Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 02 לסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחר הרבה זמן שאני מחפש רכב, הגיע באמת הזמן שאני אקנה אחד. בעוד פחות מחודש אני מתחיל לללמוד באריאל (אני גר ברמה"ש) ואני צריך אוטו שישרוד לי נסיעה לשם בכל יום הלוך וחזור בכבוד.

לאחר הרבה זמן שהייתי נעול על מונדאו 2002, משיטוט קטן בלוחות יד שניה התגנב לי הרכב סיטרואן C5 מאותו המודל.

לשמחתי הרבה שמתי לב שמחירו בפועל בלוחות הוא בסביבות ה8K (לפני המשא ומתן) , על אף שהמחירון שלו ביד 2 הוא 20. ככה זה כשהשוק חלש.

למרות שהתקציב מאפשר לי לקנות רכב עד 20K, הסיטרואן נשמעת לי מאוד מפתה כי היא יכולה לחסוף לי המון כסף ברכישה מבלי להתפשר כ"כ על האיכות או שנתון. (למרות שיש לציין שלטעמי הרכב הנ"ל הוא אחד הרכבים המכוערים שיוצרו אי פעם)

אז לעניין, אשמח אם תשתפו אותי בדעותיכם, ובנסיונכם עם האוטו הנ"ל. בעיקר בסוגיות כמו אמינות, אחזקה, והאם הרכב נחשב לגניב ומבוקש בקרב בני דודינו (ככל הנראה לא אעשה ביטוח מקיף).

תודה רבה לעוזרים,

רז

תן חיוך הכל לטובה :-P

פורסם

לא פירטת רבות על אופי השימוש שלך ברכב, רק ציינת שאתה עתיד להיות סטודנט.

והשאלה המתבקשת היא: האם אתה באמת זקוק לרכב כזה?

אתה יכול לרכוש גם משפחתיות קטנות יותר. או סופר מיני. ועדיין אני מבטיח לך שלא תתקע בשום עליה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

פותח שרשור יקר, התשובה היא לא. רכב כזה שתרכוש בנזיד עדשים יכיש אותך ותמצא את עצמך משלש ומרבע את סכום הרכישה רק כדי שהאוטו לא יתפרק לך מתחת לישבן.

לעומת זאת מי שמראש מתכנן ליישר קו בסכום נאה ומוצא C5 שמורה עושה את עסקת חייו.

אני מודה שאיימתי רבות שאמכור את שלי אבל אני נופל אליה כמו לסמים: פעם האלפא בטיפול, פעם כואב לי הגב, פעם הרכב שם אז לא ניסע? פעם סתם בא להתפנק כי זה יהיה יום ארוך וכדומה.

אין מה לבטח מקיף.

צור קשר עם מוסך שאפט או אורן ושאל אם יש למכירה. אם אחרי השכנועים שלהם אתה עדיין מעוניין ברכב, אשריך, אתה אמיץ.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

רוב הרכבים בלוח הם של זקנים שבקושי נסעו בהם, אם אני אקנה אחת, רוב הסיכויים שאני אקח אחת שמורה עם היסטוריית טיפולים וכד'.

אופי השימוש שלי ברכב הוא שימוש רגיל. מה שבעיקר חשוב לי זה שהוא יוכל להתמודד בעליות של השומרון בכבוד, האוטו שאקנה הוא רכב שאסע בו המון בנסיעות ארוכות יחסית לכן חשוב לי שיהיה נוח ומפנק.

פורסם

רז, חפש בפורום יש מידע רב על הרכבים האלה.

זה לא שהרכבים הרוסים כי התעללו בהם, אלא כי הם דורשים תחזוקה קפדנית מאד.

בכל מקרה, החלטה שלך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

רז שלום.

רכב כזה קונים, לא מוכרים. והרכב לא ממש מיועד לסטודנטים.

למה? הרכב מדהים: נוח, מפנק, ענק - ויקר מאד באחזקה ותיקונים.

לאבא שלי יש רכב כזה והטיפולים השגרתיים לבד עולים פי 2/3 ממכוניות משפחתיות, ותיקונים שאינם שגרתיים עולים באלפים, וזאת שלא במוסך היבואן.

אם אתה קונה אותו לשנים ארוכות מאד אז אתה משקיע לשנים. אבל אם זה ל2-3 שנים, אתה עשוי להוציא כסף רב ולמכור במחיר הפסד כספי גדול.

כסטודנט לשעבר הייתי ממליץ לך על רכב מיני/דיזל (יש גם בפולו/סקסו וכו' אך עדיף במסחרית כמו באחד השרשורים הנוכחיים).

ספר מה החלטת.

פורסם

באותו כיוון מחשבה בדיוק - לך על מגאן דור ראשון מהשנתיים האחרונות שלה, גם תמצא בקלות מכונית שמורה עם קילומטראז נמוך והסטוריית טיפולים מלאה, תהנה מהרכב מכאן ועד להודעה חדשה, (תרצה למות כשתרצה למכור אותו...), וההוצאות יהיו סבירות יותר (ביחוד אם תמצא רכב שעשו לו לאחרונה טיימינג מלא במוסך רשת של רנו, ששיפצו כבר את הגיר (אם כי, ברכב שלא "טחנו" אותו, מסתבר שהגיר האוטומטי מחזיק יפה מאוד)...

רכב נוח, בטיחותי וחסכוני מאוד בדלק (בנהיגה מתונה)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

סטודנט יקר. אני מבין שאתה מחפש אמינות, פינוק, יוקרה ומחיר טוב.

קשה משהו שיקלע לכל הדברים הללו, אבל צרפתייה ישנה שלא טיפלו בה כראוי תאכיל אותך מרור.

תחפש יפנית מאותם שנתונים, ותמצא רכבים יותר חסכוניים ואמינים מהסיטרואן C5 (אמנם פחות נוחים ומפנקים).

מאזדה לאנטיס, טויוטה קורולה, הונדה סיוויק, ניסאן אלמרה ומיצובישי לנסר.

אגב, אם הייתי מחפש רכב מנהלים זול (בערך בתקציב של ה C5), הייתי קונה הונדה אקורד מהשנתונים הישנים 1999-2002 (לא דגם אנגליה).

פורסם

ההונד אקורד יקרה מדי לתקציב שלי, אנסה לבדוק לכיוון של מכוניות יותר קטנות אם ככה. למישהו יש המלצה לרכב משנתון 2002 עד 15000, דגש על שיהיה בטיחותי, נוח, אוטומטי, אמין ולא גניב.

פורסם

מיצוביש גאלאנט.

זה מה שקנינו לאישתי (אז חברה שלי) כאשר התחילה לילמוד באריאל.

אוטו חזק, אמין מאוד (דלק וסע), לא זללן בדלק כמו שחושבים עושה 1 ל- 10-11 מנוע 2 ליטר אוטומט.

ניראה טוב ועדכני גם כיום.

גם אני חשבתי בזמנו על אקורד, אבל היא היתה יותר יקרה.

מה גם שיש לנו ניסיון קודם מאוד טוב עם גאלאנט כמעט 8 שנים.

קשה למצא אחת במצב טוב, אבל אם יש הרווחת רכב מצויין בכלום כסף.

דגם הקונפורט, לא הספורט שמוצג בתמונות, אפילו יפה יותר לדעתי

P1070901.JPG

P1070894.JPG

P1070879.JPG

פורסם
מיצוביש גאלאנט.

זה מה שקנינו לאישתי (אז חברה שלי) כאשר התחילה לילמוד באריאל.

אוטו חזק, אמין מאוד (דלק וסע), לא זללן בדלק כמו שחושבים עושה 1 ל- 10-11 מנוע 2 ליטר אוטומט.

ניראה טוב ועדכני גם כיום.

דגם הקונפורט, לא הספורט שמוצג בתמונות, אפילו יפה יותר לדעתי

קבל לייק על הרכב. שמור ביותר.

הרוב טוב.

פורסם

באמת המיצובישי יכולה להיות אופצייה טובה ("הרבה" אוטו בקצת כסף).

אגב האקורד 99-00 עולות בערך 17-18.

תעשה סיבוב על הרכבים ותחליט אם כדאי לך להוסיף קצת על אקורד (מנוע 2.0).

פורסם

לא קל למצוא היום את הרכבים האלו במצב טוב.

אני היתי מחפש במקביל גאלאנט ואקורד, מה שהיתי מוצא במצב יותר טוב היתי לוקח.

היום האפרש בין הגאלאנט לאקורד כמעט לא קיים.

שאני חיפשתי אז ההפרש היה הרבה יותר גדול.

הגאלאנט היתה סביב ה 30 אלף ש"ח, והאקורד היתה סביב ה 45 אלף ש"ח לאותה שנה, אני מדבר על שנת 2006-2007 שקניתי.

לי יש ניסיון טוב עם הגאלאנט עד היום, יותר נכון עם שלושה גאלאנטים.

זה הכיוון לדעתי

• תוכן חדש...