Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב שנקנה מחברת ליסינג, עבר 110000 ק"מ. גיר אוטומט. כרגע אין בעיות מיוחדות בגיר. האם כדאי להחליף שמן גיר? מה סוג השמן המומלץ?

מדובר על תיבת הילוכים מסוג DP0. בשירות של רנו אמרו לי לשים DEX3. מצד שני קראתי כאן בפורום שהשמן הזה לא מומלץ לתיבה הזו.

תודה

פורסם

בדקת מה היא המלצת הייצרן אודות החלפת תדירות החלפת שמן הגיר לרכב זה? והאם ידוע לך מתי הוחלפה לאחרונה?

עצה שלי - אל תחליף.

פורסם
בדקת מה היא המלצת הייצרן אודות החלפת תדירות החלפת שמן הגיר לרכב זה? והאם ידוע לך מתי הוחלפה לאחרונה?

עצה שלי - אל תחליף.

לפי ספר רכב (שהוא די כללי לרכבי רנו ולאו דווקא לדגם הזה) -ממליצים אחת ל-120000.

כנראה שלא הוחלף שמן גיר עד עתה.

חשבתי כן להחליף מ-2 סיבות:

א. הרכב היה בליסינג ויש סיכוי טוב שלא התנהגו איתו בצורה עדינה...

ב. שמעתי על הרבה בעיות בתיבות הילוכים אוטומטיות של רנו. חשבתי להקדים תרופה למכה ולפנק את הגיר בשמן טרי.

למה לדעתך לא כדאי להחליף ?

פורסם

משתי סיבות

א) מכיוון שהיצרן ממליץ (לפי דברך) רק אחרי 120 אלף וטרם הגעת לזה.

ב) דווקא בגלל מה שרשמת אודות האמינות התיבה האוטמטי של רנו הייתי ממליץ לך לא לגעת.

פורסם

אין לגירים אלו הנחיה להחליף שמן בכלל לאורך כל חיי הרכב.

מסקנה שעולה מקריאת עשרות דונים בפורום זה ובפורומים בחו"ל, בהם הגיבו גם מכונאים מקצועיים - כדאי להחליף, אבל אם הגיר כבר עבר קילומטרז' גבוה ויש לו בלאי גדול - בהחלפת שמן אתה לוקח הימור מסויים.

פורסם

אל תחשוב פעמיים, תחליף.

רכב צעיר יחסית, אולי לא שמרו עליו עד כה אבל במקרה הזה עדיין לא מאוחר.

שי.

פורסם

כדאי אולי להחליף בצורה סדירה (אם הרכב אצלך למשל מהיום הראשון) כל מס' ק"מ שנקבע מראש (או כל טיפול שני למשל), או אם אתה יודע בוודאות שהוחלף שמן גיר בוודאות בצורה סדירה ברכב, לפני שקנית - אז תמשיך גם אתה להחליף.

מעבר לכך - ברכב עם ק"מ יחסית גבוה כמו שלך (ושכנראה לא בוצעה החלפת שמן אי פעם) - החלפת שמן גיר יכולה דווקא להאיץ את הבלאי של הגיר.

אני מציע לך להתייעץ גם עם מומחים לגירים (מכונים לגירים).

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה לכל המגיבים. אשמח לשמוע עוד דעות ביחוד ממי שהתנסה עם תיבת ההיולכים הנ"ל.

דרך אגב, אם היצרן ממליץ שלא להחליף שמן בכלל, אז למה באמת להחליף??

פורסם

בראש עמוד הפורום הטכני יש שירשור דביק עם פרוייקטים.

תעיין בו בפרק פיז'ו סיטרואן, יש שם תאור של החלפת שמן בגיר AL4 (זה אותו גיר כמו אצלך) של איציק נ.

הנושא הזה הוסבר שם בהרחבה.

• תוכן חדש...