Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אני עצמאי, קטן, עוסק זעיר, כ3 שנים.

אני גם צעיר בעצמי ועדיין גר עם ההורים (ואני מתפלא שבמדינה שלנו יש אנשים שכבר לא ומצליחים להחזיק רכב+שכירות לבדם,איך?! אבל זה לא הנושא) המחזיק רכב פרטי.

מן הסתם, המשפחה עוזרת כלכלית (הורים,סבים\סבתות), אם זה פתיחת תכנית חיסכון והעברה כסף ממנה אלי, אם זה נתינה במזומנים או אם זה סתם תשלום ביטוח רכב וכדומה\שקר כלשהו אחר.

איך אני יכול להוכיח שהכסף שאני מקבל מהמשפחה זה באמת עזרה ולא שחור? ואני לא מדבר על הפקדות מחשבון לחשבון, אלא ממש מזומן - עזרה חודשית בהתאם ליכולת שלהם.

אני יודע שהחברה ממס הכנסה\ביטוח לאומי\מע"מ\גנבים כלשהם אוהבים לשלוח בכל שנה מילוי דוחות\הצהרת הון ואני ממלא רק מה שאני מרוויח, ברגע שיתחילו לשאול שאלות - וישאלו, [הרי את הרכב החדש שברשותי (מי ישמע חדש, 2008) לא קניתי בכספי בלבד] מה עושים אז?

יתחילו לחקור את כל המשפחה שלי עד השקל? ואז מה? יגלו (נניח) שאמא שלי פעם לפני 15 שנה עבדה מהצד בהדפסות סטודנטים ושם הרוויחה כמה אלפי שקלים מצטברים ואז היא "כאילו העלימה כסף ודפקה את המדינה?"

או שאולי סבתא שלי לפני כמה שנים הייתה מכינה עוגות לכמה מהשכנים שלה לאירועים ומשם "עשתה קופה" של כמה אלפי שקלים מצטברים?

או שאולי אבא שלי (כמקצועו) היה פעם מתקן את הרכבים של מכריו תמורת תשלום והכניס עוד קצת כסף הביתה.

כל אלו דוגמאות אמיתיות או בדויות, בהחלט לא רלוונטי, אבל ברור שכל מי שעובד כשכיר, לא ילך לפתוח תיק בשביל עבודות מזדמנות של פעם ב...

הבנתם את הפואנטה.

איך בדיוק עובד כל העסק הזה?

תודה,

אוהד.

*לא רוצה לשאול רו"ח, אין לי אחד כזה, בסכומים שאני מרוויח\מתעסק אין לי סיבה להעסיק אחד כזה שישב עלי כנטל כספי.

* אין להסיק מזאת שהעזרה הכספית של המשפחה עולה על השכר שלי מעצמאי ושכיר, אבל בהחלט מדובר בסכום (לדעתי) לא מבוטל שיכול בהחלט להוביל לשאלות, כמובן לא מאות אלפי שקלים, אבל מתן עזרה של כ1000+שקלים בחודש.

פורסם

בסכומים האלו אתה לא מעניין אף אחד, תהיה רגוע.

מס הכנסה יתעניין כשתהיה לך הכנסה לא מוסברת בשיעור של פי חמישים בערך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עזרה כספית מההורים לא אמורה להיכנס למאזן שלך. במיוחד לא אם זה במזומן.

וכמו שנאמר - בסכומים האלה אתה לא מעניין את המדינה.

בנוגע לסיטואציות שתיארת - לפי החוק היבש - כן, זה נקרא העלמת מס. אבל בפועל לא נראה לי שמישהו יתעסק בשטויות האלה, היות ו- א' זה מעט כסף, ו-ב' די קשה לעלות על זה.

אם סבתא שלך פתאום תרכוש יאכטה, אז כן, יתחילו לחשוד. עד אז אתה יכול להיות רגוע.

פורסם

קודם כל תודה.

סמירו - אין לי מאזן מהסיבה שאין לי הוצאות, העסק שלי זה ביקור מטופלים בביתם, אז חוץ מדלק - כלום, וכמו שציינתי עדיין גר עם ההורים, ומן הסתם העזרה הכספית הולכת להוצאות אישיות /רכישה של דברים או חיסכון בבנק אשר מופקד לחשבון שלי כל חודש.

בנוסף, סבתא שלי עוד לא רכשה יאכטה, אבל כמו שכתבתי אני רכשתי רכב, בעלות לא נמוכה בכלל שאת רובה אני משלם בהלוואה חודשית מהמשכורת המדווחת שלי, ואת חלקה שילמתי מזומן (סכום של 5 ספרות) באמצעות עזרת המשפחה החוסכת לא מעט זמן והחליטה להוציא חלק מהסכום לטובת הרכב.

עכשיו עדיין לא יכולים לשאול שאלות? מה לגבי שאלות שישאלו את בני המשפחה? מן הסתם אין תשובות והסברים לדברים האלה בדיוק כמו הדוגמאות שתכתבי בהודעה הראשונה.

מה לגבי הרכב הישן שאמכור? אקבל כמה אלפי שקלים במזומן/העברה, גם את זה אצטרך להסביר?

אוהד.

פורסם

תשמע, על פי ההיגיון - במידה וירצו לבדוק אותך, אתה תצטרך להסביר הכל. העניין הוא שרוב הסיכויים שלא יבואו ויתחקרו אותך, היות ואין סיבה.

לגבי הרכב - הם יוכלו לראות העברת בעלות ולראות שמשם מגיע הכסף.

לגבי סבתא וסבא, אני מאמין שיהיה ניתן להמציא משהו (חסכו כסף בבית ולא בבנק, וכו' וכו').

פורסם

1. אחת למספר שנים תדרש להגיש הצהרת הון. אם יש לך חובות הם ידווחו ככאלה, כלומר אל לך לדאוג מנושא הרכב - הוא לא ירשם כ-20K אלא כ-20K מינוס ערך ההלואה ליום ההצהרה (בד"כ 31 בדצמר של השנה לפני הדרישה להצהרת ההון). אם טרם נדרשת להגיש צהרת הון צפה למכתב רשום עם דרישה כזו. ד"א - ממליץ לך לא לוותר על סיוע מקצועי במילויה כיון שיש כמה טריקים חשובים שאינך מכיר ויש להם חשיבות בטווח הארוך. יתכן מאד שיש הצדקה להסתייעות ברו"ח (או יועץ מס) גם במילוי הדו"ח השנתי.

2. יש לרשויות כלים להעריך התאמה בין רמת ההכנסות לבין רמת החיים. אין לי מושג מה הם, אבל לא יורדים לרמת השקל. ומה אם אמא שלך לא מעבירה לך כסף, אבל מזמינה אותך לארוחת צהריים כל יום? הרי גם זה שווה כצה אלפי ש"ח לשנה. הרשויות לא יורדות לרזולוציה כזו.

3. אני נוהג לשמור העתק של ספח ההפקדה של כל צ'ק ומציין מה מקורו - כך שאם קיבלתי מהביטוח החזר של 2000 ש"ח ומס הכנסה ירצה לדעת בעוד 5 שנים מה מקורם תהיה לי תשובה ברורה. במהלך 16 השנים שבהן אני רשום כעצמאי לא נתקלתי בדרישה כזו. אפילו לא ביקשו הסברים כאשר חגגתי בר מצוה לבנים והפקדתי את הצ'קים שקיבלתי כמתנות, ואלה כבר סכומים משמעותיים (עשרות אלפי ש"ח).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה תיקונים קטנים למה שנכתב כאן -

1. מס הכנסה לא שולח את הדרישה להצהרת הון בדואר רשום. הוא שולח אותה בדואר רגיל וגם לא ממש טורח לוודא שקיבלת את הדרישה. לא קיבלת? אחרי שנה ישלחו לך מכתב מוזר שכתוב עליו "פק' הצ' הנ'" עם הודעה שאתה צריך לשלם איזה 8,000 ש"ח ואחרי חודש פשוט יעקלו לך את חשבון הבנק :shock:

כן, אני עברתי את זה לא מזמן. מסתבר גם שהמחשב של מס הכנסה לא מסונכרן עם המחשב של משרד הפנים, אז הכתובת למשלוח דואר שאתה מעדכן במשרד הפנים מתעדכנת בכל המוסדות הממשלתיים, למעט במס הכנסה.

לא משנה, עברנו את פרעה...

2. למרות מה שאתה כותב כאן, יש לך הוצעות לתפעול העסק. אין דבר כזה "אין לי הוצאות לתפעול העסק".

אתה לא מוציא כסף על שיווק העסק שלך?

אתה לא מוציא כסף על ציוד לעסק?

אפילו הנסיעות שאתה עושה כדי להגיע ללקוחות וחזרה הן הוצאה לצורך יצירת ההכנסה ובקונסטלציות מסוימות יכולות להיחשב כהוצאה.

למה אתה צריך הוצאות כאלו? קודם כל כי זה יוריד ממך את נטל המס. אתה אמור לשלם מס על מה שהרווחת, לא על מה שהכנסת. שנית, כי זה טוב שבמס הכנסה יראו שיש לך עסק אמיתי שמגלגל כסף, כלומר מוציא ומכניס. יום אחד תהפוך להיות הגדול בתחומך ואז פתאום תרצה להעמיס על העסק הוצאות. איפה הן היו קודם?

3. אין דבר כזה עוסק זעיר. יש עוסק פטור ויש עוסק מורשה. עוסק זעיר לא קיים כבר עשרות שנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בוא נתחיל מהעיקרון, אתה יכול לקבל מתנות מקרובי משפחה, אם אתה עצמאי או אם אתה שכיר. זה חוקי.

דבר שני, אם אתה מעביר את מה שאתה מקבל לעסק (מזומן או אחר), התייעץ עם רו"ח כיצד לרשום זאת.

ולבסוף, תרשום את ההוצאות שיש לך על העסק ותשתדל לנהל אותו כמה שיותר ברור בנפרד מהחשבונות המשפחתיים. מעבר לשיקולי מס, זה יעזור לך לראות את מצבו הכספי של העסק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בהמשך לדברי פיקה צביק - עברתי התעללות דומה. יום אחד נחת בתיבת הדואר מכתב המודיע שקיבלתי קנס של 10,000 ש"ח עקב אי הגשת הצהרת הון. הלכתי למשרדי מס הכנסה, שם נטען כי נשלח אלי טופס הצהרה בדואר רשום. שמחתי, הרי הם יכולים לראות שלא קיבלתי אותו. מסתבר שלא - עפ"י מס הכנסה "חובת ההוכחה עלי". גם אני שולח מפעם לפעם דואר רשום ללקוחותי, ע"מ שיהיה לי מעקב ותיעוד על מצבו, האם התקבל ומתי. איך תוכיח שלא קיבלת דואר?

מילאתי עותק של הצהרת ההון שקיבלתי ביד במשרדי מס הכנסה, ושלחתי מכתב בקשה לביטול הקנס ב, ניחשתם נכון, דואר רשום. הדואר נתקבל. כחודש אח"כ פניתי שוב למס הכנסה - הודיעו לי שלא קיבלו את הבקשה. אמרתי תוכיחו. לא צחקו.

שוב הלכתי למשרדים. מסרתי את הבקשה ביד בשלושה עותקים, שניים להם ואחד שישאר אצלי, ודרשתי חותמת שהבקשה התקבלה עם התאריך הרלוונטי. קיבלתי. חודש אחרי הגיע מכתב ממס הכנסה בו צויין שהחליטו להתחשב בי והפחיתו את הקנס ל-1000 ש"ח. זה כבר ממש הרגיז אותי - ככה סתם הורדתם לי ל-10% מערך הקנס? הרי הטענה שלי היא שאני לא אשם ולא מגיע לי שקל קנס.

ואכן, ניגשתי שוב למשרדים והגשתי בקשה חדשה בה דרשתי לבטל כליל את הקנס, או לשלם את הסכום הראשוני. לא רוצה טובות, או שאני אשם או שלא. חודש אחרי מגיע מכתב בו החליטו "להתחשב בבקשתי" והפחיתו את הקנס ל-250 שקלים. שיטת מצליח קלאסית. הפעם לא עבדתי קשה, שיניתי את הסכומים במכתב השני ושלחתי שוב. חודש אח"כ הגיע מכתב המזכה אותי כליל וחשבוני שוחרר מהעיקול לאחר יותר משנה (!). מאפיה בחסות המדינה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

Smiro - במידה ויחליטו לחקור ולתשאל, זה יעבור לתשאול וחקירת בני משפחתי, מה שיסבך את כולם כי באמת שאין להם תשובות לשטויות האלה, בנתיים אנחנו עדיין גרים באותו בניין בן 50 שנה בחיפה ואף אחד לא קנה יאכטה אבל לך תדע מה הם ירצו, מה עושים אז?

sperial - אני כבר שנה שלישית עצמאי (עוסק פטור\זעיר), וכבר שנה שלישית שאני מקבל למלאות הצהרת הון, ממתי שולחים שנה אחרי שנה אחרי שנה ברצף? אני כל שנה מעתיק להם את מה שמילאתי בשנה הקודמת כי שום דבר לא השתנה, אני עדיין גר עם ההורים ואין לי שום רכוש על שמי חוץ מהרכב (שבשנה הבאה אצטרך להסביר איך החלפתי מקולט להונדה ואז אצטרך להוכיח שקיבלתי סכום של 5ספרות מזומן מהמשפחה כמתן עזרה ומפה באה השאלה שלי מלכתחילה.

Tzvika-Pick - אני חוזר, אין לי הוצאות עסק, אין לי שיווק מהסיבה שקהל הלקוחות (מטופלים) לא ניגש אלי מפרסומות, אלא מתוך בית החולים בו אני עובד (ראה חתימה), הציוד לעסק כמעט ולא קיים כי זה טיפול פיזיוטרפיסטי, אני מגיע עם ציוד כושר בסיסי בשווי כמה מאות שקלים שנרכש לפני כשנתיים ולא דורש אחזקה, בפועל - אם יש מטופלים -> אני מוציא רק דלק. אם אין מטופלים פרטיים -> אני מוציא פחות דלק וזה כבר לשימוש אישי.

*** ניסיתי פעם לקבל החזרים כספיים על דלק במסגרת נסיעות לעבודה - אין עם מי לדבר, אמרו לך תוכיח שנסעת למטופל ולא נסעת לאכול שווארמה ליד, אמרו שאין טעם בכלל להתחיל להיכנס לזה כי מדובר על "קטנות" (מפי פקיד בכיר במס הכנסה קומה 10 בניין הטיל בחיפה שמישהו סידר לי פגישה איתו).

falou - מן הסתם אני מכניס את הכסף שקיבלתי מתנה מהמשפחה אל חשבון הבנק שלי, אחרת מה אני אחזיק מזומנים בבית?

לדוגמא, ההלוואה שלקחתי על הרכב - אני מקבל עזרה כספית לכיסוי חלקי קטן ממנה על ידי המשפחה שכל חודש מופקד לבנק מזומן על ידי (כמעט ואין העברה בנקאית מהסיבה שאין לסבתא (לדוגמא כן?) גישה למחשב), אז ישר מזומן.

אז:

1. איך מוכיחים שזה רק מתנה מבלי לסבך אף אחד מבני המשפחה - שעובדים כשכירים כבר עשרות שנים ומה שמצליחים לעזור- עוזרים.

2. למה אני מקבל כל שנה ברצף הצהרת הון?

אוהד.

• תוכן חדש...