Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחיים לא עשיתי קורס שחייה בים. לך לים ותראה אלפי שחיינים, נראה לך שכולם עשו קורס שחייה בים?

מבטיח לך שאפילו לא עשירית מהם למדו שחיית ים.

אבא שלי לימד אותי לשחות בתחום השובר גלים, וזהו זה.

הכי חשוב להיות עם הגיון בריא ולדעת לשחות בהתאם למגבלות (של הים ושל השחיין).

בחייאת, זו הגישה שלך לחיים, "אבא שלי לימד אותי ואבא שלי יודע הכי טוב?!"

הדוגמא של קורס הנהיגה, פוגעת בול.

אני רואה הרבה אנשים עם הגישה שלך בבריכה. הם שוחים רע, הם נראים רע, הם לא משתפרים מבחינת הכושר כמו שהיו יכולים, והם מסתכנים בפציעות.

זה כיף לשחות ליד מישהו שיש לו פי 2 שרירים ממך, שעובד פי 2 קשה, ולחלוף על פניו בלי להראות כמתאמץ...

מצד שני, יש את אלו שגם שוחים היטב וגם חזקים, והם ממש מהירים.

אני שחיתי 2 ק"מ לפני ששפרתי את הסגנון. אתה יודע למה הלכתי ללמוד שוב לשחות?!

פציעה בכתף.

כשלמדתי לשחות נכון השחייה הפכה ממשהו שמכאיב למשהו שעוזר.

היא הפכה מניסיון להלחם במים לניסיון לזרום יותר טוב.

אני גם רוכב על אופניים בשטח (סינגלים) ואני רוכב רע. אני יודע שאני רוכב רע, ושיתקרר מזג האוויר אני גם אקח קורס, כדי לרכב יותר טוב, כי אם יש משהו שלמדתי בקורסים של נהיגה מתקדמת זה שאו שאתה למדת, תרגלת ואתה יודע או שאתה חוכמולוג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

misterb צודק ב-100%.

גם לדעתי אתה חייב ללמוד במסגרת קבוצה רק ככה מתקדמים באמת.

אני גם חושב שעדיף לשחות בבריכה ולא בים כי זה הרבה יותר נוח לעבוד נכון וגם אין מדוזות ערסיות!

נ.ב.

כותב שורות אלו בעברו היה מדורג תקופה ב-TOP10 בישראל בנוער, כיום עגלה...

נ.ב2

אם בכל זאת החלטת לשחות בים ואתה שומע את המוזיקה הבאה זה סימן לא טוב!

http://www.youtube.com/watch?v=1SmZ-GNOExo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא הייתי מעז ללכת לשחות בים בלי לדעת לשחות טוב בבריכה. בים הסכנות מרובות וטעות אחת או שיקול לא נכון עלולים להוביל לאסון.

אני ממליץ להתאמן בשחייה עם מאמן ולשפר את הטכניקה, כושר השחייה והרמה. כמובן שגם כשתגיד למאמן על המטרה שלך הוא יוכל לייעץ לך ולעזור לך להשתפר בזה.

שוב - אל תלך לים לשחות לבד ללא ניסיון.

גילוי נאות - הייתי שחיין 8 שנים.

פורסם
בחייאת, זו הגישה שלך לחיים, "אבא שלי לימד אותי ואבא שלי יודע הכי טוב?!"

הדוגמא של קורס הנהיגה, פוגעת בול.

אני רואה הרבה אנשים עם הגישה שלך בבריכה. הם שוחים רע, הם נראים רע, הם לא משתפרים מבחינת הכושר כמו שהיו יכולים, והם מסתכנים בפציעות.

זה כיף לשחות ליד מישהו שיש לו פי 2 שרירים ממך, שעובד פי 2 קשה, ולחלוף על פניו בלי להראות כמתאמץ...

מצד שני, יש את אלו שגם שוחים היטב וגם חזקים, והם ממש מהירים.

אני שחיתי 2 ק"מ לפני ששפרתי את הסגנון. אתה יודע למה הלכתי ללמוד שוב לשחות?!

פציעה בכתף.

כשלמדתי לשחות נכון השחייה הפכה ממשהו שמכאיב למשהו שעוזר.

היא הפכה מניסיון להלחם במים לניסיון לזרום יותר טוב.

אני גם רוכב על אופניים בשטח (סינגלים) ואני רוכב רע. אני יודע שאני רוכב רע, ושיתקרר מזג האוויר אני גם אקח קורס, כדי לרכב יותר טוב, כי אם יש משהו שלמדתי בקורסים של נהיגה מתקדמת זה שאו שאתה למדת, תרגלת ואתה יודע או שאתה חוכמולוג.

לא טענתי שאני יודע לשחות טוב, ציינתי שחשוב לשחות בהתאם למגבלות של השחיין.

וולברין שכבר יודע לשחות (כנראה שחיין בריכה) וציין זאת, שאל אם הוא צריך ללמוד משהו מיוחד לפני שהוא הולך לשחות בים.

ועל זאת תשובתי.

אני הולך לשחות בים או בבריכה בשביל להינות, מכיר במגבלות שלי, לא תראה אותי נכנס לעומק הים, וכאשר הים סוער ממש לא אכנס, אם הים גבה גלי אשאר באיזור החוף וכך הלאה.

גם אני רוכב אופניי שטח, אבל תראה אותי רוכב רק בשבילי קק"ל או במדרונות עליות מתונים ולא תראה אותי מתפרע מקפץ מעל סלעים וכו'.

כנ"ל לגבי נהיגה, גם בלי קורסי נהיגה אני מסתדר, פשוט לא ממתקרב בכלל למגבלות הרכב (או שלי) בטווח ביטחון גדול. לא שבמקרה הזה אני חושב שקורס הוא דבר מיותר נהפוך הוא קורס נהיגה מתקדמת עוזר בכלל ולכל מקרה.

לסיכום

ללכת לשחות בים אפשר גם בלי קורסים מיוחדים, אם הוא רוצה להשתפר ולהיות שחיין טוב יותר אז כמובן שקורסים עוזרים, אך זאת לא הייתה שאלתו.

פורסם

רק שפאולו שכח לציין כי קורס TI עולה 400 ש"ח לשעה,

ואני עדיין לא מבין איך אפשר לשחות בים המלוכלך ווהמטונף של ת"א, לא נכנס יותר למים אחרי שראיתי לפני 15 שנים

גוש צואה במרחק 2 מטר ממני, לא רחוק מהחוף שליד המרינה, אחרי גועל נפש שכזה התנזרתי משחייה בחופי ת"א.

פורסם

אני עשיתי קורס עם מדריך פרילנס, ועלה לי 1300 ש"ח ל-10 שיעורים, 3-4 חניכים בשיעור.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מי שרוצה לשחות בשביל להיות בכושר, כמה שהוא יידע לשחות יותר טוב, טכנית, ככה האימון שלו יהיה יותר יעיל ויותר בריא.

וולברין, אם היית קורא, לא יודע לשחות. מי ששוחה בריכה אחת ונגמר לו האוויר, לא יודע לשחות. מי שיודע לשחות, לא נגמר לו האוויר אף פעם, נגמר לו הכוח. אם אתה לא מסוגל, כמו בהליכה/ריצה, להאט את הקצב עד לרמה שאתה נושם חופשי, אתה לא יודע לשחות, כי זה אומר שאתה משקיע הרבה מדי אנרגיה רק על מנת לצוף.

עכשיו, לא צריך להיות שחיין תחרותי, לא חייבים לשחות עם תוכנית אימונים מפורטת, מטרות, בדיקת דופק וכו'. שכל אחד ייקח את האימון שלו במידת הרצינות שמתאימה לו. אני שוחה 2 ק"מ חתירה ויוצא מהמים. מספיק לי.

אבל, כדי לשחות לצרכי אימון, צריך לדעת לשחות טוב. לא מצויין, לא טוב מאוד - טוב. וכדי לשחות טוב ונכון, צריך הדרכה.

זה לא בא טבעי.

פורסם

כנראה שאבטל את המנוי לבריכה, אם אני לוקח את מחיר המנוי ומוסיף לו את מחיר שיעורי שיפור סגנון אני מגיע לסכום של הקורס.

falou ומיסטר בי, אתם יודעים אם אפשר לתרגל בים? החופש הגדול מתחיל ואין לי כוח לכל הילדים בבריכה.

פורסם

יש משהו שלמדתי בקורסים של נהיגה מתקדמת זה שאו שאתה למדת, תרגלת ואתה יודע או שאתה חוכמולוג.

או שנולדת בפינלנד...

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
כנראה שאבטל את המנוי לבריכה, אם אני לוקח את מחיר המנוי ומוסיף לו את מחיר שיעורי שיפור סגנון אני מגיע לסכום של הקורס.

falou ומיסטר בי, אתם יודעים אם אפשר לתרגל בים? החופש הגדול מתחיל ואין לי כוח לכל הילדים בבריכה.

קשה לתרגל בים, יש גלים ובקרוב מדוזות. הדבר היחיד שיותר קל בים זה שצריך להשקיע פחות אנרגיה בלהיות מאוזן במים.

בכלל, בשביל לתרגל צריך קודם כל לקבל תרגילים מהמורה...

תרגילים של טכניקה עושים במרחקים קצרים, כדי להתרכז בתנועה ולא בסיבולת.

אין אצלך בבריכה מסלולים יעודיים לשחיינים?

או שנולדת בפינלנד...

זה פשוט עובד שם לפי עיקרון הברירה הטבעית

• תוכן חדש...