Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברים,

אני אישתי נוסעים לירח דבש לשוויץ,כיוון שזאת הפעם הראשונה שלנו ביחד אנחנו לא בדיוק יודעים כמה לקחת איתו.

המסלול הוא כזה:

יום 1 באיטליה

יום1 בצרפת

==אנחנו חושבים לקחת 400 יורו,כאשר בצרפת זה כלול ארוחת בוקר.

5 יום בשוויץ

== אנחנו חושבים לקחת כ 1300 פרנק שווצרי,כאשר פה יש לנו ארוחת בוקר+ערב.

עיקר ההוצאות יהיו על אוכל+קצת מזכרות בערב איזה פאב אולי.

מה דעתכם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל: אשתי ואני. :idea:

שנית, ברכותיי הרטרואקטיביות על החתונה.

לשאלתך - במקרים כאלה אני פשוט לוקח כרטיס אשראי בינלאומי, ולא אכפת לי אם זה יעלה לי עוד כמה עשרות שקלים בעמלות. גם ככה העלות הנוספת בטלה בשישים מול הסכום שמושקע בחופשה, ולהסתובב עם מזומן ולספור כל שקל/יורו/פרנק זה סתם כאב ראש.

עשרה שטרות של 50 יורו וכרטיס ויזה/מאסטרקרד בינלאומי, זו המלצתי.

פורסם

לקחת סכום מכובד, אם לא תהיה פזרן במידה חריגה יש לך סיכוי טוב להשאיר בכספת משהו לטיול הבא.

מה שחשוב - דאג לאבטח את מרבית הכסף (+ כרטיסי האשראי) בפאוץ' פנימי וכמובן לחלק שווה בשוה עם האישה - וכל יום לחלק מחדש.

בארנק להחזיק משהו בסדר גודל של 50-100 אירו.

גם את כרטיסי האשראי להחזיק מאובטחים, אם יש יותר מאחד לאד'ם אפשר להשאיר כרטיס אחד במקום נגיש בימים בהם צפוי שימוש בו.

דריש - אמנם אתה ישבת באירופה כמה שנים, אבל נדמה לי שיש מקומות בהם לא מקובל לשלם סכומים קטנים בכרטיס אשראי. איני זוכר, למשל, הרבה מקרים שבהם מישהו שילם בכרטיס אשראי בסופרמרקט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדיוק לסכומים האלו ולקפה על הדרך יש 500 יורו בשטרות קטנים, שטר אחד ליום אמור להספיק.

ההתעסקות עם אבטחת הכסף, המטבעות שמקבלים עודף, החלוקה בין בני הזוג... גם אני פועל כך,

אבל לרוב האנשים הרגילים זה בעיקר כאב ראש וטרחה שאפשר לחסוך ע"י שימוש בכרטיס פלסטיק.

עם דרכון ורשיון בכיס אחד וכרטיס אשראי בשני, אפשר להשאיר את הארנק במלון לכל אורך הטיול.

הפרנואידים במיוחד (כמוני) יחזיקו באוטו כרטיס רזרבי טעון מראש בסכום נמוך, בארץ ניתן לקנות

אותם בכל סניף של הדואר.

פורסם

עקרונית אתה צודק, ועם הכרטיסים שלי גם בעיית העמלות די זניחה. יש לי כמה כרטיסים בין לאומיים, כך שאני תמיד לוקח שניים מהם (וכנ"ל אשתי) - אחד בארנק ואחד בפאוץ'. לפעמים אחד בארנק ושניים בפאוץ'.

השטר בן 100 האירו בדרך כלל מכסה לי את כל ההוצאות היומיות - וזה כולל מזון, דלק, כניסות לאתרים וכן הדברים הקטנים שבין לבין. כרטיס האשראי משמש רק לשכירת רכב ותשלום תמורת מלון (ככל שלא שולמו מראש) ולרכישות גדולות. למדינות שבהן לא נעשה שימוש באירו ושהמטבע שלהן לא צפוי לשמש אותי בעתיד אני בד"כ לוקח מטבע מקומי בחסר ואז משלים במשיכה מכספומט. מעדיף לשלם עמלה קטנה על פני חבילה של פורינטים או קורונות שישכבו במגירה ללא שימוש בעתיד הנראה לעין.

החלוקה מחדש מדי יום נובעת מכך שכמעט אף פעם השימוש בכסף אינו סימטרי, פעם ההוצאות הגדולות הן מהארנק שלי והקטנות משל אשתי, ופעם להפך, והכל אקראי לחלוטין. אבל משקולי אבטחה אנחנו מעדיפים שהרזרבה תשאר מחולקת באופן פחות או יותר שווה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים איתך, רק שמנסיוני גם לא בכל מקום תוכל לקבל עודף משטר של מאה.

היה וטעית בחישוב והגעת לאיזה כפר נידח באלפים על אדי הדלק האחרונים, לך תסביר לסבא

החביב שמפעיל את המשאבה הידנית שאין לך כסף קטן ואתה גם לא צריך כ"כ הרבה ליטרים... :-)

פורסם

אני מסתובב בד"כ עם שטרות של 50 אירו, וזה מה שמוציא הכספומט הקרוב לביתי. עודף מ-100 אכן עלול להיות בעייתי.

לגבי תדלוק - בד"כ אני משלם במזומן. באיטליה נתקלתי לפני מספר שנים במערכת ממזרית במיוחד: החל משעה 18:00 התחנה אינה מאויישת, ואז יש לך רק ברירה אחת: להכניס למשאבה שטר של 20 או שטר של 50 אירו - ויכנס מה שיכנס. אין עודף. אם במקרה נכנסו רק 30 אירו התחנה הרויחה 20 אירו תמורת כלום. מרגיז במיוחד כאשר אתה צריך להחזיר רכב שכור ויודע שאם המיכל לא יראה 8/8 חברת ההשכרה תקרע אותך בעמלת תדלוק, ואינך יודע מה יותר גרוע - השטר בתחנה או העמלה להשכרה.

פורסם

אכן מקרה מוכר, ונפוץ במיוחד בסקנדינביה.

עדיין, יש גרועים יותר: זכורה לי היטב נסיעה מ-2009 במהלכה ניסיתי להחזיר רכב שכור בצהרי יום ראשון בתוך בריסל וגיליתי שאף תחנת דלק בעיר אינה מאויישת ולכן ניתן לתדלק רק עם כרטיס מועדון רלוונטי, לא אשראי רגיל או מזומן חלילה. במפגן נדיבות לא טיפוסי הסכים הפקיד של סיקסט לתת לי שעה של חסד והסביר כי עליי לצאת לכביש המהיר לכיוון אחד הפרברים, שם אוכל למצוא תחנת דלק נורמלית ולשלם בה באמצעים קונבנציונליים.

לאורך השנים למדתי לקבל הרבה מוזרויות של עמים ומדינות שונים, אולם ההגיון של תחנת דלק שאינה מקבלת כרטיסי אשראי וגם לא מזומן נותר נשגב מבינתי.

פורסם

מן הסתם העמלות בבלגיה גבוהות והסוכחרים רוצים להמנע מהן.

אל תשכח דבר אחד - אתה רגיל לישראל, ותקופת האינפלציה הדוהרת גרמה למערכת הבנקאית שלנו להתפתחות טכנולוגית מהירה במיוחד. זה כולל את כל המעגל, כולל הלקוחות, וסןלר שאינו מקבל כרטיסי אשראי מפסיד הרבה לקוחות.

קוריוז שאיני זוכר אם כבר תארתי כאן: לפני מספר ימים הלכתי עם אשתי לקנות כמה רהיטים. הגענו לחנות ברחוב החלוץ בחיפה, שעל פי מראה אשתי היתה בטוחה שיהיה צורך בתשלום במזומן, במקרה הטוב בצ'ק. במפתיע אמצעי התשלום המועדף על בעל העסק היה דווקא כרטיס אשראי, וצ'קים הוא לא מקבל. בסופר אני משלם תמורת ככר לחם בכרטיס אשראי, הרי ממילא הוא גם "כרטיס מועדון", וברכבת קונה מקום שמור ב-3 ש"ח. נסה לשלם באירופה אירו אחד, או אפילו חמישה, בכרטיס אשראי.

פורסם

נסה שלפחות אחד מכרטיסי האשראי יהיה עם ציפ.

בלא מעט מקומות באירופה לא מכבדים כרטיסי אשראי זרים ללא ציפ.

יש מקומות (סופרמרקטים בעיקר) שלא מכבדים כרטיסי אשראי זרים בכלל, כדאי לברר לפני שממלאים סל בכל טוב, עומדים בתור ואז מגלים.

מעבר לכך, גם אני מסתובב עם מעט מזומן, בשטרות קטנים ובעיקר מחייב את כרטיס האשראי.

והדרך הטובה ביותר להיפטר משטר של 100 יורו היא לשלם באמצעותו במסעדה.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

בלא מעט מקומות באירופה לא מכבדים כרטיסי אשראי זרים ללא ציפ.

לא נתקלתי בבעיה כזו במקום PIN החתימו אותי, וזהו. הבעיה היחידה היתה חוסר התאמה בין החתימה המלאה שעליה אני מקפיד כשאני מחדש את הכרטיס, לבין השרבוט שאני נוהג לשרבט על הספחים בארץ, ושלא מפריעים לסוחרים הישראליים אך כן לאירופיים.

אבל זהו נסיוני הדל, וכנראה שהמדיניות משתנה ממקום למקום.

פורסם

חברים תודה על תשובות,כרטיס אנחנו לא ניקח,פחות כאב ראש,לגבי כול הסכום להשאיר בכספת של המלון ורק חלק קטן לקחת איתנו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני רואה שאתה ממש חי בסרט. אל תתפוס אותי במילה, אבל אני לא רואה את פרנץ-יוזף יושב במארב

לילי וממתין שתצא מחדר המלון כדי לבצע פעולת גרילה נועזת לחטיפת האלפיים יורו שלך מהמזוודה.

חוץ מזה, אם כבר כספת - למה לסמוך על המלון? מצא לך בנק שווייצרי ותעשה את העבודה עד הסוף. :lol:

פורסם

הבעיה היחידה בתכנית היא שהיום הראשון הוא באיטליה, שם הסיכוי להשדד הוא הגבוה ביותר (כמעט כל מי שאני מכיר שאי פעם היה באיטליה אכל אותה באופן זה או אחר, בין אם גניבה ממש או תחמונים כאלה ואחרים שמשאירים אותך עם הרבה פחות כסף ממה שתכננת). בשווייץ אני מרגיש יותר בטוח להסתובב עם ארנק מאשר בארץ. ממליץ בכל מקרה לקחת כרטיס בינלאומי ולשים בכיס הקדמי של המכנס, לא מורגש וכמעט לא גניב.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אם יש לך כרטיס בין לאומי קח אותו. אם אין לך - הוצא לפחות אחד, וכפי שכתבתי קודם - שמור אותו בפאוץ' הבפנימי. וכנ"ל גם אשתך.

נסיון מר שהיה לי - כייסו את אשתי בפראג. סיפור הזוי שנבע מחוסר זהירות שלה. אבל הנקודה שלי היא שביטלנו את כרטיסי האשראי שלה תוך דקות אחדות (ידוע לנו בדיוק מתי הכיוס התבצע, וברור שהכרטיסים בוטלו בתוך 10 דקות מהארוע), אבל נוצר מחסור קל במזומן ובזכות הכרטיסים שהיו אצלי לא היתה בעיה למשוך מהכספומט.

לגבי איטליה - אני מניח שאתה טס למילנו או לוורונה. צפון איטליה פחות מסוכנת מדרומה, אבל, בכל מקרה, הקפד על כללי הבטיחות גם במקומות הבטוחים ביותר. נתקלתי גם במקרה של בחורה שכוייסה במשביר לצרכן בגרנד קניון בחיפה ובפריס הודעות אזהרה מפני כייסים מופיעות במטרו בתדדירות יותר גבוהה מהודעות על הרכבת הבאה המגיעה לרציף.

• תוכן חדש...