Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נרשמתי לפסיכומטרי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקורס בע״ה מתחיל ב9 לאוגוסט,בביה״ס ״יואל גבע״ עד אז מה אני יכול לעשות ברמתי? על מה כדאי לעבור,מה כדאי לחזק? ועוד שאלה איך עליי להתנהל בזמן הקורס? על עבודה אין בכלל מה לדבר זה ברור,אבל האם לסגור תריסים ולחרוש עד לא ידע? כל עצה בשלב זה שווה לי זהב! אני חיב את ה550 לפחות!! ולצערי אני לא העפרון הכי חד בקלמר,אבל אני מוכן לירוק דם,והרבה אם צריך. תודה מראש לכולם

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

תשמע, אם אני בקושי הגעתי ל 3 שיעורים והגעתי ל 550, אז אתה יכול להפציץ.

תחזק את המתמטיקה כי זה חשוב, באם אתה צריך ציון נמוך אז את יכול עברית ואנגלית להשקיע יותר. אוצר מילים באנגלית ועברית.

לדעתי, תשקיע הרבה כדי שתקבל ציון גבוה יותר שיפתח עבורך דלתות, אל תעשה את הטעות שלי ובזבוז של 5500 ש"ח.

Opel Adam S 2017

פורסם

היי,

עדיף שלא תלמד את החומר לפני הקורס לבד, אין מה לרוץ. מה שכן, באתר של יואל גבע (כבר אמור להיות לך משתמש) יש מבואות, אפשר לעבור עליהם, אך זה לא קריטי, יהיה לך זמן לעבור עליהם במהלך הקורס.

מה שכן מומלץ לעשות לפני תחילת הקורס, זה ללמוד אוצר מילים, ולהתחיל לקרוא ספרים באנגלית ומאמרים אקדמיים בעברית (או ספרים בשפה גבוהה, לי אישית עזרו המאמרים יותר, כי בסוף הפרק המילולי לרוב יש כאלה). כמו כן, אתה יכול לשחק עם עצמך משחק קטן (אל תוציאו את זה מהקשר) וכל פעם כשאתה נתקל בסוגיה כל שהיא נסה להעלות נימוקים בעדה ונגדה, אלו דברם שישפרו לך את אופי החשיבה, ויגרמו לך לחשוב על נימוקים במספר מישורים, מה שיקנה לך ציון גבוה בחיבור.

שיהיה בהצלחה.

הרשה לי להרגיע אותך, 555 אתה תקבל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפני הקורס רק 2 דברים יעזרו לך -

1. האוצר מילים בעברית

2. לקרוא ספרים באנגלית

אם תשפר את האוצר מילים שלך בשניהם השאר יבוא יותר קל.

בהצלחה

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לעשות רענון אולי קצת על החוקים בגאומטריה, לא יזיק.

כמו כן, אוצר מילים - יקל עליך זה בזמן הקורס.

אנגלית - אם אתה לא חזק באנגלית, אז הייתי ממליץ לקרוא ספר ואף מספר ספרים, באנגלית. כמו כן, אוצר מילים גם תשנן. (8 שאלות בפרק על אוצר מילים)

550 זה ציון שלדעתי מאוד קל לקבל, לכן אין פה מה להתאמץ. מה שכן, לדעתי, כמו שנאמר לך כבר, תשקיע ותוציא את המירב מעצמך. בשביל להוציא 550 בפסיכומטרי , לא צריך לשלם 7 אלף שקל ליואל גבע. כל קורס סביר ייתן לך את האפשרות להוציא ציון כזה. אם אתה כבר משלם המון כסף, עדיף שתשאף גבוה יותר.

לא צריך לסגור תריסים ולהימנע מחברים ועבודה. המטרה שלך היא לייעל את הלימודים. המטרה היא איכות הלמידה, לא כמה זמן אתה לומד. לכן, אם אתה מרגיש שהחמש שעות (לדוגמא) שלמדת עכשיו הספיקו לך, תעשה הפסקה, או אפילו תסיים את הלימודים להיום.

לבסוף, תבוא עם ראש פתוח וללא חששות. באמת שזה לא כזה מפחיד. גילוי נאות קצת הזוי אולי - אני ממש נהניתי מהסוג של המבחן הזה. כל תרגיל דורש ממך לחשוב מחדש, כל תרגיל זה כמו חידה מעניינת שאתה צריך לפתור. לדעתי זה הרבה יותר כיף מלשנן חומר כדי לדלקם אותו על הדף במבחן.

בהצלחה שיהיה.

פורסם

550? מה אתה מתכנן ללמוד?

זה לא כל כך בשמיים.

אני בלי מתמטיקה כמעט (לא תרגלתי בקורס שום דבר) קיבלתי 590.

מצד שני האנגלית שלי ברמה של פטור באוניברסיטה והעברית גם די טובה.

בשביל ציון כזה חבל על הזמן ועל הכסף, תקנה ספרים יד שניה של יואל גבע או קידום ותחרוש קצת בבית.

והכי חשוב שתהיה ממוקד מטרה, אם אתה לא יודע מה אתה רוצה ללמוד אז חבל על הזמן.

אני סתם עשיתי בשביל לעשות, בינתיים מצאתי עבודה שטוב לי בה ואני לא יודע אם אגש שוב למבחן.

פורסם

שכחתי לציין. במהלך הקורס המורה י/תסביר לך איך ללמוד (יש כמה דרכים, תלוי בך), כולל שיטות שינון ולמידה שונות. יתרה מזאת, המורה שלי הייתה אומרת שבסופ"ש כולם יוצאים לבלות, כי אין צורך לשבת כל השבת עם הראש בספר. אחרי כמה שעות זה מאבד אפקטיביות. מה שכן, אני מסכים לגבי הקורס. אם אתה שואף ל555, או שתיקח קורס הרבה יותר זול שיוכל להביא אותך לשם, או שתלמד לבד. חבל על 7K. אין לי היכרות אישית איתך, אבל אם אתה תלמיד סביר, אתה לא תתקשה לקבל את הציון הזה, בטח שלא אחרי קורס של יואל גבע, שהוא קורס מעולה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש כאלה שבשביל להוציא 550 צריכים לקרוע את התחת , מה לעשות שלא כולם ברמת פטור באנגלית (מה שמעלה את הציון בדר"כ למי שחלש במתמטיקה).

תיכנס לאתר של יואל גבע (בטוח כבר קיבלת מייל בנושא) יש לך את הלומדה - תתחיל לשנן מילים בעיברית ובאנגלית (כמה שיותר יותר טוב , ככה ירד העומס ותוכל להשקיע בשאר הדברים).

תתחיל לקרוא בעיברית ספרים ברמה גבוהה (לא עיתונים) , ובאנגלית (במיוחד אם אתה חלש) תמצא ספר ברמה שלך - לא ספר שאתה קורא בקלות ולא אחד שאתה לא מבין ממנו שום דבר , ותתחיל לקרוא והרבה . זה החלק שאפשר לשפר בצורה הכי טובה שיש.

וכמובן תשקיע את הנשמה ב3 חודשים האלה , אין סיבה שלא תצליח(תשתדל לא לעבוד במקביל).

בהצלחה

• תוכן חדש...