Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בדגם 2005 מנוע AVF. אתמול הוחלפו בולמים קדימה ותושבות מנוע (מקורי). בנוסף הוחלף פולי אלטרנטור עם מצמד חד כיווני. בדרך פירקו את האלטרנטור והחזירו כמו גם חלק מצינור היניקה בחלק התחתון מצד שמאל של הרכב שנמצאים מולו. הנעתי ויצאתי לדרך כאשר אני שם לב שהרכב לא מתנהג אותו הדבר, היציאה שלו מהמקום הפכה קשה מאוד עם רעש עמום כזה שמגיע מכיוון המנוע ביחד עם רעידות של כל הדשבורד. אחרי שהרכב צובר תאוצה נגיד מעל 40-50 הוא מרגיש יחסית בסדר כמו קודם. אבל, אם אני נותן קיקדאון למשל במהירות 50-60 אז שוב הוא נשמע עמום כזה ומרגיש קשה, כאילו חצי חנוק או משהו. העניין שאני מכיר את הרכב והוא היה עף ברגע שמדביקים את הדוושה ופתאום הוא נוסע כמו עגלה. חזרתי למוסך והם בדקו את הצינורות של הטורבו ניקו מסנן אויר ולא מצאו את התקלה. לי זה מרגיש כאילו ברח צינור לחץ כלשהו או ניתקו חיישן מסויים וההרגשה שהמנוע לא עובד מלא וכאילו חסר לו אויר. בנוסף, לא ברור לי הרעש שמופיע יחד עם זה והרעידות. חשבתי שאולי יתכן שהתושבות החדשות כרגע גבוהות יותר והרימו את המנוע מהמקום הקודם שבו הוא היה מונח ואז יתכן שנוצר עיקום בינו לבין הגיר או משהו ולכן הרכב עושה רעש כזה ויוצא קשה ככה? או שאין קשר? האם יכול להיות קשור לבולמים בדרך כלשהי? אני רק אציין שעדיין יש לו כוח ובעליות הוא סוחב טוב אולם לא מרגיש חלק כמו לפני כן ונשמע ממש עמום כזה כאילו חצי חנוק. כמו כן חשוב להדגיש שבסרק המנוע עולה לטורים גבוהים והבעיה לא מורגשת, כלומר, רק שהגיר מחובר ובנסיעה קדימה (רוורס לא מרגישים את זה אולי כי ההילוך יותר חזק). למי שיש רעיון אני ממש אודה לו, פשוט כרגע אני תקוע עם זה ולא יודע מה לעשות עוד כי נגמרו לי הרעיונות....

פורסם

חברים תגובה? מישהו שמכיר את הרכב...?

חשוב לי לדעת האם יש קשר בין התיקונים שבוצעו / חלקים שהוחלפו לתקלה או שבכלל לא...תודה לעוזרים...

פורסם

תודה על העזרה...עברתי עד עכשיו על כולם והם נראים בסדר ובמקום.

הצינור ליד המצבר איפה בדיוק? מתחת לפנל שמכסה את המצבר ופילטר של המזגן? כלומר אחרי קיר האש אתה מתכוון?

פורסם

ואיפה יושב חיישן טורבו? יש לי כמה שעברתי עליהם והם במקום...אולי פיספסתי משהו....

חשוב לי לדעת - אין קשר להחלפת התושבות והזוית שאולי השתנתה בין המנוע והגיר?

תודה חברים...

פורסם

מישהו יודע ויכול לעזור?

האם יש פיוז לחיישן אויר שיתכן ונשרף ולכן המנוע לא מושך אויר כמו שצריך וזו התופעה?

מעל 100 צפיות ולאף אחד אין משהו להגיד בנושא...?

פורסם

שחר תודה, בדקתי והכל נראה במקום. קפצתי למוסך ליד שמתעסק עם רכבי הקבוצה והוא אמר לי לתדהמתי שהתושבות שהורכבו לא מתאימות לרכב ושהמנוע יושב גבוה מדי ולכן כל הזוויות עבודה משתנות וכתוצאה יש את הרעידות החזקות ביציאה מהמקום ו/או בתאוצת ביניים כאשר אני לוחץ את הדוושה חזק עקב עומס גדול. נשמע לך הגיוני...? איך מוסך מרכיב תושבות לא מתאימות לדגם של הרכב? יש לציין כי התושבות מקוריות של האצ'ינסון והיה כתוב על הקופסא (מדבקה) פאסאט 1.9TDI

פורסם

בפאסאט 1.9TDI יש המון דגמים.

רשום על הקופסא לאיזה שנים ולאיזה דגם מתאמה התושבת?

אולי היא בכלל מתאימה לדגם ה100 כ"ס

פורסם

נראה לי שאתה צודק כנראה הם פיספסו ולא חשבו על לבדוק את דגם המנוע הספציפי.

ממה שבדקתי לבד בחו"ל יש דגם קצר יותר שמתאים לדגם שלי וכנראה הם הרכיבו אחד שלא מתאים.

מה שמפתיע זה שזו סה"כ תושבת וגורמת לתגובה כזו קשה ביציאה מהמקום ובתאוצות ביניים...?

פורסם

כבעלים של פאסאסט זהה (שנת 2004) גם אני נתקלתי בתופעה הזאת שאין כח עד 2000 סל"ד ולאחר מכן הרכב נבעט קדימה.

התופעה הזאת פתאום החלה ללא כל הודעה מוקדמת ואין שום הודעה על תקלה במחשב או משהו דומה. כשאצלי התופעה התחילה היה לי ברור שמשהו לא תקין מתרחש אך בכמה המוסכים שביקרתי בהם(כולל רון) טענו שברכבים הללו הרכב מעט עגלתי עד שהטורבו נכנס לעבודה וצובר לחץ , דבר שלא היה קיים לפני כחצי שנה וכהוכחה אני זוכר שניגשתי לעשות טסט לרכב אחד הבוחנים שאל אותי על התופעה הזאת שקיימת אצלו גם (שוב אותו רכב - מנוע AVF) ולאחר שנתתי לו לבצע סיבוב עם הרכב שלי הוא הדגיש שאצלי הרכב סוחב מעולה מההתחלה בניגוד לרכב שלו(עשה לי עין :wink: ).

בקיצור, מסתבר שזו כנראה תופעה נפוצה אך את הפיתרון לה עדיין לא מצאתי אך אני יכול לומר לך שיש לי כמה כיוונים שיכולים אולי לפתור את הבעיה(שלא בהכרח קשורה לתושבות שהחליפו אצלך):

1. מנגנון ה VNT של הטורבו(מניפות שנפתחות ונסגרות בהתאם ללחץ על דוושת התאוצה) מלא בפיח וגורם למניפות לא להיפתח בצורה

חלקה בהתחלה.

2. צינורות ואקום סדוקים או קרועים חלקית.

3. אולי הגיר מתחיל להתעייף(כאן אני ממש לא בטוח וכדאי לקבל עצה מבעלי מקצוע בתחום).

בכל אופן אם הצלחת לפתור את הבעיה אשמח לדעת מה היתה התקלה.

אופיר.

פורסם

הי אופיר מה שלומך?

אחרי שדיברתי עם המכונאי בטלפון הוא טוען שהתושבות מתאימות לסוג המנוע ולאחר מחשבה מצידו על הבעיה נזכר שישנה עוד תושבת קדמית שמחברת את המנוע לגשר הקדמי וכנראה שלאחר החלפת התושבות בצדדים כרגע התושבת הקדמית משוחררת או לא מחזיקה כמו שצריך ואז כאשר נותנים מכה של גז ונוצר עומס כל המנוע מתרומם קדימה ומפעיל לחץ על כל המכלולים (האמת זה נשמע לי הגיוני כי מבחינה פיזיקלית מופעל כוח בכיוון שלא אמור להיות) ולכן כנראה מקשה על המתלים והזרועות וכל מערכת הכוח לא פועלת כראוי. אני שוב מציין שהרכב שלי ספציפית נסע כמו שד בלי שום בעיות, אולי זה מזל אבל אין שריקות מהטורבו, אין נזילות, לא אוכל שמן ו/או מאבד מים, כשהייתי מדביק את הדוושה הוא היה מתחיל לעוף...וכרגע הוא כאילו תפוס ורועד ביציאה חזקה מהמקום. אם אני יוצא בעדינות כמו רוב הזמן אז אין כל כך את הבעיה והוא נוסע רגיל פחות או יותר...

פורסם

דרך אגב אם כבר מדברים, כמה שלך עושה לליטר סולר בממוצע? נסיעה משולבת?

אצלי בסביבות 14-14.5 כאשר 80% מחוץ לעיר (אבל עומד בפקקים :-( )...

דיברתי עם כמה נהגי מוניות עם הדגם שהחליף את שלנו והם טוענים שהם עושים 16 או יותר לליטר...וככה צריך להיות גם אצלנו...

אני נוהג רגוע לא לוחץ ברוב הזמן גם בעליות אני בקושי עם חמישית דוושה וזה מספיק כי יש לו המון כוח אבל לא יודע למה הוא לא מגיע לצריכה טובה יותר...יש לך רעיון? (החלפתי פילטר סולר חדש, עשיתי פלאש, בדיקת מחשב).

ודרך אגב - חג שמח :)

• תוכן חדש...