Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזמן מתקלקל בוולוו 240

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טעות שלי, הפוך.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואם כבר שמת מנגנון של שעון - ממליץ לך על מנגנון רציף, בלי תיקתוקים וקפיצות, ושקט לגמרי.

יש להשיג ברחוב פרץ בת"א במחיר מגוחך.

בית סוללה - ממש ליד, ברחוב הר-ציון.

פורסם
ואם כבר שמת מנגנון של שעון - ממליץ לך על מנגנון רציף, בלי תיקתוקים וקפיצות, ושקט לגמרי.

יש להשיג ברחוב פרץ בת"א במחיר מגוחך.

בית סוללה - ממש ליד, ברחוב הר-ציון.

מסתבר שהמנגנון רציף . יצא במקרה.

בהר ציון כמעט הכל סגור בימי שישי. לצערי,באמצע השבוע לא יכול להגיע לשם.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

סיכום:

נקנה מנגנון שעון זמן קוורץ שעובד על בטריה AA 1.5V. (עלות 20 ש"ח, שוק הכרמל).

המנגנון הורכב על לוח שעון הזמן (לוח הספרות) המקורי של הוולוו.

אחד מהמחוגים המקוריים של של הוולוו התאים לשעון החדש, והמחוג מקורי נוסף הודבק על מחוק של החלופי. על הדרך נוסף לוולוו שלי גם מחוג שניות, שקיים במנגנון החלופי ולא היה קיים במקור. המחוג "החדש" נצבע בצבע מתאים והוא נראה כאילו הוא תמיד היה שם. (לק ציפורניים כתום 5 ש"ח, שוק הכרמל)

נמתחו כבלים מהשעון אל בית סוללה כפול (2.5 ש"ח, חנות מקרית בר"ג) שמוקם במקום נגיש אך מוסתר מעין באזור רגלי הנהג.

בית הסוללה ייוצר במקור לחיבור 2 הסוללות בטור, אף הסבתי אותו לחיבור במקביל.

לחיבור 2 הסוללות במקביל יש יתרון כפול: גם מאריך את משך חיי הסוללות וגם מאפשר החלפת סוללות במדורג מבלי שההחלפה תעצור את פעולת השעון.

[שקלתי את חיבור השעון למצבר תוך שימוש בנגד ע"מ שהשעון יעבוד על מתח של 1.5V, אבל הגעתי למסקנה שעדיף להשתמש בסוללות, למרות שזה פתרון פחות "נקי". הסיבה היא שחיבור למצבר ישבית את השעון בכל פעם שהמצבר ינותק או יגמר. ורצוי לעצור את השעון כמה שפחות בגלל שכדי לכוון אותו צריך פרק את לוח השעונים המרכזי ולהגיע לכפתור הכיוון שנמצא בגב המנגנון לא שזה מסובך או קשה מידי, אבל זה יכול להיות מציק].

כל זה מהיום, עכשיו צריך לחכות ולראות את עמידות השעון לאורך זמן.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בוקר טוב,

השעון עובד יפה.

ביצעתי מדידות של מתח הסוללות (2 סוללות AA זולות מחוברות במקביל).

אז ככה:

בתאריך 26/4/13 נמדד מתח של 1.516V. (מועד ההתקנה)

בתאריך 16/5/13 נמדד מתח של 1.477.

ירידה של 0.04V ב-20 ימים.

האם קצב ירידת המתח סביר?

באיזה מתח יפסיק השעון לעבוד כמו שצריך?

בשלב זה מחוברות במקביל זוג סוללות מהסוג הזול ביותר, וזה כדי לגלות כמה זמן לוקח להן להתרוקן וכך לדעת כל כמה זמן להחליף סוללות. בשלב הבא יחוברו סוללות מסוג איכותי (שיתרוקנו לאט יותר, מה שיצור מקדם ביטחון) ובית הסוללות יקובע למקום קבוע.

פורסם

חבר, מעגל טרנזיסטורי פשוט עם דיודת זנר ייתן לך במוצאו מתח מיוצב של 1.5 וולט כשמתח ההזנה הוא 12 וולט ממצבר הרכב.

כל פתרון אחר יהיה הרבה פחות טוב (ויותר יקר).

פורסם

עזוב, אני יודע שניתן לחבר למצבר בצורה פשוטה יחסית, אבל כבר כתבתי למה החלטתי לא לעשות את זה - חיבור כזה יגרום לניתוק השעון ממתח בכל פעם שינותק או ייגמר המצבר, ואז יהיה צורך לפרק את לוח השעונים כדי לכוון את השעון. טרחה מיותרת ומציקה.

הפתרון הנוכחי הוא פחות "נקי" אבל הוא יותר פרקטי כי הוא מאפשר החלפת סוללות במדורג בלי לפגוע בתפקוד השעון.

אודה על התיחסות לשאלת פריקת הסוללות בהתחשב במדידה שדיווחתי עליה למעלה.

אילן

פורסם

אצלי וגם אצל אחרים הסוללה (היחידה) מחזיקה כשלוש שנים. אורך חיי סוללה תלוי במקרה הזה יותר בטמפרטורה מאשר בעומס הזניח. טמפרטורה גבוהה תקצר את חיי הסוללה באופן ניכר. המכונית שלי חונה בחניון מקורה ולכן הטמפרטורה בה לא מגיעה לטמפרטורות שיש במכונית החונה ברחוב.

קרא עוד בנושא קרוב כאן:

http://linmagazine.co.il/hardware/2008/08/14/li-ion-battery-primer

גילוי נאות: אני פיזיקאי שעבד בין השאר על הארכת חיי סוללות.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

לוליסה, תודה.

האם קצב פריקה של 0.002v ליום, של 2 סוללות מחוברות במקביל הוא סביר?

מתחת איזה מתח יתחיל השעון לפגר?

פורסם

מתח סוללה תלוי בין היתר בטמפרטורה ושינויים כגון אלה שמדדת יכולים להגרם עקב תנאים סביבתיים ולאו דווקא על ידי פריקה. קצב ירידת המתח יותר גבוה בתחילת חיי סוללה והוא מתמתן בהמשך. השעון יכול בדרך כלל לעבוד עד שהמתח יורד ל 0.7 וולט.

אם הנושא כל כך מציק לך אתה יכול להשתמש בסוללת ניקל קדמיום עם טעינה איטית מהמצבר. לא תזדקק אז לזנר. יספיק נגד, והשעון ימשיך ללכת גם כשהמצבר מנותק. בכל מקרה, גם לסוללה הנמצאת בטעינה מתמדת יש אורך חיים מוגבל.

פורסם

להערכתי נגד של 12 קילואוהם מהפלוס של המכונית לפלוס של סוללת הניקל קדמיום יעשה את העבודה. את המינוס של סוללת הניקל קדמיום יש לחבר למינוס של המכונית.

פורסם

כלומר לחבר את הסוללה של 1.5v במקביל למצבר אחרי נגד של 12 קילואום?

היתרון להבנתי הוא פריקה אפסית של הסוללה הקטנה לשימוש שלה רק לצורך גיבוי. אני צודק?

פורסם

הרעיון הוא שבערך באותו זרם שבו השעון פורק את הסוללה הנגד טוען אותה (ניחשתי שזה מיליאמפר אחד). הסוללה נשארת טעונה למקסימום תמיד, וניתן לנתק את המצבר מהמכונית לתקופות ממושכות בלי שהדבר ישפיע על השעון.

• תוכן חדש...