פסגות וכד'.

משכנתא זה קל

פורסם

שאלה נוספת לי אליכם - שאלו אותי מספר פעמים על ציפיות שכר, הסתכלתי על מספר טבלאות שכר באינטרנט ורובן סביב אותו תחום.

יש איזשהו כלל אצבע לתשובה לשאלה? כלומר תשובה שלא תגרום לי להפסיד עבודה, ומצד שני, לא להרוויח משמעותית פחות ממה שיכלתי לקבל.

• תוכן חדש...