Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

פירסמתי את הפוסט בפורום אופנועים אך אין שם היענות רבה כמו כאן ובכל זאת בעיה במערכת החשמל של אופנוע היא די דומה לבעיה ברכב כך שאני מקווה שמפה תבוא הישועה.

ברשותי מזה כחצי שנה אופנוע הונדה ואראדרו 125 סמ"ק שנת 2008.

לאחרונה לעיתים האופנוע לא מניע בנגיעה הראשונה בסטרטר אלא לאחר מספר נסיונות.

יש לציין כי זה לא קורה לאחר חניית לילה ארוכה אלא דווקא לאחר נסיעות קצרות.

ביום חמישי בבוקר הנעתי כהרגלי את האופנוע והתחלתי בנסיעה לכיוון העבודה כשבדרך עצרתי לתידלוק בתחנת הדלק הקבועה בה אני מתדלק.

לאחר התדלוק האופנוע סירב להניע למרות נסיונות חוזרים ונשנים מצידי להניע עד שבשלב כל שהוא כבר כמעט ולא היה סטרטר.

יש לציין כי כאשר אני לוחץ על הסטרטר והאופנוע לא מניע יש צפצופים מהירים של האזעקה (למרות שהיא מנוטרלת).

לאחר כ-20 דקות החלטתי לנסות להניע בדחיפה ואכן הצלחתי ורכבתי משם ישירות למוסך.

במוסך התברר שהחשוד המיידי הוא המצבר.

לאחר שפירקנו אותו מהאופנוע וערכנו בדיקה שיש טעינה תקינה התברר שהמצבר בן שנה וחודש בלבד (של שנפ - 4 אמפר).

בינתיים המכונאי שם לי מצבר משומש שלו ושם את המצבר שלי בטעינה.

לאחר חיבור המצבר החדש הוא שמע תקתוקים מכיוון סוללת הגיבוי של האזעקה והסביר לי שככל הנראה סוללת הגיבוי של האזעקה תקולה ומנסה כל הזמן להיטען מחדש ולכן היא מעמיסה על המצבר שהתרוקן.

החלטנו שאמשיך לרכב כמה ימים עם המצבר שהוא שם לי ונראה האם התקלה חוזרת.

לאחר שבחמישי סיימתי את עבודתי, בדקתי האם ישנם עדיין את התקתוקים מאזור הסוללה ואכן היו. לאחר רכיבה של חצי שעה בחזרה הביתה, בסיום הרכיבה שוב בדקתי האם יש תקתוקים והפעם לא היו - כלומר הסוללת גיבוי נטענה במלואה.

כעת, לא נגעתי באופנוע במהלך הסופ"ש ועכשיו הלכתי לראות האם יניע.

אז הוא הניע בלי בעיה אך שוב ישנם תקתוקים מאזור סוללת הגיבוי, כלומר כנראה שהיא התרוקנה במהלך העמידה של האופנוע.

אז מה אני צריך לעשות? להחליף את סוללת הגיבוי? להחליף את המצבר? להחליף את שניהם?

להחליף את סוללת הגיבוי יעלה בסביבות ה-150 ש"ח, מצבר של יואסה יעלה 580 ש"ח ומצבר של ורטה כ-400 ש"ח.

עצות, הארות והערות יתקבלו בברכה.

תודה מראש

אייל.

פורסם

מה שאתה מתארת הבעיה היא לא מצבר אלא התנעה של מנוע חם כאן יכולות להיות מס' בעיות.

כיוון שסתומים,בעיות בקרבורטורים וכד'.

אם האופנוע מניע יפה אחרי לילה שלם המצבר תקין ואין מה לגעת בו.

הייתי מייעץ לך לבדוק היטב מתי בוצע כיוון שסתומים

על איזה כלי מדובר?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כיוון שסתומים בוצע ביישור קו לפני חצי שנה כשרכשתי את האופנוע.

מדובר בהונדה ואראדרו 125 סמ"ק שנת 2008 עם מערכת הזרקה ולא קרבורטור.

אני בספק אם מדובר בבעיה במערכת הדלק מכיוון שאמנם בפעם האחרונה שזה קרה המנוע היה חם אך בפעמים הקודמות מדובר על עצירה של שעה או יותר והמנוע כבר התקרר.

כרגע לאחר החלפת המצבר לאחר של המכונאי אין בעיה בהתנעה וגם כשהיה המצבר של שנפ הבעיה היתה מופיעה פעם בהרבה זמן.

לדעתי מכיוון שסוללת הגיבוי לא צורכת זרם רב היא מרוקנת את המצבר לאיטו אך מכיוון שאני משתמש באופנוע יום יום לנסיעות יחסית ארוכות (לפחות 60 ק"מ בכל יום חול) המצבר נטען כל פעם מחדש ולא מגיע לפריקה מלאה.

המצבר נחלש לאט לאט עד שהגיע למצב שכבר אין לו אויר ושבק.

בכל זאת מדובר במצבר קטן מאוד ולפי הבנתי בגלל גודלו (4 אמפר בלבד) בכל שימוש באופנוע המצבר מגיע כמעט לפריקה מלאה ולכן המצבר עובד קשה מאוד, אם יש זליגה אפילו קטנה מאחד הצרכנים, הבעיה יכולה להופיע במהירות.

• תוכן חדש...