Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי נדב,

בתור התחלה הייתי ממליץ לך לבחון שוב את המקום שאתה מטפל ברכב מפני שעושה רושם שאין לו ידע/נסיון אם הוא לא מצליח להחליף תושבות ולהחזיר את הרכב לקדמותו.

מעניין אותי לדעת האם הרכב שלך היה מאיץ בזריזות כבר מעמידה או שהיתה לו השהייה/עצלות/עגלתיות עד בערך 2000 סל"ד?

צריכת הדלק אצלי היא ממש גרועה (למה אני ממש לא יודע) אך הרכב צורך 1:9 בנסיעה רגועה וללא לחיצות. אני חייב לציין שרוב הנסיעות שלי הם בתוך העיר - נסיעות קצרות של 10 ק"מ שאורכות בערך 15 דקות. הרכב מטופל בצורה הטובה ביותר עם חלפים מקוריים(פילטרים של MAN) ושמן של AGIP בתקן 505.01 , גם כאן שום בעל מקצוע לא הצליח לאבחן מדוע הצריכה גבוהה למרות שהצריכה נותרה גבוהה לאחר שהחלפתי פילטר אוויר פילטר סולר ניקוי המערכת ע"י K44 וכ"ו

אם הצריכה שלך היא 1:14 אז לדעתי הצריכה תקינה מפני שעפ"י פורומים שונים (בעיקר בחו"ל) זה הממוצע אך אם אתה עדיין מעוניין לבדוק לעומק בחלק מהפורומים מדברים על חיישן טמפרטורה שמזייף וגורם למחשב לחשוב שהטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת העבודה(90 מעלות) וכתוצאה מכך המחשב עובד על מפת דלק עשירה שגורמת למחשב להזריק כמות סולר גדולה יותר(עד פי 2 !) עד שהרכב מגיע לטמפרטורת העבודה האופטימלית אם בכלל(דבר שקורה אצלי לדעתי או שהחיישן אצלי גם כן דפוק - דרוש בדיקה).

חג שמח:wink:

אופיר.

פורסם

הי אופיר,

אצלי האוטו תמיד הגיב מצויין וחזק ללא השהייה או עצלות כלשהי. גם אני בדר"כ נוסע רגוע וכמעט לא לוחץ אז טבעי שצבירת התאוצה היא לינארית כזו ולא מרגישים הבדל משמעותי כאשר הטורבו נכנס באיזור ה- 1800 סל"ד. אני יכול כן להגיד לך שכאשר הייתי צריך ללחוץ כמו שצריך גם במהירות של 90 למשל אז היו מרגישים את המשיכה חזק שהסל"ד היה עולה מעל 3000 ותוך זמן קצר כבר הייתי מגיע למהירות של פי 1.67...

לגבי צריכת הדלק אצלך זה לא נראה לי הגיוני מאחר ואם אני עושה חישוב אז אתה נוסע במהירות ממוצעת של 40 קמ"ש פחות או יותר כמו שלי לוקח כל יום לכיוון אחד (נסיעה של 45 ק"מ שלוקחת שעה בערך פלוס מינוס כולל הפקקים). בנוסף כאשר קניתי את הרכב ישר החלפתי לו טיימינג מקורי ומשאבת מים של INA ואת כל המותחנים והרצועות, פילטר סולר ושמן ואויר וגם ביקשתי שיעשו אינפוזיה למזרקים. נסעתי איתו 3 שבועות לפני שעשיתי את כל זה והצריכה השתפרה ממש מעט. כמו כן החלפתי תרמוסטט ויוניט ולא ממש השתנה משהו (היה עובד אצלי על קירור יתר ובפירוק התרמוסטט היה תקוע על פתוח כפי שחשבתי).

נראה לי שאתה צריך לבצע בדיקה ממוחשבת ולראות אם אין אצלך בעיה באחד המזרקים שאולי משתין ואז הוא הגורם לצריכה הגבוהה של הסולר וגם לעניין הגמגום בסל"ד נמוך (שאין טורבו והמנוע לא עובד יציב כמו בטורים גבוהים יותר).

בנוסף, אני קורא הרבה בחו"ל בעיקר באנגליה כי יש להם פורומים טובים לגבי הרכב שלנו

והם ממליצים שם להוסיף 0.25 ליטר שמן 2 פעימות סינטטי מלא על טנק סולר מלא של 50 ליטר וטוענים (לא אחד אלא הרבה משתמשים שם) שהדבר מביא לשיפור מדהים בפעולת המנוע, שהוא עובד שקט יותר, שזה עוזר ותורם לאורך החיים של משאבת הסולר ולתגובה טובה יותר של הדוושה וגם לצריכת הדלק (הביאו דוגמאות של שיפור של 10%). אני בדיוק סיימתי לקרוא את זה עכשיו ומתכוון לחקור את הנושא עוד קצת לפני שאחליט אם לנסות אצלי או לא, אבל אולי שווה לך לנסות ויתכן ותגלה שיפור משמעותי בהתנהגות אצלך...עדכן בהמשך...

• תוכן חדש...