Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מקרה שקרה לי העלה בי תהיות:

בעודי עוצר ברמזור אדום, והגיר משולב ל-D אני מוריד את הרגל מדוושת הבלם,

הכביש בשיפוע, כלומר אני במן עלייה כזו של הכביש. בעת העזיבה של דוושת הבלם,

האוטו התחיל להידרדר אחורה.

הדבר העלה בי תהיה משום שאם אחד ההילוכים הקדמיים משולב, כיצד הרכב מידרדר אחורה?

מישהו יכול להסביר את התופעה?

ביצעתי חיפוש ולא מצאתי

אגב הרכב הוא טויטה קורולה (אוטומטית) שנת 2001 אם זה משנה משהו(מהיבט של סוג התיבה).

המשך יום נעים

איתי

פורסם

זה כמו בידני

ככה רק באוטומט שהקלאץ יותר לחוץ מהגז, אומנם הוא תפוס בהילוך ראשון, אבל ממשקל הרכב הוא נוטה להידרדר מעט

אין חשש זה בכל רכב

חוץ ממרצדס שיש תפסן כזה

או שאר מכוניות שאנ'לא מכיר

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

הדרדרות הרכב בהילוך קידמי משולב בעלייה, יכול להגרם ממספר אפשרויות:

1. סיבובי סרק נמוכים מידי.

2. מפלס שמן גיר לא תקין, בדרך כלל חוסר שמן.

3. ממיר מומנט פגום.

4. התנהגות תקינה של הרכב. יש לאמת זאת מול רכב זהה, באותו העלייה.

פורסם

אני שמעתי שבעוד רכבים עם תיבות אוטומטיות, האוטו מידרדר לאחור למרות שהוא בהילוך.

אזי בהנחה שהתיבה תקינה, שאלתי היא איך זה קורה...לשאלה זו ענה deawoo racer

אבל בכל זאת, אם למישהו יש הסבר מעמיק יותר(או אפילו קישור) אני אשמח.

בתודה

איתי

פורסם
זה כמו בידני

ככה רק באוטומט שהקלאץ יותר לחוץ מהגז, אומנם הוא תפוס בהילוך ראשון, אבל ממשקל הרכב הוא נוטה להידרדר מעט

אין חשש זה בכל רכב

חוץ ממרצדס שיש תפסן כזה

או שאר מכוניות שאנ'לא מכיר

כל רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית, אמור להשאר עומד ואף להתקדם מעט, בעלייה מתונה, כאשר ההילוך משולב.

זה התפקיד של הממיר מומנט . הדבר דומה לזינוק בעלייה שמלמדים מוריי הנהיגה ברכב עם תיבה ידנית.

פורסם

אתה לא מצפה שבכל שיפוע הרכב ימשיך להתקדם קדימה, נכון ?

בהנחה שהכל תקין ברכבך, זו תופעה נורמלית. מה לעשות, כח הכבידה שולט גם כאן.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני לא אמרתי שאני מצפה, אני שמעתי על התופעה, ועכשיו שנוכחתי שהיא קיימת, ורציתי לדעת את ההסבר המכני לכך שתיבת ההילוכים המושלבת להילוך קדמי, ועדיין האוטו מידרדר לאחור.

למשל אם להשוות לידני, זה כמו שתנסה לשלב לראשון בעלייה ללא גז(רק לשחרר קלאץ'), ברוב המקרים האוטו יכבה, כי אנו לא לוחצים על הגז כאמור ואין מספיק כוח, אבל לא ידרדר אחורה כמו באוטומט(אלא לאחר שהמנוע כבה).

פורסם

אוקיי, בוא נתקדם לשלב הבא. אם אתה לוחץ על דוושת הדלק, הרכב יזוז, נכון ?

במצב שאתה מתאר, סיבובי הסרק הם לא גבוהים מספיק כדיי להניע את הרכב באחוז שיפוע מסוים ואז הוא גולש מטה.

וזה בהנחה שהרכב באמת תקין, בוא נגיד, שעכשיו הוא יצא מפס הייצור.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כוח הכבידה, אין מה לעשות,

זה ידוע בכל רכב, ותלוי כמובן בזוית השיפוע שהרכב נמצא,

עליה בטורים יכולה לפתור רק חלק מהעליות שתהיה בהן, לרכב יש משקל מה לעשות

נתקלתי בזה גם ברכבים חדשים תשאר רגוע :)

B a r a k

פורסם

הדרדור אחורה קורה בגלל אופי הפעולה של תיבת ההילוכים האוטומטית.

בלי להיכנס יותר מדי למכניקה ושמות מסובכים, יש שתי מניפות אחת מול השנייה עם שמן בניהן, כאשר אחת מחוברת לגלגלים ואחת למנוע (מאוד בכלליות...). אם הסל"ד של המניפה שמחוברת למנוע לא מספיק גבוה, המניפה לא "מעיפה" מספיק שמן על המניפה שמחוברת לגלגלים (שוב, מאוד מאוד בכלליות) ואז פשוט הרכב מתדרדר.

סל"ד סרק מאפשר לרכב לגלוש טיפה מאחר והמניפה של המנוע מספקת מספיק שמן על מנת לסובב את המניפה השניה, של הגלגלים.

ואלה היו 30 שניות על למה האוטו מתדרדר אחורה בעלייה...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הדרדור אחורה קורה בגלל אופי הפעולה של תיבת ההילוכים האוטומטית.

בלי להיכנס יותר מדי למכניקה ושמות מסובכים, יש שתי מניפות אחת מול השנייה עם שמן בניהן, כאשר אחת מחוברת לגלגלים ואחת למנוע (מאוד בכלליות...). אם הסל"ד של המניפה שמחוברת למנוע לא מספיק גבוה, המניפה לא "מעיפה" מספיק שמן על המניפה שמחוברת לגלגלים (שוב, מאוד מאוד בכלליות) ואז פשוט הרכב מתדרדר.

סל"ד סרק מאפשר לרכב לגלוש טיפה מאחר והמניפה של המנוע מספקת מספיק שמן על מנת לסובב את המניפה השניה, של הגלגלים.

ואלה היו 30 שניות על למה האוטו מתדרדר אחורה בעלייה...

איתמר.

זה ההסבר שחיפשתי! ולא הסברים כגון כוח הכבידה...

הכוונה היא הסבר של איך תיבה שבהילוך קדמי כולשהו מאפשרת סיבוב הפוך של המכלולים בה(כאמור הידרדרות לאחור)....

פורסם

יש לנו במשפחה שתי קורולות כאלו זהות ,אחת 2001 ואחת 2002

בשתיהן אין את התופעה שאתה מתאר .

במקרה הגרוע הרכב לא מתקדם, במקרה הטוב הוא מתקדם , אבל ליפול אחורה עוד לא קרה.

בדוק את העניין בטיפול הבא.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...