Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קלאץ' של הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה

ברכבים ידניים

נכון יש רכבים שבשביל להתחיל נסיעה אתה מעלה חצי קלאץ' ומשלב בו זמנית גם גז כדי שהאוטו יתחיל לנסוע

ויש רכבים שאתה מעלה חצי קלאץ',בחצי האוטו מתחיל לנסוע ואתה לא צריך לשלב גז,רק שאתה מעלה את כל הקלאץ' שהאוטו כבר זז אז אתה מתחיל לתת גז

אז יש לי 2 שאלות:

1.האם רוב הרכבים הידניים כיום הם עם האפשרות הראשונה של לשלב גז וקלאץ' בו זמנית או האפשרות השניה?

2.אם אני לא טועה מה שמשפיע בין הסוג הראשון לשני זה כמה סמ"ק יש למנוע(אני לא טועה נכון?)

כמה סמ"ק צריך להיות במנוע בשביל שזה יסע לפי הסוג השני שתיארתי?

פורסם

זה בעיקר קשור למומנט, לאו דווקא לסמ"ק המנוע. למשל, במנוע 1.6 טורבו-דיזל אתה יכול להתחיל נסיעה גם בלי לגעת בדוושת הדלק. לעומתו, ברכב 2.0 ליטר אטמוספרי, אם תפתח קלאץ' ללא גז סביר שהרכב יכבה. תכף יבואו מומחים שיסבירו לך בדיוק אם תרצה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זאת שאלה של מומנט, או כמה מומנט המנוע מייצר בטורים נמוכים, לרוב, מנועי דיזל מייצרים יותר מומנט בטורים נמוכים.

בכל מקרה, אין שום משמעות לעניין הזה כי זה עניין של הרגל, אתה תלמד להתרגל לכל מה שתקנה.

עריכה:

ניקו הקדים אותי בדקה.

פורסם

כן אבל זה יותר נוח לי להתחיל נסיעה רק עם הקלאץ' ולא אפשרות לשלב ביחד

לא יודע כל כך מזה מומנט,אני נהג צעיר אז אני לא כזה מבין ברכבים,אבל שוב מה שאני שואל זה האם רוב המכוניות הידניות כבר יכולים לסחוב לבד או שיש יותר עם שילוב של גז וברקס ביחד?

פורסם

ציטוט מהשרשור שפתחת בקנייה ומכירה:

למה לא לשלב גז? אין הרבה רכבים כאלה, בטח שלא בתקציב שציינת, ולכן עדיף שתבין שאתה צריך להתרגל לשילוב הגז בהילוך הראשון. גם אין הרבה רכבים שנכבים מיד עם פתיחת קטנה של הקלאץ'. בד"כ, כשעושים זאת בעדינות, אפשר להגיע למצב שהרכב מתחיל (ממש מעט) להתגלגל קדימה, ובנקודה הזו תשלב גז עם המשך פתיחה.

בקיצור, תתאמן ותגיע לרמה שאתה לא מבדיל בין שילוב גז, או לא. זה פשוט מצריך אימונים, והכרה של הרכב שלך זה הכל.

אתה מתחיל עם פתיחה קטנה של הקלאץ', כשאתה מרגיש שהרכב מתחיל לרעוד וממש עומד להתחיל לנוע קדימה אתה לוחץ מעט על דוושת הגז, ובמקביל עוזב בעדינות את הקלאץ'. זה הכל. אל תדאג, ותאמין לי שעם הזמן אתה תהפוך את המיומנות הזו לרפלקס.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ציטוט מהשרשור שפתחת בקנייה ומכירה:

בקיצור, תתאמן ותגיע לרמה שאתה לא מבדיל בין שילוב גז, או לא. זה פשוט מצריך אימונים, והכרה של הרכב שלך זה הכל.

אתה מתחיל עם פתיחה קטנה של הקלאץ', כשאתה מרגיש שהרכב מתחיל לרעוד וממש עומד להתחיל לנוע קדימה אתה לוחץ מעט על דוושת הגז, ובמקביל עוזב בעדינות את הקלאץ'. זה הכל. אל תדאג, ותאמין לי שעם הזמן אתה תהפוך את המיומנות הזו לרפלקס.

באוטו של אבא שלי אני צריך לשלב קלאץ' וגז ביחד ואני לא ממש מסתדר עם זה.גם אם אני מצליח מדי פעם בפעם אחרי שאני עושה זה מתכבה לי ולכן כרגע גם אני בקושי נוסע איתו

האוטו של אבא שלי הוא שנת 98 יחסית ישנה,ואין לי ביטחון עליו בכלל,אם יש משהו שאני לא מסתדר בו זה הדבר הזה,לפעמים אני מצליח בול לשלב ביניהם,לפעמים האוטו מתכבה ולפעמים אני משלב תגז מוקדם מדי וזה עושה רעש למנוע

לפי מה זה תלוי אבל,אמרתם שזה קשור למומנט אבל שבאים לבדוק רכב אני לא חושב שמתייחסים לזה.זה בטוח לא קשור למנוע?

פורסם
זה בעיקר קשור למומנט, לאו דווקא לסמ"ק המנוע. למשל, במנוע 1.6 טורבו-דיזל אתה יכול להתחיל נסיעה גם בלי לגעת בדוושת הדלק. לעומתו, ברכב 2.0 ליטר אטמוספרי, אם תפתח קלאץ' ללא גז סביר שהרכב יכבה. תכף יבואו מומחים שיסבירו לך בדיוק אם תרצה.

במנוע טורבו בנפח קטן (1.6 לצורך העיניין זה נפח קטן) אין בכלל מומנט בסמ"ד סרק, הטורבו לא גודש בסל"ד סרק, ומבחינת יציאה מהמקום ללא גז הוא מתנהג כמו כל מנוע 1.6 רגיל.

וקל מאוד לכבות מנוע בזינוק, עם שחרור לא מבוקר של הקלאץ'.

ברמת העיקרון, גם ברכב עם מנוע 900 סמ"ק ו 40 כ"ס אפשר לזנק מהמקום ללא גז ובלי בעיה, זה מחייב שחרוור מצמד מאוד מאוד איטי ועדין.

ככל שהמנוע גדול יותר, משקל החלקים שלו גדול וגלגל תנופה גדול וכבד יותר - כך יותר קל לזנק מהמקום ללא הוספת גז.

לא משנה אם זה טורבו או לא טורבו, דיזל או בנזין.

פשוט הדיזלים הישנים היו כבדים ובנפח גדול יחסית ולכן הרבה אנשים חושבים שיותר קל לבצע זאת בדיזל.

פורסם

קודם כל אציין שלפי הידוע לי רוב הלומדים היום נהיגה בישראל לומדים על גיר אוטומט ונוהגים רק ברכב אוטומטי, כך שאני מעריך את זה שאתה בכל זאת נוהג על רכב ידני.

אם אתה באמת מעוניין להמשיך לנהוג על רכבים ידניים בעתיד (כמו מכוניות עירוניות קטנות וחסכוניות למשל) אז תצטרך ללמוד את הטכניקה להתחלת נסיעה נכונה.

אין באמת רכבים שלא צריך לתת בהם גז, יש רכבים עם מנועים יותר רגישים לכיבוי כשמרימים את המצמד (קלאץ') מהר מדי (זריקה) ויש כאלה שפחות רגישים (ומאפשרים את השיטה שחלק מהמורים לנהיגה בידני מלמדים).

פורסם
פשוט הדיזלים הישנים היו כבדים ובנפח גדול יחסית ולכן הרבה אנשים חושבים שיותר קל לבצע זאת בדיזל.

יצא לי לנהוג כמה דיזלים מכמה שנות ייצור מ99 ועד 2013 ובכולם חוץ מה2013 (ברלינגו) היה למנוע מומנט גבוה בסרק שהתבטא בתחילת נסיעת בלי גז בלי בעיה, ובברלינגו נכבה לי המנוע הרבה פעמים כי הייתי רגיל לשיטה הראשונה.

לא נשמע לי מדויק כי יצא לנהוג על פונטו 96 או 95 וגם הוא התנהג בשחרור קלאץ' כמו דיזל 1900 עם מנוע 1200.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

בעבר, כשלמדתי נהיגה, למדתי על טויוטה קורולה 2006 ידנית, בנזין. הקלאץ' היה נורא רגיש, ובשיעורים הראשונים שרפתי אותו לא פעם. המורה לא התערב לי הרבה, ואט אט למדתי מהי השיטה להרמת קלאץ' ושילוב דלק נכון.

היום, אני יכול לומר שעל כל רכב שאני עולה לוקח לי כמה דקות להבין את העניין, וזה די פשוט. תקשיב לרכב, תתרגל את המוטוריקה הנדרשת (תרגול שתי הרגליים לעבודה שונה בכל רגל ורגישות שונה בכל רגל) ותצליח. אני אחרי 4 שנים עם רישיון (ואני ינוקא לעומת אחרים פה, ולעומת אמא שלי) וככה לומדים. לאט לאט ובזהירות.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני נמצא במצב מאוד דומה לשלו ...

למדתי על KIA JOUL דיזל שלפי מה שהמורה אמר לי ברכבי דיזל הקלאץ' פחות רגיש ויש יותר משחק לפני שהאוטו יתכבה , ואפשר להרים את הקלאץ' עד הסוף ואז לשלב גז ולהתחיל נסיעה ....

אחרי שעברתי טסט התחלתי לנהוג על האוטו של אבא שלי סוזוקי סוויפט , בנזין ,והקלאץ' הרבה יותר רגיש ... צריך שהוא יהיה בדיוק בנקודת החיכוך ואז לשלב גז ... מתרגלים לזה עם הזמן, וזה סבבה .

• תוכן חדש...