Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

עכשיו אחי הקטן, שנוהג באוטו המדובר, אמר לי שהוא הדליק את המזגן הוא שמע רעש למשך חצי דקה, מן רעש של מערבולת ונוסף הטורים עלו, לאחר חצי דקה הטורים ירדו הרעש פסק.

הרעש חזר שוב רק כאשר הוא חזר לנסיעה נוספת באוטו והדליק שוב את המזגן.

בנוסף בד"כ חום המנוע אצלו עומד קצת פחות מהחצי, היום הוא שם לב שהחום טיפה של מעבר לחצי, באיזור האמצע בין החצי ל125 מעלות, הוא לא הרגיש עם הוונטה נפתחה או לא ומיד כמה שניות אח"כ שהוא התחיל בנסיעה החום ירד למצב הרגיל.

לפני כחודשיים הוחלף צינור של המזגן שהיה קרוע ודלף משם גז, הצינור הוא חדש ומקורי (למרות ששמתי לב שהוא יותר עבה מהצינור שנמצא בקוואליר שלי שהיא שנת 2000).

מקווה שההסבר לא מסורבל ואשמח עם מישהו יכול לעזור לי בנושא, האם יש קשר בין החום מנוע לרעש שיש בהלדקת מזגן? מזה הרעש הזה בכלל? והאם יש קשר להחלפה של הצינור מלפני חודשיים?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

עדכונים..

אתמול בדקתי את הרכב, קודם בדקתי פיוזים בפנים בחוץ הכל תקין.

עברתי לבדיקה שנייה, הנעתי את האוטו והפעלתי מזגן, מספר מכות על מנוע/פחמים של הוונטה והיא חזרה לעבוד.

האם בוודאות הבעיה היא במנוע של הוונטה? יש עוד משהו שעליי לבדוק/להחליף? מה לגבי היוניט?

יש טעם להחליף את הפרופלור עצמו או שמספיק רק להחליף את המנוע של הוונטה?

האם כדאי ליסוע ברכב ביומיים הקרובים עד יום ראשון?

אשמח לתשובות בהקדם.

תודה רבה.

פורסם

נשמע כמו בעייה בוונטה עצמה. למען הסר ספק תן לה חיבור ישיר מהמצבר ותראה אם היא מתחילה להיסתובב. כל עוד הוונטה לא עובדת אל תסתכן ואל תסע ברכב.

פורסם

בעיה במנוע של הוונטה, אל תטרח הרבה, תחליף מנוע (250 שח מנוע בערך, עבודה לבד, זה קל).

אצלי בקוואליר 95' החלפתי לבד פעמיים מנוע וונטה, פעם אחרונה לפני חודשיים-שלוש ככה. (יש לי וונטה אחת שלא מכסה את כל הרדיאטור).

הבעיה בוודאות במנוע (נתת מכות והוא חזר להסתובב).

אם אתה רוצה לחסוך (אני לא ממליץ), בוא לב"ש קח ממני מנוע בן שנה שהחלפתי בקוואליר שלי, תמורת 50 שח.

יש בו איזה בעיה בקונקטור, אני סידרתי אותה באמצעות אזיקון ואיזולירבנד, אבל זה היה זמני עד שאני יקנה מנוע חדש (אני לא רוצה קומבינות ברכב שלי, לכן הרכבתי מנוע חדש).

הרכב נוסע הרבה, לא מתאים לי שבאמצע שום מקום הוונטה תפסיק לעבוד.

אפשר ליסוע ככה, רק זהירות! עם החום מנוע, שלא יעלה מעל החצי, חבל לדפוק ראש מנוע בגלל מאוורר.

בנסיעות קצרות\בינעירוניות החום לא יעלה.

נסיעות שיש בהם רמזורים, המנוע יתחמם לך מהר! אז תיזהר.

תנסה לקחת אזיקון\איזולירבנד\גם וגם, ופשוט תלפף על גוף המנוע והקונקטור, לא להדק חזק מאוד שלא תשבור קונקטור, אתה יודע הידוק טוב וזהו.

תפעיל AC, אם הוונטה פועלת קבוע, הרווחת רכב לסופש.

אם לא, אז כמו שאמרתי מקודם, סע לאט.

בשתי מקרים, תסתכל כל שניה על החום מנוע.

אל תלך למוסך, שלא ידפוק לך מחיר.

תפרק הוונטה אפילו עכשיו (שיהיה מוכן לשבוע הבא, וגם שתדע אולי צריך לקנות קומפלט עם פרופלור): תעלה גלגל שמאל על המדרכה, תוציא קודם את כל האזיקונים (אולי ברגים אם יש), אחרי זה יש לך בצד ימין למעלה (שאתה עם הפנים לשמשה מהמכסה מנוע) יש לך שם כמו מוט קטן שמכוונן אותה, תוציא אותו מהגומיה.

ואז יש לך בצד ימין למטה (שוב פנים לשמשה) כמו שן כזאת, תמשוך הוונטה למעלה ותוציא אותה מהשן.

אחרי זה אתה יכול להוציא את הוונטה רק מהלמטה של הרכב, זהירות על הצמות חשמל, תוציא אותה לאט לאט, זה קצת מסובך אבל אפשרי.

כמובן קודם כל לפני הכל לנתק את החשמל שלה.

אחרי שפירקת, תפרק את הפרופלור מהמנוע (תראה שהוא שלם ויפה, אם לא תקנה הכל קומפלט!).

האום הראשון אם אני לא טועה הוא פתיחה הפוכה (מסובבים המברג\ראצ'ט לצד ימין).

לגבי הרכבה, כמו הפירוק, תכניס קודם את השן בצד ימין למטה, ואז את המוט כוונון בצד ימין למעלה.

כנס מתחת לרכב, תשים אזיקון או שתיים לתוך השלדה, מלמעלה תן כמה אזיקונים (הכי חשוב שלא תרקוד ותיהיה צמודה לרדיאטור).

תכניס קונקטור וסלאמת.

בקיצור זה פשוט, אני תוך שעה כמעט מפרק ומרכיב עם מנוע חדש, ובאמצע הולך לקנות אותו.

פורסם

חיבור ישיר הוא אכן דרך לא רעה לבדוק את מנוע המאוורר אבל, ייתכן כי המנוע באמת תקול, ובחיבור ישיר והוונטה באמת תעבוד,

ובאחד הכיבויים הפחמים של יעצרו בזווית טובה ופשוט הוונטה לא תעבוד ואתה לא תדע.

פורסם

למה לבזבז זמן על חיבור ישיר?

(שכחתי לציין מקודם, לפני שאני מחליף אותה אצלי, תמיד אני בודק מתח על הקונקטור שלה אחרי שאני מפעיל AC!, ותמיד יש 12.5 וולט).

• תוכן חדש...