Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם,

לאחר 4 חודשים מענגים בחלקת הקליאו המדהימה שלי, הגיע הזמן להשלים את הגשמת החלום ולחזור גם לשמוע מוסיקה כמו שצריך.

הרכב מגיע עם מקומות לסט קומפוננט מקדימה (לדעתי 6.5", אבל דורש בדיקה מדוייקת) וזוג מידים (בלבד) במושב האחורי.

הכיוון הכללי הוא לרכוש זוג קומפננטים איכותיים, מגבר וסאב.

הרדיו דיסק המקורי יישאר במקומו (אלא אם כן מישהו יצליח לשכנע אותי שזאת טעות ענקית, ושעדיף לוותר על התצוגה האינטגרלית והשליטה מההגה בשביל איכות סאונד ברמה שונה משמעותית).

ההתלבטות המרכזית שלי - האם כדאי להתקין גם מידים איכותיים מאחורה? או שעדיף פשוט לנתק את הקיימים ולהתבסס אך ורק על סט איכותי במיוחד בחלק הקדמי?

אני מאמין שמעבר לעלות היחסית שולית של זוג מידים ברמה טובה, ההשפעה המהותית יותר תהיה בפיתרון ההגברה (אילוץ לרכישת מונובלוק נפרד לטובת הסאב?).

מבחינת העדפות מוסיקליות- אוהב צליל חם ושומע בעיקר מוסיקה אלקטרונית (סתירה? :-D). ספציפית לגבי הסאב - ממש לא מחפש הרעדת זכוכיות, אלא בעיקר השלמה מדוייקת של התדרים הנמוכים.

עדיין לא יכול לשכוח את הצלילים שבקעו מהמערכת שהייתה לנו בקסנטיה המשפחתית לפני כמעט עשור, והתבססה בעיקר על שני זוגות קומפוננט של אינפיניטי ו-HU של Kenwood (לצד מגבר פשוט יחסית של Red Sound וסאב שאני כבר לא זוכר את זהותו). החלום - להצליח להגיע לאותה רמה.

התקציב - 5-6K. בתוך זה כדאי שתיכנס גם דיבורית בסיסית (כנראה CK3000), וכמובן חיווט + התקנה (+הנחתה של המערכת הקיימת?). בשביל הפרשי איכות גדולים אפשר גם להתגמש, אבל רצוי שלא להשתגע מדי. פחות מעוניין ברכיבים יד שנייה.

מחכה מאוד לתשובותיכם האינטיליגנטיות... תודה!

עידו

HU: Pioneer 80PRS | Amp: Audison LRx 4.1k

Comp: Audison Voce AV K6 | Sub: Hertz HX300

@

Renault Clio Sport III

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באמת אף אחד? ...

ואני דווקא חשבתי שכתבתי פוסט יחסית מעניין, וגם בהתאם לכל כללי הפורום וזה... :cool:

@

Renault Clio Sport III

פורסם

אין תגובות כי קצת קשה לעזור במצב כזה.

דבר ראשון מידבאסים ולא מידים.

לגבי המערכת, הhu הוא הבסיס של המערכת והוא הכי חשוב בשרשרת ולכן רצוי להחליף כדי להגיע לתוצאה גבוהה.

עדיף להתבסס על סט קומפוננט קדמי טוב וסאב שישבו על הגברה איכותית.

הייתי ממליץ לך להגיע ולשמוע כמה סט אפים במפגשים כדי להתרשם ולגבש כיוון.

לגבי יד שנייה, אני חושב שטעות לא להשתמש ביד שנייה, אם תקנה הכל חדש רק hu ומגבר באיכות טובה יגמרו לך את התקציב בזמן שביד שנייה תוכל להרכיב מערכת שלמה שתשמע מעולה בסכום הזה.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

בתקציב שלך בהחלט ניתן יהיה לבנות משהו מעניין.

תגיע למפגשים להתרשמות, בחירת סאב וקומפוננט זה בעיה בפני עצמה שאף אחד לא יוכל לומר לך על גבי הפורום מה אתה מעדיף.

רק אחרי שמיה מדוקדקת של כמה סטים תוכל לדעת.

הגברה: תלוי בכמה תרצה להכנס לתחום כתחביב, או כמה תהיה מוכן להתעסק עם כיוונים.

אם תהיה מוכן להכנס לזה אז מונו ומגבר ארבעה ערוצים, ו- HU שתומך בהגברה אקטיבית.

אם לא (שזה בסדר גמור וייתן תוצאה לא פחות טובה) אז מונו ומגבר שני ערוצים חזק.

מונו בסביבות האלפייה

מגבר 2 או ארבעה ערוצים בסביבות ה 1500.

סאב 1500

קומפוננט 1500

HU 1500

איטום- לא לדלג על השלב הזה, משמעותי מאד! (500 שקלים בערך, והמון עצבים לעבודה עצמית).

התקנה וחיווט 600 שקלים.

התקציב קצת התנפח לו, אבל בעזרת מיקוח ושימוש בפורום המכירה תגיע לתוצאה לא פחות מנהדרת.

אם יש שאלות לגבי ציוד ספציפי תשאל כאן, מי יתן וזה יהפוך לשרשור בחירת ציוד, התקנה וחו"ד סופית!

צא לדרך http://www.carsforum.co.il/vb/forumdisplay.php?f=40מכאן.

בהצלחה.!

SCANSPEAK

פורסם

דבר ראשון תתחדש על הרכב.

דבר שני, לעבור את הרמה של הציוד שאתה מציין לא יהיה קשה בכלל :wink:

א-ב-ל:

אתה צריך סבלנות וגם לא להיתלות נטו על המלצות אלא לשמוע ציוד בעצמך ולהחליט.

סט קדמי מגבר וסאב הם המכלול המוצע למערכת כמובן שמונו ומגבר נפרד לסט עדיף).

מכיוון שציינת שאתה אוהב צליל חם מומלץ לך לשמוע סטים של מוראל.

החלפת הרדיודיסק המקורי אכן גוררת אחריה קפיצת מדרגה ענקית באיכות עיבוד האות ואיכות הצליל שתקבל בתוצאה הסופית.

כמה שאלות שאתה צריך לענות לפני שימליצו לך על ציוד:

פתוח לציוד משומש? (מומלץ מאוד)

התקציב כולל התקנה וחיווט?

לאן אתה מכוון? איכות צליל או עוצמה?

פורסם
בתקציב שלך בהחלט ניתן יהיה לבנות משהו מעניין.

תגיע למפגשים להתרשמות, בחירת סאב וקומפוננט זה בעיה בפני עצמה שאף אחד לא יוכל לומר לך על גבי הפורום מה אתה מעדיף.

רק אחרי שמיה מדוקדקת של כמה סטים תוכל לדעת.

הגברה: תלוי בכמה תרצה להכנס לתחום כתחביב, או כמה תהיה מוכן להתעסק עם כיוונים.

אם תהיה מוכן להכנס לזה אז מונו ומגבר ארבעה ערוצים, ו- HU שתומך בהגברה אקטיבית.

אם לא (שזה בסדר גמור וייתן תוצאה לא פחות טובה) אז מונו ומגבר שני ערוצים חזק.

מונו בסביבות האלפייה

מגבר 2 או ארבעה ערוצים בסביבות ה 1500.

סאב 1500

קומפוננט 1500

HU 1500

איטום- לא לדלג על השלב הזה, משמעותי מאד! (500 שקלים בערך, והמון עצבים לעבודה עצמית).

התקנה וחיווט 600 שקלים.

התקציב קצת התנפח לו, אבל בעזרת מיקוח ושימוש בפורום המכירה תגיע לתוצאה לא פחות מנהדרת.

אם יש שאלות לגבי ציוד ספציפי תשאל כאן, מי יתן וזה יהפוך לשרשור בחירת ציוד, התקנה וחו"ד סופית!

צא לדרך http://www.carsforum.co.il/vb/forumdisplay.php?f=40מכאן.

בהצלחה.!

שוב, זה לא צעד חובה.

פורסם

תודה לכולם על התגובות וההצעות.

לאחר קצת מחשבה הגעתי להחלטה שנתחיל מהסט-אפ הבסיסי של קומפוננטים איכותיים + סאב + מגבר 4 ערוצים שיטפל בשניהם.

את הרמקולים האחוריים אנתק.

כאמור, אני ממש מעדיף להימנע מהחלפת ה-HU בינתיים, היות שמדובר מבחינתי באיבוד פונקציונליות משמעותי מאוד של הרכב (כמו, למשל, שאוותר על אחד מהכיסאות במושב האחורי...).

אם (ורק אם!) לאחר ההתקנה הראשונית ארגיש שאני לא מרוצה מהתוצאות- נתקדם לשלב הבא ונוותר על ה-HU התקני של רנו (ובהתאם- נשקול גם ללכת על מגבר מונו נוסף, רמקולים אחוריים ואטימה)...

לגבי השאלות למעלה- אני חד-משמעית מחפש איכות סאונד, ולא עוצמה. פתוח גם ליד שנייה והתקציב הבסיסי אמור לכלול חיווט (ודיבורית), אבל כאמור - יחסית גמיש.

אז כדי קצת להתחיל לקבל מושג- מה דעתכם, למשל, על ההרכבים האלה (בחרתי נטו לפי דרגות מחיר ומפרט טכני בסיסי, ממש לא נעול על שום מותג)-

(בסוגריים, מחירי ציוד חדש, לפי זאפ)

קומפוננט-

Morel Hybrid Ovation 6 (1600 NIS(

/

Infinity REF65.7CS (1400 NIS)

סאב-

Rockford P11X12 (1200 NIS)

/

JBL GTO1214BR (1500 NIS(

מגבר 4 ערוצים-

Rockford P400.4 (1500 NIS)

/

Cerwin Vega VEGA400.4 (1150 NIS)

+דיבורית (300NIS) + התקנה וחיווט (800NIS?) - ואנחנו אמורים לסגור בערך על אמצע טווח התקציב.

דעתכם הכללית? כיוונים אחרים? המלצות ליד-שנייה?

תודה,

עידו

@

Renault Clio Sport III

פורסם

אם תלך על יד שנייה תוכל להגיע לרכיבים טובים הרבה יותר באותו מחיר.

למשל מגבר אודיסון lrx4.1 וסאב אודיסון ווצ'ה, שניהם מוצעים בפורום המכירה בסכום דומה לזה שאתה מתכנן להשקיע על מגבר וסאב. לגבי קומפוננט אי אפשר להמליץ מבלי שתשמע, כל אחד והסט שהוא מתחבר אליו.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

אגב, יש בפורום המכירה מגוון גדול, זו הייתה סתם דוגמא אחת מבין רבות...

פורסם

אני מאוד ממליץ לך להחליף את היחידת ראש למשהו רציני יותר. אני החלפתי אותה ברנו וגם אני "ויתרתי" על שליטה מההגה והתצוגה. היה שווה. באמת. ואם באמת תרצה לפחות לאלפיין יש יחידה שמתחברת מהרדיודיסק ליחידה שליטה מההגה.

לכל השאר תגיע למפגש.

BassHead:vamp:

פורסם

מספר הערות :

א.אם אתה שואף לאיכות סאונד ,זה בגדר חובה להחליף את המערכת המקורית

כמעט לכול מכשיר אפטרמרקט היום ניתן לחבר מתאם שליטה מכפתורי ההגה ,בנוגע לתצוגה אין לי פתרון עבורך

אבל בהחלט שווה לוותר עבור איכות משמעותית טובה יותר ,אתה גם יכול לרכוש אחד כזה עם BT מובנה ולחסוך את עלות הדיבורית.

ב.גודל הרמקולים ברכב הוא 5.25 אינצ ,וממה שידוע לי לא ניתן להגדיל אותו ל 6.5 אינצ

עומק ההתקנה לא ידוע לי כדאי שתברר את העניין לפני שאתה קונה סט קומפוננט.

פורסם

טוב- אז אני באמת מאוד שמח שהחלטתי לפתוח את הפוסט ולהתייעץ עם הפורום. כבר הספקתי ללמוד דברים חדשים ולהתנער מכמה מהקונספציות הראשוניות שהייתי תקוע בהן.

א. HU - הצלחתם לשכנע אותי. אם אני יכול לשמור על השליטה מההגה (ועל הדרך לחסוך גם התקנה של דיבורית נפרדת) - אני חד משמעית אלך על החלפה של ה-HU. אז כאן המיקוד הוא אפשרות להתחבר לשליטה המקורית מההגה + דיבורית מובנית. בגלל שזרקתם כאן אלפיין, ויש לי כבר ניסיון אישי מדהים איתם, מה דעתכם, נגיד, על הדגם הבא-

Alpine CDE-133BT

ובאופן כללי- האם כל הדגמים החדשים של אלפיין תומכים בחיבור לשליטה מקורית? או שרק דגמים מיוחדים?

מאמין שהתקציב לרדיו דיסק יהיה באזור ה-1.5K, כולל מתאם לשליטה. יד שנייה בהחלט על המגרש.

ב. קומפוננטים- הבנתי שזאת תהיה הבחירה הקשה ביותר. גם מבחינת ההעדפה האישית (ידרוש שמיעה מקדימה) וגם מבחינת מגבלות ההתקנה. הדלתות ברכב אכן מיועדות ל-5.25". אני לא יודע מהי הדרך הנכונה למדוד את עומק ההתקנה, אבל ממדידה בסיסית של הרווח בין "רצפת התושבת" לבין הכיסוי המקורי יצא כ-45-50 מ"מ.

האם זהו עומק בעייתי? האם ניתן להתקין רמקולים עמוקים יותר ולהשתמש בכיסויים אלטרנטיביים (בקלות)?

האם יש עוד מגבלות פיסיות כלשהן שצריך לדעת עליהן (נגיד- מיקום ליחידת הקרוסאובר)?

ג. סאב + מגבר - האם נכון לומר שאלה רכיבים שעניין ההעדפה האישית קצת פחות רלוונטי אליהם?

או בצורה אחרת- האם אני יכול לסמוך יותר על המלצה בפורום + מפרט טכני ולהתחיל לחפש מציאות ביד שנייה (נגיד - השילוב של המגבר והסאב האודיסונים, שבהחלט נראה די מפתה) ?

תודה,

עידו

@

Renault Clio Sport III

פורסם

לגבי hu עם אופציה לשליטה מההגה אין לי מושג איזה יתמוך באופציה הזו.

לגבי הקומפוננו, עומק ההתקנה הזה נמוך יחסית וגם הגודל 5.25 לא מדהים, תמיד עדיף 6.5 עפ עומק התקנה גדול, לפעמים ניתן לבצע התאמה די פשוטה ל6.5 ולהגדיל את עומק ההתקנה ע"י שימוש בטבעות עץ. אם תוכל להעלות תמונות של האיזור כאשר הרמקול מפורק אוכל לייעץ לך יותר טוב מה ניתן לעשות.

לגבי מגבר, זו אכן בחירה שאפשר לבצע יותר עפ"י המלצות ולא ע"י שמיעה.

סאב הוא איפשהו באמצע, זה לא קומפוננט אבל עדיין יש סאבים חזקים/עדינים/זריזים/פאנצ'ים יותר או פחות/מרוחים יותר בצליל...בקיצור לא חסרים, אבל ברגע שתגדיר מה אתה מחפש מהסאב ואיזה סוג מוזיקה אתה שומע קל יותר להמליץ על סאב מאשר על סט קדמי.

פורסם

לגבי הסאב - מחפש SQ ולא עוצמה. מכוון להשלמה איכותית של התדרים האיכותיים, ולהעשרת הסאונד לנוסעים בחלל הרכב, ולא להולכים ברחוב.

שומע בעיקר מוסיקה אלקטרונית - פסיכודלי-פול און ואמביינט.

@

Renault Clio Sport III

פורסם

ניראה לי שהתכוונת לתדרים נמוכים ולא תדרים איכותיים.

בכל מקרה לדעתי לטראנס ואלקטרונית צריך סאב שיודע לפחות קצת "לבעוט" .

אצל חבר טוב היה מותקן JL W3 10 , לא סאב חזק מדיי אבל ללא ספק יודע להשלים את התמונה ונשמע מצויין.

כמובן שיהיו קופצים שיגידוו ES300 של הרץ, סאב נחמד, אני אישית לא מת עליו.

עוד סאב שאני אישית מאוד אוהב ויכול להתאים לך הוא IDMAX 10, או אוליי אפילו הגרסא הפשוטה יותר IDQ10.

באופן כללי לפי איך שאתה מתאר את התוצאה הרצוייה הייתי הולך על סאב 10" שיידע להיות מדוייק ולא אגרסיבי מידיי, אבל מבין ה10" ללכת על אחד שיודע קצת לתת פאנצ' שצריך.

• תוכן חדש...