Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום,

בימים אלו בעודי מוכר את הרכב (אימפרזה GT '95), אני מתעניין ברכב משפחתי, שיהווה רכב שני למשפחה.

התקציב כרגע הוא 30K-40K.

אבקש חוות דעת על נתוני הרכב הבא:

-טויוטה קורולה.

-שנת 2003.

-גרסת GLI.

-ת"ה אוטומטית.

-230,000 ק"מ.

-יד שנייה (יד ראשונה - חבר טוב של אבא שלי; יד שנייה - חבר טוב של חבר של אבא שלי, ז"א הכל שאר "במשפחה").

-טיפולים אך ורק במוסך מורשה טויוטה בעפולה (יש קבלות והיסטורייה על הכל).

-ללא תאונות/בעיות גיר/מנוע וכו'.

-צמיגים+מצבר חדשים.

-תוספות: חישוקי סגסוגת, אזעקה.

-מחירון לוי יצחק לאחר שקלול: 34,700 ש"ח.

-מחיר נדרש: 30,000-28,000.

לכאורה, הרכב נראה "מציאה" של ממש.

מה גם שאת הרכב אני מכיר אישית לאור העובדה שבעליו הראשונים חברים טובים של אבא שלי.

אבקש חוות דעת לגבי כדאיות המחיר אל מול הנתונים היבשים.

האם ישנה משפחתית בתקציב הנ"ל שעדיפה על טויוטה קורולה?

בנוסף, אבקש לדעת פרטים כמו:

1. עלויות אחזקה שוטפות.

2. אמינות.

3. סחירות.

4. איכות נהיגה.

5. ביצועים/זריזות/מהירות.

6. צריכת דלק אופיינית.

7. "מחלות" במידה ויש.

8. כל המוסיף מידע על הנ"ל - יבורך.

תודה מראש,

דניאל

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

בתקציב הזה תוכל למצא מאזדה 3 מ-2005 ואם תתאמץ אפילו מ-2006, רצוי את הדגם הפרטי עם 6 כריות אויר שיותר מתאים למשפחה מאשר הבסיסי עם 2 כמו בקורולה.

גם מיצובישי לאנסר קלאסיק מאותן שנתונים היא אופציה, אמינה מרוות וזולה יותר מקורולה.

לדעתי שתיהן יותר אטרקטיביות מקורולה בת 10 עם 230 אלף קילומטרים.

פורסם

בשנים 2003-2004 הקורולה הגיעה מטורקיה , בשנים האלה יש לרכב בעיית בוצה במנוע שגורם להשבתתו ויש צורך בהחלפתו.

ממיר קטליטי ומחשבי מנוע גם כן מועדים לתקלות בשנים האלה.

אני חושב שהרכב הנ"ל ממש לא "מציאה" , 230000 ק"מ זה לא מעט.

פורסם

בתור בעלים לשעבר של קורולה כזו,שנמכרה לפני יותר משנה עם 260000 ק"מ, מדובר ברכב אמין ונעים. חשוב מאוד לוודא כי הוחלף מנוע- בשנים 2003-2004 היתה בעיה של בוצה במנועים שגרם להם לשבוק חיים ולהחלפה.

החסרון היחידי, הוא מחיר הרכב הגבוה, יחסית.

לגבי הק"מ, אין לך מה לדאוג יש טויוטות ששירתו בצבא ובמשטרה וגמאו מעל לחצי מיליון ק"מ בלי בעיות מיוחדות.

פורסם

לקנות רכב ישן עם הרבה ק"מ במחיר גבוה זה לא מציאה, אפילו לא כשיש עליו סמל של טויוטה.

מאזדה/סובארו/ניסאן/סוזוקי וכו' יהיו לא פחות אמינות ויעלו הרבה פחות (חלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות) שלא נדבר על צרפתיות, בסכום כזה תוכל לקנות רנו/פיז'ו 2008 עם פחות ממחצית הק"מ, וזה עוד לפני האיבזור, הנוחות והבטיחות העדיפים לאין שיעור!

פורסם

לא הבנתי מה המציאה פה, מה כולם מתלהבים מטויוטה ולמה רכב בן 10 נמכר במחיר כזה מופקע ולא הגיוני.

בארץ השוק של הרכבים דפוק לגמרי. (טוב, זה לא חדש)

בתקציב הזה אפשר לקבל מכוניות הרבה יותר חדשות, עם ק"מ נמוך יותר.

230 אלף ק"מ שנפרסים על פני 10 שנים, זה מעל הממוצע.

מעבר לעובדה של מה שאמרו לך - הנושא של המנוע והבעיה של הבוצה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
חברי הפורום שלום,

בימים אלו בעודי מוכר את הרכב (אימפרזה GT '95), אני מתעניין ברכב משפחתי, שיהווה רכב שני למשפחה.

התקציב כרגע הוא 30K-40K.

אבקש חוות דעת על נתוני הרכב הבא:

-טויוטה קורולה.

-שנת 2003.

-גרסת GLI.

-ת"ה אוטומטית.

-230,000 ק"מ.

-יד שנייה (יד ראשונה - חבר טוב של אבא שלי; יד שנייה - חבר טוב של חבר של אבא שלי, ז"א הכל שאר "במשפחה").

-טיפולים אך ורק במוסך מורשה טויוטה בעפולה (יש קבלות והיסטורייה על הכל).

-צמיגים+מצבר חדשים.

-תוספות: חישוקי סגסוגת, אזעקה.

-מחירון לוי יצחק לאחר שקלול: 34,700 ש"ח.

-מחיר נדרש: 30,000-28,000.

לכאורה, הרכב נראה "מציאה" של ממש.

מה גם שאת הרכב אני מכיר אישית לאור העובדה שבעליו הראשונים חברים טובים של אבא שלי.

אבקש חוות דעת לגבי כדאיות המחיר אל מול הנתונים היבשים.

האם ישנה משפחתית בתקציב הנ"ל שעדיפה על טויוטה קורולה?

בנוסף, אבקש לדעת פרטים כמו:

1. עלויות אחזקה שוטפות. זול מאוד. פילטר שמן 70 ש"ח, פילטר אוויר כנ"ל, רפידות ודיסקיות זולים (150-300 ש"ח), חגורת אביזרים 120 ש"ח. הרכב זול מאוד לאחזקה ובמשך שלוש וחצי שנים שהיה בבעלותי לא התקלקל אפילו פעם אחת.

2. אמינות. כאמור, היה בבעלותי שלוש וחצי שנים (מכרתי לפני שנה). לדעתי אחד הרכבים הכי אמינים שקיימים. לגבי הסיפורים של בעיות במנוע, על פי המוסכניק שטיפל ברכב שלי זה קרה רק ברכבים אשר הוזנחו באופן גס ובוטא (שמן שלא הוחלף בזמן ולאיכות נמוכה וללא החלפת פילטר). אצלי ברכב דרשתי מהמוסכניק לבדוק את המנוע ולאחר בדיקה התגלה כי המנוע במצב חדש ללא טיפת בוצה! אם מטפלים לפי הספר לא צריכה להיות בעיה. תקח את הרכב למוסך מורשה ותבקש שיבדקו לך אם יש בוצה לפני הקניה.

3. סחירות. יחסית לשוק היא מעולה, אני מכרתי לפני שנה ב 42K כאשר המחירון היה 45K, פעם הסחירות הייתה טובה יותר ורכב כזה היה נמכר תוך יום ומעל למחירון, אך ימים אלו עברו מזמן. יחד עם זאת, סחירות של רכב עם ק"מ כזה גבוה היא בעייתית מאוד, גם אם זה טויוטה. תחשוב, עם איזה ק"מ אתה תמכור אותו?

4. איכות נהיגה. מעולה ביחס לקבוצה. הרכב נוסע חלק ונעים מאוד, ולהפתעתי גם דיי נוח. אהבתי אותו הרבה יותר מאשר המאזדה 3 המקבילה.

5. ביצועים/זריזות/מהירות. ביצועים לא רעים ביחס לקבוצה בזמנו. אם אני לא טועה הוא הכי זריז בקבוצה.

6. צריכת דלק אופיינית. 1:9-10 בעיר, 1:12 מחוץ לעיר.

7. "מחלות" במידה ויש. כאמור הבוצה, אבל אני באמת חושב שזה נופח מעבר לכל פרופורציה.

8. כל המוסיף מידע על הנ"ל - יבורך.

תודה מראש,

דניאל

אני בהחלט ממליץ על הרכב בכלל אך לא על הספציפי שאתה מעוניין בו.

רכב עם 230K ק"מ זה המון, וזה נכון לאלטרנטור, מדחס מזגן, רדיאטור, בולמי זעזועים, גיר, מנוע, מושבים, פלסטיקה... הבנת את הנקודה.

חפש רכב עם נסועה נמוכה יותר, על רכב כזה יהיה שווה לשלם את ה-3-4K ש"ח יותר, זה יחזיר לך אותם בדיבידנטים.

פורסם

תודה רבה לעונים.

אני אשקול שנית את נושא הטויוטה.

בנשימה ומעבר חד, הגיעה אלי (אולי) עוד מציאה:

-סיאט איביזה.

-שנת 2008.

-גרסת ספורט/Special Edition.

-ת"ה ידנית.

-78,000 ק"מ.

-יד שנייה

-טיפולים אך ורק במוסך מורשה צ'מפיון בירושלים (יש קבלות והיסטורייה על הכל).

-מחירון לוי יצחק לאחר שקלול: 48,200 ש"ח.

-מחיר נדרש: 42,000-40,000.

שוב, אבקש חוו"ד אל מול הקריטריונים שרשמתי לגבי הטויוטה.

תודה מראש.

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
  • תוכן חדש...